Carolina si z Montrealu odváží pohodové body

22.10.2021, 07:01 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal prožívá snad nejhorší vstup do sezóny co si pamatuji. Další pokus o zisk bodů do tabulky měl proti Carolině. Na zápas se těšil i Jesperi Kotkaniemi, kterého v létě z Montrealu "přetáhla" právě Carolina. Důležitou postavou byl i Sebastion Aho, kterého se naopak před časem snažil získat Montreal.

Branky začaly padat až v druhé třetině. Jak jinak než na straně Caroliny. Během tří minut vstřelili Hurricanes dvě branky. Nejprve využil přesilovou hru Sebastian Aho, na kterého navázal po pěkné kombinaci Andrej Svečnikov. Zpočátku opaření domácí postupem třetiny přebírali iniciativu, která byla zužitkována v 38. minutě, kdy využil přesilovou hru Tyler Toffoli a vrátil domácí do hry.

V třetí třetině ale hosté potvrdili své vedení, které si přinesli z druhé třetiny dalšími dvěma přesnými trefami. Na 3:1 zvyšoval deset minut před koncem nikdo jiný než Jesperi Kotkaniemi. Trefou do prázdné branky pojišťoval ještě Sebastian Aho, pro kterého šlo o druhou trefu v zápase. Na vítězství Hurikánů se také výrazně podílel Frederik Andersen, který předvedl několik skvělých zákroků a ukázal, proč ho Carolina před sezonou přivedla.

Hurricanes tak pokračují ve skvělém startu do sezony a stále zůstávají neporaženi. Naopak Canadiens prohráli i páté utkání v sezoně a stále zůstávají jediným týmem, který zatím nezískal ani bod.

Upřímně 5 zápasů a už mě to tu nebaví psát :-) Co se musí stát aby se vrátil tým z poslední sezóny ? Chybějící Weber a Price přece až takový rozdíl neudělají...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSe Savardem naprostý souhlas, už od přípravy je to pro mě velké zklamání. K těm odchodům přidej Tatara, který je naopak velmi dobrým hráčem pro základní část. I přesto všechno by tohle mužstvo prostě nemělo hrát tak, jak hraje teď! Vůbec nefunguje ofenzíva, dát za pět zápasů čtyři góly je strašlivá vizitka a hlavně si ani nevytváříme nějaké větší množství gólovek. Prostě je to hrůza...
 
22.10.2021 13:06 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarKdyž jsem psal, že za 20 let co to sleduju nepamatuju tak těžkou, smolnou a(špatnou) offseason jako letos, tak jsem nepřeháněl. Na druhou stranu, nebudu dělat chytrého - fakt jsem nečekal, že začneme 0:5 a SJS a Buffalo, kteří na konci budou dole si s námi vytřou podlahu...

Racionálně: Ten tým nikdy nebyl tak silný, jak letos v play off, a ani není tak slabý, co teď předvádí. Je to někde mezi. (thanks mr obvious:) Byl stavený na play off. Stylem i schopnostmi některých hráčů (hlavně na beky koukám). Koneckonců Weber, Perry, Chiarot, Edy, Staal, Price jsou hráči lepší v PO než v základní části.

A teď k realitě, žádný tým v NHL nepřišel o tolik. Weber na 95% konec, Carey záhada, Danault top match up hráč out, Perry out (neskutečně důležitý hráč na jaře, neskutečně) KK out, Byron klíčový PK hráč out, Edmundson umírá mu otec, teď Suzuki tíhá odpovědnosti.

Za mě nedobrý podpis Savarda (takových typů beků máme hafo). Proto na PO nevěřil už v preview, tohle je ale samozřejmě mnohem horší. Manažer bez smlouvy, taky není dobré pro tým. Molson se zašprajcnul, pokud to půjde dál dají se čekat změny a v kádru je moc neuděláš při těch všech absencích a napěchovaném salary capu. Takže výš...

Bude to hrozně těžká sezona. Bohužel
 
AvatarMně se první třetina z naší strany docela líbila, byl tam důraz a rychlé dostupování protihráčů, ale bohužel málo střel. Kdyby byl uznán ten Gallyho gól a Anderson by třeba proměnil ten samostatný únik, vše by bylo jinak. I tak to ale alespoň pro mě vypadalo po první třetině celkem nadějně. Jenže to bychom neměli dostat dva rychlé góly, od té chvíle šlo všechno zase do prdele a bylo to pomalé a nekoukatelné. Ve třetí třetině jede sám zase Drouin, nedá. Potom tam Andersen sebere neskutečnou šanci Gallymu, Pak ještě Tofferovi myslím. Tak mi ale sakra někdo vysvětlete, z čeho chceme dávat góly?

Petry, tak ten mě sere od začátku sezony, všechny jeho střely jdou vedle, je šílený.
 
AvatarNaprostý souhlas s Michalem a ještě přidám poznámku, že když jsem tu psal, jak bídně hrajeme v přípravě, byla tu spousta lidí úplně v pohodě... Až na gólmana Allena nefunguje nic a měl jsem si vsadit na to, že náš bývalý hráč nám dá góla hned v prvním vzájemném zápase - už se to stává téměř pravidlem... A když už dáme góla v přesilovce, ty pruhovaný paka ho z naprosto nepochopitelného důvodu neuznají smajlik! Začíná z toho být veliká křeč a není tu moc indicií, které by nám dávaly důvod k optimismu...
 
AvatarSpíš jde o ten obraz hry, který je krom prvního zápasu celkem dost šílený. Dali jsme gol v přesilovce, haleluja, ale dalších sto jsme nevyužili a to nemluvím o té 4 na 3. Málo hráčů a my hrajeme na celém útočném pásmu a dáváme si minutu a půl pomalé přihrávky. Gally tam měl konečně záblesky klasického Gallyho, ale vše je hrozně málo. Tragická je obrana, navíc i směrem dopředu, Petry neexistuje. Je to pořádná kocovina a 5 zápasů je malý vzorek, ale těžko se z něj budeme vzpamatovávat...
 
AvatarJo to je otázka co se musí stát, abychom zase viděli loňský tým. Já jim pořád věřím, že to je jen v hlavách, těžká a dlouhá sezona, těžké léto, ale už to začíná být dost špatné, i když i pět zápasů je malý vzorek. Nezbývá než věřit a doufat, že se z toho oklepem. Buďme fér, loni jsme si užívali a teď přichází kocovinka, ale z každé opice se přece dá vyspat.

 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík