Další neuvěřitelný obrat s mužstvem z New Yorku.

04.11.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Také letos jsme se od Canadiens dočkali "majstrštyku" a nemuseli jsme čekat ani tak dlouho jako vloni... Ano, narážím tím na únorový senzační obrat v zápase proti Rangers, kdy jsme stav 0-5 dokázali otočit na 6-5 po nájezdech. Mužstva z New Yorku, zdá se, mají asi pro takové kolapsy v zápasech s Habs slabost, neboť něco podobného, v bledě modrém, předvedli Islanders v sobotním utkání na vlastním ledě.

Do zápasu jsme vstoupili takřka raketově, protože už po dvou minutách se do střelecké listiny zapsal po Plekancově akci Kovaljov a jakoby tím předznamenal velké představení téhle útočné řady, které se prozatím moc nedařilo. Jenomže to bylo na dlouhou dobu z naší strany všechno, co jsme předvedli. Ve čtvrté minutě se totiž v přesilovce prosadil vloni ještě náš specialista na tuto herní variantu Streit a od modré nedal Priceovi šanci. Náš gólman za tuto branku určitě nemohl, což se ale v žádném případě nedá říct o druhém inkasovaném gólu, kdy nepochopitelně pustil za svá záda lehké, byť tečované nahození od modré čáry. Od té chvíle převzali otěže do svých rukou domácí hokejisté a během druhé části dokázali navýšit skóre až na 4-1! Naše hra nebyla vůbec dobrá a když tento stav svítil na kostce i na začátku posledního dějství, asi málokdo by si na Canadiens vsadil. Ovšem ti předvedli svou "oblíbenou" disciplínu zvanou "totální obrat a zdecimování soupeře". V rozmezí osmé až šestnácté minuty závěrečné části nasázeli soupeři čtyři góly a zápas dovedli do vítězného konce. Jak už jsem se zmínil na začátku, největší podíl na této skvělé "show" měla útočná řada A.Kosticyn-Plekanec-Kovaljov, která měla prsty ve třech gólech v této třetině, celkově tedy ve čtyřech. Ten poslední zásah, který byl v tu chvíli vyrovnávací, si připsal rodák z Long Islandu Higgins, pro něhož mají tyto zápasy vždy specifický náboj a vesměs se mu v nich daří. Price už žádný "kiks" nepředvedl, naopak v závěru mužstvo podržel a Canadiens si tak mohli přidat další korálek na šňůrku vítězných zápasů, jejichž počet je momentálně osm - z deseti možných... Jinými slovy - v současné době máme nejvyšší procentuální úspěšnost z celé NHL!

Prvními dvěma hvězdami zápasu byli poprávu vyhlášeni Kovaljov s Plekancem, každý s bilancí 2+2, Kovaljov navíc jako autor vítězné branky. Snad to byl ten správný impuls pro Plekyho, ale i celou jeho řadu a dostane se na úspěšnou vlnu z loňské sezóny. Nyní máme volno až do pátku 7.11., kdy zavítáme na led Columbusu Blue Jackets, což je soupeř, na kterého se nám poslední dobou moc nedařilo. Snad to prolomíme...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSuper zapas - kdo nevidel neuveri :-) Ale to jsou infarktove stavy a svym rvanim Goool jsem beztak vzbudil pul baraku :-) Jen si dovolim nesouhlasit s tim ze jsme hrali mimo 3.tretinu spatne. Nebylo to vubec idealni ale Isles nemeli mimo presilovek zadne drtivy tlak. Jen my jsme gol ani za nic dat nemohli a jim to padalo... Nastesti se to pak obratilo nejlepsim moznym zpusobem !!! Sezona rozjeta o moc lepe jiz byt nemuze... Vlastne jen jedna regulerni prohras s Anaheimem jinak vsecko vyhry a "remiza" s Buffalem na najezdy. GO HABS !!
 
AvatarJá si naopak myslím, že jsme třeba ve srovnání se zápasem s Minnesotou hráli první dvě třetiny hůř, i když Islanders žádný velký tlak neměli. Z naší strany jsem tam neviděl nějaké souvislé založení útočných akcí, postupem času to spíš byl chaos. Až po té Plekancově brance na 2-4 jsme se rozjeli a pak to mělo šťávu.
 
AvatarAha tak to jas Minesotu nevidel :-( Jen se mi zdalo ze proti Isles nehrali o nic moc hure - jen golove to bylo rozdil. To ze oba tymu hrali prd :-) je vec druha...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík