Toronto si z Bell Centre veze výhru v prodloužení

10.02.2019, 12:09 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Utkání bylo velmi vyrovnané a nakonec si obě mužstva po zásluze připsaly bod. O tom druhém rozhodlo prodloužení, které vyhrálo Toronto.

První branku utkání vstřelil již v první minutě Andrew Shaw. Následné trefy Andrease Johnssona a Nikity Zajceva překlopily vývoj zápasu na stranu Maple Leafs. Na začátku druhé periody vyrovnal Tomáš Tatar a do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Ve třetí třetině diváci viděli slepené branky. Montreal poslal do vedení Brendan Gallagher, ale hned vzápětí vyrovnal William Nylander. Rozhodující trefu vsítil v prodloužení John Tavares. Konečný výsledek je 3:4 po prodloužení pro hosty.

Branky a nahrávky: 1. Shaw (Petry, Domi), 22. Tatar (Weber, Price), 48. Gallagher (Domi, Shaw) - 3. Johnsson (Hyman), 5. Zajcev (Lindholm, Rielly), 49. Nylander (Tavares), 63. Tavares (Marner, Rielly).

C. Price (MTL) - odchytal 62:09, 28 zákroků, 87.5%
F. Andersen (TOR) - odchytal 62:17, 35 zákroků, 92.1%

1. hvězda utkání: John Tavares (TOR)
2. hvězda utkání: Andrew Shaw (MTL)
3. hvězda utkání: Andreas Johnsson (TOR)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarDnes jsme bohužel předvedli dobrý týmový výkon pouze ve druhé třetině a to rozhodlo o konečném výsledku zápasu. Zápas patřil jednoznačně golmanům a v první třetině, která byla naprosto strašná nás udržel nad vodou jen výborný výkon Price. Druhá třetina sice byla mnohem lepší, ale vylámali jsme si zuby na Rinnemu a navíc Drouin tím totálně nepřesným pasem daroval preds první gól prakticky zadarmo. Ve třetí třetině jsme dokázali vyrovnat, ale dívat se na to moc nedalo. Druhý gól preds byla perfektně sehraná akce a u třetího to nezvládl Benn. Budu se opakovat, ale opět jsme dva góly dostali zbytečně po našich hrubých chybách. Čtvrtá formace se mi moc nelíbila, měli nějaké šance, ale nic moc, tak snad příště předvedou lepší výkon. No nic za dvě bídné třetiny a typickou nemohoucnost v koncovce jsme si vyhrát nezasloužili. V Tampě očekávám debakl.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak přece víš, že my jsme vždy v každé spekulaci, na to jsem si už zvykl smajlik Když jsme byli i ve spekulaci ohledně tradu Lucice, tak už mě nepřekvapí vůbec nic.

Situace ohledně Panarina a Bobrovského bude ještě hodně zajímavá, nás se týkat nebude to je jasné, ale bude to určitě zajímavé sledovat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, celkově je celá ta spekulace ohledně Panarina o ničem, proč by jako k nám měl chodit, když mezi jeho uvažovanými destinacemi není ani jedno kanadské mužstvo...? Rangers, Islanders, Boston, Florida, Tampa, co jsem aspoň četl. To už by mě víc zajímala otázka Mikea Hoffmana, kterého prý Florida hodlá vyměnit...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak samozřejmě smajlik
Já si dovedu představit trade leda ve stylu KK a něco z naší strany za Panarina a Duboise, třeba, ale to je velká fantas magorie.
 
13.02.2019 08:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Po tých rokoch neúspešného hľadania nádejného prvého centra, keď ho už konečne Habs našli by to bola najväčšia hlúposť akú by mohol MB momentálne spraviť. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nikdo není nedotknutelný, i Gtetzky byl tradovaný, ale ne, opravdu si nedovedu představit, že by MB vyměnil KK smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tady s tebou naprosto souhlasím. Musíme jen doufat, že ty trejdy k něčemu budou.
 
AvatarJeště jedna poznámka k těm trejdům - co musím opravdu vyzdvihnout, je načasování těch výměn. Když už je chtěl Bergevin provést, udělal to s citem v době, kdy máme relativně delší pauzu a je tak alespoň trochu času na to, aby se noví hráči aspoň částečně na trénincích zapracovali do týmu. Za to rozhodně pochvala...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak předně - Kotkaniemi už není prospect, je to stálý člen základu a určitě by zrovna on nešel jako součást takového trejdu, to je totální kravina! Jinak já osobně bych za takového hráče 1.kolo, hráče základu a nějakého prospekta obětoval - věc druhá je, že on k nám nepůjde, preferuje prý New York, teď se spekuluje o Floridě...
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak oplakával je trochu silné slovo, opět jsem tomu spíš nerozumněl, ale říkal jsem, že to bude možná rodinné důvody (což jsi mi, de facto, i potvrdil). Hlavně jsem tu ztrátu bral jako mínus z hlediska Plekyho mentorství mladým hráčům - a to zase zdaleka s nějakým Thompsonem srovnávat nemůžeš...Toho hráče až tak detailně neznám, takže ho nemůžu takhle hodnotit - bral jsem to čistě z pozice jeho zařazení do útočné lajny. Zbytečným jsem to myslel tak, a budu se opakovat, že bych letos dával příležitost ve velké míře mladším hráčům, aby se otrkali - tímhle krokem jsme zase několika z nich dveře zavřeli a to je trochu škoda, byť je třeba Thompson, jak píšeš, kvalitnější. Nejsme SC contender, takže asi tak...
 
AvatarTohle jsem ráno našel na NHL portál.cz, tak doufám, že nic z toho se nestane realitou. Řečeno takto: Mohl by Artemi Panarin přestoupit do Montréalu? Tato možnost rozhodně není vyloučena! Columbus za ruského cara ale vyžaduje volbu v 1. kole draftu, hráče NHL a prospekta. Umíte si například představit výměnu Panarin - Byron, Kotkaniemi, 1. kolo?

No doufám opravdu, že je to celé hovadina.
 
12.02.2019 15:36 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak za Dave Stubbse jsem MG měl moc rád. Profík každým coulem, píše co vidí a nechytá se hysterie kolem. Zkrátka legenda montrealských novinářů. Ale ten už tam téměř nepíše.

Kelly a Cowen se úplný opak a v 90% se opravdu nedají moc číst. Když \"jim\" vyměnili Subbana, tak jsou občas jak fanatici.

Todd má daleko odměřenější pohled, nenechá se svést \"public opinion\" a v podstatě jako jediný není zaujatý.

Každopádně MG proti některým frankofonním plátkům je ještě hodně slabý odvar. Takže v podstatě čtu jen \"the athletic\", poslouchám montrealské rádio a občas Todda.

Hudona se snaží vyměnit poslední dva měsíce - jen ho nikdo nechce :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano bohužel, Chaput má jít dnes na waiver, Hudona se možná bude snažit vyměnit nebo si ho nechá do TDL kdyby přišla zranění, ale jeho dny jsou u nás asi u konce.

Moment, neodsuzoval jsi tady onehdy celou redakci Montreal Gazette? smajlik
 
12.02.2019 13:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttps://montrealgazette.com/sports/hockey/jack-todd-canadiens-winning-roster-is-marc-bergevins-team-all-the-way

mluví mi z duše - a není to placený :) Doporučuji. Todd není aspoň šílenec jak Cowen.

Pro Míru - vůbec si nemyslím, že by ten trejd byl zbytečný. Thompson je válečník. Hráč na oslabení, dobrý na vhazování, zkušenost a lídr do kabiny. To Chaput, který v NHL nikdy nic neukázal, prostě není. Pro mě je Thompson jasný upgrade.

Oplakával si tady v listopadu konec Plekyho - v tuhle chvíli je Thompson ideální centr do čtvrté řady - čili náhrada za borce, který se loni trápil a kterého jsme loni udali za SECOND Round a \"později\" Kulaka - not bad MB :)

A zmiňuje se tu Hudon - Charles je hráč do top 9, bohužel ofenzivně na to nemá. Neprosazuje se, má jeden výborný zápas, tři pak není vůbec vidět. A na práci do čtvrté řady je prostě mizerný dozadu, v obranném pásmu občas pluje jak \"Galchenyuk\". A to Julienovi rozhodně nevoní - to si přiznejme :)

 
AvatarReakce na příspěvek:Já neříkám, že něco ztratil a ani ho nějak výrazně nekritizuju, jen mi to prostě přišlo trochu zbytečný, i přesto, co jsi o Chaputovi a ostatních bottom forwardech napsal... smajlik. Uvidíme, třeba mě Weise s Thompsonem mile překvapí...
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas s Chaputem, to není kvalitní hráč a potvrdil to hlavně v zápasech proti Jets a Leafs, kde byl absolutně neviditelný. Lajna Weise - Thomson - Shaw by špatná nebyla, i když se musím přiznat, že výkonnost Thomsona moc neznám. Na druhou stranu si myslím, že je to v celku zbytečná posila. Pokud skutečně formace budou vypadat tak jak píšeš, dal bych místo Thomsona do 4. lajny Hudona, protože ten si podle mého názoru místo v prvním týmu rozhodně zaslouží.
 
AvatarSouhlas, nebylo co ztratit, těch pár pozic v draftu je fuk. Čtvrtá formace potřebuje okysličit, tak doufám, že hlavně Weise to předvede. Čekají nás teď hodně těžké zápasy a je potřeba bodovat, včetně čtvrté formace, která musí zápas končit alespoň na nule v plus/mínus a to teď moc nebývalo.
 
12.02.2019 10:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:1) neříkám největší - největší slabina je samozřejmě PP. Každopádně slabina to byla (viz psoledních 10-15 zápasů), jejich bilance byla většinou negativní a nutnost s tím před PO něco dělat.

Chaput je absolutně neproduktivní hráč. Agostino se mi líbil prvních 5-7 zápasů, pak se vytratil a Deslarieuse sice má rád CJ a MB - ale tady klidně řeknu na rovinu, jeho kontrakt podle mě ze strany MB zbytečný a letos z něj moc přínos nevidím. Peca s Nickem navíc dost v mínusu. Věřím, že Weise se kousne a místě, kde prožil nejlepší část své kariéry se. Hokejista je to podle mě pořád lepší než Nick.

Obával, vážně? Vždyť Thomson ho nestál vůbec nic - vždy to byl kvalitní hráč na oslabení/vhazování. Někdo se bojí Kinga 2.0 - ale Thomson je o tři třídy lepší bruslař než King a tím, že byl doslova zadarmo (viz příspěvek) - tak nemáš co ztratit.

Promiň, ale když zdraví - tak lineup:

Drouin-Danault-Gallagher, Tatar-Domi-Byron, Lehkonen-Kotkaniemi-Armia, Weise-Thompson-Shaw. - vypadá líp než s Chaputem a Shawem ve čtvrté lajně.

Nevím ale tady prostě nemáš vůbec, co ztratit a můžeš \"jen\" získat. Kdyby za něj dal 3. kolo a hrál tragicky tak chápu...ale posunout se o cca 10-12pozic mezi 4 a 5 kolem je fakt nic. Za tohle prostě nejde kritizovat, i kdybych byl nejvíc MB hater :D až pošle první kolo, za rental, tak nadávej :D Ale nepočítám, že by se to stalo..

 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, získal Weisyho i Thompsona v podstatě za nic, ale jestli byl hlavně Thompson třeba je otázka. Sice mu končí na konci sezony smlouva, ale asi bych z tohoto dealu nedělal moc vědu. Na druhou stranu je fakt, že naše 4. lajna sice byla povětšinou ok, ale zase moc neprodukuje, Chaput nula gólů, Deslarieus myslím jeden, Hudon se netrefil od začátku sezony, Peca něco má, ale žádná hitparáda. Thompson není žádný ostrostřelec, ale oživit by to možná mohl, uvidíme.

Ve složení Weisy-Thompson-Deslarieus to ale může být docela postrach soupeřů, to se mi zase líbí smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry Theo, ale nemůžu souhlasit, že by 4.lajna byla největší slabinou po celou sezónu. Alespoň za mě byla její energie a bojovnost ve většině zápasů příkladná, i když jí třeba nedokázala doplnit řádnou produktivitou. Za mě je příchod Thompsona zbytečný a tak trochu jedním z těch kroků, kterých jsem před TD malinko obával... Proč brát takhle staršího hráče, když nejsme žádní aspiranti na SC?
 
11.02.2019 20:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatar4 lajna letos velká slabina Habs - proti Leafs u dvou gólů.

Reakce: Weise a Thomson za 48 hod.

\"Bergevin must wear people down. He just got Nate Thompson for what looks like about 10 spots lower in the draft order.

He acquired Coyotes 5th rounder (an early 5th round pick). He gives up Flames 4th rounder (a late 4th round pick)\"

You are WELCOME guys, MB :)
 
AvatarThompson má NTC ve smlouvě, ten Dorion je fakt šašek smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Hudona vedení pořád bere jako mladého, ve kterém je potenciál, Agostino je přeci jen cestovatel a já jsem taky rád, že Hudy zůstal. A ten trade můžeme jen vyhrát, protože Schlemko a Froese stejně neměli žádnou budoucnost a Canadiens neměli co přinést, kdežto Folin může v případě zranění pomoci a Weisy ač to už není hráč co býval, tak jeho effort může ještě pomoct a je to fan favourite, za mě fajn trade.

Weise už byl povolán do 1. týmu, to se na farmě moc neohřál. Na druhou stranu naše 4. lajna je celou sezonu v pohybu, nikdo tam nemá místo jisté, tak proč nepřidat konkurenci.

Update, MB se zase trochu zbláznil, vyměnili jsme 4th rounder 2019 za 5th roudenr 2019 a Natea Thompsona z Kings. Thompson není špatný 4th liner, ale teď jich máme zase nějak moc :D

A Agostina si vzalo New Jersey.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to je pro mě překvapení, spíše bych čekal Hudona, když hrál poslední dobou mnohem méně než Agostino... Každopádně si nemyslím, že by Weise byl lepší než tihle dva, dnes už určitě ne. Ale třeba Bergevin sází na jeho PO instinkt, pokud se tam tedy dostaneme...smajlik. Každopádně vyhlížím trade deadline trochu s obavami, abychom neprovedli nějakou hovadinu...
 
AvatarReakce na příspěvek:Agostino je na waiveru, takže teď je 13. útočník Hudon s tím, že nikdo nemá místo ve 4. lajně jisté, takže se tam Weisy může dostat, šanci určitě dostane.

Víš co říká MB, nikdy nemáš dostatek obránců, i když naše šestka hraje nedotčena dost dlouho a hraje dobře, to se mi líbí. Alznera poslali dolů, Folin je sedmý bek. Asi nebude vysedávat věčně, ale zatím není důvod někoho nahrazovat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já tomu trejdu zase tolik nerozumím, Weise půjde na farmu a pochybuju, že když budou současní hráči základní sestavy zdraví, dostane se do prvního týmu. Folinovu výkonnost neznám, ale alespoň je oproti Schlemkovi mladší - myslím si, že opět za daného stavu a doufejme s uzdraveným Juulsenem těch šancí do základu taky moc nemá...
 
AvatarJak už bylo řečeno, hezký zápas, bohužel se smolným koncem. Dnes je hokej tak vyrovnaný, že ti jedenáctimiliónoví hráči ukazují svou cenu právě v takových situacích jako to předvedl Tavares a tam my zkrátka odpověď nemáme. Ale není proč sklánět hlavu, rozhodně dobrý zápas.

Z tradu Weisyho mám velkou radost. Asi to už nebude takový hráč jako u nás býval v letech 14-16, ale rozhodně jej rád vidím v našich barvách, rozhodně raději než Schlemka. Weisy byl vždy můj a asi nejen můj oblíbenec. Folin je příjemný doplněk naší depth chart, pochvala Bergevinovi.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík