Na konec sezóny prohra s Detroitem po nájezdech

17.04.2024, 08:30 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

I druhý zápas s Detroitem, kterému šlo o všechno, byl dramatický. Montreal dlouho vedl a už to vypadalo, že utkání i vyhraje, jenže v 60. minutě srovnal Perron. Nájezdovou loterii pak ve prospěch Red Wings rozhodl Kane. Detroit se ale přesto do vyřazovací fáze nakonec neprokousal.

Sezóna je u konce, Montreal může opět play-off sledovat maximálně na televizní obrazovce. Jak bude vypadat další sezóna? Bude tým stagnovat, nebo nastane očekávaný progres směrem k vyšším patrům tabulky ?

Branky a nahrávky
12. Newhook (Gallagher, Mailloux), 27. Gallagher (Armia, Struble), 31. Caufield (Slafkovský, Suzuki), 53. Slafkovský (Hutson, Savard) - 19. Seider (Larkin, Raymond), 31. Veleno (Gostisbehere, Sprong), 44. Sprong, 60. Perron (Gostisbehere), rozh. náj. P. Kane.

Statistika
Střely na bránu: 33 - 40 | Přesilová hra: 0/3 - 0/0 | Trestné minuty: 0 - 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Cayden Primeau (MTL) - 36 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 65:00
James Reimer (DET) - 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 63:24


Tři hvězdy utkání
1. Brendan Gallagher (MTL) - 1+1
2. Juraj Slafkovský (MTL) - 1+1
3. Alex Newhook (MTL) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTheo: Není to házení hrachu na zeď - ty máš svůj pohled na věc, já mám svůj pohled na věc. To samé bych mohl říct já, když vezmu tvá vyjádření o, de facto, opět takové zkušenostní sezóně, kdy nikdo nic nečekal - znovu, proč tedy v takové sezóně držíme takového hráče, když nám vlastně neúspěch nikdo vyčítat nebude??? Neříkám, kdybychom tu reálnou šanci na postup měli, tak by možná ten Savard tak, jak ho popisuješ, dával ještě smysl - ale tak tomu podle tebe od samého počátku nebylo a pak opravdu nerozumím tomu, proč nešel o dům dál, když zájem byl...? Po letošní sezóně už budeme mít zkušenější obránce v Guhlem, Xhekajovi a řekl bych, že i Kovacevic se Strublem se do toho dostali, k tomu samozřejmě Matheson, takže obrana do další sezóny celkem solidní.
 
AvatarAno, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A jeho pocinani na lede opravdu casto není vubec zle, je to old school bek, ale casto velice platny a i proto o nej byl pri TDL zájem.
Jinak jsem četl zajímavou statistiku ohledně letoska, poprve za pět let jsme letos nemeli ani jeden osmi zapasovy losing streak. To je urcite pozitivní vec.
 
18.04.2024 17:40 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJinak hodnocení celkem přesný.

A byl bych překvapený, kdyby Ylönen dostal nabídku. Dostal příležitost, měl šanci a za mě ukázal prostě málo. Čekal jsem víc, nahoru se derou další, očekávám, že půjde o dům dál.
 
18.04.2024 16:38 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: Hrozně rád bych k tomu něco napsal, bohužel je to často jak házení hrachu na zeď a už i mě s věkem dochází trpělivost.

Jednu věc přece.

Přijde mi, že občas úplně nedochází, jak přebudovává kádr, jak se vychovávají mladí. Hodit 5 v NHL začínajících beků na led a k nim ofenzivně skvělého, ale vzadu kaskadérujícího Mathesona je cesta k záhubě. Nikdy to v NHL nefungovalo a nikdy to v NHL fungovat nebude. Ladi Šmíd se o tom v povídání z dob v Edmontonu navyprávěl dost. Devils to společně se šílenými brankáři odstřelilo sezonu. Vždycky pár veteránů tam musíš mít. Savard má mouchy, ale rozhodně není problémem týmu, svoji roli zastane a i proto na trade deadline, když o něm byl zájem, nikam nešel.
 
AvatarNo vidíš a já problém s jeho pomalostí mám a to dost velký smajlik. Hlavně v současné době, kdy máme přestavbu týmu, nechápu jeho roli v mužstvu - není tlak na výsledek a v sestavě se plácá hráč, místo kterého tam může pravidelně nastupovat mladší, aby sbíral zkušenosti. Kdy jindy, když ne letos...
 
AvatarRika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i výborne zapasy s hodne bloky a dokazal odvest dobrou praci v D zóně a zase nemuzeme mit v sestave jen mlade. Vůbec se ho nezastavam ale zase takový tragéd to neni a nemam s nim problem v sestavě s omezenou roli a ice timem. Pristi rok mu konci smlouva, takže pohoda, Gallyho a Andyho smlouva jsou pro nas vetsi problemy, bohužel.
 
AvatarParda: Ale nikdo neříká, že Savard s Pearsonem jsou důvodem našeho postavení v tabulce... Jenom jsou prostě tragický na ledě a v sestavě zabírají místo třeba nějakým mladým. A určitě to taky nemá nic společného s tím, že Savard je údajně oblíbený v kabině (já to nevím, nehodnotím...).
 
AvatarZhodnoceno to bylo tady doskrát a celkem trefně. Já věřím, že když vhodně doplníme kádr, tak o tu osmičku můžeme hrát už v další sezoně, chce to ovšem mít kliku na zranění, aby se vyhnulo klíčovým osobám. Dále brankáři musí předvádět výkony jako letos (raději o něco lépe), pomoc jim k tomu musí lepší hra v předbrankovém prostoru. Přesilovky snad udržíme nad 20 % a oslabení se postupem času také zlepšovalo. Takže teď mrknu na nějaké play-off zápasy a těším se, že za rok budu koukat na Habs...
 
AvatarSavard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale zas na ledě je casto velmi platny jen ne tak okate, ale taky nekdy hoří, protože je pomaly, nicméně ze by on byl jako jeden z hlavních důvodů naseho postaveni v tabulce je trochu blbost, ne? Pearson určitě nic nepredvedl krome prvních nekolika zápasů, ale je jen z nekolika clanku v rade naší tragické bottom 6, ale to bych se opakoval, i on ale rozhodně neni a nebyl vyraznou postavou tymu a nasich výkonů, takze me nijak neiritoval na ledě. Roli v tymu mel nicotnou a jsou za nej, resp. za DeSmithe nejake picky tak ucel splnili.
Ylonena bych se nezbavoval vylozene, ale je RFA nemyslím si, že dostane kvalifikační nabidku a bude z nej volny hrac. Budeme určitě chtit dat sanci a prostor jinym, on šanci dostal docela dost za ty roky.
Ano, Subban je v Hutsonovi taky trochu zrejmy, pravda. Jak rikas, snad kluk zustane nohama na zemi, ale o to se MSL postara, tim si jsem jistý.
 
AvatarJinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná Meteho tím dynamickým bruslením, ale daleko víc mi těmi manévry v útočném pásmu připomíná Subbana. Taky takový hodně sebevědomý projev, snad ale nebude až tak moc v tomhle kopírovat Subbana a jeho až někdy přehnané ego na ledě...
 
AvatarHutson - minule první zápas a první bod, dnes v druhém zápase první bod v Bell Centre. Mailloux - první zápas a první bod. Co víc si přát...smajlik? Snad už jen konečně ten postup do PO, ale tomu jsme zatím daleko. Ale včerejší pohled do sestavy byl, alespoň pro mě, příjemný - Primeau, Hutson, Mailloux, Barron, Caufield, Slafkovský, Suzuki, Harvey-Pinard... Vše mladí hráči, vše s velmi dobrým potenciálem, u Suzukiho s výborným smajlik. A to nám tam chybí Guhle, Xhekaj, Harris, Roy... Obrana fakt vypadá do budoucna jako velmi kvalitní, útok by chtělo ještě oživit.
V hodnocení sezóny jsem někde mezi Pardou a Frankiem - s ním souhlasím rozhodně s mizernou defenzivní hrou před vlastním brankovištěm, dost často chaotický přechod do útočného pásma a samozřejmě Pearson se Savardem děs... S Pardou souhlasím v tom, že určitý posun u některých hráčů je tam patrný a individuální výkony třeba Suzukiho nebo Mathesona určitě stojí za velkou zmínku. Slafkovský se opravdu někdy v lednu (dříve opravdu ne...) hodně probudil a zjistil, že umí střílet a od toho se to všechno začalo odvíjet - jeho 50 bodů a 20 gólů vlastně za půlku sezóny je nakonec vynikajících smajlik! První lajna i včera ukázaa, že si umí ten tlak v pásmu vynutit, což je výborný signál do další sezóny. Newhooka už jsem tu zmiňoval často - pro mě nejlepší posila. Gólmany už jsem tu chválil několikrát, tady vidím největší pozitivum letošní sezóny!
Obrovským zklamáním, asi nejen pro mě, byl Anderson - absolutně o ničem, bohužel. Za mě pak nepotřebnými určitě už zmiňovaní Savard s Pearsonem, asi bych se obešel i bez Pezzetty, byť umí přitvrdit. Od Ylonena jsem čekal taky víc, ale tomu bych šanci ještě dal, střelu má velmi dobrou a potřebuje se jen chytit. RHP trpěl zraněními, kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby byl zdravý celou sezónu - to samé lze říct i o Newhookovi, který si i tak vytvořil kariérní maximum...
Čekám teď na vhodné doplnění kádru, abychom už příští sezónu mohli reálně bojovat kolem osmého místa - myslím, že bychom na to mohli mít.
 
AvatarVýborně napsané Pardo, kloubouk dolů. Souhlasím se vším. Myslím, že většina z nás tady také. V příští sezoně bychom to měli už urvat alespoň z WC a tenhle tým už musí ukázat víc, ale o tom už jsem tady psal.
Možná někdo bude tvrdit, že mám vysoké nároky, ale prostě si to myslím.

Ylonenovi bych šanci dal, ten mi tak tragický nepřipadá. ty by jsi se ho chtěl zbavit? Za mě do bottom six slušný hráč, jeho výkony sice nejsou úplně konzistentní, ale šanci bych mu dal.

Co se obrany týče, tak dopředu paráda, ale dozadu bída. To se musí zlepšit ze všeho nejvíc.
Savard vás tady všechny sral, ale můžete být v klidu, protože jestli se výrazně prosadí Hutson, což si myslím, že je stoprocentně jasné, tak má Savard Po prdeli. Má ho kdo nahradit.
 
AvatarNeřekl bych, že to byla nevydařená sezóna, spíš tato sezóna ukázala na co máme a na co ne a hlavně a především, že je před námi pořád spoustu práce a že špička je daleko. A taky to bylo tak trochu součást plánu nikam se nehnat, kdo měl letos nějaké očekávání, tak... No to jsme tu už řešili.

Za mě jsou pozitiva jasné a je jich teda víc:
- První lajna- famózní progres Slafky od Vánoc, to už tady bylo řečeno stokrát, skvělý Suzuki a konečně máme top scorera s produkcí, která se blíží elitě (32. místo v kanadském bodování ligy není nic dech beroucího, ale je to posun oproti suchým létům), Suzuki roste ve skvělého hráče a top centra. CC taky určitě solidní sezona, ano čekalo se přes 30 branek, ale 65 bodů na konci není špatných a je na čem stavět.
- brankáři, upřímně nečekal jsem vůbec, že budou CP30 i Monty na takové úrovni letos, jednoznačně pozitiva a příslib do budoucna, tady není o čem.
- Mike Matheson, už jsem to tady psal, 62 bodů a 9. místo mezi beky už je hodné respektu, skvělý bruslař, opravdu výborný trade pro KH.
- Alex Newhook- první stavební kámen opravdové druhé lajny, kdoví jak by jeho čísla vypadala nebýt toho nepříjemného zranění.
- mladí beci v čele s Guhlem, opět jen pozitiva do budoucna přináší fakt, že nám naše obrana začíná hodně překypovat talentem, to je dobrý problém k řešení, jednoznačně byl vidět posun u mnohých a taky je pak můžeme začít i trochu zase tradovat za útočníky až ten přetlak bude aktuální.

Teď bych zmínil ne jako úplně pozitiva, ale příjemné překvapení výkony Armii a Gallyho, na konci se rozehráli a rozstříleli a tuto produkci od nich po začátku sezony nikdo asi nečekal, Armia na waiveru a farmě, Gallyho tu Theo pasoval pomalu na mrtvolu co pomalu není schopná odbruslit zápas (nic ve zlém, jsem rád že to tak není), ale ovšem oba dva jsou placení ještě lépe než jsou jejich výkony a proto to je spíš překvapení než pozitivum, stále platí, že nás Gallyho smlouva určitě tlačí jako kámen v botě.

Negativa:
- Josh Anderson jednoznačně, taky taky není co dál rozebírat, kdo se dívá na zápasy tak to vidí. Křeč, možná nechuť nebo nějaké zranění, já nevím, zkrátka zmar, nulová produkce a další tučná smlouva, co nás bude bolet pár let
- bottom six a její nulová produkce, Armia a Gallagher to tedy na konci vytáhli na hezké čísla co se týká vstřelených branek, ale v moderní NHL je důležitá hloubka kádru, tu my nemáme a proto jsme v tabulce tak dole, za mě jasná příčina. Ylonen, Anderson, RHP, Dvorak- od nich se jednoznačně čekalo mnohem víc než předvedli. Evans nakonec jakš takš ofenzíva vzhledem k jeho pozici v týmu spíše jakožto defenzivního centra, taky není jeho chybou že hrál spíše třetího centra vinou zranění Dvoraka (a tradu Monyho), takže za mě je v bottom six prostě skoro vše špatně a zde bude nejvíc práce pro KH.


Takže za mě takto stručně, posun byl vidět i u speciálních týmů, ted se mi nechce hledat statistika, ale PP snad nebyla špatná, zejména někdy od nového roku, ale i tady to je hodně o tom, že po odchodu první lajny tam moc není koho dát, což zase souvisí s malou hloubkou kádru.
Otázka co dál, rozloučíme se v létě s Pearsonem, Whitem a možná i s Ylonenem, jinak jsou všichni pod smlouvou nebo ji novou dostanou (Barron, Wifi), takže se nic překotného v tomhle dít nebude, čili musíme své naděje upínat k tradům a uvidíme jak moc do toho bude chtít KH říznout a tlačit na PO už třeba příští rok a nebo ještě počká a budeme se dívat na spíše mladší tým i příští rok, nadraftujeme snad kvalitně a pustíme se do toho až na přes rok, já si myslím, že to bude druhá varianta a osobně s ní i souhlasím a nemám s ní problém.
 
17.04.2024 09:52 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPapá nevydařená sezóno. Poslední dva zápasy jasně ukázaly proč to tak bylo - Nejsme schopni udržet jakékoliv vedení.

Pozitiva - 1. lajna, brankáři (včera to teda Primeau moc neukázal - slabší mač), pokrok Slafkovského a mladých beků, nakouknutí Hutsona, Maillouxe a Roye.

Negativa - Savard a Pearson v sestavě, tragická defenzivní hra (zejména u branky), nevyzkoušení dalších hráčů z farmy (když sezóna byla dávno v tahu), často jen nahazovací \"systém\", labilita týmu, a další mnou již vyřčené.

No, snad bude příště líp...
 
AvatarTeď ještě všichni fanděme Yotes zítra proti Edmontonu at nás předeženou ve tabulce smajlik
 
AvatarMíro to je dobře, že má u tebe Hutson dlouhou dobu hájení, on si to rozhodně zaslouží a dnes to zase předvedl. Moc hezky se na to dívalo a máme se doufám v budoucnu na co těšit. Mailloux taky výborný, oba srší sebevědomím a to je dobře.
Hutson mi dost připomíná Meteho, který snad byl v přímce v jeho věku i ještě rychlejší, ale jak víme, tak ta rychlost u něj často k ničemu moc nevedla a často to taky nemělo úplně hlavu a patu a proto Mete dopadl jak dopadl, ale Hutson má stále hlavu nahoře a umí ty magické věci s pukem jako třeba Makar ne Q. Hughes.
Slaf taky krásně sezonu zakončil s padesáti body, to je moc hezké.
Do PO jdou Caps což jsem teda nasraný, že to tak vyšlo, ale bohužel.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 30.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík