Na demolici Flyers se Slafkovský podílel hatrickem

10.04.2024, 08:28 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Juraj Slafkovský zapsal svůj první kariérní hattrick v NHL. Vytáhlý útočník se podílel na jednoznačné výhře Montrealu v poměru 9:3 nad Philadelphií. Letci prohráli osmý zápas v řadě a vypadá to, že do play-off se nakonec nedostanou.

Branky a nahrávky
2. Slafkovský (Matheson, Caufield), 29. Slafkovský (Suzuki, Matheson), 31. Gallagher (Kovacevic, Harris), 32. Slafkovský (Savard), 33. Jos. Anderson (Harris, Pearson), 36. Dvorak (Harris), 51. Dvorak (Harvey-Pinard), 52. Gallagher (Armia, Kovacevic), 59. Armia (Gallagher, Newhook) - 45. Poehling (Tippett, E. Johnson), 56. Farabee (Lycksell, N. Cates), 58. E. Johnson (Tippett, Hathaway).

Statistika
Střely na bránu: 30 - 36 | Přesilová hra: 0/0 - 0/2 | Trestné minuty: 6 - 2

Kdo se postavil do brankoviště?
Samuel Montembeault (MTL) - 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 60:00
Samuel Ersson (PHI) - 12 zákroků, 5 OG, úspěšnost 70,6 %, odchytal 32:42
Ivan Fedotov (PHI) - 9 zákroků, 4 OG, úspěšnost 69,2 %, odchytal 27:18

Tři hvězdy utkání
1. Juraj Slafkovský (MTL) - 3+0
2. Brendan Gallagher (MTL) - 2+1
3. Christian Dvorak (MTL) - 2+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarAno, typove každý trochu jiny ale MM letos opravdu hodne vyrostl a jsem za to rad, po dnesku uz 62 bodu a to je hodně dobra produkce na beka Habs i v ramci ligy.
 
AvatarNo tak Souray byl bombarďák, co těžil z tvrdé střely hlavně v přesilovkách - Markov zase spíš nahrávač. Matheson je taková kombinace obou, i když samozřejmě takovou bombu jako Souray nemá...smajlik. Jeho bruslení je opravdu velmi dobré, mně pořád nejvíc připomíná Petryho. Jako, pokud takhle vydrží a vyroste vedle něj Guhle a Hutson coby ofenzivní beci, bude to super!
 
AvatarDnes Matheson 60. bod, docela pro nekoho potichu ma tento chlap silenou sezonu. Co si tak pamatuju za posledních cca 20 let tak Subbanovo career high uz vyrovnal a zbyva Souray a Markov s 64 body, produktivnejsiho beka jsme snad v dohledne minulosti nemeli.
I tak ale schytava dost hate, je to PMD a samozřejmě sem tam puk nevhodně ztrati nebo namaze, tomu se nevyhne snad zadny PMD s takovou produkci bodu, teda az ma Makara, ten je z jiného světa a chyby snad nedělá, ale malokdo vidi kolik prace vzadu MM udela a hlavne kolik toho nabrusli. Za me top bek a jsem rad ze ho mame.
 
AvatarTheo, statistika je možná hezká a užitečná věc, ale já na ní nikdy až tolik nedal a hlavně, když mám možnost vidět hru na vlastní oči, nepotřebuju k mému názoru na hráče statistiky - myslím, že hokej sleduju a hraju (hobby) tak dlouho, že si dokážu určitý obrázek udělat...:-). A herním projevem to prostě bylo tak, jak jsem tehdy psal, za tím si budu stát. A kdo se díval pravidelně, musí mi jednoznačně dát za pravdu. A i v tom, že jeho zlepšení opravdu nastalo až v momentě, kdy se přestal bát vystřelit - jak mu to tam párkrát spadlo, najednou to byl úpně někdo jiný a hlavně načerpal mnohem větší sebevědomí.
Ad Armia - pro mě od samého počátku učinkování u nás jeden z nejlepších hráčů, co se odebírání a krytí puku týče! Nejlepší byl asi v té druhé sezóně, co k nám přišel (už si to přesně nepamatuju), kdy hrál skvěle a zabrzdilo ho tehdy delší zranění ze zápasu na Rangers - pak už se do toho nikdy tak nedostal smajlik. Ale jeho napadání třeba v oslabení a pak udržení puku, to je pro mě pořád lahůdka...smajlik.
 
AvatarHezky kluci, Theo souhlas skoro do puntiku. CC je strasne streaky jako kazdy strelec, za me bude ok. Kdyz natáhne svoje gólové období a zkrati ty suché bez gólů, tak to bude paráda a verim ze se tam behem dvou let dostane a tech 40 golu bude davat bezne. Ze to v ruce ma musi videt kazdy. Bude dobrej. Jeste se Suzukim, opakuji za me ma jedno z nejvyšších hockey IQ v lize, level Barkov. Prijdou i elitni bodové pridely stejne jako 40g seasons pro CC. A jejich plat? U CC ok, ale to prijde, ani ne 8 mega pro Suzyho je v tom mordoru smluv, co se ted rozdavaji, naprosta vyhra a steal.
Slaf je proste borec, vzdy jsem mu veril plus ta jeho povaha, ho nejdem nemit rad. A opravdu jak pise Theo, takový progres s jeho postavou neni bezny a to v ramci ligy, to neni zadna prihrata polivcicka jako to my fandove Habs nekdy umime.
Určitě to chce jeste vyztuzit kadr o nekoho elitniho a doplnit bottom 6, tam horime. Gally se rozstrilel, Armia taky, ale tady bych to porad ještě zvratem v kariere nenazyval, me jeste Armia nepresvedcil, byť ho mam rad a pral bych si to. Mam pocit ze on i Gally davaji spis takové dolnkove goly když uz je hotovo, zadne clutch momenty zapasu. Ale mozna to je jen můj dojem. Andy, uz bylo vse receno, to zacina byt hodne smutné, snad se oklepe, musime verit.
Radost mi dela nase duo v brane, fakt umi zachytat i proti elitam a nejen proti Columbusu, to je velky prislib.

A ten St. Patrick Isles fakt do PO asi dotáhne, ja bych si na ne upřímně 5 tydnu zpět nevsadil .
 
11.04.2024 13:31 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarStatisticky, herně i ice time vyletěl v půlce prosince. Jeho hra se totálně změnila od začátku prosince během pár týdnl. Znovu: Takový obrat je nevídaný v takovém věku, oproti tomu, jak to zpočátku vypadalo. Teď to GM potvrdil i v rozhovoru pro Daily Faceoff.

U Caufielda to není \"tragická\" kritika. Ale s platem vyrostou nároky. Jak by vtipně řekli Leafs fans: Caufield je nejlepší 40 gólový střelec, který nikdy nedal 30 gólů. To mě pobavilo, na poměry Leafs vtip na úrovni.

Je to přesně tak. Všichni víme, že Caufield je největší střelecký talent u Habs od začátku 90. let. Pasujeme ho (když zdravý) na těch 40 gólů, a zas tak rychlé to nebude no. Je fér přiznat, že se zlepšil defenzivně, je komplexnější hráč, zároveň při situaci v útoku: Pokud chtějí Habs roka/dvou do PO, on musí být 40gólový střelec, dalšího nemáme.

Anderson je jiná dimenze. Mám ho rád, ale tohle je něco šíleného. Jak píšu, analytický oddělení ho nikdy nemuselo, ale že přijde takový propad by nikoho nenapadlo. Upřímně, on je north south player naprosto šílený do kombinace a Martyho hokej je víc \"east - west\".Zkusí ho udat, ale teď těžko, jedině když podrží část platu, mrzí mě to. Obrat jak u Armii by byl ideální, ale začínám se obávat, že to bude druhý Gally kontrakt.
 
AvatarJinak já budu tedy opět asi jediný, komu Caufield nepřijde až tak tragický, jak tu píšete...smajlik. Ano, mohlo by to být mnohem lepší, ale ten kluk to v rukou má a pokud ho nebude limitovat to zranění z loňska (což se možná trochu děje...), tak bych o něj strach neměl - střelu má vynikající. Mnohem větší průser je Anderson, to je letos ale naprostá tragédie a ten chlap by asi měl navštívit očního, protože si snad nepamatuji při jeho střele jiný zvuk, než je ten od zadního plexi... smajlik. A přitom jsem ho od počátku měl tak rád, byl dynamický, silný, uměl se natlačit před obránce, prostě byl hodně vidět - tohle všechno je teď, bohužel, pryč...smajlik.
 
AvatarTheo: Věř mi, že v lednu se teprve začínal zvedat a to, co jsem psal, byl holý fakt - vzhledem k tomu, že sleduji téměř každý zápas Habs a na něj se zaměřuji od začátku sezóny, tak si za tím tehdejším hodnocením plně stojím...smajlik.
 
AvatarPodle mého názoru by měl být třetím nejlepším střelcem.smajlik smajlik
 
AvatarJestli si pod pojmem hotový útočník představuješ takového, který si udrží konzistentní výkony, tak toho už snad máme. Suzuki si konzistentní výkony rozhodně drží. Pokud bude zdravý Dach a CC bude o něco konzistentnější mohlo by to klapat. Nesmí to ale být jako letos, kdy ti dá gól v 6 zápasech po sobě a v následujících 10 nic. Slaf samozřejmě musí předvádět podobnou parádu jako letos. Dalo by se říct, že máme solidní top 5, je tam přece ještě velice solidní Newhook. Anderson, který by podle mého názoru třetím nejlepším střelcem po Suzukim a CC bohužel absolutně nenaplňuje očekávání top 6 útočníka. Nejhorší je, že on se do šancí ani pořádně nedostává a když už ano, všechno letí do prdele. pokud nechytne podobnou formu jako třeba při našem runu v roce 2021, bojím se, aby jeho smlouva nebyla průser. Musím ti na jednu stranu dát za pravdu, že ještě jeden kvalitnější útočník by se hodil.
 
11.04.2024 09:38 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMichal F: Pokud Dach dokáže odehrát 75 plus zápasů a přivedeme v offseason nějakého hotového útočníka - tak se to může poštěstit.

Já koukám na 25/26 jako reálný contention.
 
11.04.2024 09:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarOk, v lednu :)

\"O Slafkovském už nemá cenu psát, ten fakt většinu svého pobytu na ledě nějak odbruslí a pokud dostane puk, tak převážně s tím nic nevymyslí, o střelbě nemůže být ani řeč...\"

\"Slafkovský (opět jen bruslí, nic navíc - jo, 2x v závěru střela, ale o ničem...). Když už je to teď tak v prdeli, ptám se znovu - proč nezkoušíme další hráče z AHL\"

Přitom fakt v prosinci totálně sezonu otočil a od té doby neskutečně jede. Posledních 50z v NHL pace na 70 bodů. To v 19 přelom 20 ještě u takhle vysokého frajera je celkem nevídaná věc.

Já z něj mám upřímně lepší pocit letos než z CC. Po Suzukim druhý nejlepší útočník týmu letos.

Andy je průser, to mě hrozně mrzí, i přes roky šílený analytic čísla, tohle jsem nečekal, že může být až tak dole. Armia budiž mu příkladem v otočení kariéry.
 
AvatarPřesně tak, příští sezonu už rozhodně tenhle tým musí předvést víc. Ideální by bylo urvat PO z WC. Třeba například Theo určitě nebude souhlasit, ale když nás nebudou trápit zranění, máme na to.
 
AvatarMyslím, že v novém roce ho tu jen chválíme. Opravdu skvělý progres a věřím, že v novém ročníku jim to bude klapat stejně a lépe... Snad nás čeká lepší sezóna, já bych už rozhodně rád viděl boj o play-off...
 
AvatarTady je třeba kousek mého příspěvku někdy ze začátku února:
...A taky jsem rád, že Slafkovský pokračuje v tom, že se KONEČNĚ nebojí vystřelit - že mu to ale trvalo! Teď jen doufat, že se toho bude držet.
smajlik
 
AvatarV únoru už určitě ne...
 
10.04.2024 12:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarVždyť si ho tady ještě v únoru plísnil, jak je bez sebevědomí a 1. lajnu brzdí, přitom ten obrat v jeho sezoně přišel už v prosinci.

Trochu jsem si říkal, že oba koukáme asi na jiného #20. Upřímně jsem u 19letého frajera takový výrazně rychlý skok nikdy neviděl.
 
AvatarAle vždyť tu o tom již delší dobu mluvím...smajlik. Že po tom, co se přestal bát vystřelit, tak šel jeho výkon hodně nahoru - a ano, je to cca od začátku nového roku...
 
10.04.2024 12:31 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMíro, on hraje skvěle od konce prosince :)

Po Suzukim je to druhý nejlepší útočník v letošní sezoně. Ten výkonnostní progres proti prvním dvou měsícům sezony (kdy to bylo trápení) je neuvěřitelný u 19 čerstvě 20 letém útočníkovi.
 
AvatarTak Slafkovský svůj první hattrick v NHL...smajlik. Už se konečně plně etabloval v první lajně a konečně se nebojí zakončit - a hned je to strašně znát. Dvorak po dlouhé pauze rovnou 2 góly a celkově slušná kanonáda smajlik. Docela jsem na Slafkovského na MS zvědavý smajlik.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík