Habs si připsali již třetí výhru v řadě, tentokrát to odnesli Senators

08.12.2010, 15:09 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Po dvou výhrách nás čekal doma v Bell Centre, odvěký divizní rival v podobě Ottawy Senators. Bylo to již čtvrté poměřování sil se Sens v letošní sezoně. V předchozích utkáních jsem dvakrát vyhráli a jednou si odnesli porážku. Sestava zůstala totožná jako minulé utkání. To znamená, že opět nenastoupil mladý talent P.K Subban, a to již ve třetím utkání v řadě. Do brány nastoupil opět Carey Price.


Sestava: Kostitsyn - Plekanec - Gionta
Cammallari - Gomez - Moen
Pyatt - Halpern - Lapierre
Pouliot - Eller - Darche


Zápas začal ve velmi dobrém tempu a po chybné rozehrávce v obraně se na mezikruží sám před Pricem ocitl Spezza. V prvních šancích se Canadiens ukázali až ve třetí minutě. Nejprve se kolem své osy obtočil Plekanec a poté dorážel z velké blízkosti brány soupeře Gionta. V sedmé minutě se před soupeřovou bránou tlačil Eller, ale ani on zblízka na Leclaira nevyzrál. V osmé minutě se to málem povedlo z levého kruhu Kostitsynovi, ale golman hostí měl velké štěstí. V deváté minutě si Habs zahráli první početní výhodu zápasu. A hned po pár vteřinách ji využil Cammalleri, poté co z pravé strany nadvakrát vystřelil na Leclaira a ten na druhou střelu umístěnou k pravé tyči nestačil. V čase 09:09 se Canadiens dostali do vedení 1:0. Po vstřelení branky se hrál nadále opticky vyrovnaný hokej, avšak na střeli a velké šance dominovali jasně Habs... Bohužel ke konci třetiny jsme šli do oslabení a pár vteřin před koncem jsme inkasovali z hole Foligna po krásné nahrávce Spezzy. V čase 19:51 bylo vyrovnáno. Za rámeček si tento gól nedá ani obrana a ani jinak skvěle chytající Carey Price.


Druhé dějství jsme začali velkou aktivitou, a vyslali na soupeřovu bránu několik střel... I v dalších minutách Habs rozjížděli jednu akci za druhou, ale žádná se neujala. V páté minutě si velkou šanci vytvořil Eller a Lapierre, když se oba tlačili do brankoviště, avšak kotouč za záda golmana Leclaira nedostali. Hned poté vyslal propagační střelu na Price Winchester, Price byl však připraven. V deváté minutě vyslal nebezpečnou střelu od modré z pravé strany Weber, ta se ale neujala... Neuběhla ani minuta a Kelly putoval na trestnou lavici na pět minut za nebezpečný zákrok na Webera. Byl to zákrok na hlavu a to jednoznačně proti pravidlům. Početní výhodu jsme hrubě prohospodařili. Až po třech minutách se dostal do velké šance Cammalleri a hned na to Hamrlík, ale to bylo z velké možnosti přesilové hry vše... V sedmnácté minutě předvedl skvělý zákrok lapačkou před dotírajícími útočníky soupeře Carey Price. V osmnácté minutě se naskytla další možnost přesilové hry. Tentokrát to bylo na čtyři minuty, ale bohužel nic z toho opět nebylo. I když tlak jsme si vytvořili, jenže bez gólového efektu. Druhé dějství jsme nehráli vůbec špatně. Hra byla velice aktivní, ale zamrzí pěti minutová neproměněná početní výhoda...


Začátek třetí třetiny byl opět ve znamení naší velké aktivity s velkým množství střel. Ve třetí minutě se na útočné modré zmocnil kotouče Halpern, v letěl do pásma, na pravém kruhu udělal kličku vyjetému golmanovi hostí, zeptal se ho, kam to chce a vsítil branku na 2:1. Habs se dostali v čase 02:18 do jednobrankového vedení. V šesté minutě zase Spezza a Foligno topili před Pricem, ten vše vyřešil zákrokem lapačkou, a to s ledovým klidem jako vždy... V deváté minutě si vytvořil mega šanci Cammalleri a Moen. Prvně jmenovaný přihrál v útočném pásmu na mezikruží, tam si najel zmiňovaný Moen, ale tísněn obráncem nedokázal zakončit, jak by chtěl... To v jedenácté minutě se řítili na osamoceného beka Kostitsyn a Gionta. Kotouč držel na hokejce kapitán Canadiens a místo přihrávky na Kostitsyna zvolil střelu a udělal dobře. Jeho pěkná rána švihem skončila za zády Leclaira. V čase 10:01 to bylo 3:1 pro Canadiens. Sens dále pořádali den otevřených dveří a borci Habs si dělali co chtěli... V další části zápasu jsme hráli přesně co jsme potřebovali, s jistotou ze zadu a na brejky. V jednom takovém se řítil v patnácté minutě na kasu soupeře Plekanec a Kostitsyn, ale skóre se neměnilo. Při této šanci se zranil golman Leclaire a do brány musel Elliot. V sedmnácté minutě z levé strany vystřelil Gionta, Elliot vyrazil kotouč nad sebe, kde ho do kasy sklepl Hamrlík. Ještě byl v akci video rozhodčí, ale branka byla nakonec uznána. V čase 16:28 byl stav 4:1 pro Habs. Zápas už se pak více méně dohrával, byla vidět i nenávistná objímačka se soupeřem, ale na skóre už to nic nezměnilo. Habs tedy dokráčeli k vítězství 4:1.


Zápas to nebyl vůbec špatný... Vytvořili jsme si plno šancí a soupeře jsme přestříleli 35 ku 28. Nejvíce nám dělala problémy formace s Folignem a Spezzou. Jinak Ottawa nic moc nepředvedla. Zase zvítězil týmový duch a dobrá defenziva ke konci zápasu, kdy jsme moc nebláznili a vyráželi maximálně do brejků. V dobrém světle se jeví Weber, který hraje opravdu perfektně a líbil se mi opět Eller. O Plekyho formaci nemá cenu ani mluvit, ta hraje pravidelně dobře. Výborně se jeví celá obrana, je neskutečné co ve svých letech odjezdí Hamrlík a dneska k tomu přidal ještě třešničku v podobě gólu. Jediné co se mi vůbec nelíbí, jsou pořád ty přesilovky, jako že tento zápas jsme měli opravdu hodně prostoru je využít. A tady mi prostě chybí Subban. Sice i sním to byla někdy tragédie, ale přeci jenom on to dost oživil. Otázka číslo dvě je místo koho by měl hrát, když vše klape jak má... Další zápas hrajeme z pátku na sobotu s Detroitem Red Wings na jejich ledě.


První hvězda utkání: Michael Cammalleri 1+0
Druhá hvězda utkání: Brian Gionta 1+1
Třetí hvězda utkání: Jeff Halpern 1+0

foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarLeblanc, Bournival a Gallagher pozvani do kempu Canada U20 pred MS v USA.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík