Toronto porazilo Canadiens v prodloužení 4:3

27.11.2005, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 
V noci na dnešek se představili hokejisté Montrealu v přímém přenosu Galaxie Sport na ledě Air Canada Center, kde je čekal velký rival z Toronta. Claude Julien se stále musel obejít bez zraněných opor Sheldona Souraye a Alexeje Kovaljova, do branky se po jednozápasovém odpočinku vrátil José Theodore. V dresu domácích se ze tří bývalých hráčů Habs objevil na ledě pouze bojovník Chad Kilger. Mariusz Czerkawski, ač byl na soupisce, do utkání nakonec nezasáhl a Darcy Tucker dostal od klubu volno, protože v torontské nemocnici v té době přicházel na svět jeho třetí potomek...

Hned v první minutě zápasu byl za lehký háček vyloučen ruský mladík (nikoli kazachský, jak se domnívá pan komentátor) Alex Perezhogin. V následné přesilové hře si domácí vytvořili obrovské množství šancí a jen díky skvělému José Theodorovi a velké dávce štěstí skóre zůstalo nezměněno. Nápor Toronta však pokračoval i dále a v šesté minutě se prosadil Jason Allison, když jej obránci nechali osamoceného před Theodorem, jenž byl bez nejmenší šance. Obraz hry se však ani poté nezměnil, domácí měli jasně navrch a jen zásluhou čaroděje s číslem 60 na dresu zůstávalo skóre nezměněno. To ale platilo jen do šestnácté minuty, kdy montrealští ztratili puk v útočném pásmu a nájezd 4 na 1 domácí se štěstím proměnili v druhý gól. Netrefil se nikdo jiný než Chad Kilger. Otráven ostudným výkonem Habs v této třetině jsem si šel lehnout a doufal, že se stane zázrak a Habs ještě něco uhrají...

A stal se. V osmé minutě druhé třetiny prostřelil Mike Ribeiro z úhlu Eda Belfoura a dostal Canadines na dostřel domácím. Prosadila se nově složená útočná řada Ribeiro-Bulis-Dagenais. Čtyři minuty poté zmrazil vyprodané Air Canada Center Alexander Perezhogin, jenž šikovně tečoval ránu Andreje Markova. Asistenci si připsal i Craig Rivet, který tak odčinil své zaváhání v útočné třetině před druhým gólem Toronta. Chvilku poté byl vyloučen Steve Begin a Maple Leafs se zásluhou skvělého Jeffa O´Neilla opět ujali vedení. Tento stav vydržel až do 56.minuty, kdy přišla chvíle Tomáše Plekance. Spolu s Michaelem Ryderem získali v obraném pásmu puk a vyjeli do rychlého brejku, který Tomáš zakončil krásnou střelou švihem a zajistil prodloužení a jistotu, že jeho tým neodletí domů s prázdnou. V čase 60:00 poslal rozhodčí na trestnou lavici Craiga Riveta a přesilovka 4 na 3 je šance, která se neodmítá... Kapitán Mats Sundin, který si v zápase připsal svůj 1100.bod v NHL vystřelil pro svůj tým v prodloužení bonusový bod.

Nejen Mats Sundin však dnes slavil jubileuum, asistence na Ribeirův gól byla pro Jana Bulise jeho 100.bodem v dresu Habs. V prodloužení dostal desetiminutový trest Andrej Markov, který rozhodčím řekl, co si o nich myslí...a asi je nechválil. Ještě aby taky jo, ani bych se nedivil, kdyby měli pod svým pruhovaným trikem dres Toronta, protože jejich rozhodování bylo podle mne jednostranné. Právě jsem si pustil některá vyloučení hráčů Habs zpomaleně a ať jsem se díval jakkoli, žádný faul jsem tam nenašel... Skvělou zprávou je to, že Tomáš Plekanec dostal konečně větší ice-time, než obvyklých 8-9 minut. A hned se odvděčil trenérovi gólem. V úterý Canadiens završí svůj třízápasový venkovní trip utkáním v Ottawě, vedoucímu týmu východní konference.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.11.2005 12:00 | reagovat
petr | @
Rozhocčí byli opravdu pro nás špatní. Vyloučení Riveta na konci normální hrací doby a nepotrestané fauly na Koiva a Perezhogina, to jsem byl fakt u televize hodně rozzuřenej. Jinak jsem byl překvapenej jak jsme se po hrozný první třetině dokázali zvednout. Moc se mi líbil Plekanec a Perezhogin. Naopak chyba Riveta před druhým gólem, Graigu tohle nás učili už v žácích. Tradičně vynikající Thoe a Saku.
 
AvatarNejdřív chci říct, že jsem moc rád, že jsem to po první třetině nezabalil jako Jarda, protože si myslím, že od druhé třetiny jsme byli mírně lepším mužstvem a to, co s námi prováděli rozhodčí, to je docela hanba v NHL. Naši hráči chodili za "katr" za banální prohřešky, kdežto jasné fauly Toronta v poslední třetině zůstaly bez potrestání. Vrcholem všeho pak bylo vyloučení Riveta v poslední sekundě a zase za běžný zákrok! Ani se nedivím Markovovi, že byl tak rozzuřený. I když - kdyby on v druhé třetině proměnil svoji 100%ní šanci, nebylo co řešit. To samé platí o Koivovi v poslední části. Byla vůbec radost sledovat Koiva se Zedníkem, jak si umí udělat prostor v útočném pásmu, Perežogin jim v tom zdatně sekundoval, vynikající byly dvě jeho individuální akce. Moc se mi líbil Tomáš Plekanec a také jasně nejlepší obránce Markov. Rivet byl taky dobrý, až na tu chybu při druhém gólu. Jestli bude Markov chybět v Ottawě, bude to s námi hodně špatné!
 
27.11.2005 12:00 | reagovat
jarda | @
Míra: já si to nahrál a koukl se na to během dopoledne. S Markovem souhlasím, vyrostl v jednoho z nejlepších beků NHL. A to si pamatuju, že před draftem 2002 (?) ho nabízel Montreal spolu s Garonem a dvěma prvními koly draftu (jedno z nich později Perezhogin) za první volbu Atlaty (Kovalčuka). Ještě že to nedopadlo, dnes na něm obrana stojí. Tradičně mizerný výkon podal Radek Bonk, ale to u něho bohužel není žádná novinka... Naopak Pleky vynikající, hlavně že dostal konečně nějaký čas ne ledě.
 
AvatarBod z Toronta super, i když mě moc mrzí ta šance Koiva pár minut před koncem... Opět se ukázalo že Theodore je jeden z nejlepších golmanů v NHL. Naše obrana není zádný zázrak, ale Theo to často vyřeší za naše obránce. Mladíci - skvěle !!! Teď jen ukázat min. to samé jako dnes - v Ottawě.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík