Red Wings si vezou z Montrealu plný bodový zisk.

05.12.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Zápas z Detroitem si dovolím označit za opravdovou hrůzu ze strany Canadiens. I jako fanoušek habs musím ocenit skvělou hru Red Wings. Obrana i útok křídel je prostě excelentní. Zápas bych označil jako nejhorší co jsem snad v podání habs viděl. Nemůžu na něm najít žádné pozitivum. Detroit od začátku dominoval - nepustil nas absolutně k ničemu.

Na Haška jsme vyslali pouhých 16 vesměs propagačních střel. Naše vyložené šance bych spočítal na prstech jedné ruky. Před zápasem jsem byli nejlepší v NHL ve využití přesilových her - na ledě to ale vypadalo jinak - v přesilovce jsme spíše bránili my !!! Obrovský problém nám dělal přechod do útočného pásma, a když jsme se tam dostali - Detroit nás rychle vyprovodil zpět.

Gól Higginse byl vcelku náhodný po odražené střele Koiva. Díky za to že padl a Hašek neodjížděl s nulou - určitě by měl nemístné poznámky o jednom z nejlehčím shoot-outu v kariéře.

Doufám že na poslední tři zápasy Montreal rychle zapomene a začne opět vítězit, jinak nás čekají nehezké vánoční svátky.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.12.2007 12:00 | reagovat
theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
panove a ted musi prijit nas cas v WASH ATL i dalasu se da musi me urvat co nevic bodu venku sme lepsi mnohem nesklucije nas ta povinost vyhrat!A musime konecne uspet s floridou vubec na ne neumime to se musi zmenit!!!Huet snad dneska bdue chytat ikdyz nechapu proc nechytal ted s floridou jemu to jde doma a oni ho miluji vic nez koho koliv jineho!Snad ted udelame tydle tri matche minimalne 4body !!!!Musime proste nam to to venku lip!
 
19.12.2007 12:00 | reagovat
Petr
Tak jsem viděl video ze zápasu s Floridou a nestačil jsem se divit. První dva góly jsme jim doslova servírovali na zlatém podnose. Bohužel se na nich podepsali opory Koivu a Price. Třetí gól bylo propadnutí celé pětky v útočném pásmu, ale dejme tomu, že za stavu 0:2 se vrhne vše do útoku. Je to škoda, ztrácet body proti těmto "slabším" soupeřům.
 
19.12.2007 12:00 | reagovat
theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
no coment!!!Tohle neni normalni v dobe kdy bysme meli udellat serii vitezstvi a zas trochu odskocit tak opet prohrajem s floridou mi na ni vuuuubec neumime:-(Osoben si myslim ze Guy chyboval dneska mel chytat huet enchapu proc:-(Ael ty strely v prvni tretine dyt snaha byla nulova:-(A to mela vic casu na odpocinek!rikejte si co chcete ale tohle ja nepochopim !!!vtakovhlech zapasech se prohrava PO:_(
 
19.12.2007 12:00 | reagovat
theo33
florida hraje takovy uspavaci hokej nas to uspi a pak uderej:-(jinak vsimli ste si ze uz nejaky zapas po sobe ted 2-3nepocitam s torontem nebylo uplne plno?nedivim se doma hrajem hrozne
 
19.12.2007 12:00 | reagovat
Petr
Podle zápisů z utkání byly všechny domácí zápasy vyprodané (21 273 diváci).
 
AvatarZápas jsem bohužel viděl celý a musím souhlasit, že naše hra byla po většinu zápasu hrozná. Byly tam jen takové pasáže, kdy jsme dokázali soupeře zavřít v třetině, ovšem bez nějakého výraznějšího efektu. A když už jsme si nějakou tu solidní akci vypracovali, trestuhodně jsme je zahazovali (Hamrlík, Kosticyn...). Price mě tentokrát zklamal, ty jeho rozehrávky už "smrděly" gólem několikrát, tentokrát opravdu udeřilo - vůbec ten puk nemusel hrát, nechápu. Taky jsem byl pro, aby teď chytal Huet, Price by měl chvíli vychladnout. Doufám, že mu Carbo pořádně promluvil do duše.
 
AvatarDobrá otázka v anketě, ale v současné době trochu splývá první a druhá možnost, protože co je dneska odpovídající hodnota při Ryderových výkonech? Podle mě je to téměř výměna za každou cenu... Bohužel.
 
AvatarTO Míra - právě proto je to anketa :-) Já jsem třeba pro to nevyměňovat - vím že je to asi z pohledu ekonomiky a končící smlouvy kravina ale já myslím že se chytne. Sice je to naprd. když za 30 zápasů dá 3 góly ale tak nějak v něj pořád věřím. Realita bude asi jiná a Ryder pujde... ted jde o to za koho nebo co...
 
AvatarPoslední dva zápasy 1* - doufám že to tak půjde dál - štěstíčko je potřeba ale musíme mu jít naproti :-) Skalp Toronta mě nesmírně těší. Teď nezaváhat proti Floridě - minule nás porazil sám Tomáš Vokoun :-(
 
16.12.2007 12:00 | reagovat
Míra
Tak v derby jsme podali výborný výkon podpořený také trochou štěstí, ale to přeje připraveným, jak praví klasik. Tentokráte řádil hlavně první útok, když Koivu si připsal první dva zásahy v Toskalově síti. Výborně si vedl v této formaci mladý Kosticyn, jehož překvapivé zařazení do první lajny v minulém zápase se zatím ukazuje jako výborný tah. A také se nám po hodně dlouhé době podařilo vyhrát dvakrát za sebou!
 
14.12.2007 12:00 | reagovat
The33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
jooooooo velmi dulezite vitezstvi molo by dost pomoct psychicky Znovu se ukazalo e jsem mnohem lepsi venku na kluky nni vyvijen takovy tlak jak doma a hrajou uvolnenen to je dobra zprava ze tym tu kvalitu ma jen proste pred v vlastnimi divaky se ne vzdy stim dokaze poprat proto si myslim ze domaci kotel neni vzdy prinosem!Pleky skvely prehled zacina se stavat pilirem namisto koiva!Ted mame pred sebeou o trcochu slabsi soupere chtelo by to udelat snuru!Cary at se na me nekdo nezlobi ale ten kluk se neda kritizovat chyta suuupr
 
AvatarJsem v soku - spolecne s Mirou jsme se vcera bavili ze mame obavy z nejakeho vetsiho pridelu v Phille - ale ono je z toho nase vitezstvi !!! Jestli nas tohle neprobudi tak uz nevim co :-)
 
AvatarMy jsme jak Jánošík, bohatým bereme a chudým dáváme... Venku téměř nulovou Tampu jsme doma obdarovali a potom na ledě silných Flyers nasázíme čtyři góly v té době asi ze 14 střel... Samozřejmě cenné vítězství, ale nesouhlasím s "Theem", že nás teď čekají slabší soupeři. Nebo myslíš, že Toronto je momentálně slabý soupeř?
 
AvatarMáš pravdu, Martine, včera jsme se obávali debaklu po tom, co Flyers provedli Pittsburghu a ty jsi na závěr říkal, proč bychom se nemohli chytit třeba hned ve Philadelphii? Ty jsi to prostě přivolal...! Jinak se omlouvám pisateli "The33", že jsem mu v předchozím příspěvku zkomolil nick.
 
AvatarJo ja to myslel spise ze srandy ale jsem neskutecne rad ze jsme vyhrali :-) Na tampu by me to neprekvapilo ale tohle prekvapilo hodne :-) S torontem to bude opet vyhecovany a tezky zapas - je to uplne jine nez s kymkoliv jinym s NHL - vidim to zase na najezdy nebo prodlouzeni...
 
14.12.2007 12:00 | reagovat
theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
ja orbysme opravdu povazuji toronto floridu washingtona atlantu za ty slabsi na kterych bysme moc mely nabrad body ale bohuzel v nasem pripade to neplati doma slabym davame!Snad se to ted prolomi!a bude uz i Huet tak si Cary trochu odpocine!
 
AvatarTo "Theo33" - nic ve zlém, ale už to tu psal Formes, jestli bys mohl trochu víc dbát na psaní příspěvků, protože někdy se to fakt jen těžko dá přelouskat... Díky.
 
14.12.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak zaplať pánbůh,pořádný vítězství.Moc jsem v body nedoufal,ale kluci se vytáhli.Zvláště těch osm kusů v tučňáčí bráně mi nahánělo před zápasem strach.Jenže mi nejsme tučňáci,che,che!!!A navíc venku se nám celkem daří,horší je to doma.Teď jen vítězství potvrdit v derby doma s Torontem a hned na to Panteři.Podle mě oba hratelní soupeři.Musíme je porazit!!!,,Držim palce HABS!!!!"
 
AvatarNerikam ze by nemel prijit nejaky super strelec ale o to prosime uz dva roky :-) tak byste mohli vedet ze nikdo takovy neprijde - zname Boba a jeho taktiku. Tym posiluje velmi rozvazne a zadna velka jmena necekam. Navic nevsiml jsem si ze treba Ottawa pri sve krizi okamzite menila nejake hrace, nebo Rangers apod. Myslim ze to neni reseni - a navic to asi neni v dnesni NHL moc realne. Uvidime co bude - neco by se stat melo ale co to netusim. Trejd necekam. Treba me ale Bob prekvapi :-) Podle me kluci nakupuji darky na vanoce tak nemaji cas hrat dobry hokej :-)
 
12.12.2007 12:00 | reagovat
theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
Tak panove tohle je sila tych sanci kolik sme zas nedaly obzvlaste Chris:-(Cche to nejakou zmenu jinak to bude jeste vetsi propad!Sem oto vic nasranje kdyby vyhraly ty najezdy vyhralb jsem mel sem celkovou vyhru nenapadlo me ze nedame tampu ktera je venku jalova!Chyby v obrane taky sila Cary ale nas drzel dlouho!Proste jsme zas nedavaly goly strelec velka individualita nam porad chyi chce to trade velky trade ktery ale pod bobem nevyjde!Asi bych pustil Rydera opravdu stim halakem a za nej by mohlo prijit slusny zbozi!Jenze Bob ty vetsi ryby vzdycky necha uplavat!:-(No jak to vidite vy?
 
12.12.2007 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Mě už dochází trpělivost, my fakt snad zas čekáme, až zase spadnem nebo co ???
 
12.12.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Já s tebou theo souhlasim.Chce to trejd.Jenže do vánoc z toho nic nebude.Čeká se vždy na poslední chvíli do února,do konce přestupního termínu.Sice nechápu,proč se aktuálně mužstvo neposílí,když se mu nedaří,ale zřejmě to souvisí i s ekonomikou klubu.Taky tu nejsou ve vedení střelci,aby přelezli platový strop,jako se to třeba stane s příchodem Niedermayera v Anahaimu.Ovšem tam si z toho příliš velkou hlavu nedělají.Je zvykem v Montrealu,že se nejprve vyhodí trenér za špatné výsledky a najme se nový.Což byl ve většině případů jasný přešlap.Jako důkaz máš,že Therrien,Vignault i Julien trénují konkurenci.Teď to aktuálně nehrozí,protože Gainey a Carbonnou jsou přátelé na jedné vlně,navíc před nedávnem Carba chválili v kanadských medii,jak vtiskl mužstvu skvěle novou tvář.Hledají se viníci.Trenér si stěžoval na brankáře a Markova.Osobně si myslim že šlápl vedle.Price nic tak výrazně nezkazil.Slabší chvilku si vybral proti Canes ovšem to desekrát nahradil.Zvláště když naši obránci v mnoha případech nechali soupeřovi útočníky najet až do kuchyně,nebo jen vzpomeň kolik samostatných nájezdů za poslední zápasy zlikvidoval.Naopak Guyovi odpověděl včera proti Tampě,kde byl výborný a za goly nemohl.Je mu 20 let,co by jsme od něj chtěli víc.Nepřijde mi,že by Huetova absence byla tou hlavní příčinou neúspěchů.Markov přestal být na čas produktivní, jinak hraje dobře.Ale to i jiní nejsou produktivní.Třeba Koivu s Ryderem se netrefili ani nepamatuju.Hrajeme na jeden Plekancův útok a to je málo.Pořád říkáme,že se to v dalším zápase zlomí a stále nic.Teď hrajeme ve Philladelphii.To jsem moc zvědavý,s body moc nepočítám.Už ani nepadají jména o koho by HABS měli mít zájem.A když se něco oběví,tak jsou to buď starci Recchi a nebo hráči o které je menší zájem,nebo se jim v současnosti nedaří.Naposledy Torres a Stoll z Edmontonu.Budeme to muset přetrpět do února,nedá se nic dělat.
 
09.12.2007 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Trochu se nám to všechno komplikuje :(
 
09.12.2007 12:00 | reagovat
Míra
Ta Galaxie nám to dělá asi schválně - jakmile je přímý přenos z Montrealu, je to od domácích doslova katastrofa! Dnešní noc nebyla výjimkou a vypadá to, že máme veliké problémy. Hra je hrozná, všechno jen nahazování puků, vůbec se to nedá srovnat s tím, co jsme praktikovali třeba ještě v první půlce listopadu. A navíc zranění Huet, Begin a Smolinski... Nechci malovat čerta na zeď, ale velice nápadně to znovu připomíná loňskou sezónu, kdy jsme přesně jako letos začali v prosinci naší největší mizérii v sezóně.
 
09.12.2007 12:00 | reagovat
Petr
Bohužel Míro, musím naprosto souhlasit.
 
09.12.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
A je po euforii.Měl jsem jít raději spát.Zvláště první gol mě náštval,kdy po ztrátě puku útočícího Chipchury ve středním pásmu následoval rychlý protiútok do rozhozené obrany a Cullen křížnou přihrávkou namazal Colemu.Price byl bezmocný.V polovině třetiny v přesilovce Staal tečoval střelu obránce od modré a Price nestačil zasáhnout.Na začátku druhé třetiny došlo ke střetu u mantinelu Walkera a Komisareka a vznikla bitka,která HABS nastartoval k větší optické aktivitě.Vyústěním byl Kosticynův gol po úspěšně zvládnutém ťukesu v přesilovce,koho jiného,než druhé Plekancovi řady.Jenže hned v zápětí Brind´Amour dostal přihrávku do tandemu od La Rose a dva metry od modré čary bez přípravy prostřelil našeho nepřipraveného golmana.Překvapivá,ale chytatelná střela.Bohužel Price nestačil reagovat.Dokonce druhé části se pokoušeli HABS alespoň snížit,ale opět těsně před sirenou udeřilo na druhé straně.Po vyhraném vhazování posunul obrance Seidenberg Whitneymu a ten golfákem od modré propálil Price.Price dnes mohl jeden až dva goly krýt.I když v zápase měl několik velmi slušných zásahů,dnes nás bohužel při střelách z dálky tak výrazně nepodržel.Já vim byly to rány,ale chytit se myslim daly.Stane se.V poslední třetině nastoupil místo Price letos poprvé Jarda Halák.Ovšem moc si nezachytal,z toho jednou inkasoval.V poslední třetině se Carolina tolik netlačila dopředu a mírná aktivita byla na našich hokejkách i díky přesilovým hrám.Bohužel bez patřičného efektu.Navíc na druhé straně stál spolehlivý Ward.Ačkoli se Halák nudil,udeřilo opět u nás.Nutno podotknout,že bleskurychlý brejk 2-1,zakončený prudkou střelou Whitneyho prakticky neměl šanci Jarda Halák chytit.Za ten gol Jarda nemůže,ten šel na vrub ztráty kotouče v obranném pásmu Caroliny a rychlému přečíslení soupeře.Závěr zápasu jsme už jen z povinnosti dohráli.Co dodat?Další krutá porážka a dva bodu v čudu.Naše hra už není tak atraktivní jako na začátku sezony.Do obraného pásma vnikáme nastřelováním puků na mantinel,místo toho abychom se pokusili rozebrat soupeře kombinační hrou.Tentokrát měl golman Price slabší den,ale budeme-li soudní od začátku střetnutí jsme tahali za kratší konec a vítězství Canes je zcela zasloužené.Co mě zaráželo proti Detroitu a i nyní proti Canes je,že chvílemi naši hráči nestíhali bruslit se soupeřovi útočníky.Všude jsou naši hráči o krok pozadu.Ztracené puky obtížně vybojováváme zpátky.Zhoršila se obranná činnost.A neni to jenom obránci i útočníci se včas nevrací po ztrátě kotouče.Carolina v pohodě uhrála to,co potřebovala navíc vyyužila maximálně svoje přesilovky.Budu zvědavý jak Carbonnou si s danou situací poradí.Mužstvo je v menší herní a výsledkové krizi a měl by s něčím přijít.Takto hrát nemůžeme!!!!.Držim palce,doufám v lepší časy!!!!
 
AvatarNo zatím s tím udělali to, že Grabovského poslali na farmu a místo něj přichází do prvního týmu Lapierre a O´Byrne. Moc tomu nerozumím, Grabovskij měl normálně hrát místo Rydera a ten měl sedět.
 
AvatarJeště doplnění - údajně by O´Byrne měl hrát ve dvojici s Hamrlíkem a Lapierre by měl nastoupit po boku Begina a Kostopoulose v dnešním zápase v Bostonu.
 
AvatarPřesně na ty řeči o nejlehčím "shutoutu" jsem si včera při sledování přenosu taky vzpomněl...
 
05.12.2007 12:00 | reagovat
Makak#83 | Drahos38@seznam.cz
Hrůza to ze strany Habs byla, nelze bohužel nic jiného než souhlasit:(
 
05.12.2007 12:00 | reagovat
Petr
Kdyby Higgins nedal gól a Hašek se opakoval, měl by bohužel asi velkou pravdu.
 
05.12.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Hráli jsme špatně,Detroit byl všude o krok dřív.Po dloubáku Higginse za Hašková záda jsem na vteřinu myslel,že se zvedneme,ale křídla nás přebruslila.Byla jednoznačně lepší.Price za goly podle mne nemohl.Chytal podle mne dobře i když si Carbonnou na něj po zápase stěžuje a taky na obránce Markova.Golové střely za clonícími hráči neviděl náš brankář neviděl.Při třetím golu mu tuším na poslední chvíli ucukl Brisebois,který stál ve výhledu.Ale plno toho náš golman zlikvidoval.Jemu spíš vděčíme,že to nebylo ještě horší.Těšil jsem se,že se nebudu hrbit u PC a usadim se pohodlně u Galaxie a nakonec jsem šel spát bez nálady.Snad jen jako obvykle,naši fans byli vynikající.Jsem zvědavý,co s tím chtějí HABS dělat.To co jsme v úvodu sezony nahráli se pomalu,ale jistě rozplývá.Je to k vzteku.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 08.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík