Canadiens promrhali vedení 3:0 a v Torontu nakonec prohráli

24.02.2019, 08:38 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

V první třetině Montreal soupeře v jeho vlastní aréně šokoval a vedl jasně 3:0. V samotném úvodu sice mělo o trošku více ze hry Toronto, leč skóre otevřel na brankovišti důrazný Andrew Shaw. Tato situace Maple Leafs zcela vykolejila a na Andersena se valila jedna akce za druhou. Tomáš Tatar po exkluzivní Petryho přihrávce vymetl horní růžek branky a sám Jeff Petry využil další povedenou střelou přesilovku!

Prostřední část patřila pro změnu Torontu! Auston Matthews v přesilovce snížil chytrou střelou pod Priceovu rukavici. Canadiens poté spálili během několika málo sekund dvě vyložené příležitosti, Frederik Andersen čaroval. Trest se dostavil během další početní výhody domácích, když Tyler Ennis nasměroval do sítě krásnou přihrávku od Marleaua.

V poslední dvacetiminutovce se Torontu nejprve podařilo vyrovnat, když William Nylander těžil z kuriózního odrazu kotouče od mantinelu. Za nerozhodného stavu se hrálo poměrně opatrně a bylo jasné, že případný vítězný gól zřejmě nebude žádný "krasavec." To se ostatně potvrdilo, Priceovi vypadla střela Matthewse a Zach Hyman poslal touš do sítě! V závěru to Canadiens zkoušeli v šesti. Andreas Johnsson se trefil do prázdné klece a technickým gólem, taktéž při power-play hostů, vše završil Zach Hyman.

Montreal místo aby stáhl dnešního soupeře na jeden bod, protekl mu zápas mezi prsty...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarColumbus do toho opravdu šel all-in, hodně sympatický přístup. Ještě nikdy nevyhráli sérii v PO a teď do toho jdou stylem po nás potopa smajlik V nabitém východě to nebudou mít jednoduché, ale přeju jim to.
Stonea Vegas dostali a rovnou podepsali a to dost draze, ale tak to dnes s cenami asi je. Mít střelce jako Marchessault, Max, Stone... hodně solidní.
Simmera nakonec Philly udala dost solidně, Hartmann není vůbec špatný. Já bych si Simmera taky nechal líbit jako nástroj na zlepšení PP, ale za tu cenu určitě ne, navíc když my nejsme klasický powerhouse co nakupuje rentaly na PO.
Hayese bych si taky nechal líbit, je to hodně nedoceněný hráč přitom velice kvalitní.

Nezbývá nic než si užít poslední zbytky ZČ a boje o PO. Jak na tom budeme my ukáže čas, ale jak jsi říkal, po tak slibně rozjeté sezoně by byla škoda o PO přijít, byť já původně do PO nechtěl.
 
AvatarReakce na příspěvek:U toho Winnipegu samozřejmě průměr až na toho Hayese...smajlik.
 
AvatarHayes byl v některých spekulacích spojován i s námi, toho bych bral všemi deseti! Winnipeg nabral dost hráčů, ale kvalita v průměru zase žádná sláva. Columbus do toho šel tvrději, taky mnohem víc obětoval a jdou prostě letos all-in. Nejvíc mě zaujal trejd Stonea a jeho okamžitý podpis - dobrá práce Vegas, i když je to taky stálo celkem dost. Ale mají velice kvalitního střelce a myslím, že letos opět budou velmi silní v PO. Simmonds do Nashvillu za solidní protihodnotu, byť podle reakcí některých se očekávalo za víc, ale co jsem četl fans Flyers na hokejforu, tak za jeho poslední výkonnost je to velmi solidní - tak nevím... My jsme zůstali v klidu, což oceňuji, už jsem to psal, že by to bylo jen vyhazování prospektů nebo picků v draftu, když letos nemáme, a ani mít nemůžeme, ty nejvyšší cíle.
 
AvatarCo dodat, je to ostuda. Je to podobný zmar jako v 14/15, kdy jsme byli powerhouse a stejně nás sweeplo tehdy tragikomické Buffalo ale až na to, že tehdy to byla ostuda, ale ztráta bodů nás nemusel nijak mrzet.
Weby pokračuje ve špatných výkonech, což je dost znepokojivé, když s ním stojí a padá naše obrana. Přímo mu to nevyčítám, není stroj, má věk, ale nic dobrého to nevěstí.

Paulie krásně ujel v PK, jeho doména, ale to je asi tak jediné plus ze zápasu. Bohužel to ted říkám často, ale další zápas je must win a i když to je B2B tak já bych hrál Caryho a mám tušení že po Floridě CJ Nema dneska nepostaví.

Co říkáte na TDL? Z naší strany jsem čekal příchod brankáře místo Nema, ale nestalo se, nevadí, jsem rád že se MB nezúčastňil žádných zběsilých transakcí.
Skrz ligu se udály zajímavé výměny, nějvětší šílenci Winnipeg a Columbus měnili jak zbláznění. Dojal mě Columbus tradem McQuaida, za takového dřeváka obětovat prospecta a picky smajlik Výměna Pearson-Gudbranson taky stojí za to, dědek Rutherford se trošku zbláznil na staré roky. Zajímavá výměna je Fiala-Granlund, Fiala je mladší a talent mu nechybí, Granlund zase prověřený a taky hodně ofenzivní. Tady až čas ukáže. Mimochodem Beaulieu šel z Buffala za šesté kolo, my za něj dostali tehdy třetí. Ale tady myslím tehda nikdo Bergevina nehanil za ten trade, takže asi žádné překvapení. Překvapili Rangers výměnou Hayese. Velký, mladý two way centr, který produkuje a oni ho pošlou pryč, přitom já bych teda kolem něj stavěl budounost. Zajímavé. Zajímavý bude asi i pohled na sestavu Sens po TDL smajlik
 
AvatarAch jo, to je vážně zoufalé. Proč musíme ztratit body s týmem, Který je bez jakékoliv naděje na postup do PO. udělat hvězdu z golmana soupeře, to my umíme velmi dobře. Byly tam z naší strany šance, ze kterých jsme rozhodně měli skórovat. v obraně jsme celkem dost propadali a to hlavně v první třetině. Obraně bych vytkl hlavně druhý gól, kdy dva naši byli u dorážejícího hráče a nechali ho přesto zakončit, za mě hrubá chyba. Jestli to dnes v Detroitu nebudou dva body, tak se fakt můžeme jít klouzat na rybník. Ovšem, jak nás znám, tak to bude v bledě modrém. smajlik
 
AvatarNe, tohle mužstvo opravdu ne do PO a je jen dobře, že při TD se Bergevin držel zpátky - bylo by to úplně o ničem, stejně jako naše hra proti Devils! Opět nedokážeme porazit mužstvo, které bylo ještě oslabeno po TD... Spousta našich zbytečných vyoučení, naštěstí oni na tom jsou v přesilovkách jako my, což jsme znovu předvedli. Já to nechápu - proti silnému Torontu zahrajeme velice dobře, když tedy pominu tu debilní ztrátu tříbrankového vedení - ale hra byla mnohem lepší než dnes proti slabšímu soupeři. Ten samý scénář očekávám v Detroitu, pak Rangers, Sabres, Penguins a Kalifornie, kde jsme to NIKDY neuměli - sečteno, podtrženo jsme pod osmičkou a slibnou sezónu si posereme v jejím závěru...smajlik.
Jak jsem už několikrát psal, není to pro mě letos prioritně o PO, ale když je základní část takhle rozjetá, bude obrovská škoda to zpackat v poslední části...
 
AvatarReakce na příspěvek:Lindgren nemá moc svůj rok a byl i zraněný. Elliot by byl levný a jen do konce sezony, já bych byl pro. Uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já nevím, jestli bych třeba Elliota úplně chtěl - Niemi je teď sice trochu marnej, ale jak je na tom takový Lindgren? Myslím, že nemá moc smysl sem tahat dalšího backupa...
 
AvatarReakce na příspěvek:Weal je takový lepší Agostino, dost podobní hráči. Celkem sranda je jak za nás za poslední roky hráli nebo budou hrát lídři AHL bodování :D Terry, Agostino a teď Weal.

Vy věříte Nemovi nebo byste chtěli Elliota či někoho jiného?
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak to nakonec není Hudon, ale Chaput a za něj Weal - toho hráče si pamatuju od Flyers, ale zase nějak moc extra dobře ne.
 
AvatarReakce na příspěvek:Mně by se líbil strašně moc Hoffman, ale ten bude hodně drahý, tak to raději nic... Takže odejde maximálně Hudon nebo někdo podobný, i když nevím kam, a to bude tak všechno.
 
25.02.2019 15:42 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:U Bergeho človek nikdy nevie... smajlik
https://twitter.com/MoeninGlory/status/1100000301090775040
 
AvatarTak co jak vidíte TDL? Weisy byl povolaný z farmy, tak buď je Drouin stále nemocný a nebo je někdo na odchodu.

Já bych neměnil nic, jen teda asi přivedl dvojku. Nemovi už nevěřím bohužel. Kinkaid už je v Columbusu, tak třeba Brian Elliot by se mi líbil. Howard bude drahý.

MB řekl, že do rental businessu nepůjde, tak to snad dodrží a žádné šílenosti letos nebudou.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ztrati tříbrankové vedení v tak rozehraném zápase je neodpustitelné! Co víc si jako můžeme přát, když je máme na lopatě, další možnosti k navýšení skóre a pak jim ty body, de facto, nabídneme sami...? První gól jde za Pricem, takovou střelu musí chytat. Pak nesmyslná přesilovka, to vyloučení Lehkonena bylo fakt k zblití! Třetí gól pech jako prase a pak si necháme rozhodujícího dát chvíli před koncem... Přitom jsme na ně v pohodě měli, hráli jsme většinu zápasu dobře. Petryho za tyhle jeho střely švihem prostě žeru, je hezký se dívat, jak to takhle chce trefit...
Škoda, že jsme si to zase na hraně osmičky podělali - teď Devils, kde nám to moc nejde, a Detroit, kde nám to sedí víc, ale nic snadného to určitě nebude.
 
AvatarReakce na příspěvek:No já ti nevím, Lehkonen prostě jel za pukem, Anderson se tam motal jak bludný Holanďan. Mě se to písknutí teda vůbec nelíbilo a to samé vyloučení Meteho, ten sotva se Hymana dotkl a ten debil samozřejmě pustí hokejku a sudí mu to sežral. A jak už to tak bývá tak debilní vyloučení proti nám vždy soupeř využije. To vyrovnání byl takový pech až to není možné.

Je to velká škoda, na jednu stranu fajn že jsme s nima opět hráli víc než vyrovnaný hokej, ale mít místo dvou bodů nula je zklamání.

Hodně slabý zápas měl Weber, přišel mi docela mimo. Carey si asi taky vyčítal první gol, byť to je vždy těžké, když střílí hráč s jedním z nejlepších wristerů v lize. Naopak fantasticky hrál Petry, ta jeho nahrávka Tunovi byla skvělá a gol taky. Shawzi pokačuje ve sbírání bodů, zkrátka první třetina byla nádherná. Bohužel zbytek zápasu už tak dobrý nebyl.

Teď jedeme na led soupeřů, jenž tankují na draft, tam to prostě musí být 4 body, byť tam bude spoustu mladých rvoucích se o svou budoucnost.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak parádně rozehraný zápas, kde to vypadalo na překvapivé dva body, ale nakonec nemáme ani jeden. V první třetině jsme dokázali Toronto zaskočit nevídaným způsobem. Jenže Toronto bylo dvě třetiny lepším týmem, ne že bychom neměli šance, ale prostě to tak bylo a myslím, že to hodně ovlivnilo konečný výsledek. Vyrovnávací gól Toronta byla Komedie, ale bohužel i tohle k hokeji patří.
Drouin mimo sestavu a bylo to znát. Je jasně vidět, že on velmi negativně ovlivňuje celou naší hru. S přesilovkami souhlasím, ty byly tentokrát pohledné, jen škoda, že jsme využili pouze jednu. Prohra hodně naštve, protože jsme hlavně v první třetině ukázali, že na Toronto v případném PO máme.
 
AvatarTorontu jsme výhru darovali. Toronto bylo úplně v pasti a my jim darujeme druhou přesilovku, Lehkonen jak idiot podrazí brankáře, úplně zbytečně tam jel. Třetí gól haluz. Do druhé branky jsme tam měli ještě dost šancí na čtvrtý gól, který by vše rozhodl, bohužel Anderson předvedl výborné zákroky. No a pak lehký čtvrtý gól domácích a bylo. Rozhodně škoda, protože dvě části jsme hráli velmi dobře, konec jsme nezvládli. Opět jsme měli přesilovku několik minut před koncem a opět jsme málem dostali branku, místo abychom rozhodli. Jinak první tři přesilovky na naše kvality solidní, puk lítal, bylo i dost střel. No, body jsem nečekal, ale po takovém průběhu 0 hodně mrzí...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík