"Hurikány" jsme nekompromisně odfoukli zpátky do Caroliny

17.11.2011, 10:29 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil, Michal Možný
 

Středa 16.listopadu, Montreal, Bell Centre, zápas NHL - aktéři: Montreal Lazarets a Carolina Hurricanes... Ano, v Montrealu má nyní svůj domov toto hokejové mužstvo, protože jinak se asi současné podobě Habs nedá říkat. V zadních řadách Markov, Campoli, Gill a Špaček, vpředu Cammalleri, Kosticyn, White, Engqvist - to všechno byli naši chybějící hráči kvůli zranění nebo nemoci před tímto utkáním! Carolina je na tom v tomhle směru podstatně lépe, nicméně po herní stránce je to možná větší mizérie než u Canadiens a tak tenhle zápas byl také tak trochu o nabytí sebedůvěry.

S debutantem v naší sestavě Fredericem St.Denisem, který se zařadil po bok Webera a udělal tak z naší obrany doslova „mateřskou školku" co se zkušeností týče, a s navrátivším se Cammallerim začali Habs velice aktivně. Už od prvního střídání se tlačili do útočného pásma a první šance na sebe nenechala dlouho čekat, ale Plekancův pokus z velmi dobré pozice skončil u Warda. Naší aktivitu zastavila po pěti minutách první přesilovka Caroliny za faul Ellera. Ovšem hosté se v ní zmohli pouze na jednu nebezpečnou střelu hned v jejím počátku. Naopak, vzápětí po jejím skončení se do úniku dostal Plekanec, na pravém kruhu našel Cammalleriho, který bombou k levé tyči konečně protrhl svoji střeleckou mizérii - 1-0. I nadále jsme působili velice sympatickým dojmem, ovšem přišlo další vyloučení, tentokrát si své první dvě minuty v NHL šel odsedět St.Denis za podražení. A tentokrát už to v našem pásmu hořelo podstatně víc, hlavně Skinnerovo střely hodně volaly po gólu. Nicméně scénář z prvního oslabení se téměř opakoval - hosté neskórovali a chvíli po skončení St.Denisova trestu vtrhli do útočné třetiny Pacioretty s Colem a prvně jmenovaný hned dvakrát po sobě nebezpečně vypálil na Warda - ten byl tentokrát úspěšný. První dva útoky byly hodně nabuzené, při jejich střídání se před brankou hostů pořád něco dělo a další solidní možnost měl opět Pacioretty... Mezitím se prezentoval povedeným „hitem" Jemelin. V patnácté minutě jsme si zahráli první početní výhodu my a ihned jsme se usadili v pásmu. Naše první speciální formace pak předvedla velmi povedenou „tic-tac-toe" kombinaci po ose Plekanec-Cole a skórující Weber - 2-0! Canadiens rozhodně nevypadali jako zraněními zdecimovaný tým... První část byla z jejich strany vynikající, což podtrhl i výrazný rozdíl ve střelecké aktivitě - 16-4...! Musím říct, že jsem od nás dlouho neviděl takhle povedenou třetinu.

Carolina se snažila ve druhé části více napadat, přesto se více hrálo před brankou Warda. První střelu v NHL si připsal St.Denis, před ním zkoušel vyzrát na hostující brankáře Eller, oba hráči neuspěli. Za Carolinu kontroval Skinner, Price byl pozorný a už zase mohl sledovat jak spoluhráči zaměstnávají Warda. Dívalo se na ně náramně dobře, zvlášť na Subbana, který v sedmé minutě zvýšil na 3:0 krátkou svižnou - až 52. střela v sezóně mu tam spadla... Hosté pokračovali v malátném výkonu, zahrozil opět jen Skinner, kterému musela namazat naše obrana, střela přesto skončila o kus vedle. Devět minut před koncem třetiny si Price smlsnul na střele od modré a připsal si teprve šestý zákrok v zápase, to na druhé straně Ward musel zasahovat už 19x...Po menším tlaku Caroliny a několika Priceových zákrocích se připomněli zase domácí, Palushaj se k dorážce před Wardem nedostal, po střelách St.Denise a Webera zasáhl výborně Ward, Gomez pálil z velmi dobré pozice nad... Price se poprvé pořádně zapotil až po střele hostující obránce, puk ale zkrotil. V poslední minutě udeřilo opět před Wardem, který si vybral slabší chvilku, když nedokázal utěsnit mezírku u své levé tyčky a Moen ho překonal nahozením od zadního mantinelu, 4:0... Výborný zápas od Habs, dominovali prvním dvěma třetinám a do poslední části si nesli luxusní náskok.

Třetí třetina začala klidněji než předchozí dvě, což ani moc nepřekvapilo - Habs měli nahráno a Carolina vypadala trochu rezignovaně. A tak první vážnější střelecký pokus přišel až po dvou minutách z hole Staala, ale ten lehce minul, poté ještě přišel menší závar před Pricem - nic z toho nebylo. Naše první střela přišla až ve čtvrté minutě od Gionty. Další jsme mohli přidat v přesilovce, která následovala za faul na Cammyho. V pásmu jsme se usadili rychle a opravdu pár střel hned přišlo, ale přesilovku záhy ukončil Desharnais nebezpečnou hrou vysokou holí. Navíc o chvíli později šel ven další náš hráč za chybu střídačky a Hurricanes hráli 4 na 3. A Price dvakrát čaroval, zvláště jeho zákrok proti Staalově střele byl fantastický! Naštěstí se hosté připravili o celé dvě minuty početní převahy faulem a rázem jsme byly ve výhodě my. Opět jsme se celkem rychle dostali do pásma, ale střely tentokrát nebyly až tak nebezpečné a přesilovka vyzněla naprázdno. Následovala taková hlušší pasáž, kdy se hra tak nějak pozvolně přelévala ze strany na stranu bez výraznějších šancí - sem tam zaujal nějaký pěkný hit, z naší strany byl v tomhle směru překvapivě nejaktivnější Jemelin, u Moena to až tolik nepřekvapuje... Zajímavější věci mohly přijít v patnácté minutě, kdy šel na trestnou podruhé v zápase nováček St.Denis. Ovšem Canadiens sehráli oslabení opět na výbornou a Price musel likvidovat snad jednu těžší střelu. Dvě a půl minuty před koncem se ještě trochu „kočkovali" Pacioretty s Brentem a šli za to rovnou do kabin. Price už netrpělivě vyhlížel svůj první shutout sezóny, ale ještě mu to čekání trochu zkomplikoval Eller, který šel v poslední minutě na trestnou. Hosté si vypracovali jednu dobrou šanci, ale náš gólman ve spolupráci s obranou čisté konto uhájil a mohl se na konci opravdu radovat ze své první letošní nuly...

Zápas jsme odehráli ve velkém stylu a ať už to bylo naším přičiněním či nemohoucností hráčů Caroliny, je nutné konstatovat, že to byl po hodně dlouhé době velmi dobrý výkon po všech stránkách. Navíc v tak zdecimované sestavě, což může těšit dvojnásobně. Ovšem už třeba hned další zápas, ke kterému Habs nastoupí po necelých 24 hodinách na Long Islandu proti tamním Islanders, ukáže, jestli to nebyl jen takový záchvěv a taky jestli nestál hráče Canadiens příliš mnoho sil...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale asi nikdo nečekal, že spadne na úplné dno. Kéž by to dopadlo jak říkáš a letošní sezóna by byla poslední...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale čemu se tu divíte? Vždyť už když k nám přicházel, byla jeho výkonnost dávno na ústupu, což jsem tu tehdy i říkal. Argumentovalo se tím, že obnovená spolupráce s Giontou ho zvedne a kdesi, cosi. Jeho prodej k nám byl "majstrštyk" od Sathera, protože takový hráč s takovou šílenou smlouvou byl prostě nevyměnitelný - aspoň tedy pro normální GM...smajlik. Teď už zbývá přetrpět tuhle sezónu a pak ho vyplatit, protože jiná možnost se ho zbavit asi nebude.
 
AvatarReakce na příspěvek:Když by šel na farmu (dal bych za to nevím co všechno), tak by se jeho plat nezapočítával do stropu, tak jako u Reddena ze Suckers. Ale předtím by musel být na waiveru, z něhož by si ho samozřejmě nikdo nevzal. Říkám to dobře?

Asi po loňské sezóně každý věřil, že už nemá kde klesnout, ale opak je pravdou. Místo něj by se tak krásně mohl zaučit někdo z mladých, výkonnostně by to vyšlo na stejno nebo lépe a byl by z toho aspoň nějaký příslib do budoucna. Ale takhle... Čím to může být, že elitní hráč, který dával bez problému 60 bodů se změní v takovou, dámy prominou, lemru???
 
17.11.2011 13:28 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Na farmu nepůjde minimálně do té době dokud budeme mít takový lazaret a dokud budeme jakž takž sbírat body za vítěství. Gomez je pořád samý úsměv a pohodář, ale zkuste říct někomu, že tento hráč vyhrál Calder Trophy a kdysi dával i 30 branek za sezonu a jak se vám ten dotyčný vysměje. Proti Canes se pochlapil tým, Gomez tam měl pár náznaků, ale prostě za ty prachy je to bída, ještě horší než loni a to jsme se tady kolektivně shodli, že Gomez nemá už kam klesat. Ejhle další prognźa mimo terč...
 
17.11.2011 13:00 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No keď nie teraz, tak po sezóne určite niečo s ním budú Habs riešiť. To som si istý!!! A propo, keby poslali Gomeza na farmu nepočítal by sa celý jeho plat či ako by to vlastne bolo? A pripájam sa k somgu Gomez na farmu, Gomeza na farmu!!! smajlik smajlik
 
AvatarSuper zápas! Ani nevím co bych vytknul, snad nějaké menší zaváhání v obraně, které daly Cannes nějaké příležitosti, ale to je asi při věku naší obrany pochopitelné.
Co já pořád musím zdůrazňovat je Cole vs Gomez. Oba mají velké smlouvy, od obou se toho hodně čeká a taky oba měli špatný start do sezóny, navíc jsou podobně staří. Ale Cole hituje, střílí, vtírá se do šancí a je protihráčům nepříjemný z čehož už vydoloval i něco bodů, zkrátka jde u něj vidět snaha. Kdežto Gomez? Včera asistence sice, ale vícemeně haluz, měl 4 střely, ale já si jich teda ani nevšiml, je prostě neviditelný... Snaží se asi po svém. Nemám toho hráče rád a chci aby se propadl ještě víc, aby si Martin mohl vyfackovat za ten prostor co mu dává.
A teď všichni! Gomez na farmu, Gomez na farmu!!! smajlik
 
17.11.2011 12:02 | reagovat
Mirek | lang@mestolysa.cz
no konečně :)
Vedení Montrealu podepsalo tříletou nováčkovskou smlouvu s útočníkem Brendanem Gallagherem, kterého loni draftovalo ze 147. místa. Devatenáctiletý Kanaďan působí čtvrtým rokem v týmu Vancouver Giants (WHL). V letošní sezóně odehrál za Giants 18 zápasů, ve kterých nasbíral 31 bodů (18 13) a vede tabulku týmové produktivity.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 06.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík