Bratři Koivovi přepsali historii

31.10.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Vůbec poprvé proti sobě stanuli jako kapitáni dvou týmů dva bratři. Bůh tomu dal a Saku Koivu nastoupil proti svému o osm let mladšímu bratrovi Mikkovi. Oba se nakonec neprosadili bodově, Mikko strávil na ledě mnohem více času než jeho starší bratr a celkem šestkrát vystřelil a stal se tak společně s Anti Miettinenem nejpilnějším střelcem svého týmu. Oba brankáři dnes navršili úspěšnost zákroků přes 90% což je v letošní sezoně výborná vizitka. Naše jednička se přitom s dvaceti osmi zákroky stala první hvězdou zápasu.

O skvělý nástup hostí do zápasu se postaral už po minutě a půl hry Brent Burns. Sheppard za brankou „zbláznil“ naše obránce a poslal lahůdkovou zpětnou přihrávku před branku, kde se prosadil právě třiadvacetiletý Burns, pro nějž to byl čtvrtý bod v sezoně.

Střelci Habs však na svou odpověď nenechali dlouho čekat. Tanguay opět projevil svou zkušenost na ledě, na modré přenechal kotouč Bouillonovi, který propálil Joshe Hardinga. Do konce třetiny však už góly nepadly a o vítěznou trefu zápasu se musel postarat další obránce. Tentokrát seděl na trestné lavici Pouliot a Mikko Koivu. Souhra Lang, Tanguay podržela puk a Markov tvrdě od kruhů napřáhl za překvapeného Hardinga.

Poprvé se oba bratři utkali 17. prosince 2005 v Minnesotě, před zraky svých rodičů. V prodloužení vyhrál jako první buly Saku a jeho mladší bratr mu musel zaplatit večeři. Jenomže v tom samém prodloužení Mikko ještě svého bratra obral o puk a přihrál Kurtinu Fosterovi, který rozhodl o výhře „Divočáků“.

„Je to asi nejlepší zápas, co jsem letos odchytal. Bude těžké to zopakovat,“ řekl Carey Price.

„Vždycky musí mít na naší prohře zásluhu soupeř,“ řekl po zápase kouč Wilds Jacques Lemaire. „Měli jsme hodně dobrých šancí, ale Price skvěle zachytal. Nemůžeme se vymlouvat na to, že jsme dostali rozhodující gól v oslabení o dva muže.“

Price pak rychle zareagoval na slova trenéra soupeře. „Chytili jsme do plachet druhý vítr a byl to pro nás správný impuls.“

„V Dallasu jsme byli trochu zklamaní ze začátku zápasu, teď jsme měli opět potíže vylepšit koncovku. Budeme muset trénovat střelbu,“ řekl po zápase novinářům James Sheppard.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.11.2008 12:00 | reagovat
LordRahl
to kancik...pravda :-D s obranci zkratka Minnesota nepocitala :-)
 
AvatarSuper vysledek z bratrovrazeneho boje :-) Vyhru jsem vubec necekal. Nechapu jak jsme mohli prestat tolik vylouceni. To se nesmi stavat jinak dostaneme tolik golu ze se budeme divit. Nicmene vyslo to a muzeme jen chvalit. Ted uz jen chybi aby Pleky protrhl tu smulu - ja nevim co dela spatne - proste to tam nepada. Jinak hraje skvele !!! Verim ze jak da gola tak pak nebudeme stacit pocitat :-) Proste nekdy to nejde a nejde i kdyby se clovek pos.. Pleky vydrz makat a ono to prijde !!! Dalsi zapas na ostrove v NY - to bude zajimave... GO HABS
 
AvatarVčera jsme hráli zase lépe než proti Carolině. Minnesota měla střeleckou převahu jen díky té hrozné spoustě přesilovek, druhá třetina byla z naší strany víc jak polovinu v oslabení, z toho 2x 5 na 3... Rozhodčí se opět vyznamenali, nejdřív domácím odpustí jasné vyhození puku do hlediště, chvíli na to za to samé jde ven náš hráč. Pro jistotu nám ještě dají trest za špatné střídání, ale střídající hráči byli v tom ochranném pásmu u střídačky. Byly tam ještě asi dvě sporná vyloučení, ale zbytek byl naopak naprosto zbytečný z naší strany. Oslabení jsme hráli výborně, bránící hráči skvěle vykrývali prostor a Price byl tentokrát bezchybný, to musím uznat. Nemít ale domácí ty přesilovky, tak bychom je udělali větším rozdílem, o tom jsem přesvědčený - oni se v koncovce trápili jako my proti Anaheimu.
 
31.10.2008 12:00 | reagovat
LordRahl
Jsem rád,že po famózním výkonu jaký Price podal si vysloužil uznání i zde mezi zarytými "Halákisty" -nic proti němu. Brankářský tandem zatím drtí ligu Price už je dokonce 3 nejlepší v % savech. A za tuto výhru ruku na srdce vděčíme hlavně jemu. Málo kdo čekal v Minesotě výhru o to jsou ty 2b. cennější...šlo o souboj 2 mužstev které inkasují nejméně z celé NHL o to větší pocty i pro útočníky. Věřím že proti Isles si zastřílíme o mnoho více...snad i konečně 2 lajna se probere.
 
31.10.2008 12:00 | reagovat
kancik | kancik@sunderlandafc.cz
Lorde: On se ale žádný útočník neprosadil...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Minnesota Wild
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík