Ani dobrá útočná hra nepriniesla Montrealu plný bodový zisk

03.01.2011, 10:23 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens sa po najdlhšom tripe po klziskách súperov v tejto sezóne konečne vracajú do Bell centre. Meno dnešného súpera Habs sľubovalo veľký súboj o body. Do Montrealu totiž zavítali hráči Atlanty Thrashers, ktorá má v tabuľke len o dva body viac ako Canadiens. Výkony našich miláčikov v mesiaci december neboli také, na aké sme boli zvyknutí počas prvých dvoch mesiacov práve prebiehajúceho ročníka zámorskej NHL. V spomínanom tripe Habs vyhrali len dva zo siedmych zápasov a klesli vo Východnej konferencii až na ôsmu, poslednú postupovú priečku. Posledný deň starého roka si však Canadiens odniesli z ľadu Floridy Panthers dva body. Najväčšiu zásluhu na tom mala nová posila Habs, obranca James Wisniewski, ktorý v spomínanom zápase dvakrát skóroval a pridal aj jednu asistenciu. Po jednozápasovom oddychu sa do bránky Habs vrátil Carey Price. Canadiens na zápas nastúpili v takomto zložení:

Kostitsyn - Plekanec - Cammalleri
Pacioretty - Gomez - Gionta
Pyatt - Halpern - Moen
Pouliot - Desharnais - Darche

Gill - Subban
Špaček - Hamrlík
Wisniewski - Weber

Od úvodných sekúnd sa hral na oboch stranách slušný hokej . Prvú presilovú hru v zápase mali k dispozícii hostia, pretože rozhodca za hákovanie poslal Scotta Gomeza na trestnú lavicu. V tomto oslabení si všetci naši hráči plnili svoje obranné povinnosti a Thrashers sme počas týchto dvoch minút prakticky k ničomu nepustili. Bohužiaľ hráči Atlanty sa o niekoľko minút už tešili z gólu. Nepozornosť našej obrany využil hosťujúci útočník Rich Peverley a po rýchlej akcii prekonal Priceho. V dobrej príležitosti sa ocitol Mathieu Darche ale netrafil bránku a na druhej strane zase Alexander Burmistrov trafil tyčku našej bránky. Montreal bol v prvej tretine aktívnejším tímom ale nedokázali sme aktivitu ozdobiť gólom. Kiks Jaroslava Špačeka v útočnom pásme hostí spôsobil, že Thrashers sa dostali do veľmi dobrej streleckej príležitosti, ale Carey Price vytiahol parádny zákrok a podržal tím. Habs sa predsa len dočkali gólu, keď v čase 17:56 sa pomedzi obranu hostí predral Tomáš Plekanec a prestrelil Ondreja Pavelca. Do konca prvej dvadsaťminútovky sa už gólovo nikto nepresadil a tak sa šilo do šatní za nerozhodného stavu 1:1.

Dobrý hokej pokračoval aj po prestávke. Menšie šance sa striedali na oboch stranách. V čase 2:42 Nick Antropov dostal dvojminútový trest za hrubosť a Montreal hral ďalšiu presilovku. Počas nej Scott Gomez vystrelil delovku od modrej, ale jeho strela skončila len v Pavelcovej lapačke. O niekoľko sekúnd zase ďalšiu tvrdú strelu vyslal obranca Roman Hamrlík, ale po jeho strele len zazvonila žŕdka hosťujúcej bránky. Tým pádom táto presilovka ostala nevyužitá. A o chvíľu bolo ešte horšie, hosťujúci útočník Evander Kane po skrumáži pred našou bránkou prepasíroval puk až za Priceov chrbát. Canadiens však boli naďalej aktívni a vytvárali si šance. Možnosť na vyrovnanie sa naskytla v čase 9:00, keď Ron Hainsey pri pokuse vyhodiť puk z vlastného pásma poslal puk mimo ľadovú plochu a Habs hrali opäť v početnej výhode. Počas nej Mike Cammalleri rýchlo vystrelil z medzikružia, ale Pavelcova lapačka bola rýchlejšia. Na delovku P.K. Subbna už však Pavelec nenašiel recept a Canadiens vyrovnali. Útočník Rich Peverley sa ocitol v dobrej príležitosti, ale Price ho vychytal, rovnako neúspešne niekoľkokrát pochodil na druhej strane Tomáš Plekanec či v kapitán Habs, Brian Gionta. Skóre sa znovu menilo keď v čase 19:44 sa po dobrej prihrávke od Tabiasa Enstroma presadil kapitán hostí Andrew Ladd. Po štyridsiatich minútach bol teda stav priaznivejší pre Atlantu 3:2.

V tretej tretine už tempo hry trochu upadlo, ale o zaujímavé momenty nebola núdza. Freddy Modin z dobrej pozície vystrelil, no našťastie trafil len tyčku našej bránky. No opačnej strane zase Hal Gill tvrdo vypálil od modrej, avšak jeho strelecký pokus skončil v Pavelcovom náručí. V polovici tretej tretiny sa do prečíslenia dvaja na jedného dostali James Wisniewski a Andrei Kostitsyn. Wisniewski mohol nahrávať Kostejovi, ale on sa rozhodol pre vlastné zakončenie a jeho strelu zneškodnil Ondrej Pavelec. V záverečných minútach tretej časti Habs tlačili Atlantu a snažili sa o vyrovnanie. To prišlo v čase 15:13, keď skóroval počas celého zápasu aktívne hrajúci Brian Gionta. Jeho gól poslal zápas do predĺženia.

Predĺženie sa pre Habs nezačalo najlepšie. Asi po minúte hry sa vylučovalo na našej strane, pretože P.K. Subban hákoval jedného z protihráčov. Hráči Thrashers uzavreli Canadiens vo vlastnom pásme a vysielali na našu bránku jednu strelu za druhou. Carey Price nás svojimi dôležitými zákrokmi držal v hre o dva body. Bohužiaľ niekoľko sekúnd pred vypršaním trestu P.K. Subbana skórovala hviezda hostí, Dustin Byfuglien.

Útočná aktivita Montrealu bola v tomto zápase na vysokej úrovni, ale chyby v obrane a neistota Priceho v niektorých momentoch, pripravili Habs o plný bodový zisk. Obrannú hru musia Canadiens jednoznačne zlepšiť, pretože najbližšie nás čaká ofenzívne naladený súper z Pittsburghu.

Foto: Dave Sidaway / THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
05.01.2011 12:54 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://www.calesi.bloger.cz/
 
03.01.2011 15:21 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarJá to vnímám docela pozitivně. Útok se probral, povolání Paciorettyho nakoplo Gomeze s Giontou a Wisniewski dopředu taky pomůže, nejen střelou. Pavelec vyhrál souboj s Pricem, jinak by to byl náš zápas proti soupeři, kterej už dávno není jen k smíchu. Pokud si udržíme útočnou hru, tak nevidím důvod, proč bysme ten sešup v tabulce zase nezvrátili.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Atlanta Thrashers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík