Rozjetý Washington zcela vykradl Bell Centre

04.12.2015, 06:00 | Reportáž ze zápasu |  Matěj Langer
 

MONTREAL - Oba celky doposud předvádí velmi kvalitní výkony, jenže tentokrát mohl výhrat pouze jeden z nich. Pro hráče Montrealu je Washington velmi nepříjemným soupeřem a snaha urvat tři cenné body hned v prvním prosincovém utkání byla ze strany hostů na tolik velká, že naprosto odstranila respekt vedoucího týmu Východní konference. Capitals navíc především výrazně podržel i excelentní Braden Holtby, jenž z 35 střel vykryl 33.

Hosté do duelu vstoupili opravdu velmi odhodlaně a už ve třetí minutě zvedali ruce nad hlavu. Nathan Beaulieu sice převzal za vlastní bránou nahozený puk, jeho okamžitá přihrávka podél hrazení ale našla pouze hůl Brookse Laicha. Ten na nic nečekal a dobře postavenému Tomu Wilsonovi nabídl přesný pas ke skórování. Wilson neváhala rychlou střelou zápěstím z levého kruhu poslal svůj tým do vedení.

Na přelomu úvodní periody ovšem mohlo být srovnáno! David Desharnais sice za brankou soupeře dvakrát vyměnil puk s Dalem Weisem a zpoza branky nečekaně našel připraveného Maxe Paciorettyho. Jeho reflexivní střelu z bezprostřední blízkosti Holtbyho ale hostující gólman se štěstím vykryl hrudí.

Netrvalo ale dlouho a parádním zákrokem se blízkl i Mike Condon! Fleischmannové nepřesné přihrávky před branku Holtbyho se zmocnil bek Washingtonu a následně zafungovala už hvězdná dvojka Ovečkin - O´Shie. První jmenovaný přebral ve středním pásmu dlouhou přihrávku, nalákal na sebe dva obránce Canadiens a když se mu ve středu kluziště na modré čáře zjevil rozjetý a nikým nebráněnýletošní nováček týmu, okamžitě ho poslal dosamostatného nájezdu přesným pasem. TJ O´Shie se tak ocitl před samotným Condonem, náhrada za zraněného Price ale vytáhla svůj pravý beton a vykryla bekhendový blafák americké hvězdy.

Montrealu sice ve 32. minutě těsně vyprchala početní výhoda, důrazný Lars Eller ale dohnal jednobrankovou ztrátu svého týmu, když po přihrávce rozmýšlející se ho Galchenyuka procpal touš mezi betony Holtbyho.

Nešťastná situace v poslední minutě prostřední části hry ale opět rozesmutnila kanadský celek a nadělila jim gól do šatny. TJ O´Shie se uvolnil na pravé polovině modré čáry a ze své hole vyslal na Condona prudký projektil. Ten ale domácí brankář vyrazil vysoko nad sebe a při dopadání kotouče na ledovou plochu si ho nevědomky o poloze puku srazil zády do vlastní branky.

Nádhernou akci v oslabení poté až ve 43. minutě předvedl Brian Flynn. Toho do nečekaného brejku poslal Paul Byron, jenž vybojoval u hrazení ve vlasním pásmu kotouč, rozhlédl se a poslal na rychle se rozjíždějícího Bryana Flynna. Tomu už nezbývalo ale nic jiného, než ze samotného nájezdu vytěžit maximum. A povedlo se, čímž smazal opět jednobrankovou ztrátu.

O šest minut později ale přišla rozhodující trefa Washingtonu, kterou už Habs nedokázali dotáhnout. Karl Alzner bez povšimnutí nahodil od modré čáry puk na branku soupeře, kde si letícího puku všiml TJ O´Shie a precizní tečí přidal svůj druhý gól v zápase. Tato hvězda sice naštěstí už žádný gól nepřidala, to stejné se dá ale říci i o ofenzívě Canadiens.

Zdá se tedy, že rošambo v sestavě Kanaďanům moc nevyšlo a po slabém výkonu Condona zůstává bez bodu. Co si myslíte o tomto souboji? Měl by dostat v příštím zápase prostor v brankovišti Zachary Fucale?

Hvězdy utkání:

  1. Braden Holtby (WSH) - 35 střel, 2 góly, 94,3%
  2. Max Pacioretty (MTL) - 9 střel (0+0)
  3. TJ O´Shie (WSH) - 3 střely (2+0)

Foto: Francois Lacasse/nhl.com
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:"Povinné" vítězství se nekonalo a ani nemůžu říct, že by mě to překvapilo... Navíc si myslím, že Carolina vyhrála zaslouženě, protože na rozdíl od nás umí třeba využít přesilovku, měli tam spoustu dalších gólovek apod. My jsme přitlačili až ke konci, ale i s kusem štěstí to Ward pochytal. Potěšující na naší straně je mladý Carr, to byl nástup jako hrom! A pak mě tam pobavil Condon tím máchnutím lapačkou za zády, to byla taky paráda - sice nakonec nic platný, ale dobrý...smajlik. Jinak ale musím na jeho adresu poznamenat, že z něj ty puky dost vypadávají a jsou z toho pak nebezpečné situace - Price tohle nedělá...
No, nějak začínáme ztrácet půdu pod nohama...
 
AvatarStřel jak máku, ale zbytečné vyloučení a skvělý Ward nám dnes vyhrát nedovolili. Ale měli jsme i štěstí, oni dali hodně tyček a taky měli svoje tutovky. Velká škoda, tohle měly být jasné body, ale tak už to v NHL bývá.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jojo, zrovna kdovíjak koukatelný zápas to není...Carolina si hlídá obranné a střední pásmo a těžko se přes ně dostáváme. Čekají na brejky, což před chvílí (asi 5. minuta druhé třetiny) málem využili. Jak může Pleky zůstat sám na pozici obránce, to nějak nechápu. Ale vyřešil to skvěle, nevím sice, kdo to z domácích byl, ale ani nedostal šanci vystřelit...
 
AvatarReakce na příspěvek:Paráda, jen tak dál. Doufám, že to byl první z mnoha dalších v našem dresu.
Chce to trochu přidat. Jsme lepší, ale škoda toho zbytečného golu a zbytečného vyloučení Larryho.
 
AvatarWau...Daniel Carr v prvním střídání hned první gól v NHL...klobouk dolů smajlik
 
AvatarJak již bylo řečeno, tak i mě těší herní obraz. Rozjetí Caps nám hodně nestačili a my měli rozhodně víc ze hry. Ale body berou oni, to se tak už někdy stává. A ne, Condon rozhodně není viníkem naší prohry, ale vždy to bude mít u nás těžké. My jsme za poslední roky mít vzadu oporu a nejlepšího hráče světa a být s ním srovnáván je sakra těžké. Carey nám přináší spoustu bodů svými zákroky navíc, ale bohužel to budeme muset zvládnout bez něj. Ted něco podobného předvedl z druhé strany Holtby. Jdeme dál. Carolina musí být jasná výhra, to není o čem.
 
AvatarZápas, který jsme jednoznačně prohráli z našich chyb, Beaulieu to tam dobře zkomolil Tohle myslím, že by si měl pohlídat. hlavně ať mě nikdo neříká, že se to stává, protože podle mého názoru to byla jeho chyba. Druhý gol byl hodně nešťastný to nejde ani moc hodnotit a třetí to samé. Každopádně hodně k naštvání, ale jedeme dál.
 
AvatarReakce na příspěvek:Z toho jsem byl také vytočený, tam to byl jasný atak na koleno a rozhodčí vůbec nic. Každopádně já bych byl rád, kdybychom se vrátili k původnímu složení třetí formace, druhá se teď velmi dobře rozehrává a do první klidně zkusit Byrona. Teď nás čeká Carolina, která jednou zahraje a x krát ne, tak snad jí to proti nám nevyjde, protože následující dvojzápas bude sakra těžký
 
AvatarReakce na příspěvek:Měl jí ještě nižší, ale to je jedno...
Já jsem celkem prohru čekal, ale čekal jsem spíš to, že nás Washington přejede - a to se nestalo ani omylem! Byli jsme herně rozhodně lepším mužstvem a aspoň tohle mě u prohraného zápasu těší. Když se pořád píše, jakou mají Caps fazónu, čekal jsem opravdu mnohem víc - to Rangers byli v obou zápasech proti nám silnější, i když je prohráli. Potřebujeme ale opravdu jedno křídlo doplnit do druhé lajny, takhle to dlouho fungovat nemůže.
Ještě se vrátím jednou poznámkou k zápasu s Columbusem - zase jsem byl jednou na.ranej z posuzování rozhodčích. Jemelin dostane za tvrdý zákrok pět plus do konce, i když to vůbec tak jasné nebylo, ale budiž. Proč ale potom prasácky Foligno málem zlikviduje koleno Fleischmannovi a ti pruhovaní šašci mu nedají ani dvě minuty...? Jediné, co vyfasoval, byl trest za bitku s Beaulieuem, při které se návdavkem náš hráč ještě drobně zranil...
 
AvatarCondon možná lehce může za druhou branku, ale i u ní to měl těžké. Já u formací nevím, DD sedělo víc, když hrál míň:) Pár akcí tam měli, třetí lajna také, takže předpokládám, že to MT podrží. Paci chyboval u třetí branky, kdy nesmyslně poslal puk přes obranné pásmo. Holtby to hostům vychytal, měli jsme 2x víc tutovek, bohužel dneska nebylo štěstí. Výkon nebyl špatný, jen škoda koncovky...
 
04.12.2015 09:27 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Byls někdy v bráně? 1.gól - byl taková rychlá akce, kdy jsme měli puk na hokejce my.... 2.gól - no dejme tomu, ale nevěděl kde je puk a spadlo mu to na záda (smůla).... 3.gól - Co jako má udělat s těčí střely kterou pomálu neviděl?

Hlavní problém byl, že jsme z jasné převahy nedokázali vytěžit to podstatné - góly!
 
04.12.2015 09:03 | reagovat
maety | maty.langer@gmail.com
Reakce na příspěvek:Bohuzel uspesnost 88% neni prilis uspokojiva dle me...
 
AvatarWashington mě hlavně směrem dopředu dost zklamal, jejich výhra je hlavně dílem Holtbyho, který tam měl několik skvělých a důležitých zákroků a on byl jednoznačně tím rozdílovým prvkem! Na Condona toho tolik nešlo, o to horší to pro něj bylo a ten druhý gól za ním, bohužel, jde. My jsme vůbec nehráli špatně a byli jsme lepším mužstvem, jednoznačně - bohužel nám to je na nic...
Proházené útoky nehrály špatně, podle očekávání ten Desharnaisův byl nejčastěji na ledě. Byron u Fleische s Plekym vypadal dobře, tak uvidíme.
 
AvatarDneska to tam WSH napadalo, holt to tak někdy bývá. Nejsme kapela abysme pořád vyhrávali. GO HABS GO smajlik
 
04.12.2015 07:47 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarViděl jsem jen 1. třetinu a teď sestřih, ale řekl bych že jsme teda hlavně v té 1.třetině byli až na ten gól v naší síti mnohem lepší.Následně i ze sestřihu jsme dle mě byli lepším týmem. Bohužel oni dali dva šťastné góly, takže výkon Condona bych tedy nenazval slabým.... horší je to s tím prohazováním MT....no jedeme dál. GO HABS GO
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík