Ďalšia zastávka: druhé kolo play-off

27.04.2015, 08:00 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens síce viedli v sérii s Ottawou už 3:0 na zápasy a vyzeralo to na hladký postup do druhého kola play-off. Lenže tím okolo Erika Karlssona sa nemienil vzdať len tak ľahko a dvojicou víťazstiev sa im podarilo vrátiť späť do hry. V predošlom duely dostal Montreal poriadnu lekciu z efektivity. Zverenci trénera Michela Therriena boli síce strelecky aktívnejší v pomere 46 ku 25, avšak Sens dokázali skórovať až päťkrát, zatiaľ čo Habs pri takmer dvojnásobnom počte streleckých pokusov iba raz. Šieste stretnutie série bolo na pláne v nedeľu na ľade Senators. Kouč urobil menšiu zmenu v zostave, keď Flynna nahradil uzdravený Parenteau. S Careym v bránke nastúpil Montreal s nasledovne zloženými útočnými formáciami:

Pacioretty - Plekanec - Gallagher
Galchenyuk - Desharnais - Weise
Prust - Eller - Parenteau
De La Rose - Mitchell - Smith-Pelly

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Gilbert - Pateryn

Zápas začal ako obvykle vo veľkom štýle a s fantastickou atmosférou v Canadian Tire Centre. Prvú strelu na bránku si pripísali hráči Canadiens, konkrétne Gallagher, keď v úvodných sekundách preveril z medzikružia Andersonovu pozornosť. Z podobnej pozície pálil Brendan aj v tretej minúte, lenže puk skončil znovu v náručí domáceho gólmana. V závere deviatej minúty musel zasahovať pre zmenu Carey po nepríjemnom Michálkovom pokuse. Bezgólový stav vydržal len do štrnástej minúty, kedy skóre stretnutia otvoril aktívne hrajúci Gallagher, ktorý šikovne tečoval Paterynovu strelu od modrej. V pätnástej minúte si Sens vytvorili tlak, výsledkom čoho bola séria nebezpečných šancí. Price si našťastie so všetkými úspešne poradil a nedovolil domácim vyrovnať. Za zmienku stojí tiež jeho zákrok pri Turrisovej strele. V závere tretiny, po Andersonovej chybe Montreal takmer skóroval po druhýkrát, lenže Senators sa so šťastím podarilo ustáť vzniknutú situáciu.

V dvadsiatej druhej minúte z uhla nepríjemne pálil útočník Bobby Ryan, avšak Pricea nenachytal. Podobne neúspešne pochodili chvíľu nato aj jeho spoluhráči Kyle Turris a Erik Karlsson. Senators si v tejto časti zápasu vypracovávali viac šancí a Carey sa rozhodne nenudil. V dvadsiatej siedmej minúte úspešne čelil montrealský gólman delovke z hokejky obrancu Marka Borowieckiho. Puk mu ale následne vypadol a Sens ho dostali do bránky, avšak to všetko sa stalo už po prerušení hry, tým pádom gól zákonite neplatil. Na opačnej strane sa zaskvel tiež Anderson, ktorý zneškodnil veľkú Galchenyukovu príležitosť. V triediatej siedmej minúte počas oslabenia bol blízko ku gólu Tomáš Plekanec, lenže zrejme ani sám český forward nečakal tak presnú prihrávku pred ottawskú bránku od Paciorettyho. Domáci celok bol počas druhej dvadsaťminútovky aktívnejším mužstvom, ale rozhodujúcim faktorom, prečo viedli práve Canadiens 1:0 bol fantastický Price.

Jednogólové vedenie bolo zárukou ešte zaujímavej záverečnej dvadsaťminútovky. Carey mal hneď od začiatku tretej tretiny plné ruky práce. V štyridsiatej ôsmej minúte sa pokúsil prekvapiť montrealského gólmana nenápadnou strelou z uhla Bobby Ryan, ale neúspešne. Chvíľu nato zaujal tvrdý hit obrancu Erica Grybu na Gallaghera, po ktorom ostal montrealský útočník trochu otrasený. V päťdesiatej tretej minúte mohol o výhre Habs rozhodnúť mladík De La Rose, lenže nepodarilo sa mu dostať puk až za Andersonov chrbát. S ubúdajúcim časom sa tlak domáceho tímu stále stupňoval. V závere sa im naskytla skvelá príležitosť pri vylúčení De La Rosea. Príce bol obstreľovaný zo všetkých strán, ale odolal všetkým súperovým pokusom. Nakoniec domáci odvolali Andersona, čo viedlo ešte k jednému gólu a síce do prázdnej bránky Senators. Max Pacioretty upravil na konečných 2:0, spečatil postup Montrealu do druhého kola play-off a zničil všetky nádeje Ottawy na obrat série.





Takže náročná séria proti neobľúbenému súperovi z Ottawy dospela od úspešného konca, síce trvala o niečo dlhšie než bolo nutné, ale podstatný je postup do ďalších bojov o Stanley Cup. Obrovský podiel na tomto úspechu má bez pochyby fantóm Price, ktorý potvrdzuje fantastickú formu zo základnej časti. Na meno súpera Montrealu pre druhé kolo vyraďovacích bojov si budeme musieť ešte chvíľu počkať, nakoľko vzíde z dvojice Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 43/43
2. Jean-Gabriel Pageau 0 + 0
3. Brendan Gallagher 1 + 0

foto: Jana Chytilova/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarChlapi, já dnes nestíhám a zítra jsem celý den na MS v Ově, tak jestli dá někdo preview před druhým kolem?
 
AvatarReakce na příspěvek:Opravdu hodně přísné, takhle ztratit před G7 nejlepšího beka, to je pech. Židla taky mimo, Kindl in. No budou to mít detroiští těžké, ale je to G7 a je to otevřené. Jsem zvědavý.
 
29.04.2015 17:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTiež by som si prial Detroit, ale momentálne je Tampa na koni a mám zlé tušenie, že to bude náš súper. smajlik
 
29.04.2015 00:57 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTakže Detroit bez Kronwalla viz zde:
https://www.youtube.com/watch?v=Uy_0vzAksxo

Pokud Mrázek nepředvede další brilantní výkon tak to bude celkem jistě Tampa. Škoda brutálního zásahu do defenzivy Red Wings. Jako Kucherov dostal do hlavy, ale fakt mě sere jak celá liga vysloveně měkně a stává se z toho pomalu balet. Navíc ve videu zazní jako jeden z argumentů, že kdyby Kronwall za ten hit dostal nějaký trest, tak by možná nedostal dodatečný distanc...škoda škoda, fakt radši vsadit Tampu zítra.
 
AvatarNo tohle tady není pravda. Já si taky samozřejmě přeju Detroit, ale rozhodně by ty zápasy nevypadaly jako v ZČ. Viděl jsem něco z této série a je třeba říct, že ten nedostatek zkušeností jde hodně vidět. V ZČ powerhouse, ale v PO se pořád učí. Určitě mám na oba týmy, ale Detroit musí, to je jasné. S ním máme super match up ze ZČ zase my, ale hrají pro nás přijatelným stylem a hlavně ho moc oproti ZČ nezměnili.
Kdyby Craps porazili Suckers a my s nimi šli do finále konference, to by byla lahoda smajlik ale nebudu předbíhat.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak rozhodně radši fakt opravdu Detroit než Tampu. znám lidi co říkají, že když dostaneme Detroit tak nás vyklepne myslím že jsou hodně na omylu a k tomu prý že PO je něco jiného. Bylo by to právě naopak Tampa by nás asi vyšoupla hned. Když postoupíme tak to bude nejspíš vycházet na Rangers nebo Caps a tam rozhodně neni z čeho vybírat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to video absolutně nemá chybu, typický Carey smajlik
Bylo to těsné, bylo to ubojované, ale určitě postupuje lepší tým. O tom není pochyb. První zápas mohli vyhrát, měli víc PP, pětiminutovku, my mínus Subbyho a Maxe, Weisyho OT winner pustil plešoun hodně lehce, tady to oni ztratili a my se dostali na koně. Pak zápasy, které oni vyhráli taky se štěstím, ale včera jsme to zaslouženě zvládli a spolu s Carym ubojovali.
Ted nezbývá než fandit Detroitu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Naštěstí jsme to ukončili. Moc důležitý byl první gól, který nás uklidnil a mohli jsme hrát odzadu. Zvládali jsme to víc než dobře a navíc jsme měli v brance fantoma Price. Měli jsme z brejků několik tutovek, nechápu, jak jsme vždy zabili. Ztratit tento zápas, tak by to bylo v... Naštěstí Carey z konce zápasu udělal one man show a bylo. Jsme ve druhém kole a to je nejdůležitější, dobře zregenerovat a připravit se na dalšího soupeře... Jinak poklona patří i Andersonovi, odychtal stejně fantastickou sérii jako Price, naštěstí to ale nestačilo...
 
AvatarZápas jsem tentokrát projel velmi rychle, ale i z toho, co jsem viděl, bylo jasný, že to bylo Careyho galapředstavení smajlik! My jsme měli opět tutovky a hráči mohou gólmanovi jen a jen poděkovat, protože ty neproměněné gólovky by nás jinak přišly hodně draho...
Jsem moc rád, že to nedošlo do sedmého zápasu, to byly nervy jako prase! Na začátku jsem v postup nevěřil, o to příjemnější je to nyní pocit... smajlik. Teď jsem moc zvědavej na Detroit...
 
27.04.2015 08:13 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarFúúú náročná séria ale našťastie to chalani zvládli. Pricer to vystihol dokonale "Jeee" smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=HaWKcNRT1o0
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík