Montreal nezvládl závěr zápas a těsně podlehl Vegas

17.11.2023, 08:17 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

V Montrealu padlo hned jedenáct gólů nicméně domácí fanoušci odcházeli domů zklamaní. Montreal dvakrát vedl o dvě branky ale Golden Knights v závěru ukázali svou sílu a vyhráli o jednu vstřelenou branku - 6:5.

Branky a nahrávky
7. Newhook (Suzuki, Matheson), 11. Kovacevic (Newhook, Suzuki), 29. Ylönen, 32. Ylönen (Pezzetta, Lindström), 60. J. Barron (Caufield, Matheson) - 23. Howden (Kolesar), 29. McNabb (Theodore, Eichel), 32. Marchessault (Barbašev), 37. Theodore (Eichel, Stone), 59. Eichel (Theodore, Stone), 59. Stone (W. Karlsson, Theodore).

Statistika
Střely na bránu: 28 - 42 | Přesilová hra: 0/3 - 3/7 | Trestné minuty: 14 - 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Cayden Primeau (MTL) - 36 zákroků, 6 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 59:04
Adin Hill (VGK) - 23 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,1 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Shea Theodore (VGK) - 1+3
2. Jack Eichel (VGK) - 1+2
3. Jesse Ylönen (MTL) - 2+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNo a co jsi čekal? smajlik Pokus o vtip, já taky letos čekal už alespoň náznak boje o PO, zatím to s takovou hrou asi nedopadne, ale pořád je ještě hodně brzo. S Vegas to byl super match, Gally si ten faul za rámeček nedá, ale zase se k tomu postavil jako chlap a posypal si hlavu popelem před novináři. Boston nás přejel, tady není o čem, bohužel.
Slav potřebuje impulz, to je jasné. Byfield draftovaný 2020 Kings se taky začíná více projevovat až teď a vždy část sezony musel na farmu, prostě velcí hráči potřebují více čas v dnešním hokeji. Nevím kde je problém a proč to nemůžeme udělat stejně my se Slavkofským.
Taky se mi moc nelíbí systém tří brankářů, byť Primeau je zatím letos solidní. Vím, na farmu jít nemůže, protože by musel přes waiver, ale i tak to podle mě není šťastné řešení.
 
AvatarDiametrálně odlišný zápas oproti tomu před týdnem v Bell Centre - tentokrát nám Boston nedal téměř ani čichnout, jednoznačně lepší. Totální přeházení útoků nic nepřineslo, snad jen chaos při zakládání útočných akcí a při přechodu do pásma - naprostý souhlas s Frankiem. To samé jsem si také říkal u toho druhého gólu, že snad necháme toho beka dojet až do brány, jak moc jsme ustoupili a čekali, co se stane! Jestli má mít to přeházení útoků za cíl zvednout některé hráče (Anderson, Slafkovský, Evans apod.), tak se to minulo naprosto účinkem. Slafkovský sice dal pěkný gól, ale jinak jede, bohužel, pořád to své, což je hra o ničem... Prostě jsme už zřejmě definitivně najeli na loňskou kolej a holt se my, fanoušci, musíme protrápit dalším rokem...smajlik. Vím, že se tu zase vynoří příspěvky typu \"co jiného jsi od letoška čekal\", ale já opravdu čekal třeba alespoň větší progres u Slafkovského, čekal jsem větší explozi útočných nápadů u Suzukiho, z čehož by ještě více mohl těžit Caufield - byť ten zatím jako jeden z mála naplňuje předpoklady.
 
19.11.2023 01:56 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak zatím až na pár náznaků (Galy, Anderson) dost hrozný. Jdeme 3 na 2 a hodíme to na zadní mantinel, wtf? A to bránění u 2. gólu? Bek má tolik času si vybrat co udělá a ani si za tu dobu nepokrejeme hráče před bránou...
 
AvatarCo k tomu říct...? Jasně, Vegas byli silným soupeřem a asi byli po většinu zápasu lepší. Ani na naší efektivitu si tentokrát nelze stěžovat, hlavně pak v první třetině - tam to bylo přímo ukázkové. Ale pokud v zápase dvakrát vedeme o dva góly, bylo by dobré dotáhnout to alespoň k jednomu bodu... Ale to bychom nesměli být pořád tak vylučovaní, za což jsme nyní pořádně zaplatili, když dva rozhodující góly padly v posledních dvou minutách, kdy seděl na trestné Gallagher na 4 minuty... I přes 6 obdržených gólů bych rád pochválil Primeaua, protože předvedl několik skvělých zákroků a hlavně v první třetině nás výrazně podržel. To, že jsme dostali góly po hrubých chybách a v oslabení, není na něm. Nechci, aby to vyznělo už nějak zaujatě, ale Slafkovský musí na farmu, tohle už musí vidět úplně každý! Ten kluk nedal na polovině soupeře jedinou kloudnou přihrávku, u něj vždy akce skončila a myslím, že diváci už toho taky měli dost - pohled na střídačku, kde seděl s hlavou v dlaních, vše jen dokresloval. Je úplně ztracený, nevěří si, hlavně před domácím publikem je strašně nervózní a za mě jediná možnost, jak ho vzkřísit, je poslat ho do AHL!
A jinak ještě k debatě o Evansovi - to, co bych od něj třeba rád někdy viděl, je to, co dnes předvedl Ylönen. Hraje podstatně méně, ale dokáže předvést velmi pěkné akce a třeba ten jeho první gól byl lahůdkový smajlik. Tohle já čekám od útočníka, byť hraje čtvrtou lajnu - a to Evans letos nepředvedl zatím ani jednou...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Las Vegas Knights
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík