Rozhodující zápas pro play-off ?

27.03.2009, 13:01 | Aktuální téma |  Pavel Nadrchal
 

Montreal Canadiens proti Tampa Bay Lightning. Přesně tento duel byl o dnešní noci k vidění. I přesto, že Habs ještě v 50. minutě zápasu vedli o dvě branky, v normální hrací době nezvítězili. Vítězství jim přinesl až gól v prodloužení z hole Koiva, při kterém si připsal asistenci český forvard Plekanec. Dá se tento duel označit jako klíčový, který nasměroval Habs do play-off?

Nejdříve se podívejme na současný stav Východní konference. Na šestém místě je Pittsburgh Penguins s 88 body (75 zápasů), na sedmém místě New York Rangers s 87 body (75 zápasů) a na posledním postupovém místě se nachází právě Habs s 85 body a odehranými 74 zápasy. Deváté místo okupují Panteři z Floridy se ziskem 83 bodů (75 zápasů) a posledním „potencionálním" týmem, který by mohl ještě s kartami zamíchat, je Buffalo se 78 body (73 zápasů). Ale Šavle mají na postup už daleko menší šanci než výše zmíněné týmy a co nevidět se tato šance může posunout pouze do teoretické roviny.

Canadiens, v sezóně, kdy slaví 100 let od svého založení, přece nemohou chybět v play-off. A hned příští zápas může být velmi klíčový. Habs nastoupí proti Buffalu, které bude hrát o play-off a to v pravém slova smyslu. Pakliže by tento duel tým z Buffala prohrál, jeho šance na play-off by se dostaly na bod mrazu. V ten samý den hraje Florida v Dallasu a i tento duel bude napínavý, jelikož stejně jako Florida, tak i Dallas nemá play-off zdaleka jasné a tak se můžeme těšit na velký boj, který ovlivní nejen dění v Západní konferenci, ale také dění okolo osmého místa v konferenci Východní.

Teoreticky by mělo Montrealu stačit k dosažení na play-off po 82 zápasech 91 bodů. Je však zároveň potřeba sbírat body v důležitých zápasech. Na Montreal čekají zápasy s Buffalem Sabres, Chicagem Blackhawks, New York Islanders, Torontem Maple Leafs, Ottawou Senators, New York Rangers, Bostonem Bruins a Pittsburghem Penguins.

Body se očekávají hlavně v souboji s Buffalem (2b.), Ostrovany z New Yorku (2b.), Torontem (2b.) a dále s Rangers (1b.) a Pittsburghem (1b.). Nakolik bude tato prognóza úspěšná, záleží pouze na hráčích Montrealu. Navíc by nebylo špatné, aby se před play-off dostali do herní pohody, kterou v posledních týdnech ztratili a která se velmi těžko získává zpět.

Jak je vidět, 91 bodů není vůbec nereálných, ba naopak. Dá se velmi dobře odhadnout, že by měl mít Montreal na konci základní části na svém kontě dokonce 93 bodů, což by mu mělo zajistit s přehledem postup mezi nejlepších 16 týmů celé NHL.

A je tu ještě jiný pohled na věc z pohledu českého fanouška. Pakliže Habs se na poslední chvíli dostanou do play-off, dá se čekat, že tím devátým zůstanou hráči Floridy Panthers. A snad každý fanoušek českého hokeje by si přál, vzhledem k dosavadním výkonům brankářů v reprezentaci, aby na mistrovství světa chytal jako jednička brankář Floridy, Vokoun. Pakliže by vyšly obě dvě části výše nastíněné, fanoušek Montrealu by musel být naprosto spokojen.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Čtyři minuty před koncem vede o dva góly, takže je tam asi hotovo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry florida nevyhrala ale vede smajlik Stejne asi vyhraje
 
AvatarTak bohuzel mame jen bodik. Proste tyhle zapasy maji koncit remizou. Oba tymy si bod zaslouzili. Buffalo bylo o drobet stastnejsi a veze si megadulezity bodsmajlik Meli jsme rozhodnout ve hre. Taky nechapu jak buffalo bruslilo. Prave jsem cekal ze je v zaveru fyzicky prejedeme... No nic bod dobry. Nejvic me nasrala florida ktera vyhrala v Dallasu smajlik smajlik Proste vsichni sbiraji bodiky. Chce to aby nekdo uz odpadl. Snad to nebudeme my. Po dnesku se zase nic nezmenilo. Jsme tam kde jsme byli. Jen buffalo o bod blize.
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel jsem se nemýlil smajlik. Florida v Dallasu vede, takže budeme mít náskok pouze jediný bod! Sice to dneska nedopadlo úplně katastrofálně, ale situaci nám to hodně zkomplikovalo. Teď přijede velice silné Chicago a to bude hodně tvrdý oříšek. Veliká škoda toho dneška...
 
AvatarBuffalo má včerejší zápas v nohou a přitom nás v poslední třetině i v prodloužení naprosto jasně přebruslilo... Nechápu, co se s našima stalo? Nájezdy budou těžký, Buffalo tam má hodně dobrý střelce a moc šancí tam nevidím...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:První třetinu jsem neviděl, užíval jsem si ještě koncertu Tří sester...smajlik Ale začátek druhé třetiny mi ten zážitek pěkně zkazil. Naštěstí pak přišel Higginsův krásný gól a potom se začaly z naší strany dít věci, na které se nechalo dívat. Ale při hře 5 na 5 je Buffalo hrozně nebezpečné a zdaleka to není taková procházka jako většina zápasu s Tampou. Třetí třetina, to budou nervy!
 
AvatarTak to je parada ten zapas. Atmosfera, hra a momentalne i vysledek smajlik Vsecha cest Buffalu. Snad ale udrzime a vyhrajeme. Skvely hokej
 
AvatarTak at se do PO dostaneme nebo ne, dneska je to zapas jako v PO se vsim vsudy. Prohravame ale podle me jsme lepsim tymem. Bohuzel opet nedavame vylozene sance, a Miller ma vic stesti jako rozumu smajlik Doufam ze se ho nebude drzet cely zapas... Gol BUF jsem nevidel, celou treinu se mi to neseklo, jen jednou - gol a nasledne opakovacky. To je pech. Musime otocit !!! GO HABS
 
Já raděj tipovat nebudu, doufám, že získáme tolik bodů, aby to stačilo na play off a pak se děj vůle Božísmajlik Doufám, že porazíme doma Buffalo a pak se uvidí, tím vyřadíme dalšího protivníka a hned to bude veselejší. Hlavně je potřeba, aby se už konečně chytl Price, předvede několik pěknéch zákroků a pak pustí vždy jeden nebo někdy i více lacinějších golů, to chce rozhodně zlepšit, první lajna snad nabírá formu před play off a já věřím, že to nás zachránísmajlik
 
AvatarMůj odhad je, že dva body získáme s Buffalem a Ottawou, bod s Chicagem, Islanders a Penguins, s Torontem, Rangers a Bostonem prohrajeme po základní době. To znamená 7 bodů, což by podle propočtů autora článku mělo teoreticky stačit, ale praxe může být úplně jiná...
 
AvatarJá osobně čekám bodíky doma s Ottawou s Islanders a Torontem. Ti by teorericky meli klast nejmensi odpor. Bostonu asi pujde taky o prd tak by taky mohli pustit bodik. Ale ono to ve skutecnosti byva uplne jinak. Nejtezsi zapasy budou doma s Buffalem venku s NY radgers a doma s Pens (na ty se nam moc nedari). ALe doufejme ze zapase s pens uz nebude nic resit. GO HABS !!! Mame to ve svych rukou. Ted doma dame Buffalo a je o jednoho mene !!!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík