Carey Price „sfúkol“ Letcov z Philadelphie

17.11.2010, 10:16 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens vydolovali z posledných troch zápasov všetky možné body. Carey Price si svojimi výbornými výkonmi v predchádzajúcich dueloch vyslúžil ocenenie prvej hviezdy týždňa v NHL. Avšak Montrealu sa nevyhýbajú ani zlé správy. Tou zlou správou je, že Andrej Markov sa zase zranil. Vrásky na tvárach trénera Jacquesa Martina a jeho kolegov robí fakt, že Andrej kvôli tomuto opätovnému zraneniu pravého kolena vynechá možno až osem mesiacov. Pre defenzívu Montrealu je to ťažká strata. Dnes večer čakal na Montreal súper, s ktorým sa Habs naposledy stretli v minuloročnom play-off vo finále východnej konferencie. Áno dámy a páni, do starého dobrého Montrealu „prileteli" na návštevu hráči Philadelphie Flyers. Tí včera v Ottawe nedali šancu domácim Sens a porazili ich jednoznačne 5:1. Na „východe" síce kraľuje Washington Capitals, ale mená súperov sľubovali taktiež zaujímavý duel. A aby nie, veď to mal byť zápas v poradí druhej Philadelphie s tretím Montrealom. Naša „svätyňa" sa znova stala domovom pre Careyho Pricea. Zostava, už bez zraneného Markova vyzerala nasledovne:

MIKE CAMMALLERI - TOMÁŠ PLEKANEC - BRIAN GIONTA
ANDREI KOSTITSYN - SCOTT GOMEZ - MAXIM LAPIERRE
BENOIT POULIOT - JEFF HALPERN - MATHIEU DARCHE
TOM PYATT - LARS ELLER - TRAVIS MOEN
ROMAN HAMRLÍK - JAROSLAV ŠPAČEK
HAL GILL - JOSH GORGES
P.K. SUBBAN - ALEXANDER PICARD
CAREY PRICE
ALEX AULD

Zápas sa podľa očakávaní začal v rýchlou hrou na oboch stranách. K prvej strele v zápase sa odhodlali hráči Flyers. Lenže táto strela bola skôr taká komerčná a tím pádom Price s jej zvládnutím nemohol mať žiadne problémy. V čase 2:28 prišla prvá presilová hra hostí, keď sa sekanie odišiel sedieť Maxim Lapierre. Hostia v tejto presilovke zasypali našu bránku spŕškou striel. Najnebezpečnejšou bola azda strela Chrisa Prongera od modrej čiary. Carey Price si s touto situáciou však poradil a vyriešil ju s prehľadom. Prvú početnú výhodu hostí sme teda prežili bez ujmy. Do vážnejšej príležitosti sa dostal Travis Moen, keď sa popri mantineli predral cez jedného z hosťujúcich obrancov a dostal sa až k zakončeniu. Sergei Bobrovsky zneškodnil jeho pokus. Následne, po vhadzovaní v útočnom pásme Flyers sa v sľubnej príležitosti zase ocitol Mike Cammalleri. V čase 8:16 obranca Philadelphie, Matt Carle fauloval Kosteja a tým pádom nasledovala naša prvá presilovka. Hostí sme počas nej uzavreli v ich vlastnom pásme. A keď Chris Pronger v snahe o oslobodenie svojho tímu poslal puk až za ochranné plexisklo, Montreal mal k dispozícii už dvojnásobnú prevahu. Habs ju náležite využili. Po skvele zohranej akcii v súperovom pásme a následnej prihrávke Briana Giontu, Mike Cammallieri švihom poslal puk až za chrbát hosťujúceho brankára. Habs sa teda po Cammyho góle ujali vedenia v zápase. Carey Price vyťahoval jeden parádny zákrok za druhým. Zneškodnil aj nebezpečnú strelu z uhla, v podaní Mikea Richardsa. Domáci si tiež vytvárali šance. Kostej nebezpečne vystrelil od mantinelu, ale dotierajúci Gomez nedokázal prepasírovať puk do súperovej siete. Po prvých dvadsiatich minútach platil stav 1:0 pre Habs.

Philadelphia si hneď v úvode druhej časti vytvorila niekoľko príležitostí, našťastie pre nás, Price bol vždy na svojom mieste. Našu druhú presilovú hru v zápase sme nedokázali zužitkovať. Darroll Powe nepríjemne narazil na mantinel Josha Georgesa. Po tomto hite sa Josh trocha ťažšie zdvíhal z ľadu no hneď po tom si to s Powem chcel ísť vyrozprávať. Rozhodcovia, ale zabránili šarvátke ešte pred jej možným vzniknutím, pretože Poweho hit posúdili ako nedovolený zákrok a tím pádom to znamenalo opäť našu presilovku. Ako to už však u nás býva zvykom, výhodu sme nevyužili. Lapačku a taktiež pozornosť Careyho Pricea hostia preverili v priebehu pár minút niekoľko krát. Náš brankár zneškodnil všetky ich pokusy. Po faule Hala Gilla na jedného hráča Flyers, si hostia zahrali presilovku. Price počas nej parádne zasiahol proti strele Dannyho Briera. Po chvíľke bolo pre Montreal ešte horšie. P.K. Subban fauloval a hrali sme len s trojicou hráčov. Carey Price mal čo robiť aby pochytal všetky strely, ktoré naňho hostia vysielali. Celé Bell Centre skandovalo jeho meno. Niet sa čo čudovať veď predvádzal zákroky „ala Jaroslav Halák". V čase 6:12 Pleky zvyšoval na 2:0 pre Habs. Nakorčuľoval si pred hosťujúcu bránku a prekvapil Bobrovskeho, strelou popri jeho pravom betóne. Do konca druhej dvadsaťminútovky sa už nepodarilo nikomu skórovať a tak po druhej tretine išli do šatní za stavu 2:0 spokojnejší domáci hráči.

V úvode tretej tretiny Darroll Powe nebezpečne narazil na mantinel Jeffa Halperna, ktorý následne padol na ľad. Nebezpečný hit zozadu rozhodcovia nepotrestali ani len dvoma minútami, ale určite sa tento jeho zákrok bude ešte prešetrovať. Maxim Lapierre strieľal s dobrej pozície len do pripraveného Sergeja Bobrovskeho. Chvíľu na to Maxim Lapierre a Deril Powe zhodili rukavice a pustili sa do pästnej výmeny názorov. Scott Gomez spolu s Andrejom Kostitsynom sa dostali do prečíslenia dvaja na jedného, lenže Gomezovu strelu zneškodnil Sergei Bobrovsky rovnako ako neskôr aj pokus Benoita Pouliota. V čase 5:48 James van Riemsdyk fauloval Careyho Pricea a Montreal hral opäť presilovku. Už po niekoľkých sekundách našej početnej výhody jasalo celé Bell Centre, pretože po krásnej spolupráci prvej presilovkovej formácie zvyšoval na 3:0, kapitán Habs Brian Gionta. Po šarvátke Jeffa Cartera a Andreja Kostitsyna , do ktorej sa zapojil aj P.K. Subban, Flyers hrali presilovku. Carey Price znova úradoval a nedovolil hráčom Flyers skórovať. Ďalšia presilová hra súpera prišla po faule Benoita Pouliota. Hostia ju našťastie nevyužili. V čase 15:07 zamieril za hákovanie na trestnú lavicu Braydon Coburn. Hráči Flyers nevedeli streliť gól a tak len provokovali a vytvárali šarvátky. Úbohé!!! Na konci osemnástej minúty Carey Price predviedol v rozpätí niekoľkých sekúnd viacero parádnych zákrokov a podržal náš tím v ťažkých situáciách. V tretej tretine bolo pravdepodobne rušnejšie na trestných laviciach ako na striedačkách oboch tímov. Nakoniec to Montreal dotiahol do úspešného konca a zvíťazil na domácom ľade 3:0.

Pre Canadiens to bol veľmi ťažký zápas, z ktorého si odniesli dva body za víťazstvo. Obrovská vďaka patrí Careymu Priceovi, ktorý zneškodnil všetkých 41 streleckých pokusov Flyers a doviedol náš tím k štvrtej výhre v rade. Vo štvrtok Habs pokračujú v programe na domácom ľade, kde privítajú Nashville Predators.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
24.11.2010 04:07 | reagovat
Floydos | evzen.kinder@volny.cz
Musím uznat že se Carey Price neuvěřitelně zvedl a zlepšil...přiznám se, že sem mu moc nevěřil (zbytečně přehnané nároky a srovnávání s Patrickem Royem)....ale to co Carey předvátí tuto sezonu je dechberoucí. Nejsem sice velkým fanouškem Montrealu, ale celkově se mi hra Canadiens líbí a obzvlášť úderné Plekancovi řady, obránce černé pleti (nechci komolit jeho jméno) a zejména Careyho Price. Jestli Carey vydrží v této výkonnosti, myslím že Habs to dotáhnou hooodně vysoko. Gratuluju Carey. kritiky si prozatím umlčel!!!!
 
AvatarJaro teď prožívá pěknou krizi, tak doufám, že něco podobného nepřijde na Price... Dneska to chce vyválčit dva body, protože potom derby to je vždy nepředvídatelný...
 
AvatarReakce na příspěvek:...z redakce, fuj...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Pánové, s klukama s redakce jsme natrefili, podle mě, na super obchod www.footballfanatics.com - dopravné jen 20 USD a super ceny...!
 
Obleceni je super ale ty ceny. . .
 
AvatarZdravím, nevíte v jakém e-shopu mi mohou ještě udělat jméno s číslem na dres Habs? Mám zájem o Vintage dres z 40.let (modro-bílý), ale na NHL.com ho nemají :(
 
17.11.2010 16:09 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Prečo len dva, keď môžeme vyhrať tri smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Pleky si vyrozumí v této formě s kýmkoliv, stejné to bylo s Kostějem... Bohužel pak ten druhý, kdo hraje u Gomeze je ztracený, i když se mi zdá, že se Kostěj pomale zvedá a pokud by přišel opravdu někdo kvalitativně do druhé lajny, tak by to bylo supr... Mně se to včera líbilo a moc, Fila sice měla mnohem lepší přechod do útoku a také nás víc tlačila, ale my skvěle bránili a oni hráli kolem mantinelů a Price nemusel řešit nějaké super tutovky... Samozřejmě tím nesnižuju jeho výkon, byl opět perfektní... Nejlepší jasně první třetina, ale i potom jsme byli pořád nebezpeční a výkon byl nejlepší z posledních zápasů... jen tak dál, ještě 3 domácí zápasy, aspoň 2 vyhrát...
 
Avatarz aktualit na nhl.cz Montreal konečně připustil, že léčení zraněného kolena obránce Andreje Markova si vyžádá delší čas. Nejpesimističtější prognózy hovoří až o půlroční pauze.
 
17.11.2010 14:44 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarSoudím jen z highlights, ale ta chemie mezi Plekym & Giontou je super. A Pleky sám o sobě, jak si je tam v jednu chvíli povodil a samozřejmě ten jeho lišáckej gól! Paráda.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 03.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík