Po nule se Sharks prohra s Kings

31.10.2021, 07:50 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal na venkovním tripu zavítal do San Jose. A hlavně díky brankáře Alena si připsal jednoznačné vítězství 4:0. Trefili se postupně Hoffman, Romanov, Gallagher a žraloky nakonec potopil Anderson.

Kdo by čekal v dalším utkání proti LA Kings podobný výkon, mýlil by se. Ačkoliv Kings mají podobnou "formu" jako Canadiens, dokázali nastřílet 5 branek a ukončili tak sérii šesti porážek. Za Montreal se trefil Anderson a Chiaro. Canadiens padli 2:5 a mohou se těšit na Anaheim.

Branky a nahrávky
25. Arvidsson (Kopitar, Määttä), 33. Kaliyev PPG (Clague, Kopitar), 42. Kupari PPG (Roy, Iafallo), 46. Iafallo (Roy), 55. Iafallo PPG (Danault, Kupari) - 19. Anderson (Dvorak, Romanov), 58. Chiarot (Anderson, Suzuki)

Statistické okénko
Střely na bránu: 38 - 28 | Přesilová hra: 3/5 - 0/3 | Trestné minuty: 6 - 10

Kdo se postavil do brankoviště?
Calvin Petersen (LAK) - 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9 %, odchytal 60:00
Jake Allen (MTL) - 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Alex Iafallo (LAK), 2. Rasmus Kupari (LAK), 3. Tobias Björnfot (LAK)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarOpravdu je neskutečné z jak dobrých pozic netrefíme branku. Těžko si něco vypracujeme a pak vše zazdíme střelou mimo. Obrana pak nezafunguje a je vymalováno. Zatím velmi smutný pohled na naši hru a i když jsem nečekal zázraky, tak toto jsem si nepředstavoval ani v nejhorších snech...
 
AvatarTo už vypadá místy jako parodie na hokej z naší strany - všichni naši soupeři mi přijdou rychlejší, nevím, kam se ztratil Suzuki, Caufield, Toffoli, vlastně jediný, který umí momentálně alespoň pořádně vystřelit, je Hoffman... Jo a ta naše střelba vůbec, to je taky pochutnáníčko - nevím, kolik dioptrií každý z hráčů má, ale trefit bránu, to je pro nás, panečku, velký kumšt! No, popravdě jsem si nemyslel, že než se sezóna pořádně rozjede, my už budeme mít po ní...smajlik.
 
AvatarPřesně tak, naše bránění přesilovek je velmi pasivní a to už od minulé sezóny, kdy se nám ale paradoxně v PO v této herní variantě dařilo - byl tu ale faktor Price... Tím samozřejmě vůbec nezatracuju Allena, ale Price se potkal s mimořádnou fazónou. Řekl bych, že letos je to bránění ještě mnohem horší, statické. No, ono vlastně není moc činností, o kterých bychom zatím letos mohli říct, že nám jdou...smajlik
 
31.10.2021 12:57 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarSe střílí jednoduše, když se ti bránící hráči snaží střelu blokovat jen na dlouhou hůl...Defenzíva tragická (a přitom tohle se dá naučit)...útok šance by byly, i když to jen nahodíme a utlučeme, ale koncovka je...
 
AvatarJá hlavně nechápu, jak dokážeme dostat dva naprosto stejné góly z naprosto stejných střeleckých pozic a alespoň podruhé si toho střílejícího hráče z toho kruhu nepohlídat. Jasně jednou se to stát samozřejmě může, ale dostat takhle gól i podruhé? Oni nám prostě ukázali, že při přesilovce stačí střílet a ne si to dvě hodiny nahrávat a nevystřelit, tak jako to bohužel děláme ve většině případů. Zkrátka jsme ukázali, že jsme po defenzivní stránce totálně tragický tým, který dostává mraky zbytečných branek, i když se golman může doslova rozkrájet. Zápas se Sharks, to byla naprostá výjimka. Jak napsal Míra, Kings šestkrát v řadě prohráli, tak si krásně vzali body s námi. Dnes to snad vyjde, i když pro mě budou dva body z Kalifornie velkým úspěchem, ale čtyři by byly samozřejmě lepší, to by nás určitě mohlo hodně nakopnout.
Savard je stejný typ beka jako byl Quellett, to znamená, že si to tam jen odjezdí a aby se neřeklo tak to občas pošle na bránu, takže je k ničemu.
 
AvatarBohužel došlo přesně k tomu, co jsem psal po zápase s Sharks - narazíme na mužstvo, které, na rozdíl od Sharks, dokáže ty nabídnuté přesiovky využít a bude to s námi špatné... A to se stalo do puntíku, protože v první třetině působili Kings jako neškodní kluci, kteří si přišli zahrát na rybník. V druhé pak ale vyrovnali a jakmile jsme jim pak dali dvě šance na přesilovku, překlopili skóre na svoji stranu a pak už nebylo co řešit! Přitom byli skoro ve stejných sračkách jako my, ale tak proč se na nás nechytit, že jo...? O Savardovi už mluvit nechci, už jsem tu toho o něm napsal dost - to není posila! Kdo mě ale moc trápí, to je Petry - není ani poloviční, co byl loni...smajlik.
Dnes nevidím opět nic jiného než prohru...
 
AvatarSavard šílený, ve spolupráci s Romanovem ještě šílenější. V oslabení taky tragédie, neblokují střely, neodstavují hráče. Nečekal jsem zázraky, ale jeho hra je k pláči, ovšem koho ne.
 
31.10.2021 08:03 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTen Savard je kvalitní parodie na obránce...všechno na dlouhou hokejku, jen to tak jakoby vyšťourat...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Los Angeles Kings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík