Proti rivalovi za plný počet!

31.01.2014, 03:27 | Reportáž ze zápasu |  Lukáš Matýšek
 

Málokdo z pravých fanoušků si nechal ujít dnešní zápas, ve kterém se naši Montrealští utkali v TD Garden s nenáviděnými Bruins. V bráně se představil Budaj, na straně domácích Rask. Začátek zápasu byl ve znamení oťukávání golmanů. První vážnější šanci si připsal Bourque, ale Rask byl na svém místě. Na obou stranách bylo vidět, že se snaží nechybovat, ale aktivnější byli kupodivu hosté. Ve třetí minutě se podařilo něco, co očekával snad málokdo. Parros perfektně stínil před Raskem a Emelin se od modré prosadil poprvé v sezóně. Po necelých třech minutách tedy stav 0:1 pro Canadiens. Na rychlý náskok se Boston snažil okamžitě odpovědět ale Canadiens si krátký tlak po vhazování uhlídali. Boston v 5. minutě zahrozil, ovšem naši hráči reagovali zodpovědně a nic vážnějšího se nedělo. Hra pokračovala dále ve stylu nahoru dolů a hrálo se zcela čistě, což bylo nejen pro mě překvapením. Během asi dvou minut, kdy mi vypadl stream, se dostal Pacioretty do dvou celkem slušných šancí, bohužel překonat Raska se mu (zatím) nepovedlo. V 10 minutě šel na trestnou lavici Marchand a pro hosty to znamenalo první přesilovku. V té se ukázalo to, co poslední dobou ve všech přesilovkách. Kombinace, kombinace a zase kombinace s chybějící střelbou, i když Gallagher byl v krásné střelecké pozici. Power play nám nic nepřinesla a síly na ledě se vyrovnaly do klasické hry 5 na 5. Ve 12. minutě se perfektním zákrokem předvedl Budaj a tak se i nadále hrála one goal game. Dalším skvělým zákrokem se slovenský brankář reprezentoval ve 14. minutě i o pár sekund později a oku diváka neuniklo, že se hra nahustila víceméně do našeho pásma. Minutu na to se ale ukázalo hokejové rčení nedáš - dostaneš. Max Pacioretty se napotřetí dostal do výborné šance a zvýšil už na 0:2 pro Canadiens! V 16. minutě Krejčí tečoval Hamiltonovu střelu od modré prostřelil Budaje a snížil náskok hostů zase na jeden gól. Později se sice ukázalo, že směr puku změnil Markov a ne Krejčí, to ovšem na faktu nic neměnilo. Od této chvíle začali domácí tlačit a Budaj muselpředvést další parádní zákrok. Když se situace lehce uklidnila, hra se pozvolna přesunula do útočné třetiny domácích kde se Finský reprezentant ukázal dvěma zcela luxusními zákroky proti Desharnaisovi a Beauliemu. Po zapískání se strhla menší potyčka bez vyloučených. Poslední minuta se dohrávala v plném počtu na obou stranách a trošku aktivnějších byli hosté, kteří se posledních 50 sekund drželi v pásmu, a snažili se atakovat bránu domácího týmu.

Hned z počátku druhé třetiny se dostali Bruins do přečíslení 2na1, kde narazili na připraveného Budaje, stejně tak jako o pár vteřin později při menší tlačenici v brankovišti. Vzápětí byl Bourque naražen na mantinel, což si nenechal líbit a bohužel pro nás si počínal nedovoleně - Bourque umožnil první přesilovku domácím kvůli jeho hákování. První minutu oslabení se nestalo nic vážnějšího a Habs šetřili čas. Ani v druhé minutě se nepovedlo domácím usadit v pásmu a hosté ukázali své výborné oslabení. Statisticky máme dokonce druhé nejlepší oslabení na venkovních zápasech v celé NHL. Další minuty se hrály poklidně, ačkoliv se hrálo s mírnou převahou u naší brány. Náznak konfrontace byl mezi Iginlou a Emelinem, kde první jmenovaný byl připraven shodit rukavice, ale k bitce zatím nedošlo a ve 25 minutě byl zápas zatím velmi čistě hraný. Více než 100 trestných minut se dnes asi stěží dočkáme. Na samostatný únik sprintoval Gionta, ale obrana domácích byla rychlejší a hra dále vypadala nenápadně, žádné vážnější šance, žádné bitky. Ve 27 minutě se dostal před bránu domácích Bournival ale proti hbitému Finovi neuspěl. První polovina zápasu se líně překulila a v druhé třetině byli střelecky aktivnější domácí Medvědi. Skóre se ale nezměnilo a tak i v 31. minutě svítilo nad ledem 1:2. Těsně před komerční pauzou mohl stav upravit díky drobnější chybce hostů jeden z domácích hráčů, nicméně jeho střela nebyla nebezpečná. Ve 32. minutě se dostali Canadiens do přečíslení, kde Gallagher neprostřelil. Naopak si na něj ještě vyšlápl Marchand a vypadalo to podobně hrozivě, jako když najel do branky Stamkos a zlomil si holeň. Naštěstí to nebylo v extra rychlosti a obešlo se to bez zranění. Montreal získal druhou přesilovou hru a během 11 sekund Gionta tečoval Plekancovu střelu a zvýšil na 1:3 pro Canadiens! Tenhle moment znamenal konečnou pro domácího brankáře, který přenechal své místo v bráně svému zástupci Johnsonovi. Ani jemu moc dlouho čisté konto nevydrželo a z úniku zvýšil Briére na krásných 1:4 pro hosty po necelé minutě. Dvě minuty a půl před koncem si šel odsedět menší trest Subban za podražení. Přesilová hra nepřinesla žádnou vážnější šanci, snad jen Hamiltonovu střelu zápěstím, kterou ale Slovák v brankovišti vychytal. Sekundy neúprosně ubíhaly z časomíry a druhá třetina skončil za celkového stavu 1:4 pro Habs.

Závěrečné dějství začalo ve stejném duchu, jako dvě předtím. Ze strany na stranu a žádná kloudná akce. První vážnější šanci měl Desharnais, ale z úhlu nedal a ani při dorážce se nikomu nedařilo puk prostřelit za rudou čáru. Od této chvíle byli aktivnější hosté. Do přečíslení se dostal Plekanec s Murraym, ten ale nahrávku od Plekance špatně zpracoval a vystřelil nepřesně. Nejnebezpečnější z domácího celku byl bezpochyby Hamilton, ale ani ten v první pěti minutách závěrečné třetiny nezdramatizoval průběh zápasu, naopak na druhé straně byl v šanci Bourque, když trefil tyčku. Občas se ještě z tábora medvědů ukázal Krejčí, ale ten na svého slovenského „souseda" nevyzrál. V lehké převaze pokračovali i nadále hosté, žádná slibná akce ale trefou do černého zakončena nebyla. Krásným zákrokem se ukázal Budaj a to dokonce 2x po sobě ve 48. minutě. Poslední desetiminutovka před námi a stav stále zůstává 1:4. Velkou šanci se předvedli hosté, ale Johnson vše dokázal vychytat. Přibližně v 8. minutě jsme se dostali do dalšího oslabení, ze kterého vyplynul menší závar za bránou při bojování o puk mezi Gorgesem, Murraym, Lucicem, a Iginlou. První vážnější střelu v přesilovce si připsal Krejčí, kterou Budaj vychytal. Necelou půlminutu před koncem třetiny slovenský olympionik předvedl výtečný zákrok a ani Lucicova dorážka nedokázala dostat puk do brány. Pět a půl minuty před koncem se snažil Gallagher překonat Johnsona, což se mu nepovedlo ani po kličce, kterou perfektně zmátl obránce. Z tohoto mladíka radost ze hry a touha po gólech přímo číší. Hamilton si vysloužil dvě minuty za hrubost při strkanici před domácí bránou a pro Canadiens to znamenalo zřejmě poslední přesilovku v zápase. První minuta se zcela nepovedla, když bílí ani nevyjeli z obraného pásma. Druhá minuta již bylao poznání lepší, ale Bostonu se dařilo vyhazovat a bránit. I přes zlepšení se nepodařilo přesilovku využít. Definitivní poslední přesilovku si Canadiens zahráli po Lucicově vyloučení. Poslední minuta utkání započala naší přesilovou hrou v pásmu Bruins. Střelou od modré se pokusil propálit Beaulieu, ale Johnson vychytal. Posledních pár sekund se dohrávalo u naší brány, kdy poslední zákrok vytáhla naše obrana. Když se ozval závěrečný hvizd, bylo všem jasné, že se v poslední třetině gólu již nedočkají. Pro Canadiens to tedy znamená cenné dva body proti diviznímu rivalovi.

O víkendu čeká Monteal doma dvojzápas s Tampou Bay a Winnipegem, do kterého Habs nemohli lépe vykročit. Snad je psychická pohoda zpět v kabině a hráči definitivně zapomněli na svá tragická vystoupení v poslední době. Za dnešek je třeba určitě opět pochválit celý tým, podobně jako proti Carolině, vyzdvihnout by se určitě měl výkon Budaje, ruského páru našich beků a celou Desharnaisovu řadu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ve spekulacích se může dnes objevit každý, ale pochybuju, že by Rags vyměnili Callahana. Je to po ně hodně důležitý hráč.
Morrow je pomalý, Comeau by nebyl špatný. Mě by se nejvíc líbil do třetí lajny Ott nebo Kopecký, ale těch jmen je hodně. K Plekymu Vanek, k Maxovi Stastny, zamávat Giontovi, Markovovi, vyměnit Desharnaise a Bourqua :D Dobře no, budu snít dál :D
 
01.02.2014 11:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:zatiaľ smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:jo takhle...asi už chápu...
my jsme za Rangers a Carolinou, protože jsou druzí respektive třetí ve svý divizi, kdežto my až čtvrtí v naší....
díky
 
01.02.2014 10:20 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ďalšia špekulácia, z toho nič nebude! smajlik
Skôr ma zaujali takí hráči ako napríklad Brenden Morrow či Blake Comeau. Viem nie sú to zrovna strelci, ale keď zoberiem do úvahy ich plat a momentálnu formu, tak boli by zameniteľní za našich trápiacich sa hráčov. A po Callahanovi poškuľujú tímy hlavne preto, že je s formy a je v poslednom roku zmluvy, čiže ideálna kombinácia! Len otázne je čo by bola prípadná protihodnota?!?
 
01.02.2014 09:43 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarSakra, dneska a zítra hrajou Habs v dobrým čase, že bych se mohl konečně po delší době podívat a ono ne smajlik Dneska večer mám florbal a zítra jdu na Kometu, ale tak aspoň půlku zápasu stihnu no smajlik
 
01.02.2014 02:46 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarThe ?#?NYRangers? have granted permission to at least one team to talk to Ryan Callahan's agent! It's believed that the ?#?Blues? & ?#?BlueJackets? are among the most interested. Meanwhile, scouts from Detroit, Montreal, San Jose and Tampa are at New York's game tonight!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak ono je otázka, kdo je hratelný a kdo ne smajlik V současné době máme formu a zápasy vypadají k světu, tak proč bychom si na ně nemohli troufnout. Porazili jsme dvakrát Ruins, Hawks, Pens, Ducks, tak proč ne. Zkrat přijít může, ale já jim věřím.
U Bournivala jsem to myslel tak, že nebyl až tak vidět jako proti Canes, já nic proti tomu nemám, ale mám spíš strach o našeho kouče, který je schopný je prohodit.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak mně Bournival nepřišel nějak extra špatný, neproměnil akorát jednu gólovku. No a jestli ti Tampa přijde jako poměrně hratelný soupeř, tak to nevím, nevím... A Winnipeg se poslední zápasy taky zvedl - já bych krotil optimismus, může přijít úplně jednoduše zkrat jako v předešlých zápasech, aniž bych to chtěl přivolávat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to jednoduché - z každé divize postoupí první tři a pak dva z celé konference, co budou mít nejvíce bodů (to je ta divoká karta...). Když se podíváš na tabulky na nhl.cz, je to tam přehledně seřazené.
 
AvatarZápas super smajlik začínáme zase střílet góly a obrana taky funguje. Budaj předvedl spoustu fantastických zákroků. Víc bych opakovala, co tu už padlo
zatím jsem moc nepochopila systém do postupu do play-off. Konkrétně divokou kartu. Mohl by mi ji, prosím, někdo vysvětlit?
 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě, první třetina byla opravdu výborná. Jak už bylo řečeno, tak dnes zahráli dobře všichni kritizování. Jen jsem moc nepochopil změnu na křídle třetí lajny, kde v polovině zápasu šel Moen místo Prusta. Zápas moc oproti Carolině nevyšel Bournivalovi, tak snad Therriena nenapadne ho zas trhat.
Vtipné bylo v té poslední PP nasazení Parrose na celých 47 sekund smajlik
Čeká nás B2B a poměrně hratelní soupeři, tak proč si tady neudělat lepší náladu před OG.
 
AvatarReakce na příspěvek:Výborně!!! Skvělý nástup, když jsme je v první třetině posadili na řetízkáč a zapnuli tlačítko... Škoda jen, že jsme nevedli více. Bourque se poslední dva, tři zápasy zvedá, třeba to bude pokračovat. Dnes se povedl zápas Jemelinovi s Markovem. Murray bez debat... Teď to chce ale potvrdit v dalších zápasech...
 
31.01.2014 11:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarHneď je krajší deň! smajlik
 
AvatarMám radost, že po delší době můžu naprosto s klidným svědomím říct, že jsme byli lepší a vítězství jsme si jasně zasloužili! Výborný nástup, skvělá první třetina (až na ty neproměněné tutovky), v druhé jsme se nepodělali, když nám Boston ve skóre dýchal na záda, a naopak jsme přidali rozhodující dva údery. Třetí jsme si už jen pohlídali a Budaj naprosto jistý výkon. Super!
Tím víc opět člověka napadá, proč jsme schopni tohoto a na druhé straně také výkonů a lá Caps, Pens nebo Flyers...smajlik. Toronto opět vyhrálo, takže jsme se z místa nepohli, ale aspoň jsme trošku poodskočili pronásledovatelům.
 
31.01.2014 07:42 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarVýborně chlapcí, jen tak dál.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky, žes to vzal, já to když tak opravím, jak přijdu.
 
31.01.2014 03:43 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarHotovo. Omlouvám se za chyby a že nejsou uvedené přesné časy. Mám toho plný kecky a jednu chvilku sem myslel že nevydržím vzhůru. Omluvte prosím případné chyby, fakt nejsem na reportáže nejsilnější, a co se týká čárek v textu, většinou jich mám víc než bych měl smajlik Takže to je odemě pro dnešek asi vše.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík