Chci něco vyhrát, hlásí Pleky před MS

29.04.2011, 15:16 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Vskutku rychlý spád událostí. Ve středu večer drsná stopka v prodloužení sedmého zápasu série s Bostonem. Včera pak telefonát s koučem Hadamczikem, hovor s klubovým šéfem, prohlídka u lékařů a hurá připravovat se na mistrovství světa. Tomáš Plekanec je sportovec každým coulem a nechce si nechat ujít šanci zahrát si na mistrovství světa.

„Těším se, je to pro mě jako svěží vzduch," hlásí montrealský útočník Tomáš Plekanec. O víkendu se v Bratislavě připojí k národnímu týmu. Tohle je pořádně těžký kalibr. Jeden z nejuniverzálnějších hokejistů současnosti doplní našlapaný český útok při cestě za obhajobou. Ani jeho gólový únik v oslabení a přihrávka na vyrovnávací trefu z 59. minuty středečního utkání neprodloužily Montrealu sezonu, ten padl 3:4 v prodloužení. A osmadvacetiletý útočník tak může vyrazit na lov své druhé velké placky. „Medaile by byla krásná," zasní se vicemistr světa z Rigy 2006.

Máte za sebou tři prodloužení, vypadnutí v sedmém utkání našponované série s Bostonem. Nemáte spíš teď chuť odjet k moři než na šampionát?
To ne, já se na Slovensko těším. Když se vám nedaří a prohraje se, je únava o to větší, to je jasné, ale mistrovství, to jsou jen dva týdny navíc. Hezké dva týdny. Nastupovat za nároďák je pokaždé pěkná věc. Vždycky jsem říkal, že pokud se mnou všechno bude v pořádku a bude to možné, rád přijedu. Na tom se nic nezměnilo. Vypadli jsme, jsem hodně zklamaný, ale to časem přebolí. Teď se budu snažit o jiný úspěch.

Dokážete tak rychle přepnout zase na jinou frontu?
Dá se to. Je to dané i mentalitou místních lidí v Montrealu. Tady když vypadnete, tak je prostě konec. Nikdo už to pak dál neřeší, není z toho dva měsíce špatný. Samozřejmě, zklamání je obrovské, ale už s tím nic nenaděláte. Hotovo, konec a pro většinu kluků dovolená.

Ale ne pro vás, vy míříte na šampionát. To je ideální možnost, jak si napravit dojem ze sezony, ne?
Samozřejmě. Je to zase něco jiného, takový závan čerstvého vzduchu pro hlavu. Tahle sezona byla dlouhá, únavná a ve finále neúspěšná, takže je dobře, že zase zažiju i něco jiného. Přijedu mezi české kluky, do české kabiny. Ty dva týdny na mistrovství za to stojí.

Naposledy jste za reprezentaci hrál na loňské olympiádě. Pořád ve vás zůstává rozčarování z vypadnutí ve čtvrtfinále?
Mrzí to pořád. Když se na to někdo zeptá, nebo na to přijdou myšlenky, pořád to bolí. Byl to obrovský turnaj, skvělá akce v Kanadě a my dopadli špatně. Ale kariéra pokračuje dál, teď máme šanci zažít jiný úspěch. To je na hokeji super, že každý rok je nějaká akce, kde se dá něco vyhrát.

A po tom vy toužíte už mocně, že? Po stříbru z vašeho prvního šampionátu přišly samé neúspěchy...
Samozřejmě bych moc rád už něco vyhrál. Proto tam jedu. Pomoct týmu, aby se úspěch udělal. Doufám, že se tentokrát podaří přes čtvrtfinále přejít, což se od Rigy nikdy nepovedlo, když jsem v týmu byl. Medaile by byla krásná. Ale vůbec to neberu osobně, záleží na týmu. Jde o to, abychom hráli tak, jako když kluci loni získali v Německu zlato. Dali do toho srdce. Stejně tak jsme hráli my tady v Montrealu poslední dva roky v play off, odbojovali jsme to. Přesně o tom to je. Já na mistrovství jedu podat co nejlepší výkon, pomoct mužstvu a předvádět to, co se ode mě čeká.

Jenže nejedete jako řadový hráč, ale jako vysněná koučova posila...
Tohle vůbec neřeším. Víte, že se nepovažuju za nějakou hvězdu. Jedu hrát svoji hru, to znamená to, co v Montrealu. Hrát dobře dozadu i dopředu. Je mi jedno, jestli ode mě někdo čeká nějaké góly, já budu prostě dělat jen to, co po mně bude trenér chtít. Jestli to bude oslabení nebo cokoliv jiného, budu se snažit, abych to plnil co nejlépe. Aby nám vyšel týmový úspěch."

V jaké dorazíte pohodě? Vaše poslední zápasy vypadaly slibně.
Cítím se dobře. Samozřejmě, něco v nohách mám, poslední zápas jsem byl na ledě pětadvacet minut a hřálo se dva dny po sobě, takže jsem celkem unavený. Ale na to člověk musí být připravený, když chce hrát o Stanley Cup. Zápasů i prodloužení by ho čekalo daleko víc. Jsem v pohodě a myslím, že ani herně to z mojí strany nebylo špatné. I když to nerad říkám, protože jsme vypadli a nikam jsme se nedostali.

Vy jste byl na ledě přímo u rozhodující trefy série s Bostonem. Co vám blesklo hlavou, když se puk objevil v brance a bylo jasné, že jste vyřazeni?
Jen že je konec, že je po sezoně. V tu chvíli s vámi zacloumá obrovské zklamání. Ale přitom mě stejně hrál vnitřní pocit, že jsme hráli dobře. Fakt jsme bojovali do poslední minuty. V tom sedmém zápase jsme ještě vyrovnali dvě minuty před koncem, dotáhli jsme ztrátu nula dva, kdy už si určitě kde kdo myslel, že je po zápase. Byli jsme strašně blízko. Vždyť jsme třikrát prohráli v prodloužení, stačilo jedno získat a šli jsme dál my.

Na mistrovství byste se měl zařadit do jedné z elitních formací...
Zase, tohle já vůbec neřeším. Postavím se tam, kam mi řeknou. (usměje se) Jestli to bude první, druhá, nebo čtvrtá lajna mi je jedno. Sestava se stejně mění během turnaje podle formy jednotlivých hráčů, podle potřeby.

Jaký máte dojem z českého týmu?
Na zlato určitě máme, jenže to musíme nejdřív předvést na ledě, hrát jako tým. Dobrých hráčů máme spoustu, ale bude opravdu záležet na tom, jak se poskládají jednotlivé maličkosti. Musíme se dát dohromady, nechat tam srdce, blokovat střely, vyhrávat souboje. Talentu na úspěch máme dost, to bezesporu.

zdroj článku: deník Sport (http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace-ms-2011/104598/prijel-jsem-neco-vyhrat-hlasi-hvezda-plekanec.html)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
02.05.2011 15:47 | reagovat
Septex | djseptex@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Omlouvám se, že jsem to Jágrovi přidal zde, ale chtěl jsem reagovat hlavně na nabídku smajlik
 
02.05.2011 15:45 | reagovat
Septex | djseptex@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Ty se asi neponaučíš? Jako by ti nestačil ban na LFCway.com, který jsem ti minulý týden udělil...
Ach josmajlik

Jinak kdyby Jarda šel ke Canadiens, tak by mě to velice potěšilo. Na NHL stále má a bude mít ještě pár roků smajlik
 
02.05.2011 14:50 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
Velmi zajímavé zápasy na dnes večer!

http://vares.webnode.cz/
 
30.04.2011 14:08 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Taky sem dneska na to koukal jako tele, a koupil si kvůli tomu po dvou letech deník sport smajlik smajlik Nicméně to jsou asi zase řečičky. Ale zase mít českou legendu v týmu, třeba jen za mega na rok, by nemuselo být špatné. Myslim že by ještě měl co nabídnout... Jen bych se bál aby stačil rychlostně
 
30.04.2011 13:34 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarNo moc tomu nevěřím, nicméně předpokládám, že letošní léto bude z naší strany mnohem zajímavější než loni...
 
Avatarhttp://www.hokej.sk/clanok86015-Jagra_lanari_Montreal_Canadiens.htm

nic viac nevem ani ja.
 
30.04.2011 12:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:čooože?!? smajlik
 
AvatarO jagra ma vraj zaujem Montreal Canadiens.
 
30.04.2011 09:47 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, moji oblíbenci!Chris se teď dva roky hledal, ale vypadá, že se konečně rozehrál a Maxe je škoda snad ještě větší. Myslim, že Mr. Higgins by zastoupil Kostějovo místo levněji a stejně kvalitně! A Max je hráč,kterého by chtěl mít každý v týmu.

btw: Jardo pojd k nám na sezonku za 1m. Na oplátku Hamr, Auld a Tinordi(na rozehrání) do Kladna na záchranu:-DDD
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to chápu naprosto přesně - u nás byl v téhle činnosti vždycky nejaktivnější a v loňském play-off jsme mohli vidět, jaký obrovský bojovník to je... Škoda jich obou, měl jsem je oba moc rád smajlik
 
29.04.2011 19:40 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj a dle statistik rozdal "náš" Maxík nejvíce hitů v 1. kole... nějak to nechápu. Nicméně mu to přeju.
 
AvatarSakra mě tak vytáčí, když jsem se podíval na výsledek zápasu Vancouver - Nashville a pod jediný gól zápasu byli podepsani bývalí hráči habs, hlavně Lappiere :(
 
29.04.2011 15:31 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarJde vidět jaký je Pleky sportovec a soutěživec. Jasně, hokej ho živí, ale očividně si ho užívá plnými doušky. Snad se chopí i nějaké vůdčí role v nároďáku. Zkušenosti a schopnosti na to dle mého má. A další rok bude ten Stanley Cup už už a tradááá happy end jak z filmu smajlik smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 14.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík