Canadiens podlehli Flames počtvrté v řadě

15.04.2021, 07:26 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Hokejisté Calgary opět potvrdili, že se jim letos proti Montrealu daří. Tabulkového souseda z kanadské divize porazili už počtvrté v řadě - tentokrát dokonce rozdílem tří gólů 4:1. Rozhodující krok k triumfu učinili hosté ve třetí třetině, když si po přetahované u mantinelu povyjel před branku Josh Leivo a bekhendem zasunul puk za záda Allena. Canadiens to v závěru zkoušeli ještě bez brankáře, výsledkem byl ale jen čtvrtý inkasovaný gól. Dalekonosnou trefou do opuštěné klece se prezentoval Sean Monahan. Jediný gól Habs vstřelil Brett Kulak.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTeď jsem mrknul na sestavu na noční zápas a opět Staal s Perrym a k nim chudák Lehkonen, který z toho musí být fakt na prášky, když tam jako jediný lítá... Tak já nevím, jestli je celý trenérský tým totálně slepý nebo co si od toho stále slibují, ale tohle spojení prostě fungovat nemůže, proboha! Proč třeba neprohodí Byrona z Kotkaniemiho útoku s Perrym, pak by to vypadalo mnohem vyrovnaněji... Caufield s nimi cestuje na trip - proč ho, do p*dele nezkusí? Vždyť by to horší být nemohlo! Tak o co jde...? Já už nechápu fakt nic...
 
AvatarAsi nemám co dodat, zkrátka trapas, komičtí byli všichni, snad si teda jen neodpustím, že Carey by asi druhý gól chtěl zpět, ale šikovný střelec sám by se tak blízko bráně jen tak dostat neměl, zkrátka chyba vedle chyby a marná koncovka resp. vůbec schopnost si vypracovat šanci.
DD si s takovou práci pro příští rok nevybojuje, není schopen reagovat na špatnou hru týmu, drží se nesmyslně poskládaných útoků a třeba tím odvoláním brankáře za stavu 3:0 mě docela pobavil, ale to už je je detail ve finále.
 
AvatarStará známá ohraná písnička, první třetina totálně bez zájmu na naší straně nulová kombinační hra a nulová střelba na bránu. Drouin to ještě celé zazdí tím selháním ve stoprocentní šanci. To už si vážně dělá prdel, není prostě schopný dát gól a bohužel Parda má o něm asi pravdu. Ve druhé a třetí třetině by se nám snaha upřít nedala, ale co je to platné, když nic neproměníme. Pak všemu nasadíme korunu tím, že se 5 minut před koncem necháme vyloučit místo toho, abychom šli do závěrečného tlaku a ještě z toho dostaneme gól. V tenhle moment už jsem to vzteky vypnul. Jsme fakt pro smích.smajlik
 
AvatarTak si aspoň Mete spravil chuť vítězstvím proti svému bývalému týmu, kde ho nechtěli... Vyfasovali jsme čtyřku od nejhoršího týmu v divizi, nedali ani góla a předvedli opět víc než tragický výkon! Ne, s tímhle nechci do PO, to fakt ne! To mužstvo úplně ztratilo jakýkoliv herní řád, nedokážeme se normálním kombinačním způsobem dostat do pásma, jenom nahazujeme na náhodu - nedá se na to dívat. Staal na tribunu, Drouin asi taky, do sestavy Evans a Caufield a ono to horší rozhodně nebude!
 
AvatarA totální hnus pokračuje, ti hráči vidí puk zřejmě poprvé vůbec, jinak si nedovedu vysvětlit, že ho nedokáží téměř nikdy pořádně zpracovat nebo ho alespoň dostat z pásma! Někdy mi to přijde, jako by to dělali schválně a zkouší nás, co vydržíme... Nevím, proti komu bychom chtěli hrát, aby to aspoň za něco stálo??? Tohle je fakt nechutný, nelíbí se mi to ani trochu, Ottawa je mnohem hokejovější a to přitom nehraje taky zrovna nic světoborného. Price zatím tak půl na půl, ten druhý gól by Allen v momentální formě asi nedostal, no...
 
AvatarNemám co dodat, souhlasím se vším vyřčeným. Utrpěli jsme výhru doslova a měli z prdele kliku a skvělého Jakea. Co víc říct, snad jen doufat, že nás to nakopne.

Staalovi já pořád dávám čas, neříkám že září, ale zas tak bledě to nevidím, pomáhá na buly a celkově věřím, že se zvedne a že jeho čas přijde v PO. Ale od Perryho musí pryč, to je no brainer a vidět to musí fakt každý, že tohle nefunguje, tady souhlas bez debat.

Jo a určitě by mělo zaznít jaká je nádhera mít v braně golmana s jiným jménem než Price, který nám dává každý zápas šanci vyhrát. Tohle se MB taky povedlo.
Jinak stále platí, že je Drouin totální zklamání a jeho góly velice chybí, stejně jako Danaultovy, ale zabrat musí všichni útočníci kromě Toffera a Andyho, kdoví kde bychom bez nich byli.
 
AvatarJá opravdu žasnu co mi stále a stále dokola předvádíme za hrůzu. To není ale případ pouze tohoto zápasu. Táhne se to s námi takhle zhruba od poloviny února. Máme buď sérii několika proher v řadě nebo střídáme výhru s prohrou, vyhrát alespoň 3 nebo 4 zápasy v řadě se nám povedlo v této sezoně maximálně jednou. O tomhle tady už psali snad i Míra s Pardou.

Zápas nemá vůbec smysl komentovat, opět na jednu bránu a štěstí, že se Flames trefovali jen do tyčí nebo to vyřešil Allan.

Toffer paráda, Staal šílené, ten se tam motá a plouží jak šnek a v momentě kdy má puk vůbec neví co má hrát, sorry legendo.
 
AvatarNaprosto souhlasím, že se na to opět nedalo skoro dívat a ty 2 body jsme si vůbec nezasloužili! Povedly se nám vlastně jen ty 2 akce a Toffoliho střelecká pohotovost, výborný výkon Allena a hlavně jsme měli spoustu štěstí, když Flames trefovali konstrukci brány jako o závod... Nevím, jestli je Ducharme vážně slepý, ale spojení Staal-Perry musí prostě jako, mírně řečeno, nešťastné vidět úplně každý! Staal je pro mě zatím velké zklamání. Za dané situace se vůbec nedivím, že chtějí zkusit Caufielda, protože přesně takového hráče potřebujeme - i když nečekám, že pokud naskočí, tak bude hned platným hráčem. Ale zkušenost z pár zápasů by mu to mohlo dát pěknou.
A taky úplný souhlas s tou naší hrou ve vlastním pásmu, je to někdy až neuvěřitelné, jak si dokážeme zkomplikovat život vlastní váhavostí, když máme puk na hokejkách - včerejší inkasovaný gól byl toho jasnou ukázkou...
 
17.04.2021 09:48 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarDneska za 2 body ale utrpení se na to dívat a jen zázrak, že jsme první třetinu přežily. O výhře rozhodlo kdo dá první gol - nebýt to mi tak nás Flames myslím porazí.

Caufield je Hail Mary na to získat do line-upu snipera.
Protože momentálně co tam netrefí Toffoli to tam nepadne.

Už několikrát jsem to sem chtěl napsat protože mě to na naší hře neuvěřitelně sere a dostáváme z toho kvanta golů!
A to je \"Šmrdlání puku v obranném pásmu\"

Kroutím nad tím hlavou od začátku sezony - náš tým pod tlakem soupeře se snaží všemožně vyvézt,rozehrát,odpíchnout puk a bohužel nejsme schopni opustit pásmo, ztratíme puk a je z toho minimalně šance pro soupeře.
Místo jednoduchého vyhození z pásma. To mi na naší hře leze na nervy opravdu ze všeho nejvíc - zaměřil jsem se i na naše soupeře zda to nemám jen zkreslené tím, ale opravdu je to doména pouze naše.
 
AvatarV PO je možné všechno, myslím si, že historie dávná i nedávná ukázala, že v PO nemusí platit žádná zákonitost ze základní části. Určitě celkovou kvalitou zaostáváme za Torontem, kvalitou jen útoku za Jets i Oilers, ale naše výhody jsou jiné a je fakt, že dle předpokladů bychom mohli mít tým na PO Carey v PO formě a můžeme hodně kousat a to bych si pak věřil i na to Toronto, protože já si rozhodně nemyslím, že by tu svou bájnou sérii měli letos vyhrát úplně v klidu, takový favoritů vypadlých v prvním kole už taky bylo a to nemusíme chodit nijak daleko.
NHL je vyrovnaná liga, i to Toronto má série proher jako třeba teď a každý rok je překvapení. Loni to byl Dallas, proč bychom to letos nemohli být my? Já tomu věřím.
Ale abych nebyl jen přehnaně optimistický, taky mě serou jak se na to někdy nedá dívat, ale co je ideální na světě že smajlik

Povolali jsme Caufielda, to jsme myslel, že na farmě pobude teda déle, nejsem tohoto rozhodnutí vůbec fanda zvlášť když máme tak nabitou sestavu a farma vyhrává. Uvidíme ale, zda se vůbec bude moct dostat do hry, musel by se někdo zranit. Taky se vrací Big Ben, jsem docela rád, on je příklad hráče, kterého doceníš až ho ztratíš. Dnes musíme vyhrát bez pochyb.
 
AvatarJako už na začátku sezóny mi přišlo, že ty přehnaně optimistický řeči ohledně kvality našeho mužstva jsou trochu přestřelený, ale nechtěl jsem tu šířit nějaké negativní nálady, když jsem viděl, jaká tu proběhla reakce, když jsem se jen zmínil, že koncovka opět bude náš problém (a to v době, kdy se nám dařilo...) smajlik. Nyní ale musím zopakovat, že sice máme kvalitnější tým než loni, ale na nějaký úspěch v PO to prostě není ani náhodou (a to tam ještě vůbec nejsme jistě)! Oba zápasy s Jets i ten včerejší naprosto zřetelně ukázaly, že nám toho ještě spoustu chybí - obrana dělá velké chyby, útok je jalový (což tedy pro mě není až takové překvapení...) a poslední dobou mi přijde, že absolutně nefunguje nějaká sehranost a to u žádného z útoků. Myslím, že Toronto si letos tu konečně vyhranou sérii v PO připíše naprosto v klidu... smajlik.
 
AvatarHodně těžko se na to dívalo, když to bylo v podstatě celý zápas na jednu bránu, konkrétně na tu naší. Když už jsme nějaké šance měli byla to jen křeč a zmar. Souhlasím s Mírou a Michalem, že Perry a Staal jsou doslova chodci v jedné lajně, na druhou stranu co od nich můžeme z tohoto hlediska čekat v jejich věku.

Je mi hodně smutno při zjištění že budeme mít ještě co dělat, abychom do toho PO vůbec proklouzli, tenhle tým má prostě a jednoduše navíc při pohledu na soupisku. Konzistentnost výkonů jsme měli pouze na začátku sezony. Od té doby je to jako na houpačce. Naše postavení je pro mě zklamáním, zvlášť při systému, kterým se letos hraje. Proč sakra nejsme schopnější?
 
AvatarAni se mi to nechce komentovat, strašné co předvádíme zase poslední dobou.
 
AvatarČekal jsem, jak na nás zapůsobí výhra nad Torontem, ale my jsme prostě marní - jedna výhra a mimo začátku sezóny na to poslední 2 měsíce nedokážeme skoro nikdy navázat dalšími 2 body. A to bude ještě problém, navíc, když ztrácíme s přímým konkurentem! A ten si tu výhru jasně zasloužil, byl svižnější, víc střílel a k ničemu zásadnímu nás vlastně nepustil - hlavně první část byla v tomhle směru naprosto hrozná... Jak napsal Michal, a opět jen potvrdil má slova, Perry se Staalem spolu prostě hrát nemůžou, to je strašlivá kombinace směrem k bruslivosti. A ani v předbrankovém prostoru si skoro nic nevytvoří. Obecně nám útok nešlape tak, jak by měl a to v rozhodující fázi sezóny není zrovna dobré zjištění...
 
AvatarBída, přijde mi, že útoky vůbec nefungují. Navíc dnes pro mě překvapivě hodně bez energie, čekal jsem to u Calgary po bitvě s Torontem. Čtvrtý, který dříve zdobila rychlost, tak je teď nejpomalejší ze všech. Staal a Perry opravdu nejde v moderním hokeji. Obrovsky chybí Gally, Danault s Tatarem jsou bez něj vedle. Calgary zaslouženě, pokud nás dají i podruhé, celkem nebezpečně se přiblíží. Navíc nám budou síly v bláznivém rozpisu spíš ubývat...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Calgary Flames
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík