Montreal na Minnesotu nestačil

26.10.2022, 07:57 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Wild podali skvělý týmový výkon a zaslouženě dokráčeli k vítězství 3:1. Jediným úspěšným střelcem Canadiens se stal Cole Caufield.

Branky a nahrávky
22. Caufield (Wideman, Monahan) - 6. Eriksson Ek (Duhaime, Middleton), 33. Duhaime (F. Gaudreau), 60. Eriksson Ek.

Statistiky
Střely na bránu: 27 - 31 | Přesilová hra: 0/3 - 0/3 | Trestné minuty: 10 - 10

Kdo se postavil do brankoviště?
Jake Allen (MTL) - 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3 %, odchytal 59:08
Marc-André Fleury (MIN) - 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3 %, odchytal 59:44

Tři hvězdy utkání
1. Brandon Duhaime (MIN) - 1+1
2. David Savard (MTL) - 0+0
3. Frederick Gaudreau (MIN) - 0+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPrvní třetina dobrá, tam jsme byli možná i lepší než Vegas. Druhá absolutně o ničem. Také jsem si myslel, že po našem vyrovnání se zase dostaneme více do hry, ale takhle rychle dostat 3 góly, to snad dokážeme jenom my. Musí začít dávat pravidelně góly i někdo jiný, například od Andersona bych jich čekal víc. Nemůžeme spoléhat na dva střelce to prostě nejde.

 
AvatarTak proti Vegas výborná první třetina, ovšem druhá naprosto tragická - poprvé jsme vystřelili na bránu někdy ve 12.minutě... Ve třetí to vypadalo ppo našem vyrovnání, že bychom to mohli hrát vyrovnaně, jenže pak si necháme nasypat 3 góly během krátké doby a bylo hotovo. První útok excelentní, Dach 3 asistence, Suzuki 2 fíky a Caufield jeden - to hovoří samo za sebe. Slafkovský další gól, to taky potěší. Ale ty tři rychlé góly ve třetí části, to zase zrovna není dobrá vizitka...
 
AvatarNo, tak teď jsme kliku zase neměli...smajlik. První třetinu jsme sehráli velmi dobře, byli jsme lepší, ale nic z toho nevytěžili. Pak přišel začátek druhé a během několika minut jsme dostali dva góly, z nichž ten první jde za Allenem, a tím byl vlastně zápas hotový. Do konce třetiny ještě jeden laciný gól, který to zpečetil - druhá část nám hrubě nevyšla. Ve třetí jsme se postupně vrátili do hry, dali jsme fíka v přesilovce, ale víc dobře chytající Fleury nedovolil. Škoda, tady to na nějaké body určitě bylo...
 
AvatarTak to je, my teď měli kliku, často máme zase smůlu. Jak by řekl klasik- je to sport smajlik Za mě super dvě výhry, hlavní je, že se konečně trochu chytla přesilovka, bylo víc než na čase. Guhle zaváhal a byl z toho gól, ale o tom to je, musí chybovat aby se poučil pro příště. Slávek super gól, říkal jsem dávno, že musí chodit na PP a bude to padat. Chyběl někomu v sestavě Dadonov a Drouin? smajlik Jsem rád, že je Armia zpět. Dvořka je svůj, tváří se u toho strašně, ale je to dobrý hráč a chytl se hattrickem stylově.
 
Avatarz naší strany.smajlik smajlik smajlik
 
AvatarTo se na to krásně dívá, když nám koncovka jde skvěle. Je pravdou, že v první třetině jsme se do šancí dostávali hodně těžko a protihra tam s naší strany příliš nebyla. Ve druhé třetině jsme ukázali neskutečnou efektivitu v koncovce a já nevěřil svým vlastním očím, že právě my dokážeme být v koncovce takhle efektivní. Ve třetí třetině jsme dali dva rychlé góly a já jsem si myslel, že si v pohodě dokráčíme pro vítězství, opak byl ale pravdou. Po snížení Blues na rozdíl dvou branek se mi zdálo, že jsme trochu odpadli a snažili se spíš výsledek ubránit, než abychom se snažili přidat další branky a měli jsme opravdu obrovské štěstí, že blues nevyrovnali. Jinak proti takhle silnému týmu mám z našeho vítězství obrovskou radost. Teď Minesota, tam si často jezdíme pro debakly, tak snad tomu tak nebude.
 
AvatarNo, já jsem to viděl dost podobně jako v Buffalu - v obou případech herně soupeř lepší, větší kvalita a lepší pohyb. Ale tady to bylo povýšené o to, že jsme se dokázali zvednout ze stavu 1-3 a dali v řadě 5 gólů, z toho 2 v přesilovce...smajlik. Je opravdu až s podivem, co všechno jsme dokázali vytěžit z někdy až chaotické hry, protože těch chyb v rozehrávce tam bylo moc smajlik. Safkovský pěkná rána, Suzuki s Caufieldem bomba - tady to prostě funguje. Souhlasím, že Slafkovský hrál dobře do těla a byl hodně nepříjemný při forčekingu. Vzadu Guhle dost chyb při rozehrávce a buďme upřímní - měli jsme z p*dele kliku, co oni dokázali nedat... Pro gólmany to určitě nebyl dobrý zápas, i když Allen, až na ten první gól, neudělal žádnou zásadní chybu. No a Dvorak - hattrick trochu se štěstím pěkný, ale mě ten chlap prostě nebaví, je to studený psí čumák, žádná emoce, nic. Teď to bylo s tím jeho pohybem lepší a byl lepší i v defenzívě, ale já s ním budu mít problém asi pořád... smajlik.
 
AvatarPo cenné a ubojované výhře v Buffalo přišla skvělá podívaná. Konečně krásné přesilovkové branky, Slafkovský se s tím nepáral a tak to má být, Suzuki zase předvedl svoji genialitu a krásně nahrál CC. No a Dvorak konečně ukázal něco ze své útočné hry, krásná teč, šťastný gol a nakonec hattrick do prázdné. Ještě ke Slafkovskému, krom branky výborná hra tělem. Jen škoda v brejku 3 na 1 se měl zachovat jako střelec a nevymýšlet. Pochválil bych Savarda, hraje skvěle od začátku ročníku. Dnešní zápas jsem si fakt užil...
 
AvatarVelmi cenné vítězství, protože jsme to určitě nebyli my, kteří byli v zápase lepší - hlavně v druhé třetině mi bylo někdy až trochu smutno, jak lehce a s ladností procházejí hráči Sabres do našeho pásma a tam nás třeba točí jako při přesilovce... Rozdíl markantní a musím říct, že oni tam mají celkem velké hráče, přesto mi i tito přišli bruslařsky lepší než většina našich...smajlik. Na druhou stranu, i my jsme tam měli pasáže, kdy to vypadalo na oko celkem hezky a hlavně jsme to odbojovali a velmi dobře zachytal Montembault.
 
AvatarTo mě neber zase doslova, viděl jsem první třetinu a sestřih, měli tam jeden velký závar, který řídil Kaprizov, ale šlo mi hlavně o to, že se zkrátka neprosadili bodově, čímž nám obrana s Jakem dala šanci vyhrát v tak na góly chudém utkání. A líbí se mi, že netečeme proti ofenzivním mašinám, jak jsem už psal s Crosbym, Matthewsem, Ovcou a ted Kaprizov, z toho mám radost.
 
AvatarAle dali jim čuchnout, jen z toho prostě nic nebylo - to zase takhle nebylo, že by je úplně vymazali...smajlik.
 
AvatarAno, CC měl šancí plno a nakonec mu tam spadla taková šmudla, to tak je. Že musí zabrat i jiní než jen první lajna jsem tady už taky říkal, (ne)produkce takového Dvořáka, Drouina nebo Dadonova už začíná být hodně vidět s přibývajícími zápasy. Doufám, že je rychle vytlačí Armia a Slávek až se uzdraví.
Proti Minny se vždy blbě hraje a nejsou to moc hezké zápasy, pro mě je opět jednoznačné pozitivum, že naši mladí beci hrající big minutes nedali čuchnout Kaprizovovi nebo Zucckimu. Z toho mám velkou radost.
 
AvatarNo mně to tentokrát přišlo takový trochu nemastný-neslaný... Šance tam určitě byly, to ano, ale ta hra mi přišla horší než proti Dallasu - o to smutnější, protože Minnesota byla rozhodně k poražení. No, najeli jsme na ten mód, co se očekával, teď snad se vždycky po pár zápasech dočkám jednoho, z kterého budu mít radost...
 
AvatarDokud bude umět dát branku jen CC, tak prostě nelze uspět a že i on měl víc šancí než na jednu. Přesilovky chceme hrát jen na něj, ale je to hrozně okaté, málo střelby, jen se čeká, jestli něco projde na CC. Rozhodně solidní utkání, ale za to se body nedávají...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Minnesota Wild
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík