Mekka hokeje prožila nádherný večer

05.12.2009, 16:25 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Nádherný večer si prožili všichni v Montrealu a snad i ti, kteří Habs fandí z dálky. Nejprve slavnostní úvod s vyvěšováním dresů pod strop Bell Centre, pak soupeř z Original Six a nakonec jasná výhra. Omlouvám se, že jsem před zápasem s Bostonem dvěma bodům absolutně nevěřila.

Pětaosmdesát minut, přesně tak dlouho trvala předzápasový ceremoniál k oslavám "stoletého" klubu. Všude plno emocí. Elmer Lach a Emile Bouchard vystoupali, tedy dresy s jejich čísly a jmenovkami pod strop Bell Centre. Slzy v očích měl snad každý, když Ryan O´Byrne odevzdával dres s trojkou Bouchardovi. V Bell Centre byla i spousta jiných legend. „Něco úžasného potkat se s těmito velikány. Mohl jsem je pozdravit, prohodit pár slov. Cítil jsem se jako dítě v hračkářství,” řekl Mike Cammalleri.

Po hodině a půl začal samotný zápas. V sestavě už byl Hal Gill a připsal si dva plusové body. Kdo čekal převahu Bostonu (jako třeba já), mýlil se a valil oči. Pod tlak se Montreal dostal až v závěru první třetiny, kdy už ale vedl 1:0. Pumelicí od modré otevřel skóre Špaček.

Začátek druhé třetiny vnesl všem fandům Habs do žaludku mravenčení, které se projevuje při nervozitě. Bruins měli dvojnásobnou přesilovku. Nedokázali ji ovšem využít, což byl možná klíčový moment utkání. Oslabení provázel obrovský řev fanoušků. Ten ještě zesílil, když na 2:0 zvýšil Cammalleri.

O pár minut později se Cammaleri trefil znovu a málokdo si myslel, že by tento výjimečný večer mohl Montreal ještě ztratit. Neztratil. Na 4:0 dával Metropolit. Do konce druhé třetiny se ještě jednou prosadil Cammalleri. Led zasypalo několik kšiltovek i dres Bostonu. „Tak na tohle nikdy nezapomenu. Řev, že vůbec není nic slyšet. Děkuju fanoušků za tenhle zážitek,” mluvil po zápase dojatý Cammalleri.

Čtyři góly při třinácti střelách. To se v podání Montrealu jen tak nevidí. Boston byl na kolenou. Jeho počínání nevydržel gólman Tim Thomas a pustil do branky Raska. Boston odevzdal v Montrealu dva body bez jakéhokoli násilí. A to měl výhodu několika přesilových her, včetně hry 6 na 3.

Skvělé představení předvedl Carey Price. Do utkání nastoupil se speciální maskou k výročí. Ve třetí třetině ho překonal jen Sobotka. „Všechny nás hodně inspirovali bývalí hráči Canadiens, kteří tu váleli,” řekl Price s tím, že si velmi cení pomoci spoluhráčů při oslabeních.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:U toho "trojtrička" je zde cena ted už 1000, ale já ho mám za 680:) jsem se teď díval:) a možná i levnější, protože zde jsem počítal celou dopravu a to díky objednání ještě toho druhé trička budu mít levnější o polovinu, zhruba...
 
AvatarReakce na příspěvek:Doprava i s clem stojí tak kolem 250 korun jak u čeho, kde máš nižší cenu, tak je vyšší doprava... Každopádně jsem si koupil jedno tričko, co tu stojí 850 za 580 a druhý (takové to trojtričko) za 800 a zde stojí 1200... Takže rozdíly sakra velký a to nemluvím třeba o bundách, tam to je i o 600 a víc... Dál jsem si šupl dvě potítka po 150 Kč, navíc jsem si vždy ty trička a potítka objednával od jednoho borca, takže za první zaplatíš 250 Kč poštovný a za druhý už jen zhruba půlku nebo ani ne... takže další ušetření... Mají tam plno věcí, třeba pyžamový gatě naprosto super a i věci, co zde nejsou, jako např. ty potítka, různý druhý triček, atd... Navíc jsem bral jen s možností koupit hned, takže kdyby si chtěl i trošku laškovat s přidáváním ceny, tak bys možná ušetřil i víc... Každopádně zde je to drahé a já si vždy budu objednávat takhle...
 
AvatarReakce na příspěvek:A jak je to na ebay řešeno s dopravou a clem? Jinak já si s Plekym nedopisuju tak často a už vůbec ne po nocích, ale zajímalo mě, co se tam mezi nima teď událo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Sakra taky bych si chtěl po nocích dopisovat s Plekymsmajlik smajlik smajlik Nebo bych mu mohl dělat tiskového mluvčího, když vím, co chce říctsmajlik smajlik No ani jedno z toho nebude, takže jsem si aspoň udělal radost a objednal jsem si přes ebay krásný věci za poloviční ceny než z našich nhlshopů...
 
AvatarReakce na příspěvek:No vidíš, popsal jsi to téměř stejně jako Pleky dneska v mailu...smajlik . Říkal, že to takhle nechtěl trefit, že mu to sjelo a že se to u nás hrozně nafouklo.
 
07.12.2009 15:44 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarProboha, kam jsi to koukalsmajlik
 
07.12.2009 15:39 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Gordice: V první chvíli jsem myslel že jši Pleky:-D
 
07.12.2009 14:08 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarKrejčí řekl na Nově: "Tohle se prostě nedělá, navíc, když je to Čech." Takže od Rusa by mu to asi tolik nevadilo.
 
07.12.2009 11:55 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
budu upřímný mě se ten Carcilluv zakrok docela zamlouval..teda abych to uvedl na pravou míru prostě se chtěl porvat a než to ten druhej pobral byl dole. Tou hokejkou dozad nemusel, ale řek bych že to bylo spíše takový vyprovokování než zákeřnost. Stim Plekym když jsem to viděl přišla mi to vcelku prasárna druhou stranou hokejky do ksichtu, ale věřim že mu to ujelo, že chtěl ho odstrčit aby mohl napadat a sjelo mu to do obličeje neúmyslně. Jinak podotýkám mám tvrdou hru jako za starých časů. Koukni te na finalé v Naganu s Ruskem, dkyby se tam pískalo jak se píská ted tak se hraje pořád tři na tři to byl panečku hokej:-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Co jsem pak viděl na Nově rozhovory s nima, tak Krejčí to docela hrotil se mi zdá a Pleky už dost odlehčoval, věděl že přepískl a myslím, že tam nebude žádné problém... Po buli se hned začli pošťuchovat a Krejčí pak odjížděl a Pleky mu dal do obličeje, myslím, že zrovna tak přesně nechtěl... Zdá se mi, že to dost nafoukli... Copak se nemůžou dva Češi z jinéch týmů trochu pokočkovat??? Přijde mi to jako jedna velká bublina, která za chvíli splaskne a že by z toho měly být nějaké rozpory v týmu ČR, taky nevěřím, jestli se tam Krejčí vůbec dostane...
 
07.12.2009 00:27 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarMíro, četl jsem ty příspěvky a je to banda nevzdělanců, kteří zápas neviděli. Je docela možné, že byl mezi něma nějaký konflikt již dříve v zápase, nevím. Zápas byl hodně vyhecovaný, k tomu umocněný naší častou hrou v oslabení. Pleky a celé mužstvo chtělo strašně moc vyhrát a inkasovat co nejméně, což se povedlo. Sám si viděl jak ve 3. třetině padli naši 2 hráči do střely, takový to byl boj. Kdyby měl být Pleky suspendován za takový malý šťouchanec začal bych vážně pochybovat o soudnosti vedení disciplinárky. Takový Carcillo byl suspendován na 4 zápasy za tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=Qws7Hp0WDRc
 
AvatarDocela by mě zajímal váš názor na ten konflikt Plekyho s Krejčím v závěru zápasu s Bostonem. Na nhlpro.cz k tomu napsali článek a v diskusi se to docela řeší... Já doufám, že to Pleky schválně neudělal a že to byl tak trochu emotivní okamžik, který vyplynul ze hry. Nechce se mi věřit, že takový pohodář by tohle udělal jen tak pro nic za nic...
 
AvatarVčera to proběhlo nad očekávání... Cammy řádil, ale Boston nám to dost usnadnil... Price opět vynikající a kdyby ze začátku nevytáhl několik skvěléch zákroků mohlo to být větší drama... Takové zápas jsme potřebovali, kdy dáme šanci skoro ze všeho a ještě nám pomůže soupeř... Gill je zpátky a odvedl solidní práci, Gomez snad začne taky pravidelně bodovat, Cammy zatím jednička posledních zápasů společně s Carym a i Pleky jim velmi sekunduje... Aspoň jeden rival poražen a důležitý dva body doma... Teď další těžké dvojzápas a navíc nás čekají dlouhé výlety, takže chce to pobrat co nejvíce bodů:)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 06.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík