Opět jedna novinářská "kachna"... (převzato z nhl.cz).

22.10.2007, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Informovaly o tom tento týden snad všechny stránky zabývající se přestupovými spekulacemi v NHL: Montreal prý spřádá výměnu s Calgary, při které si prohodí pozice útočníci Alexej Kovaljov a Alex Tanguay. Ani jeden z nich si údajně příliš nerozumí s trenérem, zatímco na opačné straně země javorového listu by jim bylo lépe.

První důrazné dementi přišlo od hráče Plamenů. Tanguay má jednak ve smlouvě zakotveno, že trejd nesmí proběhnout bez jeho souhlasu, jednak se mu v olympijském městě líbí. Jeho vztahy s novým koučem Mikem Keenanem se sice ani zdaleka neblíží označení “vřelé”, ale o tomto problému se vědělo už během léta a ani tehdy nakonec Flames nesáhli po podsouvaném řešení.

“Měl jsem to na talíři hned, jakmile jsem vstoupil do kabiny. Přišel za mnou (generální manažer) Darryl Sutter a říkal mi, že se ho novináři vyptávali. Ale já o tom nic nevím. Jsem tu proto, abych hrál za Plameny. Spekulace, to je vaše parketa,” reagoval Tanguay ve středu odpoledne.

Později řekl zpravodaji místního Sunu: “Nehodlám se tím vůbec zaobírat. Flames mě kupovali, abych jim pomohl, a pokud vím, na jejich plánech se nic nezměnilo. Jsem šťastný, že tu jsem. Kdo by nechtěl hrát v jedné řadě s Jaromem Iginlou a Craigem Conroyem a ve stejném týmu jako Miikka Kiprusoff?”

Rodák ze Ste-Justine přišel do Calgary v červnu 2006 z Colorada, Plameny za něho kromě obránce Jordana Leopolda obětovaly druhou volbu v draftu. Hned mu také nabídli novou smlouvu na tři roky, s průměrným platem 5,3 miliónu dolarů. Sedmadvacetiletý forvard si hned v prvním roce v novém dresu vylepšil osobní maxima na 59 asistencí a 81 bodů.

Alexej Kovaljov si o takové produktivitě může v poslední době nechat jen zdát. Jeho smlouva s Canadiens má nastaveny stejné parametry, jen na jeho účtu přibyde každým rokem o osm set tisíc méně než na Tanguayově.

Ruský útočník se stal hlavním tématem článků ve sportovních rubrikách novin v Quebecu poté, co si po úterní prohře s Floridou dovolil kritizovat taktiku trenéra Guye Carbonneaua ze závěru zápasu. Habs inkasovali vyrovnávací branku jedenáct sekund před sirénou a nakonec podlehli Panterům v samostatných nájezdech. Frustrovaný zástupce kapitána Koiva se hned ozval.

“Věděli jsme, že na nás v posledních dvou minutách vyvinou velký tlak. Podle mého názoru jsme si měli vzít timeout, zorganizovat obranu a poslat na led správné lidi. Mohlo to dopadnout lépe. Tak jsem to viděl ze střídačky já,” vzkázal Kovaljov do éteru prostřednictvím linek rádia TEAM 990.

Carbonneau si počkal s odpovědí do středy a oznámil, že “si přeje, aby takovéto komentáře zůstaly za dveřmi kabiny a pokud ho chce Kovaljov seznámit se svými názory, má přijít přímo za ním.” Na obranu napadaného kouče je nutno říci, že Canadiens hráli od času 57:46 bez vyloučeného Mikea Komisareka a dokud nepadl gól, nebyla hra přerušena. Jedinou možnost k vybrání oddechového času měl tedy Carbonneau ve chvíli, kdy jeho nezbedný svěřenec mířil na trestnou lavici.

Přešla noc a Kovaljov zavelel k další zteči, tentokrát ale ne proti svému přímému nadřízenému, ale proti zástupcům sedmé velmoci. “Každý ví, že se nic zvláštního nestalo a mezi mnou a Carbem je všechno v pořádku. To jen vy novináři se snažíte stavět pořád jednoho proti druhému a předháníte se, kdo líp překroutí slova,” pustil se rodák z Togliatti do reportérů. “Odteďka budu odpovídat jen ne, ano, samozřejmě. Uvidíme, co z toho dokážete stvořit.”

Když ruský veterán před lety začínal na Manhattanu, nebyla jeho komunikace s tiskem o moc bohatší. A právě tehdejší působení pod Mikem Keenanem je jedním z hlavních důvodů, proč je Kovaljov zmiňován v souvislosti s dnešními Plameny.

“Jeho výměna za Tanguaye byla propírána, ještě než jsem sem přišel. Teď je jí věnována ještě větší pozornost vzhledem k mým vztahům s Kovaljovem a tím, jak Alex reagoval v úterý. Víc o tom nevím,” tvrdí kouč Calgary. Na dotaz, zda se Rus choval k nadřízeným stejně i dříve, pokrčí Keenan rameny. “Nevím. Dlouhou dobu jsem se s ním nepotkal. Když jsem ho trénoval v sezóně 1993-94, byl mnohem mladší a moc toho nenamluvil. Především nemluvil tak dobře anglicky, ale jeho angličtina byla pořád lepší než moje ruština.”

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
23.10.2007 12:00 | reagovat
Frankie 33
Silnej Boston dnes dostal naloženo. Kovalev,Koivu a Plekanec všichni 2body. Takže super jen tak dál.
 
23.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Skvělé!!!Konečně vysoké vítězství a dva body k tomu.Supeeeer,velká radost!!!!Střelcům to tam včera padalo.Mohli by to zopakovat v každém zápase.Výborně chytal golman Huet a jako vždy,nás podržel!!Teď nás čeká těžký dvojzápas Carolina,Pitsburgh.Doufám alespoň ve dva body,lepší by byly tři.,,Lets go HABS"!!!
 
22.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Ani jsme nějak neoslavili vítězství nad Buffalem.Tak tedy dodatečně.Super!!!!Zhlédl jsem highlighty zápasu a z toho co jsem mohl vidět se zápas hrál ve slušném tempu s šancemi na obou stranách.První gol padl poskvělém zatažení puku /tušim Grabovskij/ do útočné tetiny a následné kombinaci rychlých přihrávek na jeden dotek,na jehož konci byl Smolinski.Výtečně gol!!!Miller neměl nárok.Pak jsme dvakrát inkasovali,z toho druhý gol Roy byl po naší hrubé chybě ve vlastním obranném pásmu,kdy náš obránce ztratil puk a Roy se bleskově natlačil před Hueta a vypálil.Slouží ke cti našich kluků,že se nepoložili a nepříznivý stav otočili k vítěznému konci.Naší zteči zavelel nevídannou individuální akcí v útočném pásmu novic Chipchura.Zbavil se obránce a z pravé strany,nedaleko modré vypálil.Gol!!!Miller se jen podíval.Třetí gol byl pak výsledkem skvěle vypracované přesilovky v útočném pásmu Buffala,kdy serii rychlých přihávek na jeden dotek,pálil z první Matt Higgins.Bravo gol!!!Cloněný Miller už nestačil zasáhnout.Poslední gol jsme vstřelili při hře bez brankáře,kdy se nám povedlo vydolovat puk do středního pásma a Matt Higgins prudkou střelou po ledě,trefil.Gol!!!Skvělé vítězství nad silným soupeřem.Opět chytal bezva Huet,který kryl některé velmi nebezpečné akce Sabres a výborně hrála letní posila obránce Hamrlík,který byl zvolen první hvězdou zápasu/údajně dal gol,ovšem highlity jsem pouštěl několikrát a nevšiml jsem si,že by byl při našich golech poslední u puku.I tak je to jedno,hlavně,že se někdo z našich hráčů trefil/.Ale vůbec největší tadost mám ze snaživého Matta Higginse,které mu to konečně začalo do branky padat./byl vyhlášen druhou hvězdou utkání/Skvělý Matt jim teď ukaž,že překonal smůlu je a doufám,že mu to tam bude padat každý zápas!!!!Jeho goly moc potřebujeme!!!!Další zápas se hraje u nás doma s Bostonem,kterým se letos celkem daří/naposledy s NYR 1-0 po penaltách/,ale já tvrdim,,My jsme lepší!!!" Očekávám dva body a doufám,že kluci definitivně odčiní ten nepovedený zápas s Floridou.,,Lets go HABS"!!!
 
AvatarTak já trochu zchladím tvou eufórii - zápas jsem viděl od druhé třetiny a absolutně jsme si nezasloužili ho vyhrát! Jestliže jsme tady hořekovali, jakou smůlu jsme měli s Floridou, tak teď můžeme říct to samé o obrovském štěstí, protože Buffalo bylo od druhé třetiny jasně lepší, hokejovější a my jsme se pomalu nezmohli na kloudnou útočnou akci. V tom sestřihu to tak vůbec nevypadá, ale je tomu tak - Buffalo hrálo, my bránili a sem tam se pokusili ohrozit Millera. I když nakonec střely na branku skončily vyrovnaně. Všechny naše góly padly hodně šťastně - první a třetí po odrazech od zadního mantinelu, druhý po lehkém nahození přes hradbu těl a poslední do prázdné branky... Třetí gól byl připsaný Hamrlíkovi asi proto, že on střílel od modré vedle a jak se puk odrazil od zadního mantinelu, před brankou po něm šli Higgins (nevím, proč Matt?) s Tallinderem a podle opakovaného záběru ten puk trefil obránce hostí do brusle a pak do brány. Jestli budeme takhle hrát dnes v noci s Bostonem, tak dostaneme klepec! Můžeme to vidět na Sport1 v přímém přenosu.
 
22.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
To je tak když chvilku předtím jsem četl článek o Pettingerovi,hned je z Higginse Matt.Samozřejmě je Christopher,omluva.No jinak já jsem zápas sledoval z highlighty/snad 5x jsem to přehrál/ a tam opravdu to dělá dojem,že to bylo vyrovnané.Rychlé akce zásahy Hueta i Millera,dali si záležet i na ukázce hitu Latendresse,jen mantinel zapraskal.Tvoje info je pro mě zklámaním.Myslel jsem,že hráli dobře,akce před goly byly povedené.Zvláště gol Chipchury výstavní.Hlavně,že HABS vyhráli a dva body jsou doma.Ovšem Boston uděláme,tomu věřim !!!!
 
AvatarNo jo, tak jsou ty highlighty postavený. Nechci vypadat jako nějaký "rejpal", co pořád něco musí mít, ale říct o gólu Chipchury, že byl výstavní, mi přijde dost přitažený za vlasy - jenom nahodil puk na branku a Miller ho přes hráče neviděl. Náhodný gól, stejně jako minimálně dva další. Zklamal mě třeba Koivu, vůbec nebyl vidět, až tedy na tu fatální chybu při druhém gólu Sabres.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík