Habs "pozametali" javorové listy

28.04.2013, 11:46 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens predviedli vo štvrtkovom zápase proti Winnipegu Jets vyrovnaný výkon a „tryskáčov" zdolali v pomere 4:2. Dôležité víťazstvo, ktoré zaiste dodalo hráčom Habs sebadôveru po sérii nevydarených stretnutí. V sobotu čakal Montreal posledný tohtosezónny duel na ľade Toronta Maple Leafs. Habs v tomto ročníku s Torontom prehrali tri z doterajších štyroch vzájomných zápasov, naposledy pred dvoma týždňami vysoko 1:5. Canadiens tak majú „javorovým listom" čo oplácať, navyše Leafs sú najpravdepodobnejším súperom Montrealu v prvom kole play-off. Do zostavy sa po odpykaní si päťzápasového dištancu vráti útočník Ryan White a v bránke dostane príležitosť Peter Budaj.

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Ryder - Plekanec - Gionta
Galchenyuk - Eller - Bourque
Moen - White - Prust

Markov - Subban
Bouillon - Tinordi
Gorges - Diaz

Prvú vážnejšiu príležitosť si vypracovali domáci hráči. Na konci úvodnej minúty stretnutia sa pred bránku Montrealu šikovne predral útočník Nazem Kadri, našťastie Peťo Budaj jeho pokus zneškodnil. O pár sekúnd neskôr si brankár Habs poradil aj s nepríjemnou strelou Phila Kessela. V ôsmej minúte sa forward Joffrey Lupul pokúsil dostať do útočného pásma Canadiens, avšak jeho prienik bol zastavený krásnym bodyčekom od P.K. Subbana. V jedenástej minúte si Leafs vypracovali ďalšiu dobrú príležitosť, keď Budaja spoza bránky ohrozil Jay McClement. Po viac ako desiatich minútach sa k slovu konečne dostali aj hráči Montrealu. Obranca P.K. Subban potiahol individuálnu akciu cez celé klzisko a strelou od modrej preveril Reimerovu pozornosť. V trinástej minúte počas presilovej hry mal otvárací gól zápasu na hokejke montrealský forward Max Pacioretty, lenže gólman Toronta aj so šťastím vyrazil puk. V čase 14:57 úvodnej dvadsaťminútovky poslal rozhodca za hrubosť na trestnú lavicu obrancu Andreja Markova. Leafs ponúknutú presilovú hru využili, keď Budaja prekonal prízemnou strelou z medzikružia útočník Phil Kessel. Odpoveď zo strany Habs prišla na konci osemnástej minúty. Brendan Gallagher šikovne nahral na voľného Ellera, ktorý umiestnil puk do Reimerovej bránky. Po prvej tretine sa odchádzalo do šatní za nerozhodného stavu 1:1.

V dvadsiatej tretej minúte sa v ďalšej dobrej príležitosti ocitol montrealský forward Max Pacioretty, lenže James Reimer si s jeho strelou bez problémov poradil. Montreal sa ujal vedenia v dvadsiatej piatej minúte, keď Andrej Markov strelou pomedzi hráčov prekonal domáceho gólmana. V dvadsiatej siedmej minúte bol útočník Nazem Kadri pri svojom prieniku pred bránku Montrealu zastavený nedovoleným spôsobom od Raphaela Diaza a hráči Toronta sa zahrali ďalšiu presilovú hru. Našťastie Habs sa úspešne ubránili a v tridsiatej minúte dokonca navýšili svoje vedenie. Na 3:1 zvyšoval aktívne hrajúci forward Brendan Gallagher, ktorý predviedol svoju rýchlosť a z hráčov Maple Leafs spravil len prizerajúcich sa štatistov. V tridsiatej siedmej minúte sa útočník Ryan White drzo predral pred Jamesa Reimera a dostal sa aj k zakončeniu, ale brankár Leafs tentokrát podržal svojich spoluhráčov. Po štyridsiatich minútach Canadiens vyhrávali nad Torontom 3:1.

Počas záverečnej dvadsaťminútovky nechceli hráči Montrealu ponechať nič na náhodu a dobre rozbehnutý zápas dotiahnuť do víťazného konca. Habs sa toto predsavzatie podarilo úspešne napĺňať. V štyridsiatej tretej minúte sa totiž gólovo presadil Tomáš Plekanec a Jamesa Reimera v bránke vystriedal jeho kolega Ben Scrivens. Necelé tri minúty pred koncom stretnutia si Leafs zahrali presilovú hru, keď sa nedovoleného zákroku dopustil obranca P.K. Subban. Canadiens však dobre bránili a Peťo Budaj chytal spoľahlivo, takže Habs nakoniec zvíťazili nad odvekým divíznym rivalom v pomere 4:1.

Krajší záver sezóny si hráči Montrealu snáď ani nemohli priať. Teraz si môžu chalani dopriať pár dní voľna, pretože potom ich čakajú nesmierne náročné boje v play-off. Habs si však na meno svojho súpera v prvom kole budú musieť ešte chvíľu počkať. Ktorý tím to podľa vás nakoniec bude?

Hviezdy zápasu:
1. Lars Eller 1 + 2
2. Brendan Gallagher 1 + 1
3. Andrej Markov 1 + 1

foto: Graig Abel/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
07.05.2013 11:56 | reagovat
aa | a@centrum.cz
sportovní sázení, velmi spolehlivé info

www.caspe.iprostor.cz
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano smajlik.
 
AvatarTimothe Bozon has nominate to A team Franco on WCH.
 
30.04.2013 22:54 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJak je to vlastně potom ve finále, kdyby se teoreticky utkali Canadiens s Anaheimem, kdo by měl výhodu domáciho prostředí? Oba týmy skončili druzí, Anaheim ale získal víc bodů, znamenalo by to domácí pro Ducks?
 
30.04.2013 20:41 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Věřím tomu, že pokud na nás padnou Rangers že je v pohodě přejedem ;)
 
Avatarhttp://www.euro-liga.eu/news/podle-simulace-z-nhl-13-vyhraje-stanley-cup-new-york-rangers/
 
Avatardocela pekna simulace:), finale konference:)
 
30.04.2013 17:17 | reagovat
Dave | dave.havas@gmail.com
Reakce na příspěvek:Hamiltonu by se nějací hráči hodili, i když Habs kádr je základ.) Docela by mě zajímalo jak se daří Louisovi Leblancovi, snad taky brzy pronikne do NHL...
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi se borec příští rok nespokojí s pozicí v AHL, tak doufám, že si výkony NHL zaslouží!
 
AvatarKristo nominated to WCH USA A team
 
Avatarottawa to bude vyrovnany souboj , ale zas ich azb tak nevelebme
jiste lepsi zacatek PO ako proti bos , pit, ci nyr
 
AvatarReakce na příspěvek:Oni hrají hlavně skvěle v defenzivě, což nám ve "parádním" závěru ZČ chybělo. To musíme zlepšit a jak říkáš, bude to hodně stát na golmanech, ostatně jako každá série. Jak myslíš Markova mimo formu? Ofenzivní formu určitě nemáš na mysli, tam není co vytýkat a v defenzívě si myslím drží celou sezonu svůj standart, tedy špatný, ale že by to teď bylo nějak horší se mi nezdá.
Prusty mě taky znepokojuje, ty jeho grimasy při každém kontaktu nejsou dobré, ale co naděláme.
Stejně našim věřím a hlavně věřím tomu týmu. Máme na ně.
 
AvatarOttawy se též obávám víc než Toronta či Islanders. Ale jak se říká frázovitě, porazit se musí každý a o to větší chuť bude z postupu! Viz. vzpomeňte na spanilou jízdu přes Washington a Pittsburgh :) No konečně nám to začíná!
 
29.04.2013 10:01 | reagovat
Dave | dave.havas@gmail.com
Reakce na příspěvek:a sakra...smajlik
 
29.04.2013 08:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Naprosto s tebou souhlasím..Já do poslední chvíle doufal, že nepůjdeme na kanadský tým, ale výjde jeden z New Yorku. Skvělý Anderson, Norris Trophy winner back. Šance i že se vrátí Spezza. My lost Emelin, klíčový hráč do PO Prust nakřáplej:/ Carey bude muset stát na hlavě a konečně po letech urvat sérii v PO, kort při neformě Markova a absenci Emelina. Bude to série jako řemen. Jsem zvědav, může to být i na sedm. Doufám Habs in six díky domácímu prostředí na obou stadionech, ale bojím jak na nhl.com hlasí..Ottawa in rise, my v poklesu, Sens in six.

Takže Habs, Isles, Hawks come on!
 
AvatarReakce na příspěvek:No aspoň to nebude tak vyhecovaný jako s Torontem. Lehký soupeř to určitě není a klidně nás může poslat na dovolenou, ale já mám radost, že se mezi sebou vymlátí Toronto s Bostonem - o jednoho z "milovaných" méně...smajlik.
 
AvatarNo, tak nakonec Ottawa, to nebude lehký soupeř, pro mě rozhodně těžší než Toronto... Vrátili se jim hráči, v brance Anderson, snad se kluci dobře připraví a půjdeme dál...
 
28.04.2013 21:55 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:http://prntscr.com/12ktj2
 
28.04.2013 20:35 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No pre Jemelina sezóna skončila predpokladám.
 
28.04.2013 20:24 | reagovat
Dave | dave.havas@gmail.com
kluci, nevíte jak to vypadá s Jemelinem... ? Hodil by se.) I když Jared hraje dobře
 
28.04.2013 17:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Hej také tímovo-rodinné foto smajlik
 
28.04.2013 17:01 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
hezký video z focení hráčů Canadiens s rodinami. smajlik smajlik
http://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console
malá Ellerová je kouzelná smajlik je tam i Plekyho Lucka s Matyáškem smajlik
 
AvatarParádní titulek smajlik smajlik smajlik
Velká výhra, která nám vnesla zase trochu sebevědomí do PO. Takže jen pokračovat v podobné hře.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 12.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Jak už jsem psal, docela mě překvapil Winnipeg, i ... | více
  • Celkem tady chcípl pes, tak se vás ptám. Jak ... | více
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík