Deset největších nadějí Canadiens

19.10.2010, 15:03 | Zajímavosti |  Monika Gordíková
 

Ačkoliv získal Montreal v základní části uplynulého ročníku nejméně bodů od výluky nejvyšší zámořské soutěže, ve vyřazovacích bojích všechny šokoval, když došel až do finále Východní konference. Překvapí už v této sezoně také některý z talentovaných mladíků Canadiens? Pohleďte na žebříček deseti nejlepších z nich.

10. Aaron Palushaj, pravé křídlo, USA
21 let, 183 cm, 84 kg


Zářil na michiganské univerzitě, kde v letech 2007-09 nastřádal v 82 zápasech celkem 94 bodů (23+71). Mezi profesionály v AHL však zatím nedokázal naplno využít svůj ofenzivní potenciál. Někdy mu bývá vyčítána až přílišná pasivita a opatrnost.

9. David Desharnais, centr, Kanada
24 let, 170 cm, 80 kg


Moc nevyrostl. To mu ale nezabránilo v touze hrát profesionální hokej. Desharnais je tvrdý pracant, což mu pomáhá zlepšovat se každým rokem. V minulém ročníku už patřil mezi hvězdy AHL, když nastřádal 78 bodů (27+51) v 60 duelech. Zahrál si rovněž šest zápasů za hlavní tým Canadiens. Nyní doufá, že v právě probíhající sezoně využije Montreal jeho útočných kvalit více.

8. Ben Maxwell, centr/levé křídlo, Kanada
22 let, 183 cm, 80 kg


Jeho zkušenosti z NHL čítají 20 duelů. Ačkoliv v nich Maxwell nebodoval, týmu pomohl poctivou defenzivní prací. Rodák z Britské Kolumbie ale umí také útočit. V minulém ročníku AHL nastřádal 44 bodů (16+28) v 57 zápasech.

7. Alexandr Avtsin, pravé křídlo, Rusko
19 let, 190 cm, 90 kg


Zkušenosti sbíral v Rusku. Nejtěžší zkouškou pro něj dosud bylo působení v KHL, kde odehrál 30 zápasů, v nichž posbíral devět bodů (3+6). Avtsin je výborný bruslař se šikovnýma rukama a ideální hokejovou postavou, která ho předurčuje k bolestivé práci před brankou soupeře. V tomto ročníku nastupuje rodák z Moskvy za farmářský tým Montrealu v Hamiltonu.

6. Yannick Weber, obránce, Švýcarsko
22 let, 180 cm, 88 kg


Jeden z největších talentů švýcarského hokeje. Weber zářil jak v ontarijské juniorské lize, tak mezi profesionály v American Hockey League. V sezoně 2008-09 si díky 44 bodům (16+28) v 68 utkáních dokonce zahrál All-Star Game AHL. Talentovaný ofenzivní bek s výbornou střelou prošel všemi věkovými kategoriemi švýcarské reprezentace a zahrál si i na posledních olympijských hrách ve Vancouveru. V současnosti čeká na velkou šanci v hlavním mužstvu Montrealu. Dosud odehrál za Canadiens osm duelů.

5. Jarred Tinordi, obránce, USA
18 let, 193 cm, 94 kg


Kapitán zlaté reprezentace Spojených států na posledním světovém šampionátu do 18 let zaujal vedení Montrealu natolik, že si jej vybralo jako svou první volbu v posledním draftu. Ačkoliv Tinordi není žádný ofenzivní démon, mužstvu prospívá dobrým bruslením a tvrdou hrou, pro kterou je díky své mohutné postavě předurčen.

4. Danny Kristo, pravé křídlo, USA
20 let, 180 cm, 82 kg


V minulém roce prožil strmý vzestup ve své kariéře. Nejdříve získal s americkými juniory zlaté medaile na světovém šampionátu do 20 let, načež byl vyhlášen nováčkem roku univerzitní NCAA. Pomohlo mu k tomu 36 bodů (15+21) v 41 zápasech. Kristo je neskutečně rychlé křídlo s velkým ofenzivním potenciálem. V pravé probíhající sezoně NCAA se ale rozjíždí pomalu.

3. Louis Leblanc, centr, Kanada
19 let, 184 cm, 82 kg


Také Leblanc má za sebou úspěšnou sezonu na univerzitě. Ve 31 utkáních nastřádal 23 bodů (11+12) a vydobyl si místo v All-Star týmů nováčku NCAA. 19letý Kanaďan se ale rozhodl přejít do quebecké juniorské ligy; nyní nastupuje za Montreal Juniors. Zatím se mu daří skvěle, sbírá téměř dva body na zápas. Leblanc výborně bruslí, na ledě má přehled a nevypustí žádný souboj.

2. Lars Eller, centr/levé křídlo, Dánsko
21 let, 185 cm, 90 kg


Jeden z hráčů, který do Montrealu přišel ze St. Louis za slovenského brankáře Jaroslava Haláka. Eller patří k nové vlně talentovaných Dánů, kteří dobývají švédskou Elitserien a zámořskou NHL. Sám Eller si už stihl udělat jméno v AHL, kde v 70 zápasech nasbíral 57 bodů (18+39). Rovněž odehrál sedm duelů za Blues, přičemž se dvakrát zapsal do střelecké listiny. Tvrdý pracant s ofenzivním potenciálem se v současnosti snaží využít nabídnutou příležitost v hlavním týmu Canadiens.

1. P.K. Subban, obránce, Kanada
21 let, 180 cm, 94 kg


Hokejista tmavé pleti zářil mezi juniory, z mistrovství světa do 20 let má zlatou medaili a problémy mu nedělal ani přechod mezi profesionály, neboť ve své premiérové sezoně v dresu Hamiltonu (AHL) nasbíral úžasných 53 bodů (18+35) v 77 zápasech. Tento ročník tak odstartoval už v NHL a zdá se, že zpět do nižší ligy se nevrátí. Subban je skvělý bruslař, rozumí si s pukem a dokáže řídit přesilovky. V časovém horizontu několika let by mohl být nejdůležitějším článkem montrealské defenzivy.

zdroj: nhlpro.cz

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
21.10.2010 13:57 | reagovat
a | a@centrum.cz
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://caneo.blog.cz/
 
20.10.2010 12:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarCoach Jacques Martin said Tuesday that Markov, who had surgery in May to repair a knee ligament that was torn during the playoffs, will sit out a home game Thursday against New Jersey and a game Saturday night in Ottawa.

Vim, že si tim asi pobouřim asi většinu fans, ale pokud ty jeho potíže budou přetrvávat, pokusil bych jej vyměnit. PK do jeho role doroste, vim ze když je zdraví patří mezi TOP ten beků v lize, ale prostě já už moc nevěřim, že kolena mu budou držet. Nadruhou stranu když vidim co bere Jarda a hraje...tak Marky si svoje odvede..Nadruhou stranu končí smlouva Gorgesovi(priorita léta na podpis) Hamr by mohl dát ještě sezonu za veteran plat:) ale aby nešel radši pryč na nějaký ten melounek víc...Weber, má na to hrát v A týmu!
 
AvatarReakce na příspěvek:Já myslel, že jen na Devils, Ottawu že stihne?
 
20.10.2010 11:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak Marky nebude připraven ani na Devils ani na Ottawu:( Ten kluk uz ma ty kolena chronicky, odvazim si ty tvrdit ze neni spochny odehrat celou sezonu bez zraneni!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Savard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale ... | více
  • Jinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná ... | více
  • Hutson - minule první zápas a první bod, dnes ... | více
  • Výborně napsané Pardo, kloubouk dolů. Souhlasím se vším. Myslím, ... | více
  • Neřekl bych, že to byla nevydařená sezóna, spíš tato ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík