Příprava Habs je v plném proudu (aktualizováno)

26.09.2014, 20:12 | Aktuální téma |  Jaroslav Francek
 

Po klasických přípravných kempech nováčků, které probíhaly již tradičně v červenci a září, přišli na řadu také hráči, s kterými se budeme přes rok „vídat“ přes naše obrazovky přeci jen častěji. Hlavní tréninkový kemp Canadiens je tak v plném proudu a krom noviců Toma Gilberta, Mannyho Malhotry, P.A. Parentaua a Jiřího Sekáče do něj dorazilo celkem 64 hráčů. Na zkoušku byl letos pozván jediný hráč a to Drayson Bowman, jenž se stal nepotřebným v Carolině. Frankie Bouillon je sice taky oficiálně v kempu na zkoušku, ale tady to je přeci jen trochu jiný příběh. Těmto hráčům dělali společnost, vyjma stabilního kádru Habs, mladí a nadějní mladíci z organizace, jmenovitě především Jacob De la Rose, Nikita Scherbak, Michael McCarron a další.

Nedílnou součástí přípravy jsou samozřejmě zápasy, tzv. exibition games. Do dnešního dne Habs sehráli dva tyto zápasy a oba zakončili vítězně 3:2. Proti Bostonu to stihli v základní hrací době, včera proti Coloradu rozhodl Galchenyuk v prodloužení. Mezi pozitiva vedle výher určitě patří fakt, že se prosazovali gólově mladé naděje (Galchenyuk, Thomas, Sekáč) a vedle nich také zavedené megastar Canadiens Subban a Pacioretty. Negativem včerejšího zápasu však bylo zranění McCarrona, pro nějž kemp předčasně skončil kvůli zranění ramene.

Z již odehraných zápasů a tréninků lze také pomalu usoudit, co asi Michel Therrien zamýšlí se složením obran a útoků Canadiens. Jako hotovou věc již mnohá média berou fakt, že první útok Habs bude Pacioretty-Desharnais-Parentau. Nová akvizice Habs Parentau se v týmu skvěle zabydlela a s neodlučitelnou dvojicí si vytvořila potřebnou souhru v útoku. Poměrně jistý je také čtvrtý útok, kde by měli pospolu nastupovat Weise-Malhotra-Prust. První dva jmenovaní se dobře znají z Vancouveru a Prust si zase loni velice rozuměl s Weisem, když spolu váleli v jednom útoku. Zbytek se ladí a ladit bude, pro nás, české fandy Habs, jsou určitě příjemné všudypřítomné kladné ohlasy na Jirku Sekáče, jenž dokonce nastupuje v útoku s Tomášem Plekancem. Jeho šance na vstup do sezony v A týmu jsou veliké, tak se nechme překvapit. Další útok by mohli znovu tvořit Galchenyuk-Eller-Gallagher, tedy útok mladíků, který tak bavil fanoušky Habs v loňské sezoně.

V obraně se utvořily nové hlavní dvojice: Jemelin-Subban a Markov-Gilbert. Top obranné páry tak má Therrien výborně vyvážené, neboť praváci Subban a Gilbert doplňují leváci Markov s Jemelinem a druhý jmenovaný hraje konečně na své silnější levé straně. S takto utvořenými obranami zatím panuje spokojenost, takže se na ně můžeme těšit nadále. Pátým obráncem bude určitě Mike Weaver a o zbývající místo se poperou mladíci Beaulieu, Tinordi a Pateryn. Odepisovat ještě určitě nemůžeme Francise Bouillona.

Pár zajímavostí z postřehu hráčů či trenérů:

-Greg Pateryn prohlásil, že se v AHL již nemůže nic naučit a je připraven na NHL.

- v přípravě sice Alex Galchenyuk bude a hraje centra, ale podle slov Therriena se dá vyvozovat, že v novém ročníku počítá na centru klasicky s Plekancem, Ellerem, Desharnaisem a nově příchozím Malhotrou, specialistou na buly.

- Lars Eller se potýká s menším zraněním v dolní části těla, ale nemělo by to být nic vážného

Habs v přípravě opět vítězí

I třetí přípravný zápas Canadiens dokázali vyhrát znovu poměrem 3:2 proti Avalanche v Quebec City. Znovu byl hodně vidět Jiří Sekáč, jenž v útoku Habs dominoval a vstřelil vyrovnávací branku na 2:2. Před ním se trefil Andrighetto a vítězství potvrdil Prust.

První prohru v přípravě Habs dnes odčinili

Po prvním prohraném utkání v letošní přípravě (Habs nestačili v neděli i přes výtečný výkon Price na Washington 2:0) se opět letošní kádr ukázal jako velice povedený a porazil šampińy ligy 2013 z Chicaga na jejich domácím ledě. Zápas byl po většinu trvání vyrovnaný, ale Canadiens zvládli lépe závěrečnou třetinu a vyhráli 3:1. Za Habs se trefovali včera pouze hráči s přijímením začínajím na B: Bourque, Beaulieua do prázdné branky vítězství potvrdil Bournival. Další fantastický výkon předvedl Carey Price, jehož forma je před začátkem sezony více než povzbuzující. Závěrečná dvě utkání přípravy odehrají Habs s Ottawou.

Tým se začíná velice rychle rýsovat!

Po prvním velkém škrtu, kde odešlo mnoho mladíků na farmu a také mnoho dalších domů bez smlouvy, dnes nastalo poslední velké zeštíhlování sestavy. Drayson Bowman nevyužil svo šanci a z kempu Habs odchází bez smlouvy a angažmá si tak musí hledat jinde. Další jména jsou již zajímavější, neboť do Hamiltonu byli posláni znovu čekat na další příležitost Pateryn, Drewiske, Dumont, Andrighetto a Dowell. Zejména první jméno je zajímavé, neboť od Pateryna se čekal lepší kemp, ale očekávání nenaplnil a na další zápasy s Habs si ještě bude muset počkat.

Škrty trenérů tak přežili obránci Dietz, Tinordi, Beaulieu a Bouillon, v útoku Sekáč, Thomas a De la Rose. Bráno samozřejmě kromě stálých členů sestavy, ovšem volných míst je na tolik hráčů málo a to oni dobře vědí. Poslední šanci ukázat se tak budou mít ve dvojzápase s Ottawou, čímž se zakončí přípravu před ostrou sezonou.

S Bowmanem je nakonec vše jinak

Drayson Bowman nakonec přeci jen svou budoucnost s oraganizací Canadiens spojí a to minimálně na rok. Včerejší dřívější jednání nevyšla a veškerá médie, včetně nás, měla za to, že Bowman odchází z kempu s nepořízenou, ale opak je pravdou a dvoucestný roční kontrakt je přeci jen na světě. Nutno říct, že zcela zaslouženě, neboť hráč se zkušenostmi ze 70 zápasů NHL určitě vylepší hloubku sestavy Habs.

S přípravou se Habs rozloučili prohrami

V pátek v Ottawě a v sobotu v Montrealu Habs dvakrát čelili Ottawě na závěr přípravy, ale nedokázali zvítězit v ani jednou. V Ottawě prohráli 4:3 v prodloužení a včera v Bell Centre 4:2. Statistika z přípravy se tím tak trochu pohoršila na finálních 4-2-1, nicméně stále je to jen příprava. Co může fanoušky těšit je fantastická forma tři hlavích hvězd Montrealu Price, Paciorettyho a Subbana. Jiří Sekáč pravděpodobně v týmu zůstane a uvidíme jej dále. Jacob De la Rose zatím také s týmem zůstává a i přes své mládí (19 let) všechny svými výkony překvapil. Kdo naopak figuruje v dalším zeštíhlení sestavy je Thomas a Dietz, jenž byli posláni do Hamiltonu. Včera se v zápase lehce zranil Parentau, ale nemělo by to být nic vážného.

Teď už nám nezbývá nic jiného než čekat a těšit se na střední "opener" v Torontu, kde dozvíme vše potřebné oficiálně.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
08.10.2014 15:12 | reagovat
dusman | volnypa@seznam.cz
V Buffalu Gionta kapitán, Gorges asistent.
 
08.10.2014 12:08 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarstránka je aktualizovaná, už len súpisky. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem na naše úvodní venkovní zápasy zvědavý, protože ten start máme hodně těžký. Hned první zápas klasicky derby, kdy bude rozhodovat nejspíš to, které z mužstev svou přemotivovanost dříve uklidní - předpokládám, že Toronto na nás vletí a bude nás chtít "rozvěsit" po mantinelech. Pokud tohle ustojíme v klidu, věřím v body - jinak jsme out.
Sestava vypadá velmi zajímavě, nejvíc jsem asi zvědavej na Ellerův útok s Bourquem a Sekáčem...
 
AvatarReakce na příspěvek:Nakonec tedy EGG nebude podle dnešního tréninku a Pleky bude s "Gallyma". Nevadí, vypadá to skvěle.

Jen De la Rose už tam nepatří, byl podle očekávání tím poslední hráčem poslaným ven.

Neskutečně se těším na opener, jen škoda, že jej uvidím až pozítří večer. Preview teda někdo prosím zmákněte, díky.
 
07.10.2014 20:23 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarTak co říkáte na složení formací?


Pacioretty – Desharnais – Parenteau
Galchenyuk – Plekanec – Gallagher
Sekáč – Eller – Bourque
Weise – Malhotra – Prust
Bournival – De La Rose – Moen

Jemelin – Subban
Markov – Gilbert
Beaulieu – Weaver
Tinordi
 
AvatarReakce na příspěvek:V takové situaci asi ne, zvlášť když se z toho teď stala taková gulášovka. Každopádně on jakožto solidní dvojka by měl za normálních okolností cenu větší, o tom jsme přesvědčen.
 
06.10.2014 23:21 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Aby nedošlo k nedorozumění - já Budaje cením velice! Dvojka, která dokáže zachytat a zároveň necekne ani slovo a tým je pro ní to hlavní, to mi přijde jako vzácnost. Zvlášť u nás odvedl fantastickou práci, pro Careyho úplně ideální parťák.

Ale řeč byla o Budajově hodnotě v současný NHL. To je prostě realita. Těžko jsme za něj v takový situaci mohli dostat víc.
 
06.10.2014 22:33 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarTak Seky by měl podle očekávání začít v základu :) Tak hlavně, aby nepolevil a hrál jako doposud :)
 
AvatarReakce na příspěvek:26-16-9, 91% a 2.47, to jsou čísla Budaje v Montrealu. Pokud teda nejsi schopen posoudit sám, jak platný pro nás byl. Nemyslím si, že je až tolik dvojek za poslední tři roky v NHL, co by měli lepší čísla. A to ještě jeho první sezona byla naše velice špatná, jak tady všichni víme.

Kdyby si hledal místo 1.7., tak bychom myslím jeho pravou cenu viděli, ale to jsou kdyby. On si o trejd řekl a MB mu vyhověl. Na druhou stranu, je třeba se podívat kolik golmanů práci nemá vůbec, byť jsou starší (Vokoun, Brodeur, Thomas, loni Theodore atd.). To že ho Jets dali na waiver je teda mazec, to jsem fakt nečekal.

Nenabídnutí kontraktu Frankimu je asi dobré rozhodnutí, je tady vždy to ale o zkušenostech a platnosti v PO, ale ti mladí se to tady potřebujou naučit a odehrát. A těch mladých beků v řadě čekalo na jeho místo už fakt hodně pojistka Drewiske.
Každopádně Frankimu velké díky, pro Habs vždycky dřel a to já na hráčích obdivuju nejvíc.

A odešel nám tím další veterán (a prcek smajlik ). Doufejme, že MB ví, co dělá a ten leadership v kabině bude.
 
06.10.2014 18:49 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:A tady tu jeho cenu vidíte v praxi..
 
Avatarno to mě podrž...podle TSN dal Winnipeg Budaje na waiver list smajlik
 
06.10.2014 17:59 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarMontreal Canadiens general manager Marc Bergevin and head coach Michel Therrien met Monday morning with Francis Bouillon to advise him that the Club will not be offering him a contract for the upcoming season.
 
06.10.2014 16:20 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarNo nevím nevím, jestli jsme za Budaje mohli vytřískat víc - a určitě ne "mnohem víc". Taky bych si to přál, ale Jets nás v podstatě zbavili kontraktu, kterej uvolní peníze a místo. S Budajem se prostě po Tokarskiho výkonech v PO přestalo počítat a druhá věc je, že Peter prý (ale nečetl jsem, jestli je to potvrzený) už v létě v tichosti požádal o výměnu - sám viděl, že tady se mu ty dveře zavřely.

Takže trade beru jako pragmatickou záležitost, ve který chtěl zároveň Bergevin vyjít vstříc požadavkům člověka, kterej si to u nás poctivě odsloužil. Jako bylo by super, kdyby se v protihodnotě odrazilo, jakej je Peter super týmovej chlap, ale tady se prostě jen uvolňovalo místo. Že jsme museli přihodit ještě Hollanda myslím jasně dokazuje, jak nízká Budajova hodnota ve skutečnosti byla. Bohužel.

A jinak toho týpka, co jde k nám, v Montrealu asi neuvidíme, ale do Hamiltonu srdcař dobrej: https://www.youtube.com/watch?v=aopM_ZMGniA
 
06.10.2014 05:41 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTakže sezóna nám zachvíľku začne a nemal som dosť času to to zaktualizovať, ale ako náhle budem mať trochu času tak doplním nové informácie na stránku. A mimochodom GO HABS GO smajlik
 
05.10.2014 22:48 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Já to klidně vezmu, pokud by to někdo vyloženě chtěl hádat se ale nebudu. Jinak 3.10 @TSNBobMcKenzie: WPG puts Eric Tangradi on waivers.
To sme si nasrali do kalhot -_- Mohli jsme za budaje vytřískat mnohem víc, ale čert to vem.
 
AvatarReakce na příspěvek:On ten trejd smysl má a dal se čekat, ale ne v takovém složení, asi jsme všichni čekali víc. Nicméně, teď čtu z frankofonních stránek zajímavou informaci. Buds si prý po letošním PO o trejdu přímo u MB řekl (což mu nemůžeme mít za zlé, že ano...). Tuto informaci přinesl jeho agent. Pokud to je pravda, tak to pak vnáší do celé situace úplně jiné světlo.
Jinak ta paralela s Weisem mě taky napadla smajlik Ale tady to je jiná situace a Tangradi šanci dostane až v případě nějakých zranění.

Luke- nějaké preview před sezonou bych mohl splácat, ale nevím jak to budu stíhat, spíš se to asi dá dohromady s preview před prvním zápasem, to ale já psát nebudu, neboť budu celo středu mimo komp. Tímto tak žádám ostatní členy redakce o napsání preview k openeru.
 
05.10.2014 22:08 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:neviděl :D
 
05.10.2014 22:08 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Ten trejd bych zas tak špatně nevyděl, měl jsem Budse rád, ale na druhou stranu mít Tokarskiho v Hamiltonu a Fucaleho v záloze by nebylo moudrý a za solidní dvojky, který ale už nejsou nejmladší a zároveň nedrží moc konzistentní formu ve vypjatých zápasech nejde očekávat moc velkou protihodnotu plus Holland už není nejmladší a zatím toho moc neukázal... Zato ET je velkej útočník, kterej zatím nedostal moc prostoru a třeba z něho bude novej Dale W.)
 
05.10.2014 21:53 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarTaky nechápu, kde k tomu Bergevin přišel...na tom jsme hodně prodělali smajlik Jinak bude nějaký "preview" před sezonou?

Na FB mi přišla zpráva

"Dobrý den,

Váš tým se v minulé sezóně NHL probojoval nesmírně daleko. Web USAsports by rád znal názory českých fanoušků na tuto sezónu. Sepsali byste do 1 – 2 odstavců, jak vidíte šance svého týmu v sezóně 2014/2015? Pokud ano, rádi Váš názor na stránkách USAsports.cz zveřejníme.

S pozdravem Daniel Reichel, USAsports"
 
AvatarBudaje je škoda...jedna z nejlepších dvojek v lize. Nicméně za Pavelcem asi dostane větší prostor než za Careym a vytvoří tam takovou tu konkurenci. Trejd se dal očekávat, ale osobně jsem spíš myslela, že k němu dojde buď příští léto nebo v zimě během deadline. Přece jenom Tokarski si sice během play-off o pozici dvojky řekl, nicméně osobně si myslím, že by bylo lepší, aby chytal. I kdyby v Hamiltonu...
Celkem pro Winnipeg je to hodně výhodný trejd, my jsme na tom podle mě prodělali. Budaj a Holland měli větší cenu než Trangadi. Budajovi patří velký dík, jeden z mých nejoblíbenějších hráčů..
 
05.10.2014 21:04 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarDíky za vše Pete. Souhlasím, že to je podivnej trejd :-(
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, podivný trejd...smajlik. Hráče spíš pro Hamilton vyměníme za hodně solidní golmanskou dvojku a navrch ještě prospecta, to je pro mě velký nesmysl...!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak pokud to je pravda, tak to je hodně velký facepalm pro MB. A pořád nechápu, proč tam je i Holland? Ne že by byl on nějaký náš top prospect, ale jen z principu to nedává smysl, když má Budaj mnohem větší cenu.
Někdy by měl MB projevit víc úcty k hráčům, protože tohle není poprvé, viz Gorges. Jo je to business, ale i tak...
A Budaje měl rád každý, hlavně v kabině, ty jsi prostě jsi vždy něco extra smajlik
 
05.10.2014 19:15 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Myslím že jsme mohli dostat víc. Vždyť Tangradi byl před necelýma 24 hodinama umístěnej na waiver list (pokud mám dobrý informace). Ale stěžovat si nebudu, Budaje jsem rád neměl.
 
AvatarTak jsme trejdli Budse a Hollanda do Winnipegu za Tangradiho.
No pro mě divný trejd, asi musel přijít, ale proč takhle nevýhodně pro náš, to je mi teda záhadou.
Budsovi každopádně patří velké díky, byl skvělý spoluhráč a pro tým udělal hodně.
 
AvatarReakce na příspěvek:ke konci kempu hrál Seky s Larrym a Bourkym, Pleky s Chuckiem a Gallym. Ale je jasný, že je třeba všelijaký kombinace vyzkoušet a pak rozhodnout. Uvidíme, jak to bude vypadat smajlik Nicméně po příchodu Malhotry by nám Pleky mohl ukázat mnohem víc z jeho ofenzivy než loni, navíc s mladíkama na křídlech smajlik
 
AvatarTak co na to říkáte?
Útoky zatím zůstávají otevřené, teď hlavně z důvodu otazníku u Parentaua, ale pokud bude ok, tak je jasné, že nastoupí s DD a Maxem. Čtvrtý útok je taky jasný. Otázka je, jestli MT nechá u sebe EGG, v přípravě toho spolu zase tolik nenahráli, když byl Larry zraněný. U Plekyho by měl být Seky, ale pokud nebude EGG, tak bude hrát Bourky s Larrym, tudíž by mohli hrát Seky-Pleky-Gally. Pak by to bylo v trojce Chucky-Larry-Bourky. Ještě je možnost, že by se obnovila sehraná trojice z PO Weise-Larry-Borky, ale to by zase musel asi Seky do čtverky, já osobně tomu nevěřím.

Útok je podle mě hodně v pohodě. Nicméně trochu obavy mám z obrany. Jemelin pořád nemá mojí stoprocentní důvěru, u Markova je to vždycky s otazníkem, Gilbert si mě musí získat, neboť Josh by Josh. Weaver si své odehraje snad stejně tak famózně, jako doposud v našem dresu. Beaulieu doufám dostane přednost před Tinordim, protože se prvně jmenovaný ukazuje jako vyspělejší bek. Podtrženo sečteno, pokud to bude fungovat, tak by to mohla být solidní obrana, ale pochybnosti trochu mám, to se musím přiznat.
Už aby to začlo!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, ale ještě včera byla všude informace, že jsme ho poslali domů. Takže tím líp.
 
03.10.2014 15:05 | reagovat
Martin | rimalm@centrum.cz
Řekl bych, že jsme Bowmana podepsali....

http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=732781
 
AvatarReakce na příspěvek:Mám podobný názor, ten hráč z těch sestřihů nevypadal vůbec zle. Teď jsem zvědavej, kdo z těch výše zmiňovaných přežije poslední zeštíhlování sestavy...
 
AvatarNepodepsání Bowmana mě překvapilo, tedy samozřejmě 2 way contractu. Co jsem viděl sestřihy, tak se mi celkem líbil, měl nějaké body, navíc urostlý, mladý se zkušenostmi z NHL... Pro Hamilton a jako pojistka v případě zranění by to nebyla špatná věc, ale bohužel.
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi tak... Ale taky jsme měli nějaké šance, takže v pohodě. Carey očividně ve staré formě jak jej známé a to je nejdůležitější.
 
AvatarTak první prohra v přípravě je tady, podle mě je dobře, že přišla, protože jít do ostré sezóny "až moc v klídku" by vůbec nebylo dobré... Ze sestřihu to vypadá, že tentokrát byli Caps lepší a Price docela zachránil.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, to je pravda. V tomhle má třeba Seky nevýhodu proti Bourquovi nebo i Moenovi (známe MT), ale Bournival je taky pořád ještě mlaďoch a nováček, může jeho pozici teda solidně ohrozit. A jak jsem již řekl, tak je podle mě už teď lepší než Bourny.

Dnes další zápas, tentokrát s A skupinou, kde je v podstatě hotový tým Thomas, Sekáč a Tinordi. Desharnais dostal volno a Chucky ho nahradí na centru s Maxem a P.A. Soupeřem budou Craps a taky přijedou s poměrně plným týmem, tak uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Fakta to nejsou, je to tvůj náhled na věc - stejně tak jako můj... Ale v pohodě, jen jsem ti chtěl říct to, co jsi mi vlastně v tom posledním příspěvku potvrdil - "...sám víš, jak to u našich mladých někdy i přes výborné výkony bývá, viz Beaulie před a po OG nebo i samotný Bournival, který byl často poslán na tribuny navzdory skvělým výkonům...". Takže je jasné, že samotná výkonnost není nikdy zárukou místa v prvním mužstvu - to jsem měl celou dobu na mysli a ty jsi to vzal trochu jinak.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nefilozofuju, jen shrnuju fakta.
Jak na Sekyho opravdu nahlíží nevím, nicméně komplexně tak trochu Montreal pobláznil, což se u nedraftovaných evropanů nestává často, jak jsem již řekl, což ty určitě můžeš se svými zkušenostmi potvrdit.
Žádný zápas jsem sice neviděl, ale o Bournivalovi moc slyšet není, asi hraje "jen" to, co se od něj čeká.

Slohové cvičení z mé strany bylo, protože mě to baví a taky jsem se musel ohradit proti tvému tvrzení, že Sekáčovy šance na A tým posuzuju z dvou přípravných zápasů. A o tom jakou má kdo pozici těžko spekulovat, sám víš, jak to u našich mladých někdy i přes výborné výkony bývá, viz Beaulie před a po OG nebo i samotný Bournival, který byl často poslán na tribuny navzdory skvělým výkonům, co chci tedy říct, že tak mladí kucí mají dle mého u MT asi takovou pozici, že ji může někdo jako Sekáč klidně ohrozit.

 
AvatarParda: Nefilozofuj...smajlik. Já se tu vůbec nebavím o tom, jestli na to Seky má nebo ne - o tom já nepochybuju a nepotřebuju to vysvětlovat! Jen ti říkám, jak si myslím, že na něj mohou nahlížet třeba v porovnání s Bournivalem. Ostatně ani nevím, jak se třeba jemu daří v kempu...
Když jsem Sekyho potkal na tom srazu a pak s ním mluvil, přišel mi jako skoro až nesmělý kluk a hrozně cílevědomý - říkal jsem si, že on s tímhle prorazí. A hlavně mu to přeju! I proto jsem se chtěl vyfotit hlavně s ním jako s budoucí hvězdou Habs... smajlik.
Takže potud k tvému "minislohovému cvičení"... smajlik smajlik smajlik.
 
27.09.2014 23:20 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem poprvé Sekyho zaznamenal na MS U20 v Kanadě 2012, když hrál v týmu s Hertlem a spol. Už tam se mi dost líbil, ale od té doby herně neskutečně vyrostl. Jednoznačně největší progres z toho týmu U20. smajlik Samozřejmě o Hertlovi nemá cenu se bavit, ale on už tehdy docela vyčníval smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Však nepíšu, že už teď má lepší pozici jak Bourky. Po Bourkyho PO se na něj přeci jen bude minimálně na začátku sezony nahlížet jinak. Nicméně že je Sekáč lepší než Bournival musíš vidět a rozhodně to nevyvozuju z nějakých dvou preseason games smajlik smajlik smajlik A to mám Bournyho hodně rád. Loni jsem pozoroval Lva v PO a už tam jsem toho nějakého Sekáče zaznamenal, o MS ani nemluvě, u jeho rozhovorů, kde prohlašoval jak je NHL jeho sen, jsem si říkal, že by se mi u nás moc líbil. Ten kluk to v sobě má, tvrdím to tady od začátku a na áčko to určitě je.
Jestli bude třetí lajna EGG, tak se o flek u Plekyho poperou Bourque, Sekáč, Bournival a jak znám MT, tak bohužel asi i Moen. Sekáč v této formě má velké šance tým udělat, neboť lepší než Bournival a Moen je. Záležet bude na trenérech, nicméně přesně o hráčích jeho typu je dnešní NHL.
A rozhodně bych neřekl, že má Sekáč pozici jako nějakého hocha z Evropy, co přišel zkusit štěstí do NHL. Oni ví, co v něm mají a věděli to i před těmito dvěma přípravnými zápasy. KHL je KHL, ale svou kvalitu má. Myslím že dostatečně výmluvný fakt je, že Sekáč figuruje v projected lineup na nhl.com (to že jsem sestavu tipnul stejně jako oni teď vynechám smajlik ), což u nováčků nebývá obvyklé, tuplem ne u nedraftovaných evropanů.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak nevím, jestli už teď by měl mít lepší pozici než Bourque, to asi ne. S Bournivalem budou tak nastejně, co se tedy nynější výchozí pozice týče - nepředpokládám, že by zrovna v Montrealu 2 přípravné zápasy byly váženějším ukazatelem než už samotné výkony v hlavní soutěži, které už Bournival za sebou má... Ale souhlasím, že áčko by ho už zřejmě minout nemělo!
 
AvatarVypadá to opravdu moc dobře, v přípravě se nám zatím daří, Sekáč je doufám v áčku už jasný. Lepší než Bournival už je, ale i Bourky se bude asi trochu bát o své místo.
 
27.09.2014 11:23 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:jo jo Seky teda jede! Paráda, snad celý tým bude makat hned od začátku sezóny, tam jsme mívali díry,)
 
27.09.2014 10:38 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně to jsem chtěl napsat, že mi to taky připadalo jako sestřih jeho akcí. Hraje v neskutečné pohodě... Jen tak dál! smajlik
 
AvatarPodíval jsem se na sestřih posledního zápasu s Coloradem a připadlo mi, že je to sestřih akcí Jirky Sekáče, pokud takto bude hrát nadále a samozřejmě ještě lépe, nemám o něj strach...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík