Canadiens otočili zápas s Ottawou

16.12.2018, 07:31 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Souboj dvou velkých rivalů z Atlantické divize, Canadiens a Senators, dopadl lépe pro domácí Habs. Ti sice po 40 minutách prohrávali 1:2. Díky famózní závěrečné periodě, ve které vsítili čtyři góly, ovšem nakonec zcela otočili skóre ve svůj prospěch. Po dvou kanadských bodech - gól, asistence - si mimochodem připsali útočníci Jesperi Kotkaniemi a Matthew Peca. Montreal vyhrál druhý zápas v řadě a pátý zápas z uplynulých šesti. Sens padli potřetí za poslední čtyři duely.

Branky a nahrávky: 4. Peca, 43. Kotkaniemi (Lehkonen, Petry), 51. Weber (Shaw, Danault), 54. Byron (Kotkaniemi, Lehkonen), 58. Drouin (Domi, Peca) - 4. White (Tkachuk), 30. B?dker (Stone).

C. Price (MTL) - odchytal 59:43, 16 zákroků, 88.9%
M. McKenna (OTT) - odchytal 59:53, 42 zákroků, 91.3%

1. hvězda utkání: Jesperi Kotkaniemi (MTL)
2. hvězda utkání: Shea Weber (MTL)
3. hvězda utkání: Brendan Gallagher (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jsou to moje poznatky z naší hry a vzhledem k tomu, že sleduju v NHL i ostatní týmy, tak mám zhruba představu jak vypadá tým, který to v NHL myslí s útokem na SC vážně a Habs tam podle mě nepatří, nezdá se mi tohle jako čecháčkovské kecání a nadávání na vše okolo, ale to je tvůj názor.
 
22.12.2018 10:48 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Avatarjá vím kde jsem :-D chodím sem roky... já nikoho nenapadám za jeho názory,ale tyhle \"čecháčkovský\" kecy mi vadí...
 
AvatarReakce na příspěvek:Řešíme Habs, protože jsme na Habs fan stránce smajlik A že se řeší PO před půlkou ZČ? Však diskutujeme, vkládáme sem své názory a poznatky tak jako ty. Nevidím v tom nic špatného. Že nejsme PO tým je můj názor a asi nejen můj, s přesilovkami můžeš mít pravdu, neříkám že ne. PO hockey je přeci jen něco jiného, ale tak špatná PP normální není a jak píšete ty a Míra, tak moc nevidím cestu jak z toho ven. A já neříkám, že do PO nepatříme jen kvůli tragické PP, těch důvodů je X a řešilo se to tady několikrát. A mě se nepotřebuje ulevovat, zas to tak neprožívej smajlik

KK tady párkrát zkritizoval Míra, já po jednom zápase. Míra se přeci jen dívá na každý zápas, já ne. Ale já KK chválím a jsem moc rád, že hraje a hraje dobře. Drouin to tady schytává často a spíš se to už tady ani nezmiňuje, protože neviditelný Drouin je bohužel standart a spíš se pochválí, když odehraje dobrý zápas. Tím ho nechci nijak shazovat, ale bohužel on tahoun asi nebude. K obraně se raději nevyjadřuji.

Za Caryho výhru číslo 300 jsem moc rád a jen škoda těch smolných gólů v Coloradu, snad vytáhne trochu čísla nahoru a výkony ustálí.
 
21.12.2018 11:03 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:JJ já s tebou souhlasím. Přesně, budujeme kádr, PO buď bude nebo ne, ale ty kecy co se tu vedou jako např. \"Nejdou přesilovky, tak radši ať tam nejsme\", to jsou takový hovadiny....
S KK ti rozumím a měl jsem stejný názor, ale ukázal že na to má. Drobet se vytratil, ale stejně si ho všimnu v každým zápase narozdíl od Drouina o kterým poslední zápasy není vědět vůbec.
S obranou jsme na stejný notě asi všichni, nechápu proč se ti dva nestřídají na tribuně a ostatní nehrají stále.
Carey dnes a (poslední zápasy, kromě toho namazání v COL) skvělej. Nejhorší pasáž byla po inkasovaném gólu, kdy jsme spadli hodně dolů a začali se asi bát.
Využitá přesilovka, ale jinak jak píšeš. NAvíc je to většinou fakt jen o tom, že Weber musí brankáře opravdu prostřelit, páč většinou když střílí, tak zrovna není ani nikdo před bránou aby mu to usnadnil. Kdežto oni tam vždy někoho mají (kolikrát bez povšimnutí) a pak např. Ekman-Larssonovi stačí nahození švihem páč náš gólman nevidí pořádně ani nahrávku...
 
AvatarReakce na příspěvek:To máš samozřejmě pravdu s těma řečma o play-off, ale alespoň já to beru tak, že letos nené zdaleka prioritou nějaké PO, ale budování kostry týmu, který bude v následujících letech opravdu konkurenceschopný těm nejlepším. U Kotkaniemiho já od začátku tvrdím, že je na něj brzy v NHL, i když měl celkem výborný nástup a na svůj věk je to nadprůměrný hráč - já jen mám obavy, aby tohle brzké nasazení do takovéhle soutěže nebylo ve finále kontraproduktivní. A postupem času se to trochu ukázalo, protože začal dělat zbrklosti, zbytečné ztráty puků a tak trochu vymizel ze hry. Ale nevyčítám mu to, jen konstatuju - on byl hozen do vody a snaží se plavat... U beků je to o ničem, nyní nehraje Kulak a Juulsen, tedy hráči, na kterých by to mohlo v budoucnu stát, a hrají Benn se Schlemkem - tedy hráči, kteří u nás budou, doufám, jen do konce sezóny...smajlik. Třeba Mete dnes v Arizoně naprosto názorně ukázal, jaký je rozdíl v rychlosti mezi ním a Schlemkem - zamakal zpátky a byl u útočníka dřív než mnohem blíže startující Schlemko a to ještě jel křížem hřiště... Jinak Colorado už zdaleka tak nejede jako na začátku sezóny, nepředvedli žádný extra výkon a přesto vyhráli.
V Arizoně jednoznačně zápas Price a tu 300.výhru si sakra zasloužil a odmakal! Nebýt jeho, jedeme zase s prázdnou - děláme strašné chyby v obranném pásmu, které jsme na začátku sezóny nedělali, a to je alarmující, protože to není zdaleka první zápas. Pozitivem je využitá přesilovka, ale opět jen styl \"vše na Webera\", nic jiného nedokážeme vymyslet...
 
21.12.2018 10:24 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJá osobně bych udělal výprodej, protože jestli se zázrakem dostaneme na 7-8 místo stejně vyletíme v 1 kole jako už tolikrát. Mužstvo na PO vypadá jinak - to co management předvádí poslední roky je taktika \"give it a shot\" a nikdy nám nic nepřinesla. Raději bych rozpustil kádr, nechal jen základní kameny a 2 sezony hral dno tabulky a pak se do PO podíval s kvalitním týmem než toto. - Příkladem nám budiž Toronto.
 
20.12.2018 22:59 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJežišmarjá, není ani půlka ZČ a tady už se zase řeší co v Play Off a přiblblé kecy \"co bychom tam s tímhle dělali\" a jiné perly. No co asi, hráli, mladí naberou zkušenosti a HLAVNĚ vždycky to začíná 0:0.

Colorado letos jede a my i přes tu celkovou \"bídu\" s nima hrajeme vyrovnaně - dyť vyrovnání jsme jim darovali a ten druhej gól byl takovej jakej byl. A to je přece na NEplay off tým (jak tady zase hystericky píšete) dost dobrý a je dost času na tom všem zapracovat.

Přesilovky stojí samozřejmě za velký H, ale za těch 50 zápasů se to ještě může změnit (moc tomu ale nevěřím, páč to není jev jen letošní sezony).

KK se vám nelíbí, přitom takový Drouin by mu mohl závidět jeho formu a to nejen to, že se vrací a jen nestínuje jako on (viz. včerejší druhý gól AVS). Je to mladej kluk tak výkyvy budou, ale momentálně je tahle lajna to lepší co máme, protože 1. a 2. momentálně nefungujou.

Taky mi vadí, že v obraně hrajou ty dvě paka (i když Schlemko se od katastrofálního začátku zvednul) místo těch mladých, ale zřejmě trenér ví něco víc.

A srovnávat Weise (byl tu dva roky - slušnej, v PO vynikající) se Stamkosem (je tam od draftu a megahvězda) je taky celkem mimo mísu.

GO HABS GO a PO řešte později, uleví se Vám.

 
AvatarReakce na příspěvek:Jalové to je a jalové to bude i nadále, pokud nezlepšíme úspěšnost využívání přesilovek. 12% je fakt tragédie. Ono je vlastně úplně zbytečné postupovat do PO, když nám tenhle debilní systém hodí v prvním kole Torontu nebo Tampu, jak říkáte. Je úplně jedno jestli bychom dostali Tampu nebo Toronto, konečná to bude jak s jedním, tak s druhým. Není to sice jistota, ale já bych nám moc nevěřil. Těžko říct, jakým způsobem by se dal tenhle tým probudit k lepším výkonům, než k průměrným. Nejprve by to asi chtělo najít nějakou dobrou náhradu za to dřevo Benna. V téhle lize je spoustu skvělých obránců, ty, které bych mohl vyjmenovat si týmy střeží jako oko v hlavě a nikoho prostě jen tak nedostaneme. Bohužel budeme muset asi počkat na to až se nám podaří někoho draftovat. Těžko říct, kolik let bude trvat, než vybudujeme tým, který bude mít opravdu na SC. Tým, který měl reálně na SC byl tým ze sezony 2013/2014 v době kdy u nás hráli hráči jako Weise, Prust Eller, Briere, Gionta a další. To byla doba, kdy jsem věřil, že bychom SC mohli udělat. Ono by se tak možná stalo, kdybychom totálně neodflákli tu sérii s rangers. Na druhou stranu LA bylo tenkrát v takové formě, že bychom ho asi stejně neudělali. Stát se to ale tenkrát mohlo, to všechno je bohužel minulost. Už jsem tady několikrát říkal, že Bergevin poslal pryč hráče, kteří u nás měli zůstat a jejich vytrejdování mu neodpustím. Třeba například Weise, byl právě v PO jedním z našich hlavních tahounů, ale bohužel byl poslaný do Filadelfie, kde se úplně ztratil. Tenkrát jste říkali, že to u nás měl hodně rád no asi ne, když mu nestačili peníze, které jsme mu dali. Vím, že dnes je to hlavně o penězích, ale když to teda u nás měl tak rád, tak ho třeba také mohlo zajímat to , jak je užitečný pro tým a ne jenom ty peníze. Nevím, jestli to bylo letos nebo loni, ale slyšel jsem, že Stamkos si nechal ubrat z platu jen proto, aby zbylo dost na ostatní a že je pro něj hlavní týmový úspěch. Tomu se říká správná věrnost. Možná kdyby se Weise taky takhle zachoval všechno by bylo jinak. Kdyby u nás zůstal, nedopadl by tak, jak dopadl a náš útok by byl třeba lepší, tím ale nechci říct, že je špatný. Nemáme ale žádného vyloženého tahouna, o Domim v posledních zápase nevím, že by nějak výrazně budoval, Gally dal sice proti Coloradu gól, ale taky mu to nijak zvlášť nešlape. Těžko říct, jestli bychom se měli soustředit více na posílení útoku nebo obrany, ale já myslím, že obrany. No nic dnes prostě v Arizoně musíme vyhrát.
 
AvatarPrý jsme je docela přehráli, ale co z toho... Jak říkáte, jak to má golman udělat, když ho rozhodí protihráč, přitom to je furt keců jak se musí brankáři bránit.

Jo Michale, máme nějakých 12,4%, krásné 30. místo v lize. S tímhle je PO utopie. Ale stejně do PO nepatříme a ač jsme pořád na PO pzici, tak to určitě neudržíme. Pens se dotahují a taky se dotáhnou, Carolina podle mě neřekla poslední slovo, bude moc těžké se tam dostat, natož tam něco proti Tampě nebo Torontu předvést. Sice hodně předbíhám, ale to je fakt.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já už to ani nezmiňuju, nemá cenu se rozčilovat, mají prostě různý metr. Byl jsem si jistý, že to neuznají, když do něj najede a ještě v brankovišti a ejhle, oni to v klídku uznají, nechápu... Nic to nemění na tom, že jsme ten gól na 2:1 měli dát my, ale zazdili jsme tam jasnou šanci. Price byl výborný, ovšem první branku jim daroval. Nemá cenu řešit naše postavení v tabulce, protože dokud nebudeme mít přesilovky na 20 %, tak nemáme v PO co dělat. Teď máme myslím 12 %smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, ten druhý gól mě fakt nasral! Co má gólman jako dělat, když do něj útočník narazí a znemožní mu jakýkoliv zákrok??? Tohle posuzování situací v brankovišti je strašně rozdílný každý zápas a to mě hodně štve! Jinak výkon lepší než proti Bostonu, to souhlasím, ale pořád je to takové jalové...
 
AvatarJá teda neviděl celý zápas, ale pro mě je velké plus, že nám nejnebezpečnější útok NHL sice dal dva góly, ale jeden po Caryho minele a druhý byl tedy dost sporný. Já bych ho tedy neuznal, Price neměl jak udělat zákrok. Docela škoda, dotáhnout to do OT... No ale už je to zahrané.

Benn fakt hrál s Webbym? Celý zápas? CJ je fakt nepoučitelný... Proč nevěří Metemu, proč ho tam nezkusí? Už mě tím docela sere. Lajny bych taky celé proházel, hlavně Danaultovu lajnu. Nechát zahrát KK s Tunou a Gallymu, nemuselo by to vypadat špatně.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale tak dobrá půlka těch střel nebyla vůbec nebezpečná, několik doslova nahození, takže to je opravdu zavádějící. Ano, druhý gól by rozhodl, věřím, že i gól na 1:2 by nám minimálně bod zajistil, ne-li oba. V Arizoně opravdu musíme vyhrát, ale známe to...
 
AvatarVelká škoda, ale dalo se to čekat, že nás sejme jejich první lajna. Je to jedna z nejlepších lajn v celé lize. Kdybychom dali druhý gól, možná by všechno bylo jinak. Byli jsme střelecky aktivnější ale k ničemu nám to nebylo a wow dali jsem gól v přesilovce, to je u nás naprostý zázrak. Dnes v Arizoně ale musíme vyhrát, protože nejsme v tabulce v pozici, kdy bychom si mohli vyskakovat. Jak jsem řekl, dneska si musíme Arizonu dát, protože pak máme před sebou zápasy ve Vegas a na Floridě, kde to rozhodně nebude procházka růžovým sadem.
 
AvatarDnes rozhodně lepší výkon než proti Bostonu, ale to už asi hůře nejde, aspoň jsme bojovali. Ovšem rozdíl v pohledu na hru obou družstev byl velký. My se nadřeme na cokoliv a když už je šance tisíciprocentní, tak to z metru dáme do brankáře, když je půl branky volná. Price nás dlouho držel ve hře skvělými zákroky, bohužel pak nás špatnou rozehrou uzemnil. Druhou branku dostat hned po začátku třetiny, špatný. Prostě vyhrál lepší. Benn u Webera, nechápu. Je potřeba oddělat Shawa z druhé, dát tam Hudona (Byrona), zkusil bych i další protočit ve třetí a čtvrté formaci. V přesilovce byl vidět zázrak, ale pak už se to vrátilo do starých kolejí, sotva jsme udrželi pásmo...
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak to byl asi pořádný očistec to sledovat.

Mete povolán nahoru a Juulsen poslán naopak do Lavalu. Podivné rozhodnutí, včera sice nehrál Benn, ale on a Schlemko mají být mimo sestavu a mladí hrát. Ale to bych se opakoval.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já bych skoro řekl, že jo...
 
AvatarFakt to bylo ještě horší než třeba v Edmontonu? Taková ostuda a ještě proti Bostonu... Trip bude hodně náročný, s takovou nám Avs oplatí tu dva roky starou desítku.
 
AvatarTak ten, kdo tuhle tragédii dokoukal až do konce, tak před ním musím smeknout. Rozhodně jsem nečekal, že budeme působit takovýmhle ospalým a bezzubým výkonem, kterému opět dali korunu naše tragické přesilovky, ale to už je ohraná písnička. Všechno bylo neuvěřitelně pomalé a utahané. Za celý zápas jsme si prakticky nevytvořili žádný souvislý tlak, kterým bychom mohli Haláka Ohrozit. pro něj to musel být naprosto pohodový zápas. Nebyli jsme se schopný absolutně držet na puku, jakmile jsme ho vybojovali, okamžitě jsme ho zase odevzdali a těch ztrát bylo celkem asi milion. Absolutně v ničem jsme se nesnažili a Bruins nás v pohodě přehráli naprosto ve všem. Byl to rozhodně nejhorší výkon sezony, který mě donutil k předčasnému vypnutí zápasu. Jsem totálně znechucený a dále se k tomu raději vyjadřovat nebudu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas, tohle bylo až tragikomické! Hlavně první třetina byla úplně strašná, my jsme nebyli schopni vůbec ničeho - ani se dostat z pásma... Za vše hovoří počet našich střel v první části - 5 a to jsme měli 2 přesilovky...smajlik. Byli jsme na hřišti jen jako diváci, Boston byl ve všem jasně lepší a snadnější nulu Halák asi jen tak nezíská - mimo asi dvouminutového úseku v půlce druhé třetiny, kdy jsme je dokázali zmáčknout, se musel strašně nudit. To Price se snažil, co mohl, přesto dostal 4 góly a statistiky i přes výborný výkon má zase hodně průměrné.
Moc se obávám, že ze západu a z Floridy přivezeme pořádné debakly...
 
AvatarDnes se ukázala v plné kráse naše hra posledních týdnů. Nulové přesilovky, kdy se nedostaneme ani do pásma. Viděli jste stats posledních 7, teď už osmi zápasů? Šílenost neskutečná. No a o brankách se nemá cenu ani bavit. Tolik námazů co mi dokážeme předvést, vrchol komedie byl třetí gól, kde Gallagher nesmysl ztratí puk, když jdeme střídat. To už jsem se fakt smál. Chudák Price v tomto zápase. Halák měl nulu za jeden zákrok, jinak tam mohl stát sněhulák. Když to nejde, tak se musí bojovat a to není už několik zápasů vidět. Danault několik zápasů totálně mimo, Drouin potvrdil, že proti silnějším soupeřům nic. Bohužel k němu se přidal i Domi a Shaw rozhodně sám nic nezachrání, ten by měl být až ten třetí v té formaci. Jediní, kdo se snad dokázali udržet v pásmu byli Kotkaniemovci. Toto byl asi první opravdový očistec v této sezóně, kdy jsme byli totálně zničeni a zesměšněni, bohužel hlavně naší nehrou...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já vím, že to tady o KK často zmiňuješ, ale já si toho nikdy v zápasech nevšiml, tedy v těch, které jsem viděl celé, ty se díváš na všechny zápasy. Zkrátka vždy mě jeho výkon přišel minimálně ok ne- li super, dnes to herně byla docela trága až na ty dvě akce vedoucí ke gólům. Nicméně ani to neznamená, že do týmu nepatří, každý si vybere horší zápas, tuplem v jeho věku :-)
Drouin souhlas, na PP mě sral spolu s Tatarem nejvíc. Furt se něco snaží vymýšlet, přitom je to vše už dávno vymyšlené. Přesný švih nebo jedna normální nahrávka na první a je to, na ťukec jak to chtějí hrát oni to nehraje ani Tampa. A pak ještě jak jsme jeli 4 na 1, byl to tuším Agostino kdo to zazdil, a ani jsme nevystřelili, hrozné.
Ten první gol Ottawy byl dost sporný, nevím co tam Carey dělal, ani mi nepřišlo, že by tam Tchakukova hůl až tak silně hákovala jeho nohu na to jak se tam vyválel. Ale pak podržel a vyhrálo se, takže je to jedno.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a ještě jsem zapomněl na úplně neviditelného Drouina - nebýt toho gólu do prázdné, který mu daroval Domi, tak o něm téměř nevím...
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas, pozitivem tohoto zápasu je to, že jsme to bojovností převrátili na svou stranu a to i přes nevídaná rozhodnutí těch pánů v pruhovaném... Vůbec jsem nepochopil, co tam pískli Lehkonenovi, který v tom pádu stačil ještě vystřelit smajlik. A i ten první gól byl diskutabilní, když tam Price dostal přes nohu. Ale jinak to bylo dost trápení a je jenom dobře, že jsme ty body urvali, protože trip na západ a potom na Floridu bude strašně těžký a moc bodů z něj čekat nemůžeme.
S tím Kotkaniemim je to přesně to, co tu omýlám už v několikátém příspěvku - dneska si to dost výrazně napravil těmi dvěmi pěknými akcemi.
 
AvatarKromě třetí třetiny z toho silně bolely oči, my jsme sice měli takovou tu naši klasickou územní převahu, Ottawa neměla žádné střely, ale asi jsme si mysleli, že tam ty goly napadají samy a přišlo zasloužené prohrávání 2:1. Carey zaváhal, ale pak podržel a my jsme se naštěstí taky vzpamatovali, protože tohle prohrát by bylo na přes držku, poměr střel hovoří jasně. Dělali jsme z 35-ti letého AHL golmana hvězdu, to umíme jen my smajlik KK to pak zvrátil a i přes jeho bodový příspěvek se mi KK poprvé v sezoně vůbec nelíbil. Přišel o každý puk a prohrával souboje. Odmávnutý gol netřeba komentovat, nesmyslnost v tom viděl každý kromě sudí, naštěstí nás to nezařízlo a nakonec jsme si W pohlídali, ale příště prosím s nasazením od první minuty.
 
Avatarje jedno co je to za ligu, 2.liga, 1.liga extraliga,repre nebo NHL, kdyz je rozhodci de.il tak je debil to co predvedl u (ne)golu na 3:2 me fascinuje tak jako ta zebra ze vcerejsiho zapasu nasich s Rusaka
 
16.12.2018 08:07 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarAč dělali rozhodčí možné i nemožné, aby jsme body nedostali, tak jsme si je na závěr stejně vychutnali i s Ottawou.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
  • Ano, typove každý trochu jiny ale MM letos opravdu ... | více
  • No tak Souray byl bombarďák, co těžil z tvrdé ... | více
  • Dnes Matheson 60. bod, docela pro nekoho potichu ma ... | více
  • Theo, statistika je možná hezká a užitečná věc, ale ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík