Nepresvedčivý výkon a opäť prehra

06.12.2015, 09:07 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Sezóna NHL sa prehupla do mesiaca december a Montreal v ňom zatiaľ pôsobí neisto. Tesná výhra nad trápiacim sa Columbusom a prehra s rozbehnutým Washingtonom je jasným dôkazom toho, že družina pod vedením Michela Therriena aktuálne prežíva krízu. Aby toho nebolo málo, pridružili sa k tomu aj zranenia kľúčových hráčov Brendana Gallaghera a Careyho Pricea. Na to zareagoval kouč zmenami v zostave, ktoré však majú zatiaľ opačný efekt než dúfal. Môžnosť na reparát mali Habs v sobotu večer, keď zavítali na ľad Caroliny Hurricanes. Útočník Daniel Carr zažil debut v profilige. Ako sa im darilo v stretnutí proti štatisticky hrateľnému súperovi? Poďme si zo v krátkosti zrekapitulovať. Canadiens nastúpili do zápasu s nasledovne poskladanými formáciami:

Pacioretty - Desharnais - Weise
Eller - Galchenyuk - Andrighetto
Fleischmann - Plekanec - Byron
Carr - Flynn - Thomas

Markov - Subban
Beaulieu - Petry
Jemelin - Gilbert

Hostia vstúpili do zápasu výborne, pretože už po necelých troch minútach hry sa gólovo presadil nováčik v drese Montrealu krídelník Daniel Carr. V prvom striedaní, svojho prvého duelu v profilige zaznamenal prvý presný zásah, sľubný začiatok čo poviete? Carolina však do konca tretiny ešte dokázala odpovedať. Mike Condon vyrazil strelu Jordana Staala a k voľnému puku sa bohužiaľ dostal nikým nepokrytý Jeff Skinner, ktorý už nemal problém prekonať bezmocného gólmana Canadiens. Po dvadsiatich minútach bolo vyrovnané 1:1.

Hráči Montrealu boli aj v prostrednej časti hry prvým tímom, ktorému sa podarilo skórovať. V polovičke zápasu našiel prihrávkou obranca Jeff Petry pred bránkou Hurricanes voľného Svena Andrighetta. Švajčiarsky forward sa v 100% šanci nemýlil a hostia opäť viedli. Z vedenia sa však dlho neradovali, pretože o necelé dve minúty z dorážky prekonal Condona útočník Joakim Nordstrom, pre ktoré to bol tiež prvý gól v drese Caroliny. V druhej dvadsaťminútovke sme boli svedkami rovnakého scenára, takže bolo naďalej vyrovnané 2:2.

Nrozhodný stav bol predpokladom ešte zaujímavých záverečných dvadsiatich minút. Na radosť domácich fanúšikov červené svetlo za bránkou Montrealu rozsvietil v päťdesiatej tretej minúte druhým presným zásahom v stretnutí Jeff Skinner a Hurricanes po prvýkrát viedli. Canadiens namiesto očakávaného tlaku nepredviedli už nič zaujímavé a po ďalšom nepresvedčivom výkone tak odišli opäť s dlhým nosom a s nulou na konte. Toto nie je ten tím, ktorý sme videli v úvode ročníka a ak sa chalani rýchlo nespamätajú nedopadne to dobre.

Jediným pozitívom duelu bol snáď len presný zásah nováčika Carra. Ináč prvé tri formácie pôsobili neisto a jasne sa ukazuje, že Therrienove pokusy so znemami v zostave nefungujú. Hádam si to kouč uvedomí a v najbližšom stretnutí proti odvekému rivalovi z Bostonu už bude výkon Habs diametrálne odlišný. A hádam sa dočkáme aj nejakého toho bodu.

Hviezdy zápasu:
1. Jeff Skinner 2 + 0
2. Andrej Nestrašil 0 + 2
3. Cam Ward 36/38

foto: Gregg Forwerck/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, už jsem si to o Devovi taky přečetl. Nějak nám hodně docházejí wingeři...
 
08.12.2015 15:23 | reagovat
Maety | maty.langer@gmail.com
Smith-Pelly je navíc i u nás na stránce v soupisce zapsán jako zraněný. smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Smith-Pelly nehrál už zápas s Carolinou – zranění v dolní části těla. Právě místo něj byl povolán Daniel Carr
 
AvatarReakce na příspěvek:O tom nic nevím, ale Semin je na waiveru. Mě to nepřekvapuje. Sven ukázal, že je NHL ready a on by už na farmu jít neměl. Carr se uvedl skvěle, do toho na farmě čeká spousta výborných hráčů včetně DLR, takže opravdu nebylo proč ho držet u týmu, aby seděl na lavičce. Ještě s jeho vztahem s MT... Dřív jsem za něj bojoval, aby se mu dala šance, ale ta štace u nás opravdu neměla smysl. On už na to fakt nemá a to hlavně rychlostně, což je v našem systému zásadní chyba.
 
AvatarDočetl jsem se, že Smith-Pelly je zase out.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No vidíš, náš "úspěšný" trip na západ Kanady, zapomněl jsem na něj.
Jak jsem říkal, ty problémy se slabšími soupeři jsme měli i loni, viz 4 zápasy s Buffalem a náš zisk jednoho bodu z nich. Není to nic k chlubení, ale dokud porážíme a to docela razantně týmy jako Detroit, Isles nebo Boston, tak jsem klidný.
Ted to ale teprve bude sranda. Až do 5.1., kdy hrajeme s Flyers, nás čekají samé PO týmy. To bude velký test.
 
AvatarReakce na příspěvek:Není to poprvé, prohráli jsme na západě s Vancouverem a Edmontonem...
No právě proto, že máme problémy s relativně slabšími soupeři, mě ta prohra moc nepřekvapila. Štve mě ale, že jsme tentokrát byli dost velkou část zápasu pasivní a honili jsme vše na poslední chvíli a zbytečně. Mám obavy, že s tímhle ani na Bruins stačit nebudeme...
 
06.12.2015 15:30 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak.
 
AvatarChlapi a děvče, zase nepanikařme. Nejsem si jist, ale není to náhodou poprvé v sezoně, kdy jsme prohráli bez bodového zisku dvakrát po sobě?
Hodně zajímavé:
Of the Canadiens’ six losses in regulation time this season, five have come against teams not currently in playoff positions: Vancouver, which is 22nd in the league; Edmonton (27th), Colorado (25th), Arizona (19th) and Carolina (30th).
Už loni jsme s tím měli dost problém, viz naše tragikomedie s Buffalem, a letos v tom pokračujeme. No, ale raději prohrát překvapivě s Carolinou, který roky nebyla a další roky nebude v PO, než pravidelně prohrávat třeba s Detroitem nebo jiným pravděpodobným divizním soupeřem pro PO.

Therrienovo proházení útoků nefungovalo, tak aspon na konec zápasu vrátil původní DD line k sobě a hned měli super shift. Jen se ten zbytek pořád prohazuje. S Maxem to je těžké. Někdy to vypadá, že mu je vše jedno, nebruslí na sto procent, ale padá mu tam vše. Poslední dva zápasy dře jak mezek a nic. Pleky je poslední dobou dost neviditelný, dost mu asi chybí na křídle dříč Gally. Ten chybí moc. Ale hlavně chybí Carey. Budu se opakovat, ale Condon nikdy nebude na jeho levelu (to asi nikoho nepřekvapuje), takže nám bohužel bude utíkat spousta bodů, které bychom jinak měli.

Ale jak říkám, nepanikařme, se zraněními se vyrovnáváme skvěle a pořád jsme na špici NHL. Ostatní týmy mají taky kupu svých problémů.
 
AvatarSamozřejmě ještě před tím ruins, to by snad mělo klapnout.
 
Avatar To né! Já nechci aby se to s náma vezlo, ale pomalu tomu tak je. Navíc nás čeká dobře hrající Detroit. K zápasu bohužel nemám moc co říct.smajlik
 
AvatarŠkoda, že se nám na konci zápasu nepodařilo vstřelit gól na konci zápasu. Ten tlak byl enormní, ale Chucky netrefil prázdnou branku... A o dost času nás na konci zápasu připravil Subby tím svým kličkováním na modré čáře, kdy mu ten puk dvakrát ujel do středního pásma...
Není to tak, že bych tvrdila, že jsme pohráli kvůli nevyužitím posledních minut, ten gól jsme měli dát kdykoli jindy. Ward ale chytal fantasticky. Ten přesilovkový gól Hurricanes je celkem paradox. Jsme jeden z nejlepších týmů na oslabení a PP gól nám dá tým, který se podle titulku během zápasu v přesilovce netrefil 13 utkání v řadě...
Snad je to celkově jenom taková menší krize podpořená tím, že máme mnoho zraněných hráčů. Ale s tím se nic dělat nedá... Co ale MT udělat může, je vrácení formací do původní podoby. Vůbec mě nepřesvědčily... Max sice má dost střel na bránu, nicméně se nejedná o gólovky. Za ty dva a půl zápasu se sice jednou prosadil, ale bylo to v přesilovce bez výraznějšího přispění DD. Pleky si zase připsal u jednoho PP gólu asistenci, ale mimo svou formaci. 3. útoku (Flaška-DD-Weise) se taky dařilo, i když v posledních zápasech nesbírala body. Ty naopak začala sbírat druhá lajna. Nějak jsem ty změny zkrátka dosud nepochopila....
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.07
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ahoj a vítej, to byla teda odluka :-smajlik S ... | více
  • ahoj snad po dvou letech, nekam jsem prestal chodit, ... | více
  • Nechapu proc to musel koupit a tim padem zabit ... | více
  • Ty vole Capfriedly končí, co budou fandové NHL dělat ... | více
  • Ano, to měl tehdy MB těžké, to je bez ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík