Důležité utkání proti Penguins jsme zvládli.

04.02.2009, 17:19 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Po hodně smolném zápasu proti Bostonu čekal na Canadiens v úterý večer možná ještě důležitější souboj. Do Bell Centre přijeli "Tučňáci" z Pittsburghu v čele se svými oběma hvězdami Crosbym a Malkinem a samozřejmě také s bývalým koučem Habs Michelem Therienem na střídačce. Důležitost zápasu byla dána postavením obou mužstev v tabulce Východní konference - Pittsburgh byl na nepostupové 10.příčce, od 5.místa, na kterém sídlili Habs, je dělilo 9 bodů a na 8.místo, zaručující jako poslední postup do play-off, ztrácel pouze body dva...

A hosté začali dobře, prakticky z první vážnější akce se dokázal při svém vůbec prvním střídání v zápase NHL prosadit mladíček Caputi, když domácí předvedli přímo tragické střídání a poté již známou "bolest" posledních dní, nedůraz před vlastním brankářem. Naštěstí ani Penguins se nevyvarovali hrubky, kterou předvedl jejich gólman Fleury a to nedlouho po prvním gólu - vydal se za nahozeným pukem za svou branku, kde však s rozehrávkou příliš otálel, S.Kosticyn ho o kotouč obral a poslal naslepo před prázdnou branku, kde sváteční střelec Hamrlík byl rychlejší než vracející se brankář hostí - 1-1. Od této chvíle jsme byli podstatně aktivnější, ovšem byla to taková platonická převaha, která k ničemu nevedla. Obraz naší hry byl sice trochu lepší než v zápase proti Bostonu, ale do ideálu nebo lehkého nadprůměru to mělo ještě hodně daleko. Ale snaha se našim hráčům rozhodně upřít nedala a hned na začátku druhé poloviny zápasu za ní byli odměněni a to hned dvakrát... Nejprve si při vlastním oslabení počínal výborně na obranné modré Higgins, který využil zmatků při hostující rozehrávce a samostatný únik proměnil skvěle a chladnokrevně střelou do levého horního růžku Fleuryho branky. O pět minut později bylo ještě veseleji, to se svým perfektním forčekingem prezentovala řada vedená Lapierrem a právě její vedoucí po nezištné přihrávce Paciorettyho zvýšil zblízka na 3-1. Nadějný výsledek jsme celkem v pohodě drželi až do poloviny poslední části a opět jsme zahodili některé solidní šance, které nás nakonec mohly téměř mrzet. V 11.minutě poslední třetiny se totiž nenápadnou střelou v přesilovce prosadil Malkin (Price určitě neměl čisté svědomí, ale jinak znovu předvedl svůj vysoký standart) a zadělal tím na napínavý závěr. Ten však v minutě šestnácté odmítla znovu obnovená řada "Three Amigos", když po "ťukesu" celého trojlístku nadvakrát skóroval Andrej Kosticyn. Tato řada zahrála velmi dobrý zápas, což ostatně kvitoval i trenér Carbonneau:"Myslím si, že ta řada hrála dnes večer hodně dobře. Nastupovali proti Crosbymu a Malkinovi, a až do třetí třetiny, kdy soupeř svou nejúdernější dvojici útočníků rozdělil, odváděli proti nim výbornou práci." Dvoubrankový náskok jsme si už pohlídali až do konce zápasu a připsali si tak dva důležité body, hlavně pro psychiku hráčů, která nebyla a možná ještě stále není úplně v pohodě.

První hvězdou zápasu byl za gól a asistenci vyhlášen Roman Hamrlík, druhou pak Max Pacioretty, na třetí místo se dostal Sidney Crosby, který ale moc vidět nebyl... Nyní máme dva dny volno a poté nás v pátek a sobotu čekají divizní souboje - nejprve v Buffalu a pak doma proti rivalovi z Toronta.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ještě vyčkejte, Martin bude až po víkendu, takže potom váš problém určitě vyřeší.
 
06.02.2009 12:02 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Asi to je ještě nefunkční páč mě to taky nejde smajlik
 
AvatarVím, že to nepatří k tématu, ale jak si dám avatar do profilu ? Jaksi se mi to neukládá :))
 
AvatarV Buffalu tipuji vítězství po prodloužení
 
05.02.2009 22:08 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak nějak. Jen ještě na to navázat v pátek na ledě Buffala...
 
Avatarmyslím že důležité vítězství potvrzené solidní hrou smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík