Velká nedisciplinovanost a chyby v obraně stály Habs body

02.04.2014, 03:21 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Na konci základní části utkaly dva týmy, jenž pravděpodobně uvidíme v prvním kole play-off. Habs zavítali na led Tampy Bay hráli v tomto složení před Carym Price, již z Montrealu navrátivším Tomášem Plekancem.

Bouillon – Subban

Markov – Jemelin

Weaver – Murray

Pacioretty – Desharnais – Vanek

Galchenyuk – Plekanec – Gallagher

Eller – Briere – Gionta

Bourque – White– Bournival

Úvodní buly vhozeno mezi elitní útočné řady obou týmů a hokeji v plném tempu nic nestálo v cestě. Domácí Tampa na nic nečekala a na Montreal vletěla v plném tempu, což generovalo místy opravdu rychlý hokej. Hosté se velkou šancí ukázali hned v úvodu, když Purcell trefil tyč. Habs nejvíce zahrozili v šesté minutě, kdy jel sám na branku Bourque, ale byl poměrně jasně zahákován a nemohl tak vystřelit pořádně. Rozhodčí nereagoval a hrálo se dál. V čase 10:18 se ale Habs přeci jen trefili z hole Brendana Gallaghera, jenž pohotově dorazil nahození Weavera po skvělé kličce tohoto defenzivního beka. Následně si oba týmy téměř po sobě vyzkoušely hru v početní výhodě, ale ani jedna přesilovková střela z obou stran se neujala. Třetina hezkého hokeje skočila na góly 1:0 pro Habs a na střely 10:10.

I v druhé třetině se hrál pohledný hokej, ale týmy přeci jen ubraly na intenzitě. Za Habs měl hezkou individuální šanci Markov, za Bolts Callahan. V osmé minutě si domácí zahráli druhou přesilovou hru po vyloučení Bouillona, kterou využil v čase 10:41 Callahan. Po inkasované brance hráli Habs také přesilovku, ale tu překazil svým faulem Vanek. Nicméně ani tady se skóre neměnilo. V posledních pěti minutách prostřední části předvedl Carey Price během pár sekund dva neskutečné zákroky a stále tak živil montrealské šance na dva body. V závěru si Habs zahráli další početní výhodu, ovšem ani tady se skóre neměnilo. Deset sekund před koncem druhé třetiny se Tampa na moment dostala do vedení 2:1, ale gól nebyl uznán kvůli hráči v brankovišti. Stále za nerozhodného stavu se tak šlo do závěrečné části, střelecky stále téměř vyrovnáno 21:20 pro domácí.

Hned v úvodu třetí třetiny opět zahrozil Purcell svou druhou tyčí v zápase, Bolts byli určitě aktivnější, týmem ve všech směrech. Lars Eller fauloval v páté minutě podruhé za soupeřovou brankou, podruhé v zápase tak svůj tým zbytečně oslabil. V oslabení domácí tlačili, ale ke gólu se nedostali. Další ze svých brejků měl Tomáš Plekanec, ale také nedal. Sotva se Habs ubránili jedno oslabení, hned šli do dalšího, tentokrát to byl Markov, kdo si počínal nedovoleně. Nicméně obě oslabení skončily dobře zejména díky výtečnému Priceovi. Ovšem na ledě se děly věci následně. Možnost hrát o jednoho navíc dostali Canadiens, ale místo ohrožení Bishopovy branky sami inkasovali z hole Johnsona v čase 12:41. Následně bylo i po přesilovce, když dost podivně sudí vyloučili Jemelina. Kiks Markova v posledních minutách vše dokonal, vedl k další (sedmé!) přesilovce domácích a bylo po zápase. V posledních dvou minutách Habs hráli dokonce ve třech po hrubém faulu Murrayho, který sudí ocenili pěti minutami. Opravdu velice nevydařená třetí třetina a závěr zápasu, kde skóre ještě upravil gólem do prázdné branky Killorn. Tampa Bay zvítězila 3:1 a Habs přestřílela 33 ku 26.

Po slibném začátku Habs začali hrát hrozně nedisciplinovaně, což se pak vedení bere zpátky těžko. Gólů ve vlastní přesilovce bylo už taky letos nějak hodně. Slabá obrana Habs s pomalými Markovem, Murraym a Bouillonem ukazuje menší rozpaky před blížícím se play-off. Obrovským pozitivem byl výkon Caryho Price, jenž byl jedním slovem brilantní. V dalším zápase čeká Habs v Ottawě.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
04.04.2014 20:01 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDo 10 minut to tu máte :) Report bych dal taky, ale nevim jestli nevytuhnu v průběhu zápasu.
 
AvatarA pome Nate! Doufám, že tímto Bouillon končí, ale to je asi jen sen.

Jinak bartrand už dělá preview, ale je problém report, mám šílený pátek a sobotu. Tak to pls někdo vemte za mě. Díky.
 
03.04.2014 23:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNathan Beaulieu has been recalled from Hamilton ...na tohle jsem čekal od OH přestávky! KONEČNĚ. Snad dostane šanci místo Frankieho.

Utkání s Tampou jasně ukázalo, že to nebude vůbec sranda. Takhle na ní hrát nejde, doufám že to Therrien pochopil. Urvat zpátky domácí led nebude teď lehká práce...

Zajímavý článek o DD : http://www.habseyesontheprize.com/2014/4/3/5578544/in-regards-to-david-desharnais-masterton-nomination-deserved-habs-trophy

 
AvatarTak Murray to dostal jen na tři zápasy, já bych mu dal klidně pět.
Na Sens jdem zítra podle očekávání s Budajem v bráně.
 
03.04.2014 08:26 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDavid Desharnais is Canadiens candidate for the Bill-Masterton trophy
 
03.04.2014 08:00 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarObránce Montrealu Douglas Murray se bude před disciplinární komisí zpovídat za úterní zákrok na beka Tampy Bay Mikea Kostku. Půjde však jen o telefonické slyšení, takže by v případě uznání viny neměl následovat větší než pětizápasový trest. Murray na konci třetí třetiny zasáhl soupeře loktem do hlavy a byl za svůj zákrok vyloučen do konce utkání. Kostka údajně utrpěl otřes mozku.
 
AvatarReakce na příspěvek:V PO snad bude jiné tempo od nás, ale včera to byla zejména v třetí třetině tragédie, tolik oslabení tým naprosto rozhodí. Díky tomu má Subban nejnižší TOI sezony. Zápas blbec, ale zas měli jsme teď pořádnou šňůru výher a ta musela někdy skončit.
Pozitivem je určitě Carey, já vám říkal, že tam nějaké chytání mimo svou kůži nevidím smajlik

Ještě bych se rád vrátil, jak se tady Theo divil, že se mi líbí Columbus. Líbí se mi moc, jak dali třeba šanci třem mladým bekům, shodou okolností typově podobným jako naši tři mladí (Murray, Savard a Prout jsou na tom podobně jako Beaulieu, Pateryn a Tinordi) a prostě je hodili do moře a plavte. A oni plavou a jak! Výborní beci, jejich budoucnost. A my? Naše mladé dusíme v AHL nebo na tribuně a pižláme to s Murraym a Bouillonem... Někdy je toho spoléhání na domnělou zkušenost, která je podle vedení víc jak dravé mládí hodně na škodu.
 
AvatarNo to bylo k zblití. Tampa výrazně lepší. Tolik zbytečných vyloučených, navíc obrovská chyba DD při přesilovce. Takto rozhodně v PO ne... Opravdu nechápu, proč nehraje aspon Tinordi...
 
AvatarNebyla to dobrá generálka na play-off, Tampa nás přehrála, když jsme jí k tomu dopomohli někdy zbytečnými fauly a samozřejmě chybami, z kterých ale plyne většina gólů. No, vůbec bych se nedivil, kdybychom ještě nakonec Tampu v PO nepotkali, pokud bychom tedy nadále pokračovali ve výkonech jako byl tento - už vidím, jak mě tu Theo "umravňuje", že je vše dávno jasné...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo byl to DD, zdupal to prvotřídně. Hlavě ta nedisciplinovanost nás stále energii a tolik vyloučení v třetí třetině vše rozhodí.
 
AvatarReakce na příspěvek:budu se hodně divit, jestli to nepůjde přes disciplinárku...ještě jak si povyskočil smajlik Oslabení jsme zvládali celkem dobře, jeden gól z takovýho množství není špatný (gól do prázdný teď nepočítám). Ale rozhodující gól dostat ve vlastní přesilovce!! Už nevim, kdo to o ten puk přišel (Desharnais?), ale obrana to vše dokonala...a to jsem po dvou třetinách naivně věřila, že bod aspoň uhrajeme
 
AvatarNejraději bych, aby Murray dostal pořádně velkou suspendaci za ten loket, protože to zaprvé byla prasárna a zadruhé ho nechci dlouho v zápase vidět. Ať vezme za ruku Bouillona a táhnou na tribunu, kde patří. Weaver je svými výkony zesměšňuje. Obvyklou formu zase měl Markov, já kolikrát vím už včera co on na ledě udělá. To je pak jasné, že obrana vypadá, jak vypadá, když je v každém páru nýmand. S tímhle nemáme v PO šanci. Nedisciplinovanost vše dokonala. Snad si v Ottawě zlepšíme náladu.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík