Shrnutí sezóny 2. díl - obránci

08.05.2012, 18:34 | Aktuální téma |  Jaroslav Francek
 

Jsme tady opět a přinášíme Vám druhý díl shrnutí letošní, pro Habs bohužel neúspěšné sezóny, jež borce z Montrealu nepustila přes brány play off. Tentokrát se zaměřím na obránce.

V minulém dílu o strážcích naši svatyně jsem již nastínil, že obrana a celkový počet gólů rozhodně nebyl důvodem neúspěchu Canadiens. Spíš naopak. Byla to jedna z mála dovedností (především výborné oslabení), na které můžeme být po sezóně pyšní, na rozdíl od útoku. O tom ale až za týden.

Základem každé dobré obrany je logicky brankář. Tam Montreal v poslední době s jedničkou Careym Pricem nemá žádný problém. Dál jsou to logicky obránci.

Před ročníkem 2011/2012 udělal dnes již bývalý GM Montrealu Pierre Gauthier velice kontroverzní krok. Podepsal ruského beka ve službách Canadiens Andreje Markova na další tři roky za 5,75 mil. dolarů ročně. Na tom by asi laik neviděl nic špatného, vzhledem k výkonnosti Markova, nebýt jeho doslova bídného zdravotního stavu. O tom dál níže. Podstatný na tomto faktu byl jeho důsledek. V obraně chyběl před sezónou jeho základní prvek s výhlídkami, že jen tak do hry nezasáhne. Musel se tedy dát GM opět do práce. Přivedl beka Chrise Campoliho, jež měl na alespoň částečně díru po ruském bohatýrovi zacelit. Jak se časem ukázalo, tak to nejenže byla špatná volba (taky se hned na začátku ročníku zranil), ale hlavně našemu GM nestačila a v průběhu sezóny přivedl do v poslední době dobře bránícího Montrealu dalšího silně ofenzivního beka Tomáše Kaberleho. Sečteno podtrženo- v podstatě nehrající Andrej Markov za 5,75 mil., jeho velice slabá náhrada Chris Campoli za 1,75 mil. a bek, jež dopředu své pověsti nedostal a v defenzivní činnosti silně pokulhává- Tomáš Kaberle za roční gáži 4 milióny dolarů. Tři beci za 11,5 mil. (!), jejichž kvalita je přinejmenším diskutabilní... Sluší se dodat, že za Kaberleho Gauthier obětoval jeho krajana Jaroslava Špačka, jemuž po letošní sezóně končila smlouva a navzdory častým zdravotním potížím si držel svůj standart a před svým odchodem z kádru Habs si jako jeden z mála držel kladné znaménko v tabulce pravdy. Není tedy náhodou, že v současné době montrealské budoucnosti hráčů šéfuje někdo jiný než Pierre Gauthier.

Obrana po délku trvání základní části i přes popsané potíže fungovala poměrně dobře a stabilně si držela svou výkonnost. Obránci obětavě lehali do střel a blokovali velký počet ran na branku. Také o našich obráncích lze říct, že hráli poměrně tvrdě, avšak ne zákeřně. Vytknout jim lze menší zapojování do útoku, málo střelby (kromě PK Subbana) a poměrně kostrbatou rozehrávku (zejména v přesilové hře). Pojďme si tedy rozebrat všechny beky konkrétně.

P.K. Subban 81 7 29 36 +9
Talentovaný bek svou druhou kompletní sezónu v NHL rozdělil na dvě půle. Kdy se mu vůbec nedařilo a kdy hrál vysoký standart. Začal tou horší půlkou. Nebyl aktivní, příliš nebodoval a v přesilové hře boural místo obran soupeře spíš mantinely za brankou. Jeho útočné výpady často končily v rohu ztraceným kotoučem a manévrování ve vlastní třetině bylo nervózní. Do toho přidal poměrně dost trestných minut a tvrdá hra v podobě typických hitů zády z předešlého ročníku byla velice sporadická. Vše vyústilo v jeho posazení na lavičku jako zdravého náhradníka. To vše ještě před Vánoci za bývalého kouče Martina. Poté se cosi změnilo. Jestli tomu pomohla potyčka na tréninku mezi ním a Tomášem Plekancem, přestávka při All Star Game nebo šel torontský rodák prostě do sebe se nedovíme, ale výsledkem toho byly zlepšené výkony. Vše se postupně obrátilo a výkony Subbana gradovaly před koncem základní části. Opět jsme na ledě viděli dres s číslem 76 aktivně bruslit tolik typickým způsobem s lehkostí, výlety do útočného pásma měly logiku a účel, dostavily se body a čisté a krásné hity tolik typické pro Subbana přibývaly. Nakonec tedy mladý obránce zakončil sezónu s jen o dva body horším bodovým ziskem než loni, kde se ale velice zlepšil je tabulka pravdy, +9 je vzhledem k loňským -8, letošnímu postavení týmu v tabulce a především s přihlédnutím k vysokému ice timu Subbyho velice dobrý výsledek. Škoda, že naše velká naděje nehrála takhle dobře celou sezónu. Pak by 50 bodů asi nebyl žádný problém. Uvidíme, jak se bude vyvíjet budoucnost obránce tmavé pleti v naši organizaci, neb se stal skončením základní části chráněným volným hráčem. Já bych na místě GM navzdory spekulacím samozřejmě prodloužil za 10,5 mil. na tři roky.

Tomáš Kaberle 72 3 28 31 -18 (z toho v Montrealu 43 3 19 22 -6)
Bek, o němž již byla zmínka. Zažil poměrně rušný ročník. Draft Torontských Maple Leafs, kde také strávil většinu kariéry, na konci minulé sezóny zažil trejd do Bostonu, s nimiž vyhrál posléze Stanley Cup, poté odešel do Caroliny, tam ale výkony nepřesvědčil a po 29 zápasech nabral směr Montreal. Očekávaní ale nesplnil ani tady, i když to bylo určitě lepší než v Raleigh. Do týmu přišel jako posila pro přesilovku a zejména její rozehrávku, pro niž byl tak ceněný ve svém domovském klubu. Výsledek byl rozpačitý, rozehrání se často nedařilo a hru v přesile kladenský rodák Montrealu příliš nevylepšil. Body sice přibývaly, ale vidět byly zejména Kaberleho časté hrubé chyby v obraně. Zejména ve dvojici s Campolim byli často snadným soustem pro útočící hráče. Taky rychlost už taky není u mladšího z bratrské dvojice to, co bývala. Sezóna tedy nevydařená, ale nutno říci, že ji Tomáš neměl lehkou. Já osobně nad ním hůl nelámu a věřím, že v příští sezóně nám ještě leccos předvede.

Yannick Weber 60 4 14 18 -7
Mladý Švýcar se letos v sestavě Habs definitivně zabydlel. Univerzál, jenž umí zahrát i v útoku, ale doplatil na kiks generální manažera, o kterém píši v úvodu, a nově příchozí obránci mu často brali místo v sestavě nebo musel, dík velké marodce, lepit díry v sestavě ve čtvrtém útoku, kde mu není, podle jeho vlastních slov, moc dobře a nejlépe se cítí v obraně. Výsledkem takové rozhádané sezóny bylo pouze 18 bodů a záporné číslo v +-. Není divu. Svůj podíl si vybralo i zranění kolene. Je třeba říci, že byl Weber velice dobrý v přesilové hře, kde taky vstřelil své všechny čtyři góly. Je divné, že si toho nevšimli kouči Montrealu a často slepě poslali na led trápícího se Subbana, než švýcarského šikulu s přesnou střelou. Uvidíme, jakou úlohu pro beka s číslem 68 najde nový kouč Habs. Farma pro něj už určitě není.

Raphael Diaz 59 3 13 16 -7
Novic a další Švýcar v kádru Canadiens. Vstupu do NHL se tento rodák z Baaru dočkal až ve svých 25 letech. Co je zajímavé, že ani nebyl draftován, tudíž je Diaz produktem velmi dobrého skautingu Montrealu. Hned od prvních utkání ukazoval Diaz svou velkou kvalitu a přehled na ledové ploše. Nevelký obránce je typický svou chytrou hrou s nápadem a minimem chyb. Ne náhodou byl vybrán do All Star Game nováčků. Poté ho bohužel zbrzdilo zranění zad a do konce sezóny už nezasáhl. Je to velká škoda, protože v obraně jeho prvek hry chyběl. Nechme se překvapit, jak s tímto talentovaným bekem naloží nový GM Bergevin, já jsem pro prodloužení smlouvy!

Josh Gorges 82 2 14 16 +14
Defenzivní mág, obrovský srdcař, týmový a obětavý hráč, budoucí kapitán, skvělý kluk do kabiny... To je jen výběr přídavků ke jménu Josh Gorges. Hráč, jenž svým konzistentními výkony drží svůj tým každý zápas ve hře a zejména jeho obětavost a schopnost blokovat střely je v celé lize ojedinělá. V počtu zblokovaných střel se po celou dobu trvání sezóny držel v popředí a dělal minimum chyb. Ve dvojici s PK Subbanem jim to klapalo a stala se z nich pevná a spolehlivá top dvojice Montrealu. Není náhodou, že se u takového hráče porušila tradice neprodlužovat hráče během sezóny. Gorges s Habs prodloužil až do roku 2018 za 3,9 mil. za rok. Jako jediní dva s Ericem Colem odehráli celou porci 82 zápasů. Není víc co dodat. Společně s Carym Pricem jsou tohle jediní dva hráči, kteří za Montreal předváděli po celou délku trvání sezóny skvělé výkony bez výraznějších výkyvů.

Chris Campoli 43 2 9 11 -3
O něm již taky byla řeč, tak jen krátce. Nevydařená zapláta za průšvih jménem Markov. Obránce, jehož devizou je rychlé bruslení se moc nevyznamenával v obranné hře, kde tropil spoustu hloupých chyb. Rozehrávka a práce s pukem taky není jeho silnou stránkou. Zkrátka bek, jež už dle mého názoru v NHL nemá co dělat a v naši sestavě se držel jen díky zranění Diaze a Markova. Smlouva naštěstí končí, takže doufám, že nás tenhle Kanaďan opustí.

Hal Gill 53 1 7 8 -7 (pouze Montreal)
Urostlý Američan, který už nefiguruje v sestavě Montrealu, ale valnou část sezóny za něj odehrál. Navzdory věku stále platný obránce zejména v oslabení a před brankou, nicméně při hře 5 na 5 a co se týče bruslení již to samozřejmě taková sláva není. Také se Hal nevyvaroval poměrně velkého počtu chyb, z nichž pramenily inkasované góly. Po této sezóně by jej asi náš GM neprodloužil a jeho trejd nám přinesl Blakea Geoffriona, takže pro nás výhodný obchod, nicméně Hal byl v kabině oblíbený a jeho odchod zamrzel. Byl učitelem mladých obránců a zejména PK Subban jeho odchodu hodně litoval. Takový je ale hokej.

Alexej Jemelin 63 3 4 7 -18
Další nováček v dresu Habs. Podobně jako Diaz vstoupil do NHL až ve 25 letech s tím rozdílem, že byl Montrealem draftován již v roce 2004. Do té doby dozrával v Rusku. Dorostl do beka, jež hraje defenzivní a tvrdý hokej. Netvoří hru ani nemá závratný bodový příspěvek. Jeho úkol je bránit největší hvězdy soupeře, a když se mu je podaří čistě sestřelit, tak je to jen dobře a nutno říct, že se to ruskému mladíkovi dařilo. V kolonce počet hitů mezi nováčky měl nejvyšší číslo a ve špičce se držel i v celé NHL. Zpočátku sezóny se ale ani jemu nevyhnulo slabší období. Jeho hra nebyla taková, jakou si všichni představovali. Často chyboval spousta gólů šla na jeho triko. Cestoval v obraných dvojicích až se zabydlel u Tomáše Kaberleho a na konci u Andreje Markova. Do své hry vznesl tolik očekávanou tvrdou hru a hitoval jednoho soupeře za druhým. Chyb se časem taktéž vyvaroval a sem tam přidal i nějaký ten bod. Při své tvrdé hře ale nezapomněl na pravidla a výsledkem je pouze 30 trestných minut. Pokud si takové výkony přenese i do dalšího ročníku, tak není důvod jej letos v létě nepodepsat.

Frédéric St-Denis 17 1 2 3 +3
Obránce farmářského celku Hamilton Buldogs, který byl do hlavního týmu dvakrát povolán při zranění někoho ze stálých členů obrany. Pouze 17 odehraných zápasů o tomto hráči moc nepovědělo, avšak předváděl dobré výkony ve třetí obrané dvojici. Své působení u hlavního týmu ukončil v plusových číslech, což je pozitivní. Jsem zvědav, zda nový kouč a GM bude s tímto nadějným bekem počítat v dresu Canadiens nebo jej nechá hrát opět z větší části na farmě, kde si třeba zopakuje účast na tamní All Star Game.

Andrej Markov 13 0 3 -4
Důvod veškerých tahanic a potíží v sestavě. Majitel kontroverzní smlouvy na tři léta navzdory svému pochmurnému zdraví, kdy jeho obě operovaná kolena moc jistoty ve spolehlivé naplnění smlouvy nedodávají. Po celou sezónu nás zástupci týmu a různé spekulace krmily prohlášeními, kdy Markov konečně nastoupí. Mělo to být již na tripu po Kalifornii na přelomu listopadu a prosince, realita byla však taková, že se Markov k týmu do zápasu připojil až na samotném konci základní části. V pouhých třinácti odehraných zápasech stihl jen tři asistence a výkon, jež v podstatě za moc nestál. Na Markovovu obranu je třeba říct, že k zápasu nastoupil po téměř roce a půl. Bylo vidět, že svou tělesnou schránku hodně šetří. Musíme doufat, že se dá ještě více dohromady během léta a bude předvádět aspoň zlomek výkonů z let minulých, kdy Markov patřil mezi top beky celé NHL.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Celkem jo, Emelin hraje dobrý šampionát, úplně jiný Emelin než loni. Teda až na to herectví proti Švédsku mu není co vytknout.
My to budeme mít neskutečně těžké. Věřím našim, ale realistický tip je spíš na Švédy.
 
AvatarReakce na příspěvek:gól byl pěknej, ale přála jsem to Norům. To spíš aby dal takovej gól Pleky smajlik
jsme moc zvědavá na zápas se Švédskem, snad vyhrajem
 
AvatarReakce na příspěvek:vzit Gomez Markov letosni 1.kola draftu a dat za to 1.volbu draftu v nasledujicim roce muze udelat jedine nekdo kdo je pomateny pri smyslech a nema vsech pet pohromade, nebo nekdo kdo si chce pad seou podrezat vetev
 
AvatarEmelin dává gól, ale já z toho radost vůbec nemám...
 
16.05.2012 20:37 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatars Hamiltonem souhlas, ohledně spekulací z volnejch agentů...to si myslim, že je nesmysl...pač do Montrealu ti nikdo za rozumný prachy nepujde, bohužel rovnice málo peněz a obrovskej mediální tlak..to neni zrovna kombinace, který by málokdo odolal :/

...Subbana bych podepsal max na dva roky a příští rok bych se ho třeba i vzdal za jedničku draftu, kterou bude megaprospekt Nathan MacKinnon :)

...letošní draft je hodnocenej jako jeden z nejslabších posledních let..navíc s tim "bonusem" že k výběru na prvních místech budou jen rusácí - potencionální Sjominové a Ovečkinové..který budou hrát jen do doby první tučný smlouvy :(

a možná ta nejkontroverznější myšlenka na závěr: vyměnit si letošní draft spolu s gomezem nebo markovem za volbu v roce 2013...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jako ironie mi to právě vůbec nepřipadalo a jak jsem napsal - utvrzovaly mě v tom některé tvé příspěvky staršího data...
Co se financí a podpisů týče, tak nějak jsem s příchodem Bergevina ztratil obavy, protože si myslím, že to je člověk na svém místě a udělá ty správné kroky. Snad mě nezklame - rozhodně očekávám radikální řešení u Gomeze, nepodepsání Campoliho, Darcheho, Nokelainena (i když ten se mi zpočátku líbil) a některých dalších z Hamiltonu.
 
AvatarReakce na příspěvek:U Price nemám problém s přeplacením, on si velké love zaslouží, ale spíš z délky kontraktu. Víc než sedm let by asi bylo na pováženou.
Kde vzít a nekrást? Bude to těžké, ale pokud se podaří nějak eliminovat Gomez, tak nám to vyjde. Trejd Cammyho se v této části roku začíná vyplácet.
 
16.05.2012 11:57 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Míro: ten přízpěvěk níže = ironie :) Já to tady samozřejmě bedlivě četl a vím, že ti výslovnost "Pakyorety" vadila neméně než ostatním. Navíc si napsal ČT a tím ses spolupodílel na tom, že se zeptali Maxe osobně. Za to ti patří dík, ptž se to poslouchat opravdu nedalo a často jsem radši zvuk vypínal :)
Tak teď si snad rozumíme :)?

Víc mě však trápí, co se bude dít v klubu. Trenér jsem vyloženě napjat, to samé draft, kde se žebříčky mění, jak na běžícím pásu a v neposlední řadě podpisy hráčů. Jelikož Price (velké obavy z přeplacení) Subban (délka kontraktu) Eller ...navíc za rok Pačes, David. A to chtějí ještě nějakou posilu z free agent...Kde vzít a nekrást :D?
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechápu, co to tady plácáš...? Pokud by ses pořádně podíval tady do diskusí, tak bys zjistil, že jsem byl jedním z prvních, komu tahle výslovnost s "k" vadila a trhala mu uši! Dokonce jsem to hned při jejich prvním zápase napsal na facebookovou stránku ČT k MS v hokeji... A z hokejfora jsem pouze interpretoval příspěvek jednoho uživatele.
Jako poslední dobou tady sleduju, že chápání a pak komentování některých příspěvků, které mi přijdou celkem jasné, je z tvé strany poněkud podivné. Což mě zrovna u tebe docela překvapuje... Ale co, stanou se horší věci...smajlik
 
15.05.2012 18:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Marianko děkuji, přesně jak říkal kolega, co u toho rozhovoru byl.
Takže už prosím ne víc "Pakyoretyůů" teda až na Míru :), tomu bych to schválil. Ten si to totiž asi vyloženě oblíbil, viz příspěvěk o hokejfóru a trochu níže :)
 
15.05.2012 17:00 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
http://www.ceskatelevize.cz/mshokej/videoarchiv/studio-ms/176064-jak-se-vyslovuje-jmeno-pacioretty/
a máme jasno smajlik
 
15.05.2012 15:57 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:už ve středu...nevadí, když si to přečtu, až ve čtvtek ?? smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Právě... Stejně mu já osobně budu říkat Pacioretty, jsem na to zvyklý smajlik
Jinak se omlouvám, ale první díl útočníků dneska nestíhám. Hotovo bude až ve středu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, na hokejforu to psali tak, že Dusík se ho ptal a on prý potvrdil výslovnost s "k"...
 
AvatarReakce na příspěvek:Mluvíme o tom samém. Já to mám zprostředkovaně z hf, asi jsi rozuměl líp.
 
14.05.2012 18:02 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Že Brian "Džointa" smajlik smajlik smajlik No komentátori sú tvoriví čo sa týka skomolenín mien. smajlik
 
14.05.2012 17:54 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak abych uvedl Maxe na pravou míru. Správná výslovnost je Pačiorety! On je Amík, italského původu. Na začátku MS komentátoři vyslovovali Pakyorety či Pakourety. Oboje je totální blbost. Problém vznikl, že to tak bylo napsáno na soupisce USA. Poté se jej Dusík konečně zeptal v přímém přenosu a výsledek z úst samotného Maxe. "Pačiorety". Ještě jsem se na to schválně psal kolegy, jenž byl u toho, jestli jsem rozuměl správně a ten mi to potvrdil. Od té doby naštěstí výslovnost při přenosech poopravili! Takže už ne víc Pakyoretyjůůů prosím! Stačí že na olympiádě byl Brian "Džointa" :D
 
AvatarReakce na příspěvek:já nevim, ale mně to přijde divný, aby se italský jméno četlo podle angličtiny. Ale stejně to budu číst tak, jak chci :-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale je to hrozný, když je na to člověk zvyklý...
 
AvatarTeď jsem si pročítal hokejforum a tam si dělali srandu z výslovnosti "Pakorety". Prý je to ale správně, že se na to ptali i právě jeho. Dusík to říkal ve studiu, možná to někdo taky viděl. Takže asi žádný "Paciorety" jak říkají i v NHL, ale "Pakorety" :-)
 
11.05.2012 14:56 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo Bob Gainey sa vracia do organizácie Dallasu Stars. Už teraz ich ľutujem. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok, teď vůbec nestíhám, kdyžtak příští týden smajlik
 
10.05.2012 18:44 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No keď chceš tak ti to ohľadne toho adminu môžem vysvetliť napr. na fb či na icq. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No jo, ale když si to přečteš pořádně, tak vidíš, že já ten tvůj a teď už i trošku můj pesimismu vidím spíš jako realismus jak přesně taky říkáš smajlik
A dole jsem se ptal co s tím přístupem? Nevím co s tím.
 
AvatarHoši, jako co mě tady používáte - jako nějakou infekci nebo co smajlik ? Jak jsem zjistil, jsou tu daleko větší pesimisti a navíc - kdyby jste si dali tu práci a pročetli si tady ty příspěvky hodně dozadu, tak by jste zjistili, že většina mých "pesimistických" předpovědí došla naplnění. Neříkám všechny, ale většina určitě. Takže co to je? To není pesimismus, to je realita...
 
AvatarReakce na příspěvek:Rád bych, ale bojím se toho, že můj pesimismus není spíš realismus smajlik Nechci spekulovat, prostě se necháme překvapit co nový GM předvede. Já mu věřím hodně a třeba nás všechny fakt mile překvapí.
Ty jsi druhý opak Míry, ale SC do 6 let? Proč ne, když může být ve finále konference Phoenix... Základ týmu máme dobrý, odbourat rušivé elemnty a mohlo by to být hodně dobré. A jak říkáš, tak Carey je toho základní kámen. Špičkový golman je prostě nutnost pro úspěch. Taková Phila by o tom mohla vydat sérii knih smajlik smajlik
 
09.05.2012 22:26 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:co kdybys chytnul trochu optimismu, byť třeba nemístného, od jiného Míry????... smajlik

ohledně Careyho stopro souhlasim...přece jen je to stavební kámen Canadiens na dalších minimálně 15 let a taky stavební kámen konce čekání na další SC (což přijde mnohem dřív...já bych se nebál tipnout, že tak za 5 až 6 let se vrátí pohár na jediný místo kam patří ) smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Krásně napsáno. Asi každý, kdo hokeji rozumí na to má stejný názor. Bohužel, já už jsem trošku znalý montrealského prostředí (ty určitě taky) a jsem pesimistou v tomhle. Asi jsem to chytl od Míry smajlik
Byla by to pohádka mít Gomeze na farmě. U Markova přeci jen je prostor ke zlepšení. Musíš brát v úvahu, že ty letošní zápasy byly takové spíš testovací. Možná jsem naivní, ale doufám, že to příští rok bude u něj lepší. I navzdory notně pochroumané tělesné schránce. Uvidíme.

http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=630285&navid=DL|MTL|home
Fandové Caryho číst povinně. Slova, jež zahřejí u srdíčka. Over sheet nepřipadá v úvahu. Carey zůstane. Já s tím samozřejmě počítal, ale spekulace byly. Tímto článkem se z nich staly plky.
Já tipuju minimálně sedm milionů a na minimálně sedm let.
 
09.05.2012 21:42 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:nemáš zač :)

jen pro připomenutí a k zamyšlení...myslíš si, že by NYR byli v základní částí první a nyní maj nakročeno do finále konference, kdyby měli na pravý noze kouli - Wade Redden a na levý noze kouli - Chris Drury??????

...ted je uplně ten nejideálnější čas k tomu, udělat radikální řez, přestat doufat ve vzkříšení a podobný nesmyly a nechat dohrát dřeva gomeze s markovem v hamiltnu....pak múže progres organizace nastat okamžitě a ne až za další dva roky plácání se v lepšim případě kolem postupový osmičky, ne-li u samýho dna jako letos:(
...myslim, že by bylo vhodný vzít si z uplynulý sezony ponaučení v tom, že pokud se bude ve vedení jen doufat, tak fandům nezbyde nic než zoufat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky.
Ohledně Markova nám ale nic jiného nezbývá. Pokud neukončí kariéru sám kvůli zdraví, tak se ho nezbavíme. Neboj, nejsme naivní. Gomez je jiná, tam se už začíná nahlas mluvit o nějakém řešení. I tak jsem v obou případech spíš pesimistou, atak raději doufám v zázrak, že tihle dva budou hrát aspoň zlomek toho, za co dostávají královsky zaplaceno.
 
09.05.2012 20:58 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarsouhlasim s hodnocením obránců, vcelku trefně vyjádřeno :)
...jen odmítám ..."musíme doufat" ve zkříšení Markova...a to jsem si myslel, že už všichni tady jsou vyléčený s podobnejch musíme doufat - viz gomez... :((
 
AvatarReakce na příspěvek:Nelze získat ID pro zadanou stránku. Prosím ověřte správnou HREF, která byla přijata.
Toto mám napsané na boku. Nevím jak přesně to funguje, nikdy jsem nebyl správce webu. Dej mi online školení smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jj, to je on... Jinak se dívám, že přístup už máš vytvořený smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo už vím o koho jde, bavili jsme se o něm v souvislosti s facebook stránkou našeho webu.
 
AvatarReakce na příspěvek:To nevadí, stejně se s ním budeš muset spojit pro případ jakýchkoli technických věcí ohledně webu - je to Martin Formánek (formes) a najdeš ho hned jako prvního v záložce "redakce"...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Vůbec nevím kdo to je a kde mám vzít kontakt, tohle nechávám na vás z redakce. Mišo už to navíc zařídil.
 
09.05.2012 15:38 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Netreba už som mu ohľadom toho písal. smajlik
 
Avatarhttp://hokej.idnes.cz/on-line-rozhovor-s-tomasem-plekancem-ds0-/ms-hokej-2012.aspx?c=A120508_164925_ms-hokej-2012_bem
 
AvatarReakce na příspěvek:Napiš tomu Martinovi, ať ti vytvoří přístup v adminu smajlik.
 
AvatarDíky smajlik Pokud by někdo s něčím nesouhlasil, i s nějakou drobností, tak napište.
 
Avatarmoc pěknej článek smajlik
 
AvatarSouhlasím, velice pěkný článek smajlik.
 
08.05.2012 22:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPekný článok, síce som si ho prečítal ešte než som ho dal na web. smajlik Už sa neviem dočkať ďalšieho zhrnutia. smajlik
 
AvatarJoel Quenneville- zajímavé jméno, ale je to jen spekulace a je pod smlouvou. Bylo by to asi fajn, když jsou s Marcem kámoši a po profesní stránce si rozumí.

Díky, útočníci budou ještě delší, už tak se dívám, že to je román jak Brno smajlik
 
08.05.2012 21:35 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTady trošku počteníčko
http://bleacherreport.com/tb/bgClM?utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter&utm_campaign=montreal-canadiens ;)

Jinak skvělej lánek, těším se na seřazení útočníků ;)
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Boston venku, myslím, že budu nít dobrou náladu ... | více
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík