Montreal zdolal Seatle

05.12.2023, 09:32 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Habs v polovině zápase vedli 3:0. Krakeni do druhé přestávky snížili a ve 45. minutě udělal ze zbytku duelu drama Vince Dunn, který využil střelou od modré přesilovku. Těsné skóre pak platilo až do poslední minuty. Hosté pochopitelně odvolali ve snaze vyrovnat gólmana a v čase 59:28 trefil jejich opuštěnou branku Josh Anderson.

Branky a nahrávky
5. Monahan (Jos. Anderson, Evans), 24. Pearson (Gallagher, Dvorak), 27. Monahan(Suzuki, Caufield), 60. Jos. Anderson - 35. McCann(Dunn, Larsson), 45. Dunn (Tolvanen, Beniers).

Statistika
Střely na bránu: 30 - 33 | Přesilová hra: 1/1 - 1/2 | Trestné minuty: 4 - 2
Kdo se postavil do brankoviště?
Samuel Montembeault (MTL) - 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00
Philipp Grubauer (SEA) - 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7 %, odchytal 59:01

Tři hvězdy utkání
1. Sean Monahan (MTL) 2+0
2. Nick Suzuki (MTL) 0+1
3. Josh Anderson (MTL) 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarUž v minulém zápase proti Kings Slafkovský připravil několik velmi dobrých šancí pro své parťáky a v tomhle směru se jeho hra poslední dobou zlepšila - ty góly tomu pořád chybí, ale je to dobrý náznak, tak snad v tom bude pokračovat. Jinak ten zápas byl hodně tvrdý ze strany Sabres, velká škoda, že jsme v sestavě neměli Xhekaje smajlik. Přidám se ke chvále Primeaua, opravdu chytal velmi dobře a není to letos zdaleka poprvé - měl by dostávat ještě více šancí a opravdu bychom měli začít hledat zájemce o Allena, protože budoucnost u nás má určitě dvojice Montembeault-Primeau...
 
AvatarSice mě docela nasralo, že jsme ztratili dvougólové vedení, ale jinak to byl hodně zábavný a po většinu času celkem vyrovnaný zápas. Je ale třeba zase říct, že ve třetí třetině jsme měli dost sevřené půlky, ale dokázali jsme to ustát. Nájezdy v našem podání opravdu něco Lahodného. Jak napsal Michal, snad se Slafkovský díky tomě pěknému nájezdu zvedne ještě více. Zatím to vypadá, že z něj nebude střelec jak se předpokládalo, ale výborný tvůrce hry. Byl bych samozřejmě strašně rád, kdyby svojí kvalitu vyjádřil i střelecky, třeba se tak stane.
 
AvatarPrimeau vynikající. Slavek herně jde nahoru, jen bohužel zakončení zatím bída, nevěří si, snad mu dobře provedený nájezd zvedne sebevědomí. Dva body super...
 
10.12.2023 09:47 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarDnes škoda těch velkých šancí v závěru. Primeau taky výbornej. Slaf se v posledních několika zápasech zlepšil a hraje moc dobře, jen by to chtělo vyjádřit i bodově.
 
AvatarOd LA jsme dostali ráznou lekci z účelného a produktivního hokeje - zatímco my trefovali tyče, oni dávali góly... Přitom na oko nebyla naše hra nijak hrozná, tentokrát se mi celkem líbil Slafkovský, který připravil několik velmi dobrých šancí pro své spoluhráče. Ale to neproměňování a třeba při prvních dvou gólech nedůsledné bránění nás stálo nějaké ty body...
 
AvatarAle pálil, dost často a dost často to končilo na zadním mantinelu - to neplatí úplně pro tento zápas, ale většinu předešlých...smajlik. Jinak souhlas, že se snažil fakt hodně, to se mu upřít nikdy nedalo.
Jinak tenhle zápas výborný začátek a postupné uvadání, kdy jsme to kolikrát bránili zuby-nehty. Monahan opět konečně gólově a hned dvakrát, což jsem moc rád - hraje s přehledem, působí podobně klidně jako Dach. Montembeault opět přesvědčil, že novou mlouvu dostal zaslouženě! Jak už jsem říkal, nejraději bych volil odchod Allena, ale s jeho smlouvou ho bude těžko někdo chtít nyní (jak se mluvilo o Edmontonu...), možná by to dávalo smysl při TD - je to čistě pragmatická domněnka, není to o tom, že on by byl z těch tří nejslabší...
 
AvatarSuper týmový moment po EN Andersona, to se mi moc líbí. Andy hrál skvěle i proti Detroitu a jeho přihrávka na Lidstroma zařídila vyrovnání, dnes opět skvělé áčko u Monahanové branky plus ten gól do prázdné. Jde vidět, že si prostě věřil a nepálil zbytečně z každé pozice, aby se trefil. Tak snad to ze sebe shodil a začne se trefovat častějí.

Nerozumím naší taktice s golmany, měl jsem za to, že to touto dobou bude vyřešené a jeden se z té trojice bude pakovat, Monty to tedy asi nebude, trade Allena se ale asi moc čekat nedá. Primeau každopádně nemůže hrát 2 zápasy měsíčně věčně, pokud jsou s ním nějaké plány, no uvidíme.

Newhook to už je prokletí, bohužel.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Seatle Kraken
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík