" /> " />

Rozpolcený víkend ve znamení "New York".

04.02.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Tak opět bych přidal jen velice krátké shrnutí posledních tří zápasů, které nabídly spoustu zajímavýchAni tentokrát jsme Rangers nedokázali porazit. momentů a postřehů.

Namlsaní výborným domácím výkonem proti Washingtonu jsme hned zajížděli k odvetě na jeho led a tam to bylo, bohužel, úplně o něčem jiném a hlavně o někom jiném. Tím jiným, kterého jsme doma bez problémů ubránili, byl ruský fantóm Ovečkin. Byl to vlastně zápas jeho osoby proti Canadiens, z kterého vyšel útočník Capitals jednoznačně jako vítěz. Bilanci 4+1 při konečném skóre 5-4 po prodloužení ani netřeba nijak zvlášť komentovat... K naší cti slouží fakt, že ani za velmi nepříznivého stavu 0-3 jsme zápas nezabalili a dokázali ho v poslední minutě poslat do prodloužení a odvést si domů bod. Jakoby tento částečný obrat předznamenal jiný, téměř stejný kousek, ovšem v náš neprospěch...

Po přesunu do Montrealu a dni odpočinku nás čekal relativně přijatelný soupeř – New York Islanders. Přijatelný z několika důvodů – jednak se mu poslední dobou vůbec nedaří, jednak několik hráčů bylo v minulých dnech napadeno chřipkovou epidemií a jednak se nám na tohoto soupeře letos zatím stoprocentně daří. Bilanci jsme si nepokazili ani tentokrát a navíc jsme předvedli výborný výkon, který si mohla spousta z nás vychutnat u televizní obrazovky. Rozhodně bylo na co koukat, v hlavní roli opět úřadovala Plekancova řada s Kovaljovem a A.Kosticynem, která se postarala o dva góly, z nichž ten první v podání dua Kovaljov-Plekanec padl při vlastním oslabení a Tomáš to trefil vskutku nádherně. Menší kaňkou na tomto vydařeném večeru byl pro mě výkon rozhodčích – ukázkový bodyček „Plekyho“ ohodnotili jako nedovolený zákrok, o domnělých hákováních ani nemluvě. Někdy mně opravdu zámořští rozhodčí připadají o dost úzkostlivější než rozhodčí v naší extralize a to už je co říct... Naproti tomu když Comeau hodně ostře narazil Higginse hlavou proti mantinelu, nic se nedělo! Tak vážně tomu nějak nerozumím... Ve vítězné eufórii jsme za 24 hodin nastoupili proti druhému reprezentantu největšího amerického města, Rangers. Tedy mužstvu, které je pro nás letos prozatím nerozlousknutelným oříškem, což se, bohužel, opět ukázalo i v tomto zápase. Přitom jsme měli tohle utkání rozjeté naprosto parádně! Po první třetině jsme zásluhou dvou využitých přesilovek vedli 2-0 a byli jsme jasně lepším mužstvem. Když pak v šesté minutě druhé části přidal z trestného střílení výstavní střelou třetí gól Sergej Kosticyn, asi nikoho by v tu chvíli nenapadlo, že by to mohlo ještě pro Habs skončit špatně. Rangers ale předvedli něco podobného, co my ve Washingtonu nebo předtím v New Jersey - zápas dokonale otočili! Do konce druhé části bylo srovnáno, když dva góly byly hodně laciné a vyplynuly z nedostatku důrazu před naší brankou. No a v polovině poslední třetiny vsítil rozhodující gól po perfektní přihrávce Drury. Habs se sice dál tlačili do útoku a vytvořili si šance na srovnání, ale Lundqvist vše vyřešil a umožnil tak hostům potvrdit v předposlední minutě své vítězství. Bohužel, i v tomto zápase jsme byli svědky několika hodně tvrdých zákroků, jejichž vyvrcholením byl brutální a nesmyslný zákrok Hollwega na mladšího z bratrů Kosticynových, který v tu chvíli stál bez puku čelem k mantinelu. Hollweg si ho prostě vybral jako odvetu za předchozí zákrok Kovaljova loktem na jeho osobu, který byl určitě nedovolený, ale rozhodčí ho neodpískali. Už když se hostující hráč zvedal z ledu, bylo z jeho pohledu jasné, že to někdo „odskáče“. Ale že bude útočník Rangers takový slaboch a vybere si našeho nejsubtilnějšího hráče, to jsem nečekal. Samozřejmě ihned následovala hromadná bitka a pro Hollwega trest do konce utkání. Naštěstí pro Habs se S.Kosticyn vrátil zpět do hry.

Podle výsledků posledních čtyř zápasů by to nyní vypadalo na naše vítězství, ale do Bell Centre přijede stále ještě vedoucí tým Východní konference Ottawa Senators a to bude určitě hodně těžký zápas. Doufejme, že se tentokrát na ten rozdíl jednoho bodu dostaneme...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarUž jsem si myslel, že jsme snad nepoučitelní - zase v pohodě vedeme 4-1, abychom se na konci třásli o výsledek až do poslední minuty! V prvních dvou třetinách opět výborný výkon, v poslední části jako bychom nevěděli najednou co hrát, k tomu zbytečné dva góly a na drama bylo zaděláno. Naštěstí jsme to tentokrát udrželi, ale jestli tohle budeme dělat častěji, skončím zanedlouho v nemocnici...:-). Jinak opět řádila KPK řada, každý z nich 3 kanadské body, to je tzv. "no comment...".
 
04.02.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Snad jsme to nezakřikli
 
AvatarZrovna jsem se vratil z kina z filmu Cloverfield kde příšera devastuje Manhattan takže to byla určitá satisfakce :-)))
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík