Po úspěšném dvojzápasovém tripu jsme ne zcela úspěšně zvládli domácí utkání s Atlantou.

31.10.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Price byl naší velkou jistotou v obou posledních zápasech." alt="Carey Price byl naší velkou jistotou v obou posledních zápasech." src="http://cdn.nhl.com/canadiens/images/upload/2007/10/price_home30oct.jpg" />Jak se zdá, pro Canadiens není domácí prostředí až takovou výhodou, za jakou se obvykle považuje. Z pěti doma odehraných zápasů dokázali jen ve dvou zvítězit a připsali si tři prohry, i když ve dvou případech až po samostatných nájezdech. To venku je to zatím, kupodivu, úplně jiná káva – ze šesti utkání 4x vyhráli, 1x prohráli v prodloužení a nebodovali pouze v jediném zápase a to v Ottawě...

Svou výbornou formu na soupeřových kluzištích demonstrovali Habs hlavně v posledních dvou zápasech, které navíc následovaly hned po sobě – proti Carolině a poté v Pittsburghu. Zvláště v Raleigh domácí Hurricanes pořádně zaskočili a vlastně po první třetině, ve které svého soupeře doslova „smetli“ 5-1, bylo rozhodnuto. Z tohoto zápasu nutno vypíchnout dva důležité momenty – prvním je vynikající úspěšnost využívání přesilových her, když jsme dokázali soupeře potrestat v pěti! případech z celkových osmi... A druhým výrazným momentem v tomto duelu byl bodový příspěvek Tomáše Plekance, který zaznamenal 4 body za 2 branky a 2 asistence! Byl to jeho první takhle úspěšný zápas v NHL. Druhý den v Pittsburghu už to taková kanonáda nebyla, i když při pohledu na skóre v úvodu druhé části, kdy jsme vedli 3-0, to tak mohlo vypadat. Domácím se však těsně před koncem normální hrací doby podařilo srovnat a když nerozhodlo ani prodloužení, šlo se na samostatné nájezdy. A o ten maratón, který následoval, se mimo nemohoucnosti střelců postarali hlavně oba gólmani – Sabourin na straně Penguins a Carey Price na straně Canadiens. Neuspěli takoví borci jako Crosby, Malkin, Recchi, Sýkora nebo Koivu, Kovaljov, Ryder, Plekanec. Rozhodnutí padlo až v osmé! sérii, kdy nájezd bekhendovým zakončením mezi betony Sabourina proměnil obránce Andrej Markov. Takže těžký dvojzápas jsme zvládli na výbornou a domů si vezli 4 body.

Snad i pod dojmem tohoto úspěchu jsem od následného domácího zápasu proti zatím trochu tápající Atlantě čekal další vítězství. Ovšem s Habs se asi stala nějaká podivná proměna a utkání se jim vůbec nepovedlo. Něco už naznačovala střelecká bilance po první třetině, kdy jsme branku soupeře trefili jen dvakrát!, zatímco Carey Price musel zlikvidovat 13 střel Thrashers. Právě náš mladý gólman byl jedním z mála světlých momentů na naší straně – téměř po celý zápas držel naše naděje na dobrý výsledek. Po právu byl nakonec vyhlášen první hvězdou zápasu a završil tak svůj povedený debut před domácím publikem. Jinak naše hra postrádala jakoukoli souvislou útočnou akci, vesměs jsme se dostávali do pásma jen nahozením puků, což ostře kontrastovalo s ofenzivou rychlonohých útočníků soupeře. Ještě, že nám zatím tak dobře fungují přesilovky, i když jsme pověsti nejlepšího mužstva NHL v této činnosti zas až tak nedostáli – přece jenom dva góly ze sedmi přesilových her, kdy navíc dvakrát to bylo 5 na 3, je na tak úspěšné mužstvo trochu málo. Ale buďme rádi, že aspoň ty dva puky za zády výborného Hedberga skončily. V obou trefách měl prsty letos zatím výborný Kovaljov. V prvním případě se ujal hlavní role sám a svou typickou prudkou střelou zápěstím propálil gólmana Atlanty. V druhém případě se podílel na kombinaci, která přes něj a Koiva vedla až na hokejku Higginse, který se před brankou nemýlil a srovnal v pro nás už kritickém čase (59.minuta...) na 2-2. Hosté totiž dokázali v druhé části skóre otočit a to po hrubých chybách v naší obraně – nejprve Markov nedokázal odpálit volný puk do bezpečí a hned o chvíli později krásně „namazal“ Gorges Kozlovovi na druhý gól. Za remízu můžeme děkovat Pricemu, který pár sekund před koncem zlikvidoval tutovku hostí... V prodloužení jsme byli o něco aktivnější, ale nic z toho nebylo a tak si náš mladý gólman opět vyzkoušel loterii zvanou „samostatné nájezdy“. Tentokrát to zdaleka takový maratón nebyl, rozhodlo se hned ve třech sériích. V první nedali Kozlov ani Plekanec, v druhé naopak Little i Koivu s přehledem proměnili. V třetí zkušeně mezi betony zavěsil Kovalčuk, kdežto blafák Kovaljova Hedberg vystihl – konečný stav tedy 2-3 v náš neprospěch.

Je určitě škoda, že jsme nedokázali navázat na výborné výkony venku a to hlavně herně. Snad se to v dalším domácím zápase proti silné Philadelphii zlepší, myslím, že s takovým výkonem bychom asi jen ztěží uspěli.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
02.11.2007 12:00 | reagovat
Míra
Tak zatím ve dvou třetinách s Philadelphií hrajeme výborný hokej, škoda jen těch neproměněných šancí, mohlo být už rozhodnuto. Ale snad to i takhle dotáhneme do vítězného konce, nerad bych to zakřiknul.
 
02.11.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Bezva,super!!!!.Silná Philladelphie je naším skalpem.Dva body jsou doma.Ze zápasu jsem měl obavu,ale dopadlo to dobře.Čtyřicet jedna střel a totální střelecká převaha v každé třetině na naší straně.Vytáhl se kapitán Saku Koivu.Při signalizovaném vylučování si najel ze středního pásma a individuelní akci zakončil golem.To bylo opravdu pěkná akce,podívaná pro oko.Zřejmě se v něm vzhlédl Kovaljov při svém druhém golu v přesilovce.Také nikomu puk nepůjčil.Nejprve uspal všechny okolo sebe,sobecky nikomu nenahrál a švihem vypálil!!!Gol!!!Další vynikající individuelní akce.Tleskám.Biron nestačil reagovat.Moc se mi líbil třetí gol v oslabení!!Kdy nachytal Fleyrs, bránící Kostopoulos na naší modré,zmocnil se puku a dostal nás do brejku 3-1.Po výměně na jeden dotek s Markovem,zamotali hlavu bránícímu obránci a Kostopoulos přesně zakončil!!!!.Rozebrali je naši kluci do šroubku.Biron byl pouhý divák.Opravdu bezva,rychlá akce a gol.A to ještě přidal čtvrtý gol Lattendresse z rychlého protiútoku 2-1 a Chris Higgins se trefil při naší přesilovce popáté.Bezva večer v Montrealu a to ještě za stavu 3-1 byl faulován po návratu z trestné lavice Hamrlík a měl možnost penalty.Bohužel Biron ho vybruslil a Hamrlík nedal.!!!Hvězdy zápasu byly určeny Koivu,Hamrlík,Komisarek.Vynikající!!Jen aby to vydrželo.Držim palce.Na řadě jsou ,,modré listy" z Toronta - klasické derby.Tady vítěz předem, není nikdy jistý.Toronto se bude chtít po vysokých prohrách na někom zahojit.My máme co oplácet z loňska,kdy nás porazili v nejmméně vhodnou dobu a stálo nás to PO.Doufám,že jim nedáme kůži lacino!!!Tak snad to vyjde tentokrát a vyhrajeme!!!!!
 
01.11.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
I já se připojuji ke gratulaci Tomášovi.Díky za připomenutí.Jinak musim zdůraznit,že zatim úvod sezony nám vcelku vyšel.Zápas s Pitsburghem jsem zhruba půlku viděl.Usínal jsem za stavu 3-0 a nakonec remíza.Do té doby jsme byli určitě víc při střelecké chuti.Dovolim si napsat lepší a nakonec remíza.Nechápu co dělali.Ještě že Price chytil osm nájezdů a vybojoval druhý bod.Tleskám mu,roste nám z něj vynikající golman.To potvrdil i v následujícím zápase s Atlantou.Kde chytal taky super.Zápas jsem viděl pouze s highlighty,ale zcela jasně nás držel mladý Price.Druhý gol v naší síti byl po strašné chybě obrany.Kdy Gorghes nepochopitelně přihrál Kozlovovi a ten nám bleskově střelou švihem,dal gol.To by se nemělo stávat.Ještě že Kovaljov vyrovnal.Penalty Price chytit nemohl.Penalta blafákem Littleho i střela zápěstím Kovalčuka po zmatení tělem,byly opravdu nechytatelné.Mazák Koivu se taky pěkně trefil,Ritinérská záležitost.Bohužel byl sám a na výhru to nestačilo.Bereme pouze bod.Jsem rád i za něj.Teď rozběhlí Fleyrs a derby s Torontem.Toronto bude nažhavené a bude chtít pomstít za poslední vysoké prohry,na někom si smlsnout.Doufám,že to neodnesem zrovna my.Z obou zápasů mám docela obavu,spoléhám na velkou formu Hueta a střeleckou formu Kovaljova a Higginse.,,Držim palce HABS!!!!"
 
AvatarTaky jsem úplně na Tomáše zapomněl, to jsem ale ostuda... Jinak pro upřesnění - vyrovnávací gól dával Higgins a Kozlovův gól na 1-2 nebyla střela švihem, ale rychlý bekhendový blafák mezi betony Priceho. Obavy o výsledky v obou dalších zápasech mám také, protože Flyers jsou letos silní (i když jim teď bude chybět Jones za brutální faul a Hatcher kvůli zranění) a Toronto, tam je to jasné - derby je vždycky hodně vyhecované a otevřené. Tipuju, že aspoň v jednom zápase Price nastoupí.
 
AvatarJá jsem zatím spokojen - poslední zápas jsem nevidel ale podle habsTV :-) bylo sanci dost. Ta prihravka Markova na druhy gol Trashers byla ale ukazkova :-) :-( Nedelal bych z toho vedu - urvali jsme aspon bod - kazdy den neni posviceni a nemuzeme cekat ze kazdy zapas vyhrajeme o 3 goly. Price pred domacim publikem nezklamal a na to kolik mu je chyta opravdu jako Roy :-) Takhle vyrovnanou dvojku jsme uz hodne dlouho nemeli. Absolutorium zaslouzi Kovaljov - minulou sezonu jsem ho proklinal a zadal jeho odchod ale ted ho fakt nepoznavam a hraje opravdu tak jak to od nej vsichni cekaji. Snad ta pohoda vydrzi nejen mu ale celemu tymu.
 
AvatarNa ten druhý gól namazal Gorges, ale Markov měl zase prsty v prvním, takže to vyjde nastejno. Já nechci, aby každý zápas vyhrávali o 3 góly, ale včera mi přišlo, jako by se tam jen tak projížděli a zabrali vlastně až zhruba v poslední pětiminutovce a v prodloužení. Když jsem je viděl hrát v Carolině, bylo to úplně o něčem jiném.
 
AvatarAha tak to sorry to jsem blbe pochopil z tim Markovem a v zaznamu jsem nijak nepatral kdo to byl :-) Taky nechci aby vyhravali o tri goly - chci aby vyhravali min. o 4 :-))) Ne to ne - chtel jsem tim jen rict ze ne kazdy zapas se povede a jsou to jen lidi - 2 zapasy sve soupere prevalcovali - treti uplne nevysel - myslim ze to je hodne dobra vizitka
 
31.10.2007 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Všechno nejlepší Plekymu k narozeninám :))
 
AvatarNj vlastne, jeste ze sis vzpomel - jsme to ale fans :-( Pripojuju se ke gratulaci. Vse nej Plekymu!!!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Atlanta Thrashers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 04.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík