Smolný gól bostonských vyrovnal sérii

09.05.2014, 03:29 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Vítězná sestava se nemění, tudíž žádná změna neproběhla v uspořádání formací Montrealu po poslední změně v třetím zápase, kdy se prohodili Gallagher s Vanekem. V brance byl samozřejmě Carey Price.

Gorges – Subban

Markov – Jemelin

Murray – Weaver

Pacioretty – Desharnais – Gallagher

Bournival – Plekanec – Vanek

Bourque – Eller – Gionta

Moen – Briere – Weise

Úvodní minuty zápasu nabídly již tradičně velice rychlý hokej plný fyzických střetů a šancí na obou stranách, kde prozatím vedli nad útočníky brankáři. Carey Price se zaskvěl proti Krugovi, Rask vychytal Giontu. Všechny fanoušky Habs vystrašil tvrdá hit Iginly na Maxe Paciorettyho, ale vše dobře dopadlo. Po pár chvilkách byl nejlepší střelec Canadiens základní části opět na ledě. Posléze měl velkou šanci Bournival, nicméně Rask byl na svém místě. Hodně hektické byly poslední minuty úvodní části, kde se několikrát přelévala hra z obou stran a zejména Carey Price musel předvést své umění plus jednou mu pomohlo břevno proti střele Soderberga. Na střely 14:10 i na gólové šance byli aktivnější hosté, ale bez branek se šlo do druhé části.

Ani v úvodu druhé třetiny hráči na nic nečekali a do svého zaměstnání se pustili s vervou. Carey Price musel zasahovat proti Lucicově pokusu, Rask čelil dorážce Moena. Habs se dostali pod tlak ve vlastní třetině ve čtvrté minutě, ale vše zvládli. Na druhé straně skvěle kombinovala montrealská třetí formace a ke gólu nechybělo moc po teči Ellera. První přesilovou hru v zápase si zahráli bostonští, když byl v osmé minutě vyloučený Subban. I v tomto oslabení ukázali domácí svou sílu v této disciplíně a skórovat soupeři nedovolili. Po oslabení měl obrovskou šanci Bourque po své otočce kolem Raska, nicméně puk mířil o pár centimetrů mimo. Ve 12. minutě si také domácí zahráli v početní výhodě, kde pálil z první Pacioretty, ovšem jeho frustrace pokračuje dále. Po nevyužité přesilovce ujel Gionta sám po nahrávce Ellera, ale ani on si na Raska nepřišel. Druhá třetina tak byla stejně jako první bez branek a na střely stále vedli hosté 25:19.

Začátek třetí části se lépe povedl domácím, branku ohrozili hned několikrát- Max Pacioretty prověřil Raska, posléze měla opět vyborný pohyb třetí řada a Dale Weise po pasu Subbana také nebyl od hrdinství daleko, nicméně brankáři stále vedli nad střelci. V deváté minutě měli další přesilovku Bruins po faulu Jemelina, který viděli asi jen sudí, nicméně i toto oslabení domácí zvládli a ještě v něm stihli ohrozit Raska. Poté se v Bell Centre opět odehrávaly přesně takové chvíle, pro které všichni NHL play-off milují. Douglas Murray si udělal z protihráčů kuželky a postupně je třikrát srazil k zemi. Šance se střádaly na obou stranách, ovšem aktivnější byli domácí, což pro tento zápas vyvrátilo pověst Bostonu jako týmu s nejlepšími třetími třetinami. Zápas se nerozhodl po šedesáti minutách a ani jedna ze střel z poměru 32:33 pro domácí si cestu do sítě nenašla a šlo se tak do prodloužení.

Prodloužení bohužel dřív skončilo, než začalo a Bruins rozhodli zápas ji v druhé minutě nástavbové části, když nikdo nebyl schopen zkrotit skákavý puk odražený od plexiskla až na Frasera. Velice smolný gól tak vyrovnává sérii na 2-2.

Montreal předvedl další dobrý domácí výkon, Boston místy hrál velice frustrované a například Krejčího formace byla utlumena úplně. Je třeba pochválit určitě Bournivala, Subbana a samozřejmě Price. Larrymu Ellerovi play-off očividně svědčí a Bourque byla také všude, bohužel nikdo nedokázal skórovat. Za stavu 2-2 se jede do Bostonu, kde se v pátém pondělním zápase soupeři utkají zase.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
10.05.2014 15:49 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Heatley se mi zdál vždycky jako docela bombarďák, ale oproti Thomasovi trochu víc dynamickej, ale je fakt, že jeho etapy v SJ a Min jsem už moc nesledoval, takže je možný, že už přestal bruslit a je to jiná písnička o.O :D

BTW s Timem Bozonem se to zlepšilo, že jo? četl jsem, že je z toho snad venku a pomalu se začíná uzdravovat..ten kluk se mi moc líbí.) pamatuju si jak jsem měl ještě starou Score kartu s jeho tátou v dresu Blues :) Ale tak hlavně aby byl v pohodě zdravotně,)
 
AvatarReakce na příspěvek:Heatley? smajlik Je fakt, že tam je zazděný a drahý moc nebude, ale bude o něj velký zájem dle mého. Moc mi k nám nesedá a já ho nikdy neměl rád.
 
AvatarReakce na příspěvek:Heatley? smajlik Je fakt, že tam je zazděný a drahý moc nebude, ale bude o něj velký zájem dle mého. Moc mi k nám nesedá a já ho nikdy neměl rád.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, ale víš jak jsem to myslel, tys tady prohlašoval po jeho čtyřech zápasech za Habs, že gól za nás nedá a jak to dopadlo smajlik
Já bych ho asi i tak do týmu chtěl, pokud teda ta Minny nevyjde, ale určitě ne za nějaký šílený kontrakt. Všude jinde mu to dají, což asi bude rozhodující faktor.
 
10.05.2014 11:54 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
já nevím, na sedm let je Vanek asi víc střelec než komplexní hráč a u takových se věk projevuje rychleji, oproti tomu Larry a Burky se zvedli a měli by dostat šanci, Markov by měl max na jednu sezónu...zato bych zkusil zariskovat a za solidní peníz zkusit třeba Heatleyho, který je v Minnesottě zazděný a myslím, že čeká na šanci...a nezdá se mi, že by dopadl jako Havlát a už nikdy nic nepředvedl... ale myslím, že se série zlomí ještě v náš prospěch.)
 
AvatarReakce na příspěvek:Možná dělám unáhlený soud, ale pokud se má sezóna posuzovat převážně podle PO, on je pro mě naprosto nahraditelný, zvláště pak za ty prachy, které bude požadovat! A jak už jsem napsal, nevykopenzuje to jeho dobrá hra ke konci základní části...
 
AvatarReakce na příspěvek:Děláš urychlené soudy ohledně jeho výkonnosti, to už tady jednou bylo a jak to dopadlo. Čímž ho nechci vůbec obhajovat! Hraje špatně, to vidí všichni. Nicméně jeho další budoucnost u nás je i u mě s otazníkem a to se netajím tím, že ho mám rád a v týmu jsem si ho vysnil už na podzim. Nemám o něj vůbec starost na pár let, ale on chce kontrakt na sedm let, což je u hráčů kolem třicítky vždy problém, ještě s tím jeho bruslením, které mezi nejrychlejší nepatří. Uvidíme, jak to MB vyřeší, oříšek bude podepsat Subbyho.
 
AvatarPrvní útok nefunguje ani omylem, teď po tom rozdělení se tak trochu "rozjebali" oba dva - Vanek je pořád strašně mizerný (ale strašně!), Max se alespoň snaží, ale gól mu v téhle sérii asi souzený prostě nebude...smajlik. Desharnais taky žádná sláva a když už se do solidní pozice dostane, prostě nedokáže vystřelit a pořád někoho hledá! Gallagherovi to mnohem víc sedělo u Plekyho - ale rozumím, že Therrien chce něco zkusit, aby nastartoval naše dva nejlepší snipery...
Jinak Vaneka, pokud se ještě nezvedne, ani za ten velmi dobrý konec základní části už u nás nechci...
 
AvatarReakce na příspěvek:Uvidíme co Chuck, zatím pochopitelně není moc info o jeho stavu, ale jelikož měl Vanek opět slabší zápas, o Maxovi ani nemluvě, tak by to mohl být nový impulz v útoku. V TD Garden to umíme, navíc jsme si zase paradoxně zvedli sebevědomí, protože v rozhovorech je cítět z hráčů spokojenost s výkonem, že to rozhodla taková šmudla, to všichni hodí za hlavu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale ty jeho dvě šance, kde se zbytečně ukvapil, tam ty zkušenosti chyběly, protože mohl si pozici jednoznačně vylepšit. Ovšem hrál dobře a byl vidět... Pokud teď vyhrajeme, tak to doma ukončímesmajlik smajlik
 
Avatarškoda zápasu, ale i tak je série napínavá a hlavně vyrovnaná. Moc hezky se na to kouká. Bohužel Boston asi pochopil, že si musí hlídat "zadek" a nepouštěl nás do brejků jako předchozí zápasy...Nejlepší z útočníků dneska pro mě Bournival, vedle Plekyho je krásně vidět a hlavně dostává víc prostoru, což je jedině dobře.
Osobně si myslím, že série dojde až do 7. zápasu, což pro nás paradoxně může být výhodou, protože v Bostonu umíme zahrát a hlavně ten pocit, pokud jim ukončíme sezónu na jejich ledě....smajlik smajlik
 
AvatarTakto to ztratit je na ..., ale může nás těšit, že stále méně nás Boston přehrává. Hra nebyla vůbec špatná a kdyby bylo štěstí, tak jsme bod urvali. Popravdě je stav 2:2 zasloužený před sérií jsem ho čekal, stejně jako to, že jeden doma ztratíme... Teď musíme posbírat všechny síly a předvést nejlepší výkon, bude potřeba. Boston nás bude chtít totálně zničit, nastoupí na nás a my to musíme ustát. Carey je fenomenální a pokud mu beci pomohou, tak věřím, že Raska překonáme. Hra do otevřenější obrany nám bude sedět. Teď mě Boston překvapil jak hrál, nechtěl hlavně inkasovat, ale doma budou mnohem více tlačit a my toho musíme využít. Hlavně je nepustit hned do trháku, to by bylo po zápase...
 
AvatarKlasicky Boston... vzdycky jim tam padne nejaky odraz, vlastnak... no nic jedeme dale, myslim ze na ne mame, ale uz 2x jsme si tesne nechali utec dvoj-zapasove vedeni v serii coz je obrovska skoda a voda na mlyny bostonusmajlik
 
AvatarTakovej posranej gól...! Ukázalo se, že ten zápas bude o něčem jiným než třetí - Boston si nástup pohlídal a pak byl opticky o něco lepší. Také Rask se zlepšil a výsledkem toho všeho je tahle ušmudlaná výhra, která nám to opět komplikuje. Sice jsem před dvěma domácími zápasy tak trochu počítal s tímhle stavem, ale i tak to zamrzí... Škoda, velká škoda toho druhého zápasu...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Beci si tohle prostě měli pohlídat, ano byl to crazy bounce, ale takhle to rozhodnout... Hráli jsme hodně dobře, měli medvídky místy zase tam, kde jsme chtěli a teď taková rána pod pás. No nic, jedem dál!
 
09.05.2014 04:36 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Avatar:-( Kdy je to štěstí už opustí....
 
09.05.2014 04:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarStrašně si tu sérii stěžujeme strašně. Carey ještě nedostal v ní "normální gól" :(

No co, v Bostonu to bude hodně těžké, dnes jsme to měli urvat! Měli!
 
AvatarTato třetí třetina brumíkům moc nevyšla, jejich tvrdost je taky ta tam, ale OT bude jiná káva. Jsou úplně v klidu hratelní, pojďme to vyhrát!
 
AvatarTheo, taky by mě zajímalo komu Vanek nahrával, tady by trochu Bournivalovy zbrklosti nechybělo, místo nad rameny Raska bylo.
Šance máme, ale v třetí třetině musíme přidat. To oni zase ožijí.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Boston venku, myslím, že budu nít dobrou náladu ... | více
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík