Poslední zápas sezóny skočil dle očekávání - prohrou Montrealu

14.04.2023, 08:13 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Do Montrealu přijel aktuálně asi nejtěžší možný soupeř - Boston, který aktuálně přepisuje rekordní tabulky NHL. Zápas dopadl dle očekávání, prohrou Montrealu. Asi všichni fanoušci Canadiens jsou rádi, že sezóna skončila. Uvidíme jak dopadne draft a snad další ročník NHL, bude něco lepšího než "boj" o poslední příčky tabulky

Branky a nahrávky
4. Condotta (Pezzetta, Teasdale), 28. Suzuki (Edmundson), 29. Pezzetta (R. Pitlick, Tierney), 42. J. Barron (Evans, R. Pitlick) - 9. Frederic (Clifton, Pastrňák), 15. DeBrusk (Marchand, McAvoy), 34. Orlov (Lauko), 49. Coyle, 51. Pastrňák (Orlov, Bertuzzi).

Statistiky
Střely na bránu: 34 - 21 | Přesilová hra: 0/1 - 0/0 | Trestné minuty: 10 - 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Sam Montembeault (MTL) - 16 zákroků, 5 OG, úspěšnost 76,2 %, odchytal 60:00
Jeremy Swayman (BOS) - 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,2 %, odchytal 60:00


Tři hvězdy utkání
1. David Pastrňák (BOS) 1+1
2. Jake DeBrusk (BOS) 1+0
3. Michael Pezzeta (MTL) 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNádhera a přesně jak tady padlo tak za dva trady Petryho jsme získali krásnou protihodnotu, takže kluk krásně posloužil organizaci na ledě i mimo něj. KH opravdu zaslouží potlesk.
 
16.08.2023 06:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJak jsem psal, setrvání Petryho v Montrealu bylo po té historii nemožné. I proto šel \"za tak málo\" při 50% držení platu. Kolegiální trejd ze strany Hughese směrem k Petrymu.

Celkově ale uvadajícího Petryho udal KH skvěle (Matheson, mladý do Lavalu a Hoffman v čudu!).

Mezi mladými beky to bude neskutečná bitva o místa, a až za rok půjde na scénu duo Hutson-Reinbacher, tak bude jedna z nejlepších v NHL.
 
AvatarTakže Petry do Detroitu za jiného beka Lindströma a 4.volbu 2025... Asi se to dalo trochu čekat a viselo to ve vzduchu a s tím, že tomu Švédovi je teprve 24 let, to i celkem zapadá do budování nového týmu. Jestli se však chytne, to je otázka...smajlik.
 
AvatarCo vím, tak Petry chtěl pryč kvůli kovidovým restrikcím a s tím souvícejícím rodinným trablům a že si mírně řečeno nesedl s Ducharmem. Ale jo, četl jsem taky spekulace, že může jít pryč, Pens mají 25% jeho platu, my si můžeme něco ponechat a protistrana získá pořád velice dobrého beka za pár, fyzických peněz mu taky zbývá doplatit jen trochu, když mu Pens už dali letošní signing bonus a příští rok bere jen 5 mil. Takže je to tak jak říká Míra, ale já bych jej možná i rád zase viděl v našem dresu a třeba ho udal při TDL.
 
AvatarAle tak jo, v tom je krása toho příchodu Petryho - když zůstane, určitě si své odehraje, když se podaří jeho další výměna, brečet taky nebudu...smajlik.
 
AvatarPokud by se za něj povedl nějaký pěkný trejd, proč ne...
 
07.08.2023 10:59 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarSouhlas, další skvělý počin od KH.

Jen s Petrym bych zas tak neslavil. Tipuju, že do začátku sezony bude fuč (nejpozději do trade deadline). Sice v Pens to bylo trápení, ale tím, že drží 25% jeho platu, tak je mnohem lépe vyměnitelný (než Hoffman) a už kolují zprávy, že jej budou chtít co nejrychleji udat.

*Nezapomínejme, že požádal o trade z rodiných důvodů. O MTL se pak nevyjádřil úplně v rukavičkách jako hráč Pens. Na (No trade list) MTL nedal asi jen s pocitem, že ho opravdu nikdo zpět brát nebude. Chyba lávky Jeffe :)

Hlavní je zbavení se Hoffmana a jeho smlouvy a prostor dostanou mladší útočníci. To je jackpot ze strany KH. Druhý kolo k tomu potěší.
 
AvatarNaprostý souhlas, geniální výměna pro nás, Hoffman je konečně v tahu a vrátil se stále skvělý oblíbenec Petry, přidali jsme kvalitu do brankoviště, zbavili se Pytlíka, který už u nás neměl bohužel místo a k tomu nějaký prospect na farmu a 2nd rounder. Dokonalost sama, tleskám Hughesovi. Ať se na to dívám že všech stran tak tam není žádné ale, žádné mínus, což není ani fakt, že Hoffmanovi smlouva končí po té sezoně a Petrymu až po té další, on kvalitu má a bude ji mít, navíc jsme se zbavili Edmundsona předtím a zkušenost a depth v obraně se hodí.
 
AvatarZa mě přímo pecka. Hoffman je fuč. I to by mi stačilo a my získali místo něj Petryho, golmana a mladíka, super. Petry snad naváže na kvalitní výkony a bude mentorem mladých. Výborný trejd...
 
AvatarTak přišla opravdu zajímavá výměna 3 mužstev, v které jsme poslali o dům dál Hoffmana, což je super, a vrátil se k nám, mimo jiné, Petry...smajlik. Za mě je pro nás celá transakce velmi povedená a tleskám Hughesovi smajlik. Petry se vrátil do míst, kde býval velmi úspěšný a své letité a bohaté zkušenosti může v klidu předávat našim mladým bekům - super!
 
AvatarA teď se dovídám, že Hutsona, resp. ten pick máme de facto za Plekyho smajlik
Toronto sent for Plekanec a second-round pick (Jacob Olofsson), Rinat Valiev, and Kerby Rychel to the Habs in exchange for Plekanec and Kyle Baun.

Olofsson never panned out, and Rychel quickly moved on, but the defencemen they acquired in the deal, Valiev, ended up being part of the trade that saw Brett Kulak join the Canadiens organization.

Not only was Kulak a great add that provided fantastic value to the team, but he was also eventually traded to the Edmonton Oilers in exchange for defenceman William Lagesson and a second-round pick.

That second-round pick ended up being none other than Lane Hutson, one of the most impressive prospects in the history of the Habs’ prospect pool.
 
AvatarŠkoda, na MS ukázal, že mezi muži může hrát naprosto v klidu... S Reinbacherem jsem ani nepočítal, tam to chápu. Ale na toho Hutsona se fakt těším, naprosto vynikající bruslař!
 
15.07.2023 08:24 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarHutson se na 99% vrací na rok ještě na univerzitu. Není kam spěchat. Herně je výjimečný (nejlepší Habs prospekt), ale NCAA mu má pořád hodně co dát, potřebuje zesílit. Možná v závěru sezony pár zápasů odehraje za Habs (jak Farrell). Reinbacher v Evropě.

24/25 se připravte na pár Hutson - Reinbacher :)

Z těch mladých má z kempu podle ohlasů největší šancí Mailloux udělat tým. Velkej, silnej, top bruslař, jen vzadu dělá často mindy. Já doufám, že začne v AHL a časem se posune nahoru.

Klidné léto všem.
 
AvatarZ mé strany je to to samé...smajlik.
 
AvatarRozložení útoků je čiště mé přání nebo jak mi to přišlo na mysl jak by to mohlo dávat smysl, po jedné třetině může být vše jinak, spíš to bylo myšleno jako ukázka toho, že v plném zdraví náš tým na papíře nevypadá vůbec zle.
Hutson může překvapit samozřejmě taky, v beku je víc místa než v útoku, nechme se překvapit.

Na boj o Cup to samozřemě není, ale jdeme určitě dobrým směrem.
 
AvatarPodle mě půjde do prvního mužstva Hutson - po tom, co jsem viděl na MS, bych byl zklamanej, kdyby první mužstvo neudělal... Dále si myslím, že Dach bude spíš hrát druhého centra a do prvního útoku půjde napravo Anderson. K Dachovi do druhé bych viděl RHP a Slafkovského (pokud bude v pořádku), v třetí na centru Monahan nebo Newhook (ten druhý pak čtvrtého centra) s Hoffmanem a Gallagherem, čtvrtá lajna na křídlech třeba s Evansem a Armiou. Pitlick s Pezzettou a Dvorakem v záloze...
 
AvatarTak s podpisem Newhooka, velmi dobrým podpisem za mě, máme asi hotovo. Na trhu není vůbec nikdo, kdo by u nás dával smysl, takže podle mě je naše soupiska hotová, leda by se podařilo nějakým zázrakem udat Hoffmana smajlik Pokud budeme zdraví tak by naše sestava mohla vypadat třeba nějak takhle, samozřejmě pořád může na campu někdo ohromit, třeba Mailloux, Reinbacher, Farrell nebo Roy. Ale nevypadá to zle.

CC-Suzuki-Dach
Anderson-Monahan-Gally
RHP-Newhook-Slafkovsky
Armia-Dvorak-Evans
Hoffman-Pitlick-Pezzetta

Matheson-Guhle
Harris-Savard
Xhekaj-Barron
Kovacevic-Wideman

Monty, Jake
 
AvatarTo je pravda, ale při tak velkém počtu zranění by do kupy nic světoborného nedal nikdo, měli jsme nejvíc ztracených man/games z celé ligy, pokud se nepletu. Taky samozřejmě spousta zraněných sezonu odpískala dříve než by to udělali obvykle, když nebylo o co hrát.
 
AvatarAle já neříkám za každou cenu, to je jasný! Něco málo by to ale doplnit chtělo, i když jsme tedy pořád v tom rebuildu - viděl jsi poslední sezónu, že když nás začala kosit zranění, bylo to strašný dát dohromady alespoň trochu solidní sestavu...
 
AvatarTrade Eddiho hodnotím víc než pozitivně, tleskám. Drouin je konečně v tahu, jsem na něj u Avs hodně zvědavý, ale jeho nezachrání už ani MacKinnon.

Míro, mám dojem, že prostoru máme fůru, nezapočítává se tam přes léto Carey a jeho 10,5 mega, ale na FA trhu jsme neaktivní za mě správně, není o co stát a než někoho přeplácet, tak je určitě lepší cesta jít postupně v rebuildu a nastoleném směru, takže zkusit udat ještě někoho jako je Armia nebo Dvorak, Anderson či Gally to podle mě nebudou. Hoffman by musel být velký zázrak nebo bychom k němu museli přihodit něco cenného a to za to nestojí.

Ještě je třeba podepsat RHP, Ylonen, Newhook a pár mladých, ale to nebudou extra částky. Jinak jsme podepsali Liase Anderssona, zajímavý hráč známý tím, že na WCJ ihned sundal stříbro z krku, sedmička draftu, ale neumí se prosadit v NHL, tak třeba u nás bude mít víc štěstí. Nedali jsme nabídku Gurianovi a je z něj UFA, tak jsem zvědav.

Jinak FA opět festival přeplácení místy, ikdyž toho není tolik jako dřív, ale smlouvy pro Killorna, Orlova nebo třeba Gudase docela úlety. Pobavily mě smlouvy pro Wooda, Schenna nebo Engvalla, jako nejlepší smlouvu FA hodnotím tu pro Ryana Gravese, což je velice nedoceněný bek.
 
AvatarTak Drouin skončil u Avalanche a za směšný peníz - no, asi nemohl čekat nic velkého po tom, co tu předváděl... My budeme asi jaloví na UFA trhu, není prostor pod stropem, takže se spíš dají očekávat nějaké výměny - kéž by alespoň jeden z dvojice Hoffman-Dvorak šel pryč, ale pochybuju, že si je někdo vezme... Dalšími adepty by mohli být Armia, možná Gallagher, Anderson (o toho bych nerad přicházel)...
 
AvatarTak Edmundson u Caps, za mě dobré a celkem logické rozhodnutí. Myslím, že letošní draft na to měl velký vliv.
 
AvatarJasně, já to taky Jalonenovi nevyčítám, že se držel své osvědčené taktiky - jen prostě u nás na to není dostatek vhodných hráčů... Ale za to je zodpovědný Král, který ho vybral, musel přece vědět, do čeho jde... Hadamczik za tohle primárně nemůže, ale může za styl, jakým byl trenér odvoláván a za to, co tam přišlo nebo zůstalo za lidi v managementu repre. Náplň Havlátovy údajné práce asi nechápe nikdo...smajlik.
 
AvatarHavláta si prosadil Nedvěd se slovy, že by to vše nestíhal smajlik Já mám někdy denně i 50 telefonátů, on asi nestíhá 100 telefonátů na jaře před MS a potřebuje k tomu asistenta smajlik Hodně by mě zajímalo kolik takový asistent GM české repre bere peněz.
Jalonenův styl nebavil asi nikoho, ale co kdo čekal, on tenhle styl má, tomu vybojovalo tituly tak jestli pod ním někdo čekal hru nahoru dolů, tak byl naiva, ale co čekat od Lojzy, ten hokeji nikdy nerozuměl. Prostě dno, i tak si to rupnutí příští rok přeju, náš hokej si nezaslouží nic jiného.
 
AvatarTady už se není moc čemu divit. Na druhou stranu, když nedojedou lepší hráči, tak bohužel budeme rádi i za čtvrtfinále a je jedno, kdo tam bude. Ohledně Jalonena trapas, ale s Lojzem ve vedení se není moc čemu divit. Že tam nechali Havláta je největší výsměch. Draft asi dobrá volba, beci věřím, že budou kvalitní, máme mladou krev a většinou navíc kreativní. Útok, když se většina nezraní za pár zápasů, bude taky dobrý. Věřím, že tato sezona už bude o dost lepší než minulá, ona taky o moc horší už nejde...
 
AvatarI kdybychom rupli na domácím MS, nic se nezmění - o to se nebojím...smajlik. Osobně mi Jalonenův styl nebyl nijak sympatický a ruku na srdce - nepřijet loni Pastrňák, zakončili jsme ten šampionát ve čtvrtfinále max. Ale věc druhá je, jak se s ním nyní jednalo, to je opravdu nedůstojný hnus a dosazování svých koní, alá zpátky Nedvěd... A jako třešničku na dortu necháme Havláta, který jako GM repre totálně vyhořel, na vymyšlené pozici asistenta GM - no tvl, co to tady je??? Jediný, kdo mi tam asi nevadí, je Rulík, protože do něj vkládám alespoň malinkou naději, že by ten herní styl mohl trochu vrátit do koukatelnější podoby...
Brácha Xhekaje u nás potěší, jsem zvědavej, jestli je podobného ražení jako Arber... smajlik. A Price taky pobavil smajlik smajlik smajlik.
 
AvatarDraft je za náma, o Reinbacherovi už řeč byla, ze zbytku je určitě velká zajímavost, že jsme brali tři brankáře. Miller je letošní šampion QMJHL s Remparts pod Royem, bohužel teda play off nechytal, to mě zaujalo, pak samozřejmě mladší Xhekaj a brácha Arbera Florian asi trknul na první pohled každého, Luke Mittelstadt je taky známé jméno a brácha Caseyho z Buffala a další Luke co má známějšího bráchu, z níchž oba hrajou za Buffalo smajlik - Luky Tucha a Mittelstadta máme vs Alex Tuch a Casey Mittelstadt v Buffalu. Náhoda, nemyslím si smajlik

Co už tak vtipné není je taškařice v českém hokeji. Šišlavec opět pokračuje v trapasu a dělá nám tady v Moravskoslezském kraji akorát ostudu. Síň slávy a Hašek balící si svoje věci z Nagana jsem myslel že už letos nepřekoná, ale šaškárna kolem Jalonena, to je teda silné kafe. Egoistické prasata to jsou, jeden vedle druhé ve výkonném výboru, kéž bychom rupli příští rok v Praze ať těmto zmetkům spadne hřebínek. Dno, odpad a ostuda.
 
AvatarDobře, že ji udělal na MS a třeba ji už neudělá v dresu Habs, což je důležitější smajlik Hutson byl skvělý a právě Reinbacher by s ním měli tvořit budoucnost naší top 2 v obraně.
 
AvatarMimochodem Hutson - na MS se mi moc a moc líbil, jeho bruslení je excelentní a kolikrát jsem nevěděl, jestli vlastně hraje beka nebo útok na to, co si dovolil...smajlik. Kaňkou může být jeho horší bránění, ten rozhodující gól Němců v prodloužení semifinále šel za ním...
 
AvatarTak máme kolegu do páru k Hutsonovi smajlik Věřím Hughesovi a určitě ví, co dělá, hrál letos CH ligu a čtu na něj jen chválu, tak to bude určitě v pohodě. Byly tam nějaké překvapení jako vždy, ale až čas ukáže jestli Ducks udělali kravinu nebo jak to bude s Michkovem.
 
AvatarDubois šílený, za tu cenu opravdu ne. Vzali jsme Rakusaka, mluvilo se o něm, tak snad se kluk předvede...
 
AvatarMáš pravdu, já žil v tom, že až o víkendu smajlik Tak těch mladých tam je dobrých víc, mimo Bedarda, který je jasný, Carlsson, Fantilli a další co byli na MS, Benson, Smith a samozřejmě Mitchkov, kolem kterého je plno záhad, dost se o něm mluví v souvislosti s námi, ale to může být průser i totální výhra, když ho plno lidí srovnává i s Bedardem, ale zase má prý divný přístup, odmítá rozhovory, kdo ví. Nechme se překvapit.

Kings a Dubois je dobrý bizár a ta smlouva, protihodnota, všechno smajlik Moc dobře, že jsme do toho nešli. Toffoli u Devils, dvojník Rydera je u Devils a kruh se uzavířa smajlik Jsem rád, že šel do týmu, kterému fandím.

No a Newhook, za mě ano. Ty obětované picky trochu bolí, ale Colorado jsem celkem dost sledoval poslední roky a byl hodně vidět i v tom hlavně vítězném loňském týmu a ještě nám podle mě ukáže. Sice je malý, ale má motory místo nohou a je to dříč, já jsem velice spokojený.
 
AvatarTak výměny jsou tady a některé tedy pořádně šťavnaté - hlavně ten Dubois, to je síla...smajlik! v LA se asi zbláznili, tohle všechno obětovat celkem šílená smlouva, nechápu smajlik. To ten Newhook u nás, pokud se s ním tedy nějak solidně dohodneme na penězích, mi přijde mnohem smysluplnější trade - sice jsme rezignovali na druhého zřejmě solidního hráče z prvního kola, ale tuhle cenu já osobně beru smajlik.
 
AvatarAle draft už je ve středu, ne...? Koho budeme brát při první volbě, co myslíte? Já ty mladé až tak nesleduju, tak by mě zajímal názor třeba Thea - určitě o tom ví mnohem více...smajlik.
 
AvatarJá bych Johansena ještě úplně nezatracoval, může v Coloradu hodně ožít. A když si Preds ponechali 50% platu tak z toho můžou Avs hodně vytěžit, já bych si počkal.
Dubois a jeho smlouva je to druhé ale, hlavní ale je protihodnota co za něj bude muset někdo dát, když je RFA. Ale 9 mega ročně za hráče s maximem 63 bodů je úlet, o tom žádná smajlik O víkendu to začně, snad u draftu budou i nějaké zajímavé výměny.
 
AvatarTak to vypadá, že Dubois není na pořadu dne - má prý namířeno do LA Kings... Ale pokud je pravda, že bude požadovat smlouvu ve výši někde kolem 9 mil./rok, tak chápu, že do toho nechceme jít...
 
AvatarCo říkáte na výměnu Johansena do Colorada, podle mého názoru je to totální nesmysl. Co může Johansen dát Coloradu? Za mě absolutně nic.
 
AvatarMonahana máme podepsaného velmi hezky, já jsem velmi spokojen. Hlavně ať mu drží zdraví.
 
AvatarChápu, zranit se může kdokoliv, čahouni i prcci, prostě musíme doufat, že bude zdravý a hlavně ať mu to lepí jako doposud.

Joo určitě si zaslouží Vegas jen uznání, za mě nejsou úplně sympatická organizace, ale kádr mají perfektní a vítězství si naprosto zasloužili. A je teď vtipné si porovnat Eichela a McDavida, plno lidí měla Eichela za poslední roky pořád v hubě a snižovali jeho kvality ve srovnání s McDavidem, ze Sabres jej chtěli měnit div že ně za sítě do branek, ale McDavid by stejně určitě rád vyměnil těch patnáct Art Rossů, deset Hartů, jedenáct Mauriců za jeden Stanley Cup smajlik
 
AvatarAd Caufield - já v to samozřejmě doufám, proto jsem ten příspěvek takhle napsal smajlik. Nicméně u takhle stavěného hráče, de facto jednostranně zaměřeného, mám vzhledem k jeho tělesné konstrukci obavy o zranění, která by mohla jeho výkonnost hodit úplně někam jinam...
Jinak mně vítězství Vegas, asi jako málokomu, nevadí - beru to tak, že za strašlivě krátkou dobu dokázali s hráči, kteří byli na počátku, de facto, jinde nechtění, udělat takový úspěch. A to ještě hned v první sezóně byli ve finále a s námi vypadli těsně před finále... Co by za to dala drtivá většina mužstev v lize? Ano, jejich zacházení s některými hráči není zrovna ideální, ale ať je to, jak chce, úspěchu dosáhli. A to je třeba ocenit!
 
AvatarŠkoda, těch similarit s naším runem do finále měli Cats hodně a bohužel to nakonec celé projeli 4:1 dost jednoznačně jako my, ale sakra dostat devítku ve finále je hodně kruté. Cats došli síly a ten recept z předchozích dvou kol už nefungoval, Staal a Gudas tam jen stáli a mazali jeden puk za druhým, ve tvrdosti neměli už tak navrch a chyběla i ofenzíva, Barkov se moc nepřidal ke Tkachukovi v ofenzívě a ještě když chyběl, byť by to asi ani on nezachránil, ale asi to tak mělo být a vyhrál jednoznačně lepší. Vegas byli šílení, fantastická bottom 6, skvělá obrana, Hill se vytáhl, vyrovnané útoky, no zkrátka to mají zasloužené.

Míro, Caufield má skvělou smlouvu spíše pro nás, vždy je risk podepsat někoho long term, ale věř že to je hodně solidní podpis.
 
AvatarSorry, že jsem to přidal dvakrát.smajlik smajlik smajlik
 
AvatarTak a je hotovo, pro mě osobně nejkrásnější PO od chvíle, co jsem intenzivně začal sledovat NHL. Favorité odpadávali jeden za druhým. Boston, Carolina, Toronto, Colorado, Rangers, no prostě naprosto parádní podívaná. Canes jsem stejně jako loni považoval za největšího favorita na SC, Oni opravdu tvrdě narazili s Cats. Jízda Cats byla fantastická a dost připomínala náš krásný PO run před dvěma lety. Přál jsem jim to mnohem víc než Vegas, ale Vegas bylo ve všech zápasech finále jednoznačně lepší a SC mají zaslouženě.
 
AvatarTak a je hotovo, pro mě osobně nejkrásnější PO od chvíle, co jsem intenzivně začal sledovat NHL. Favorité odpadávali jeden za druhým. Boston, Carolina, Toronto, Colorado, Rangers, no prostě naprosto parádní podívaná. Canes jsem stejně jako loni považoval za největšího favorita na SC, Oni opravdu tvrdě narazili s Cats. Jízda Cats byla fantastická a dost připomínala náš krásný PO run před dvěma lety. Přál jsem jim to mnohem víc než Vegas, ale Vegas bylo ve všech zápasech finále jednoznačně lepší a SC mají zaslouženě.
 
AvatarNo, tak jsem moc zvědavej, jak moc Caufield tuhle pro něj velmi solidní smlouvu naplní - leccos už zřejmě naznačí to, v jakém zdravotním stavu se vrátí do další sezóny. Moc bych si přál, abychom tohoto kontraktu po pár sezónách nelitovali, tak snad mi Caufield dokáže, že tomu tak nebude...smajlik.
 
AvatarPřesně tak, ale o tom nechce nikdo slyšet, protože to je léty zajetý bussiness i když teda s tou návštěvností to zejména paradoxně ve Skandinávii taky není žádná sláva poslední roky.
 
AvatarZa mě MS každý dva roky a stačilo by, takto to nějak ztrácí atraktivitu, i když aspoň můžou překvapit relativně slabší družstva. Bohužel naše výkony tragédie, proč jsme tam neměli mladý, nerozumím tomu, toto bylo ideální MS, kde je zkusit. Nikdo pořádně nedojel a mohli aspoň nabrat zkušenosti. Nedalo se na to dívat, hráli jsme pomale, beci nerozjeli kloudnou akci, gólmani se míchali, útočníci krom dvou neexistovali...
 
AvatarTak co říkáte na MS? smajlik Za mě fraška, z prestižního turnaje se stal takový trochu lepší Euro Hockey Tour turnaj, kde velmoci posílají týmy G a pak tam jsme my, co tam pošleme skoro to nejlepší a i tak nejsme schopni nic uhrát. Za mě pořád to stejné dokola, hrajeme rádoby jen na výsledek, rádoby poskládáme nejlepší tým na místo nějaké koncepce, dát šanci i jiným a hlavně mladším hráčům, ale na to nikdo nemá odvahu a furt se to bude dělat tak nějak po česku. USA tam měla tým studentů, farmářů a hráčů NHL druhého sledu s jedinou hvězdou a byla je radost sledovat, my máme tým plný Sobotků, Jordánů a hvězd Karlových Varů a z naší hry bolely oči.

Nevím, jestli byli všichni volní, třeba někdo ještě hraje v zámoří play off nebo je zraněný, ale proč se vůbec nemluvilo o klucích co udělali juniorské stříbro? Šapovaliv, Kulich, Hauser, Šalé a další? Svozila vyhodili nepochopitelně, Jiříček měl být, ale zranil se, ok. Proč tam nejel místo vyčpělého Hrubce aspoň jako trojka Suchánek? Rousek z Buffala hraje PO? Nevím, ale vůbec se o něm nemluvilo. Lauko taky nic, v beku se vůbec nemluvilo o Královi a Hájkovi, sice jsou oba na hraně NHL, ale za mě proč je nezkusit než to hrát furt na ty samé, když jsme viděli, že se vrchovlový hokej hraje trochu jinak než nám naši předvedli a leta letoucí předvádí. Chyběli nám očividně střelci a Vrána sedí doma, nevím proč nejen ani Matěj Blümel. Zkrátka s takovu náš hokej posíláme do větší prdele než už je. A je úplně jedno kdo stojí na střídačce.
 
AvatarFlorida chytla formu, jak my v tripu do finále, navíc Bobr jede totální top formu. Já to přál Dallasu, ale Vegas je asi udolaji. Florida ale za to, co předvádí v playoff, kde Tkachuk je opravdu bestie. Klobouk dolů a i ten cup by jim slušel a opět se ukazuje, že playoff je jiná soutěz...
 
22.05.2023 20:16 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJj teď už kdokoliv, jen ne Vegas.
 
AvatarTo já se přiznám jsem tu výměnu už tehdy bral jako výhru pro Cats. Ono se sice ještě ukáže co Huberdeau předvede pod novým koučem, pod Sutterem to asi pro něj nebylo žádné terno, ale i tak není Huberdeau moc vhodný na PO a nikdy nebyl, kdežto Tkachuk je pravý opak. Moc fandím Floridě ať to celé vyhraje, jen ne Vegas smajlik Náš pick tím půjde úplně do prdele, ale to už stejně je tak to je jedno asi.
 
AvatarTo já se přiznám, že jsem Vegas věřil víc než Edmontonu...smajlik. Teď jim věřím i v konferenčním finále, i když Dallas se taky solidně rozjel. Na východě máme za sebou ultramaratón v Carolině, kde Florida opět dokazuje, jak je to mančaft připravený přesně pro play-off a Tkachuk se jim tedy náramně vyplácí - jak mi přišla ta předsezónní výměna z jejich pohledu šílená, tak nyní se ukazuje pravý opak...
 
AvatarTak nám play off pokročilo dál a finálové dvojičky jsou na světě. No, že Vegas přejdou dál jsem nečekal i přes ty sněhuláky v bráně Edmontonu a docela jsem jim to i přál, ale i to bude hezká podívaná. A bude hodně zajímavé sledovat kroky GM Oilers i Leafs v létě, protože okno 29 97 se krátí, u Leafs ubývá trpělivosti.
 
14.05.2023 11:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.facebook.com/photo/?fbid=267632055626703&set=a.198103385912904
smajlik
 
AvatarV loterii jsme si nepolepšili, ale naštěstí ani nepohoršili, za mě dobré. Koho vezmeme je asi zbytečné spekulovat, vždy se udá nějaké překvapení a KH je lišák. Hawks jsou luckeři, další generační talent po Kaneovi.
 
AvatarJo Bobr je šílený, já tohle prostě nechápu, nejlépe placený golman ligy, ale ani nezačínal jako jednička play off proti gumídkům, najednou je drží a zase konečně předvádí výkony za jaké je placený, pro Cats v tu pravou chvíli. To s tím Bobrem na lavičce si třeba nedokážu předstatvi ve srovnání s naším Carym Pricem. Ale pokud je dotáhne dál, což už minimálně přes Toronto asi dotáhne, tak to zase nabyde dalšího rozměru a dodá to té smlouvě další kontroverze.

A SHG ve včerejším zápase Canes-Devils, uff smajlik
 
AvatarSamsonov...smajlik
 
AvatarFlorida je hlavně strašně efektivní v koncovce - včera třeba Toronto tlačilo první třetinu, rychle vedlo 2-0, ale stačilo pár návštěv v jejich obranném pásmu a rázem Florida vedla 2-3... A je tam rozdíl v gólmanech, to určitě - ne, že by amsonov byl úplně tragický, ale Bobrovskij je prostě lepší.
 
AvatarFrorida mě neskutečně šokuje a Leafs budou mít opravdu co dělat. Myslím si, že hlavním důvodem jejich zatím úspěšného tažení v PO je to, jakým způsobem dokáží donutit soupeře k chybám. Na jejich agresivní napadání Doplatil Boston a doplácí na to i Toronto. Opravdu bych jim přál, aby šli dál. Jejich soupiska se mi totiž neskutečně líbí. Největší sranda je, že expert všech expertů Theo na začátku sezony v podcastu říkal, že Floridě vůbec nevěří.
 
AvatarTheo, na tvých slovech není, de facto, nic, s čím by se dalo nesouhlasit, ale každý se na to díváme jinou optikou - ty z hlediska lidského, já a Parda z hlediska sportovního (fanouškovského, pokud chceš). když to vezmu obecně, fandím všem našim hráčům napříč ligou, ale to neznamená, že budu fandit těm klubům, kde oni hrají... Já mám Habs a to mi stačí smajlik. Ano, můžeš namítnout, že v tom případě bych měl kvůli tomu draftu mít na mysli co nejhorší výsledek Floridy, ale já to takhle neberu - už několikrát jsem tu říkal, že takové ty kalkulace obecně nemám rád, i když je to samozřejmě jedna z cest (a asi ta nejmíň složitá), jak se dopracovat velkého úspěchu. A budu se opakovat - navíc to nikdy není jistota, tak proč se nenechat překvapit, že... smajlik?
 
AvatarNevím proč mojí rivalitu zesměšňuješ nějakými kecy o erekci a povyšuješ se jen protože mám radost z mega failu úhlavního rivala? Je to největší rival Habs a vždy byl, už víc než sto let, takže se opravdu z jejich historické ostudy raduji. A opakuji, Bergeron se možná loučí zlomený, ale Cup má, to přebolí. Mnohem víc \"zlomeně\" končil Carey nebo Shea a po hříchu bez Cupu. Nějak tě stále tedy nechápu o co ti jde. Že to dělají v Bostonu right way? Dejme tomu, v tomhle souhlasím, s respektem k 37 a 46 také souhlasím, ale fandit jim? Opravdu ne. A je velký rozdíl, jestli vypadli teď s Floridou, nebo později, za A. je tím ta ostuda pro ně mnohem větší, za B., a to především, jsem už jinému týmu proti nim kromě Islanders na ně nevěřil, Toronto by je podle mě nezastavilo a Devils/Canes, případně Rangers si taky nejsem jistý. Tolik k tomu.

Draft- ano, ano neříkám že nemůžeš mít pravdu, nejsi jediný kdo mluví o generačním draftu a je fakt smůla, že tenhle draft nebyl loni, ale tak to prostě je a raději budu mít o jednoho top prospecta méně než se dívat na Marchanda jak zvedá Cup, to myslím vystihuje vše.

 
03.05.2023 14:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarHele, mě tohle nechává chladným. Sice jsem v SA dva roky žil, ale necítím tu rivalitu na dálku tak silně jak místní. Rozhodující jsou pro mě tváře klubu.

A Bergeron je pro mě osobně s Careym Pricem asi nejsympatičtější postava v NHL za posledních 15 let. Ok, pár dalších bych našel, ale podobně jako byl v minulosti Jean Beliveau - tenhle borec je ztělesněním slova class. Vidět ho vejpůl zlomeného po zřejmě posledním zápase mě lidsky mrzí, bez ohledu na dres. Krejčí jeden z nejsympatičtějších českých hráčů a do toho Pasta jako TOP 3 český hráč historie. A kluk kterého postihlo v životě už hodně ran. Těžko hledám negativa, bez ohledu na dres. Navíc a to jsem tady v minulosti často opakoval - mám respekt k té organizace jak je 15 let vedena. Dělají to \"right way\" a kéž bychom to tak někdy měli.

Rangers jsou mi absolutně buřt.

Koneckonců i Leafs za Sundina, Albiho, Josepha jsem bral. Tam ten \"hate\" se vyšponoval až teď a nemá to nic společného s klubem. Jen ta fanbase je nejotravnější napříč všemi sporty v SA a do toho přidáte trio nesympaťáků: Matthews-Nylander-cry Marner (neuvěřitelný, jak se sešli v jednom týmu) a tady uznávám, že fandit jim kvůli picku proti Floridě je fakt těžký a skřípal bych u toho zuby.

A tady se dostávám k věci. Ano, slibů u picků bylo. A může být i letos. Já však mám na starost sledování těch mladých po celý rok a letos je to opravdu speciální draft. Když Florida byla v lednu v TOP 10, tak to mohl být naprostý game changer jackpot pro Habs (pokud by to nepo...) i na 17 jsou tam hráči, kteří opravdu mají herně na to být třeba v minulém neslavném draftu v TOP 5. Na konci prvního kola to samozřejmě je slabší a musíš doufat, že se někdo zázračně propadne a ty ho trefíš. I statisticky v historii draftu třetí desítka už jsou šance výýýýrazně nižší. To je fakt.

Takže i přes ty nesympatie by to Habs opravdu pomohlo mít dva picky v TOP 20 a urychlilo to ten proces, kde jednou chceme Habs mít - real contender. I v případném PLD dealu je 17 a 29 masivní rozdíl v případné protihodnotě.


Za to mi ta potenciální erekce na sockách, že to Bruins totálně pos*ali asi úplně nestojí :) (Klidně za mě mohli vypadnout třeba ve 3. kole) Asi tak.

Ale každý jsme jiný no...
 
AvatarPřesně tak, naprosto souhlasím a znovu opakuji, ta blamáž Bostonu je historická stejně jako jejich rekordní základní část a jak jim je k hovnu, to tě prostě musí bavit smajlik smajlik smajlik
 
AvatarParda: No vidíš, už se učíš...smajlik. Já samozřejmě chápu Thea, že letos je to hodně nabitý a každý stupínek výše v draftu je většía větší šancí získat opravdu talentovaného borce - ale, jak správně napsal Parda smajlik, je to pořád jen naděje, nic víc, nic míň. Kdy šel ve draftu na řadu takový Zetterberg nebo Dacjuk a co z nich vyrostlo za hráče...? O promarněných 1.volbách takového Edmontonu bychom si také mohli vyprávět... Takže za mě by tenhle vývoj v PO byl pro nás negativem třeba v případě, kdy by to posunutí níže mělo za výsledek, že by nám takový Winnipeg nepustil Duboise (pokud by k tomu samozřejmě byli nakloněni...) - to je pro mě konkrétní výsledek na nejbližší dobu. Vše ostatní jsou jen očekávání...
 
AvatarJe to nádhera, pro mě dvě nejnenáviděnější organizace jsou venku s ostudou jako nikdy, hlavně ruins, to je historický provar a z toho já mám obrovskou radost. A Rangers? Ti jsou k smíchu a Devils (děti) je učili hrát hokej, neuvěřitelné smajlik

Colorado je taky překvapení i přes to torzo týmu, s kterým Avs hráli, i tak ale nejsem z Krakenů nijak nadšený a ten tým se mi vůbec nelíbí až na Benierse.

Theo- teď budu trochu jako Míra (sorry Míro :-D ), ale takových predikcí o tom, jak je ten a který draft/prospect nabitý talentem a jaká to je budoucnost pro tým, jsme už slyšeli tucty (čímž neříkám že to tak letos není). Draft je především jeden velký gamble. A ano, má to být generační talent a je tedy škoda, že to z toho po prosuckované sezony nevytěžíme víc, ale já mám mnohem větší radost z té nevídané ostudy Bostonu, jak krásně pohnojili celou rekordní základní část a opět tak potvrdili, že to nic neznamená a že PO je jiná soutěž, viz chyby beků a Ullmarka. Taky mám radost, že jim levní centři 37 46 v PO úspěch nepřinesli, protože v základní části to byla velká výhoda a na papíře ten tým budil velký respekt. Ano já vím, ty to tak necítíš, četl jsem tě na twitteru, mi to je úplně jedno, je to těžká liga a nobody feel sorry for you, takže mi není líto Bergerona ani Krejčího, taky proč by mělo být, jsou to rivalové a jeden cup už mají. Jedním dechem ale dodávám, že zrovna ti dva jsou asi jediní bruini, které jsem kdy respektoval.

SK socky opravdu nesleduji, ale proč hatují Habs, snad nedávají za vinu týmu letošní výkony Slafkovského?!
 
02.05.2023 10:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDěti překvapily, NYR herně jsou nejvíc zklamání v první kole. Na papíře síla, na ledě to byl hokej 15 let dozadu. A Rangers mají teď problém. Mladí se nezlepšují.

Sice si tady můžeme veřejně honit klacky, že rivalové vypadli. Ale pokud Florida náhodou dá Leafs, tak ten propad picku z 17 na 29 je huge blow pro offseason Canadiens.

1) Tenhle draft je generační, kdo koukal na MS18 má jasno na na rozdíl od dřívějších let na 17 můžeš získat hráče, co jindy v TOP ten. Zároveň ten pick má velkou hodnotu v případném trade (jako byl pro Dacha), 29. to už je jiný příběh. Ta hodnota i případná šance na difference makera je výrazně vyšší.

A to jsme někdy v lednu viděli TOP 10 pick z toho, uff :/

Takže pro dobro Habs v jejich rebuildu by měl fanda přát těm s....Tahle série bude pro mě z emočního i profesního hlediska utrpení. Ať vyhraje lepší a ať se pobijou :)

Za 6. dní loterie ke katastrofální sezoně v několik směrech by to chtělo jediné - štěstíčko a posun nahoru, nebo setrvat na pětce. Nejreálnější je ale propad na 6. Snad se poštěstí...

PS: Koukám, že na Slovensku se všichni modlí, aby nevzali Dvorského. Ten hate na Habs tam je na sockách enormní.
 
AvatarNo tak se Pardovi ten vlhký sen splnil celý...smajlik. Takže po prvním kole spousta překvapení...
 
AvatarMálo tipérů asi dokázalo předpovědět postupující:)) Děti se rozhodly, že všem ukáží. Nakonec se dle sérií jeví, že mít golmana v hypu je celkem důležitý. Rags, Bruin a Colorado venku? Wow...
 
AvatarNo opravdu masakr. Boston dojel na to, že neměl snad za sezónu krizi a najednou byli nervově mimo. Navíc brankáři bída. Za mě velké překvapení, stejně tak Seattle, kde naopak to brankář zavřel a bylo...
 
01.05.2023 10:58 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarBrumíci sú vonku, hneď je krajší deň... smajlik
 
AvatarTvl, tak ona to Florida fakt dokázala otočit...smajlik. Ale byl to zajímavý zápas, po té otočce Bostonu z 0-2 na 3-2 jsem byl přesvědčený, že už si to v klidu pohlídají, ale Florida to nezabalila a prostě to ubojovala. Boston mi přišel celý zápas strašně nervózní, hlavně pak vzadu McAvoy dělal hrozný kiksy a má na tom výsledku velký podíl.
Pro mě ale mnohem větší bomba bouchla na západě, postup Seattlu je tak trochu sci-fi, které se stalo skutečností... A to do nich první dvě třetiny Colorado bušilo jak hluchý do vrat, ale Grubauer byl prostě famózní - je to hlavně jeho dílo.
No Pardo, půlka tvého vlhkého snu je splněna... smajlik.
 
AvatarTak, bohužel, Toronto to dotáhlo na postup, i když Tampa byla v tom zápase lepší - velká škoda, hokej to byl ale výborný! Devils zaváhali a bude to v sedmém zápase asi nářez.
Mně ELH nijak moc nevadí - vím, co od toho čekat a nebudu to nikdy srovnávat s NHL. Motor to letos podělal, takže doufám, že po oznámení již avizovaných posil to bude v příští sezóně mnohem lepší.
Ve finále jsem si hlavně přál, aby to nevyhráli ty zmetci z Mountfieldu, jejich odchod z Budějovic a s tím spojené prasárny si budu pamatovat dlouho...smajlik. Takže mi až tak nevadil ten urputný defenzivní styl Třince, který jim ale evidentně v PO nosí ovoce - takže respekt k nim, jednoznačně!
 
AvatarAno, Jets byli opravdu hodně oslabení. Bownes je sice totálně sepsul i za nedostatek snahy, ale tohle bych už nechal fandovi Jets a člověku, co to vše viděl, což já nejsem, nicméně ty hvězdy musely chybět hodně.
Ano, Devils jedou parádně, taky jsem jim už nevěřil, ale tohle je pohádka, kéž by jí dotáhli a mohli by ti zasranci se všemi posilami jít na golf smajlik To samé Cats, krásně nám to srovnali do G7, tak jen tak dál hoši, rags a ruins out hned v prvním kole, to je můj vlhký sen smajlik
Toronto sice klopýtlo, ale to si přece už musí pohlídat, no i když smajlik

A kluci, vy se tady hodně díváte i na ELH, slovy klasika, vám se jako ten hokej líbil? Já si fakt neumím pomoct, ale ELH je grcačka, Vítkovice měli překvapivě trochu energie, ale HK i Třinec, to vše byly hokeje na to jak to bylo vysoko totálně nezajímavé a pro mě nudné, samozřejmě že s NHL nesrovnatelné, ale celkově totální nuda. Málo důrazu, nebylo to fyzické, nic moc ofenzivní šikulové až na vyjímky, navíc mě sere jak to je přestárlá liga, viz průměr top 10 kanadského bodování základní části s věkovým průměrem tak 30 let, takže nad vodou to držely leda výkony golmanů. Než toto, tak to si fakt raději ráno pustím NHL.
 
AvatarTak Jets už to podle předpokladů nedali, podle mě je rozhodila ta prohra v prodloužení třetího zápasu, kde to byl tedy vynikající hokej a oni měli dost smůly.
Kdo tedy nadále překvapuje, tak to jsou rozhodně Devils - upřímně se přiznám, že po dvou zápasech jsem jim absolutně nevěřil, ale klobouk dolů... Toronto snad najelo na vůj mód smajlik, kéž by... Dalším velikým překvapením pro mě Seattle a Colorado to bude mít teď sakra těžký - ukáže se, zda ty nabyté zkušenosti jim budou v kritických chvílích něco platné...
 
AvatarAno, Jets jsou hodně oslabení bez Morrisseyho a teď i bez Scheifeleho, to se bude obracet hodně těžko, ale hokej to je skvělý.
Toronto to asi letos fakt dají, no mě jebně smajlik Tampa letos není Tampa jako bývala poslední roky, Hedman na jedné noze a obrana celkově už nebudí takový respekt, Vasil zdaleka není tak dominantní jako býval a dokonce pouští softy, leda že by je v dalších zápasech zkusili s Perrym, Maroonem a spol ubít smajlik Goony mají dobré, ale asi to stačit nebude, škoda.
Děti hodně překvapují, to bych byl příjemně překvapen a provar rags bych hodně přál, kéž by.
Snad se zítra Florida ještě trochu vytáhne, ale to bude těžké aby ti sráči prohráli 3x v řadě smajlik
 
AvatarJj, taky jsem si říkal, že jsme je tu malinko podcenili...smajlik. A ty jebky z Toronta to zase urvali v prodloužení - přitom v první třetině, kterou jsem viděl, hrála Tampa dobře. Škoda, no... Seattle překvapuje, Vegas jsou už asi jasný, i když ten předchozí zápas jsem viděl, byl to super hokej a Jets měli velkou smůlu.
 
AvatarDěti se proti dospělým nějak zvedli:) škoda, že k tomu přispěla změna golmana. Každopádně pro mě překvapení, čekal jsem 4:0. Toronto je na své \"oblíbené pozici\", tak uvidíme, jak to zvládnou, tentokrát jim věřím. Já Cup přeji Dallasu (ale vyloženě žádný extra nesympatický tým jak na východě tam nemám), z východu Carolina, ale ani jednomu moc nevěřím...
 
AvatarTo je k diskuzi, jestli Pens zkolabovali nebo na to opravdu neměli, když si měli potvrdit účast v PO v zápasech s nejhoršími týmy ligy Hawks a Jackets a nedali to, co pak chtějí dělat v PO s tak přívětivým rozpisem, na druhou stranu Cats PO tým jsou a jsou v PO po právu nehledě na kolaps/nekvalitu Pens.

Jinak souhlasím, hlavně ať se hraje super hokej. Já bych Cup přál klidně i Oilers, ti dva blázni si ho zaslouží, a nebo bych neměl problém s obhajobou Avs. Jen ne rags či ruins. Jen se bojím, že budou rozhodovat gólmani a tady mám strach u rags a jejich Schestorkina a taky tolik zdecimovaných a rookies brankářů na pozici jedničky jsem už dlouho neviděl- Canes, Knights, Cats (pravda, tam to je spíš (ne)forma Bobra), u Kings chytá neprověřený Korpi, u Oilers nestálý Skinner, Georgiev a Samsonov jsou taky de facto nováčci a bohužel Vaněček taky opět docela bouchl v PO jako loni s Caps a už dnes chytal Schmid, i když pravda, měl to u obou pětek v prvních zápasech hodně těžké. Suma sumárům, sympatie stranou vidím že na východě vyhrají Rangers a západě by mohl překvapit vítěz série Minny-Dallas.
 
AvatarJak říkám, neřeším to, komu to přeju, podle toho, jaký vliv to má nebo nemá přímo na nás - je to čistě o sympatiích a antipatiích. Nic víc, nic míň. A ať je to, jak chce, Florida má kvalitní tým a Boston s nima bude mít hodně práce...
 
21.04.2023 12:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarUrčitě ne Patnhers, kam se posune ten pick je pro organizaci dost důležité (výměna, kvalita prospektu). Ať vyfičej, stejně jsou v PO hlavně kvůli kolapsu tučňáka v posledních měsíci.

S Bruins nemám problém. Ok, rival, ale respektuju je. Skvěle vedená organizace. Bergeron je nejvíc class hráč v NHL. Fans nejsou takový joke, jako u druhého rivala.

Rangers vs Devils, tam jsem měl v predikcích jasno. Chlapi vs děti a ukazuje se to od prvního střídání. Čas Devils přijde později.

Přeju Jets a vítězi z dvojice Oilers/Kings.

Jediný tým, co nemůžu vystát asi každý ví. Kvůli tomu jádru \"hvězd\". Těžko hledat míň sympatické trio než to u L. Každopádně letos to dají. Unavený soupeř, obrovské množství nalomených, nebo zraněných hráčů na straně TBL, to rozhodne. Rád se budu mýlit :)
 
AvatarJj, Toronto potvrdilo, že to s nima nebude nic lehkého a navíc Tampa bez Černáka a Hedmana, což je dost znát. Devils naplňují přesně to, co jsem psal - nezkušený tým, navíc Rangers jsou fakt docela nabitý a je to další z favoritů na konferenční finále (nevím, jak se kdo s kým potká dál...). Carolina přišla o dalšího kvalitního útočníka, Teravainen má zlomenou ruku, takže už jí chybí 3 velmi dobří forwardi, což taky bude asi, bohužel, hrát roli...
 
AvatarTak to máme podobně, bohužel Devils tohle už neotočí po další pětce. Nezkušenost týmu a jasná převaha v brankovišti rags jde hodně vidět. Toronto pořádně vrátilo úder smajlik
 
AvatarTak obecně přeju na východě Carolině, aby šla do finále. Ale zrovna narazila na Islanders, kteří mi také vůbec nevadí a v PO to celkem umí - takže uvidíme. Jinak samozřejmě souhlas, Tampa by mohla srazit nabubřelé Toronto a v prvním zápase jim dala pořádnou lekci... Ale nepředpokládám, že by to byla nějaká jasná věc a pořád vidím Toronto jako hodně silného soupeře. Devils nevěřím, mají proti Rangers mnohem méně zkušený tým v PO. V sérii Bostonu, když odhlédnu od dopadu na náš pick od Floridy, přeju jasně Panthers - ale Boston má silné mužstvo a zřejmě postoupí. Na západě jsou mi sympatičtí delší dobu Avalanche, docela by mě zajímalo, co by se dělo po dalším nezdaru Oilers... Vegas s Winnipegem bude hodně vyrovnaná série a nemám zde jasného oblíbence, což platí i o sérii Dallasu s Minnesotou, která je pro mě nejmíň zajímavá a je mi vlastně úplně jedno, kdo postoupí - i když v tom druhém zápasu to byla slušná přestřelka a Dadonov se, kupodivu, v ní neztratil...smajlik.
 
AvatarPředevším Cats nejen že hrajou s ruins, ale celkově je mám rád, když už teda v tom PO jsou a zmrvili náš pick, ten byl nadřazený všemu. Samozřejmě Tampa, když potrolí znovu Toronto, tak se nebudu zlobit, Devils snad dají rags, i když to bude proti tomu bláznovi v bráně těžké, Isles-Canes tam nemám jasného favorita, na západě mám rád Avs celkem, jinak mi to je jedno. Zvědav jsem na Oilers jak promrhají další rok McJesuse, jinak proti Vegas určitě fandím Jets, Stars proti Minny, ale kdo dá Cup si netroufám tipovat vůbec. Hlavně ať to je pořádný PO hokej v NHL jak má být.
 
AvatarKomu přejete v každé sérii?
 
AvatarWideman toho zas tolik neodehrál a zase je na něj chvála jak je týmový hráč, jak pomáhá mladým a přijal roli 7. beka. Herně mi tak nevadil, ale nemám tolik odkoukáno co ty.

PO se krásně rozjíždí, šestka pro ruins mi zpříjemnila ráno. Jinak spousty překvapení, uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. A pokud to nedá Toronto ani letos tu jednu blbou sérii tak to tam můžou fakt už asi zapálit smajlik smajlik smajlik
 
AvatarTak dnes v noci solidní vzppoura hostujících celků a hlavně tedy Tampa dala pořádnou lekci Torontu - že by opět mindrák z play-off...smajlik? Pro mě překvapení i Jets a hlavně Krakeni smajlik.
 
AvatarJedinou předností Widemana je to, že občas zblokuje nějakou střelu. Jinak u něj nevidím nic, co by tomu týmu mohl dát navíc. Většinou si to tam prostě jen odjezdí. To Kovacevic je proti němu borec.
 
AvatarWideman ti nevadí??? Ten chlap neví o bránění vůbec nic, jen stínuje, navíc je malý a na útočné modré trnu nejvíc, když má puk on... Každý další mlaďas, který nastoupil, je pro mě lepší než on!
Dubois - ano, to je mi jasný, že zadarmo ho nepustí, proto jsem ale psal, že v nevýhodě jsou oni, pokud stále platí to, že chce strašně moc jít k nám. Asi ho těžko budou v tom případě přesvědčovat k podpisu a protihodnotu budou také těžko šroubovat někam k výšinám, když by nebyla jiná alternativa než my - a určitě za něj budou chtít dostat alespoň něco než nic při UFA... Jak říkám, nás nijak čas netlačí, pokud to jeho přesvědčení hrát u nás stále platí.
 
AvatarCrazy je fandit odvěkému rivalovi, já ruins nemůžu ani cítit, takže když už ten pick Floridy nejde do loterie, tak je mi jedno jestli bude 17. nebo 22., ta ostuda pro ty sráče mi za to stojí. Pens jim to hodně ulehčili, ale ruku na srdce, Cats do PO patří a možná je pro ně tato role outsidera lepší než loňská role favorita a vítěze základní části, navíc je tam faktor Tkachuk.

Byron asi už nebude vůbec hrát a chtěl by u nás pokračovat asi v nějaké roli mimo led. Prý má problém s jakoukoliv fyzickou námahou, to mě hodně mrzí, snad se to zlepší a bude mít v klidu život po hokeji. O Monahanovi nevím vůbec nic, jeho bych jako leadera bral, ale kdoví jak to s ním je. Hofmana klidně vyplatit, kdy jindy než teď, zbytečně zabírá místo.

Wideman jako 7. bek nebyl špatný, ten mi asi vadil nejméně. Edmundson se snad dá do kupy a bude třeba příští rok lepší, Savard když hrál tak hrál za mě ok, v beku to vidím u nás nejnadejněji.

Dubois- bude RFA, tak buď bude trucovat s podpisem nebo jej Jets vymění k nám, aby pak neodešel zadarmo na UFA trhu za dva roky, ale záleží jak moc bude chtít Dubois trucovat a jak moc chce pryč/k nám. Určitě by se mi u nás líbil, ale práva mají Jets a zadarmo jej nepustí.
 
AvatarDalší výsledkově utrápená sezona je za námi, ale i s neskutečnou marodkou jsme předváděli výkony nad očekávání. Odehráli jsme více než výborně poslední zápas Zč s Bruins a je velká škoda, že jsme je neudělali, bylo by to hezké rozloučení se sezonou. Co se útoku týče, tak za mě jednoznačně nejlepší dvojice Suzuki a Dach, ale to se dalo asi očekávat. Hodně jsem se před sezonou obával, jak to bude s naší obranou, ale musím říct, že za mě co se individuálních výkonů týče skoro nikdo nijak výrazně nezaostával. Jen Wideman za mě v sestavě určitě ne. Golmani nás dost podrželi, tam nemám co vyčítat Ještě se vrátím k útoku. Málem bych zapomněl na CC, ten kdyby se nezranil, tak by 40 fíků bylo určitě na světě. Stejně jako Parda doufám, že Drouin se v naší sestavě už neukáže. Nikdy si mě pořádně nezískal a nezíská. Největší objevy sezony za mě RHP a Xekaj. Musíme doufat, že v příští sezoně nás marodka trápit nebude a dotáhneme to do PO. Užijte si letošní PO.
 
AvatarTak takhle rychle po skončení základní části za sebe říkám, že vzadu nechci v žádném případě Widemana, u Edmundsona jsem na vážkách, protože moc tak velkých beků nemáme - zbytek, ať se s tím porve, možná něco spadne z UFA. Vpředu bych sice za normálních okolností Monahana nechal, ale to jeho zdraví je strašný limit, takže už asi ne. Drouin už tu trpělivost vedení nejspíš vyčerpal, Byron už nebude to, co býval, takže za mě taky ne a otázka, co s Hoffmanem - ale je pravdou, že někoho zkušenějšího k mladým potřebujeme a to by asi měla být parketa právě jeho a Gallaghera. Evans po zranění ani ne poloviční co loni, Armia taky žádná sláva. Dost zajímavé to bude s Duboisem, který už před rokem deklaroval, že chce do Montrealu a u Habs se tomu údajně vůbec nebrání, bude se nejspíš čekat, co Jets, protože mají po tom vyjádření trochu nůž na krku - v nejhorším se bude čekat na další rok, myslím, že má smlouvu do konce toho roku. Za mě by to byl výborný doplněk do našich útočných řad, velmi dobrý mix mládí a zkušenosti (a to Dubois rozhodně není nijak starý...). U gólmanů si nejsem jistý, zda některý z našich momentálních má na jasnou pozici jedničky - za mě ne, i když chytali celou sezónu solidně.
No, uvidíme, posezónní dění by nemuselo být nezajímavé...smajlik.
 
14.04.2023 16:27 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarFloridě? Crazy?

Už to, že ji Pens svoji neschopností nechali nakouknout do PO je velký blow Habs offseason. Ještě aby šli dál a ten jejich (náš) pick se zhoršoval, to tak...

Tkachuk je mistr ve svém oboru, ale Bruins jsou na PO dobře posíleni. Obrany nesrovnatelné, snad to bude rychlý proces a ve druhém kole ať se rivalové klidně vykostí.

Pár pozitiv je: MSL, mladí beci, Matheson, RHP, Suzuki, Dach, gólmani.
Negativ ale není málo: Medical staff ven ASAP!, Slaf development sezona hodně nezvládnutá, Hoffman utrpení one more season :/, Draft odds mimo top 3 :/. V průměrném draftu štěstí třeba nebylo, v generačním by se hodilo, jak nikdy - TOP 3.

Pls. Univerzitu, juniorky, AHL natřískaný mladíky, pár prospectů/picků za slušnou posilu očekávám.

Klidnou offseason přeji.
 
AvatarZa mě dopadla sezona výborně a jediné negativum je počet zranění, ale ty nám zase pomohly vyzkoušet dost vysoký počet hráčů. Výborně se uvedli mladí beci a našlo se i několik želízek v ohni v útoku. Dopřevu velký krok udělal i Monty v bráně, ale jestli má na to být jedičkou si netroufám tvrdit. Snad si další bombu vytáhneme i draftu, nečekal jsem, že budeme až pátí od konce i s těmi zraněními, bohužel týmy na západě to odsuckovaly kvalitně. Snad nám bude loterie nakloněna. Jsem rád, že už snad neuvidím Drouina, UFA je i Paulie B a Monahan, u kterých je otazník nad dalším pokračováním kariéry, jinak máme tým kompletní bez velkých UFA odchodů, pár RFA, kde ční samozřejmě CC, ale to je prý už podepsané a čeká se na konec sezony, čekám to samé co má Suzuki, tak uvidíme. Můžeme se tak soustředit na draft a případné zajímavé výměny. A držme palce Floridě ať vyřadí ruins smajlik
 
AvatarVýsledek možná očekávaný, ale výkon v té slátané sestavě až překvapivě solidní a navrch 2 góly ve vlastním oslabení...smajlik. Máme to za sebou, tak teď jen čekám, co se uděje okolo draftu a na trhu s volnými hráči. A hlavně pak, v jakém stavu se budou vracet všichni zranění...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík