Rozjetý Boston se zastavil až v Bell Centre

06.11.2019, 06:03 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Boston přijel do Montrealu v pozici lídra východní konference, smrtícím útokem a sérií šesti vyhraných zápasů.

To vše ale jakoby neplatilo, Montreal na soupeře "vlétl" a i díky svátečnímu střelci Mettemu si dokázal  vypracovat vedení 3:1. Boston se ale nevzdal a dokázal srovnat.

Vedení Montrealu a srovnání Bostonu se tak opakovalo ještě 2x, až pad gól Bena Chiarota. Na ten již Bruins odpovědet nedokázali a Montreal si tak připisuje další body za cennou výhru 5:4.

Branky a nahrávky: 2. Mete (Armia, Petry), 17. Tatar (Gallagher, Chiarot), 18. Byron, 39. Mete (Lehkonen, Petry), 50. Chiarot (Weber, Tatar) - 15. Pastrňák PPG (Krug, Bergeron), 28. Clifton, 39. Bjork (McAvoy), 44. Kuraly (Wagner).

C. Price (MTL) - odchytal 59:56, 21 zákroků, 84.0%
T. Rask (BOS) - odchytal 59:01, 26 zákroků, 83.9%

1. hvězda utkání: Victor Mete (MTL) - 2+0, čas na ledě 20:53
2. hvězda utkání: Ben Chiarot (MTL) - 1+1, vítězný gól
3. hvězda utkání: Tomáš Tatar (MTL) - 1+1, 2 střely na bránu

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarKdyž si furt na trestné, tak se zápas vyhrává těžko, tolik asi k zápasu. Kdo ho viděl, to hrál Tuna tak špatně že ho CJ vytáhl a dal tam Cousinse? Proti Bostonu hrál Tuna skvěle. Asi v té bídě můžeme být hodně rádi na bod, Carey byl fantastický, ale za ten OT gol to zase schytá, mít to mohl, ale klasický teploměr se chytá špatně, každopádně bod máme hlavně díky jemu. Noc nic, sobota doma s Kings, to dva body musí být naše.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak pokud ta technika k dispozici je, tak nám dává možnost řešit i tak těsné případy. A jak říkám, fotka o moment později než ta tvá to dokazuje. My bysme se taky vztekali být to naopak, ale i to je sport. Těsných calls proti nám ještě letos bude...
 
AvatarReakce na příspěvek:No, tak jasný ten ofsajd zase nebyl, to bych určitě netvrdil... Bavíme se tu možná o nějakých centimetrech a musíš ten pohyb pořádně rozfázovat - tohle už není moc o hokeji, proto o tom mluvím... Ale samozřejmě mě to v tomhle případě žíly netrhá...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Viděl jsem fotku o moment později, kde je vidět offside zcela jasně, ale tam nešlo o offside, ten byl jasný, přeli se o to, jestli byl Coyle v držení kotouče nebo ne, protože hráč, který má kontrolu nad pukem může být v offsidu jak jistě víš, ale to Coyle s pukem na patě brusle určitě nebyl, čili jasný no goal.

Máš pravdu, Rask se opět dostal do své klasické formy proto Habs jak je známe smajlik Četl jsem i názory, že měl Carey špatný zápas, pár střel a čtyři goly, ale to mi nepřišlo, možná čtvrtý gol mohl mít, i když to byla dost nepřehledná situace, jinak za mě ok výkon.

Taky se mi líbily nově poskládané obranné páry, jsem zvědav jak se ukážou v dalších zápasech, i když u Chiarot-Weby panují obavy o jejich rychlosti, tak uvidíme.
 
AvatarJo a ještě k zápasu - je třeba taky poděkovat Raskovi, který se v tomhle zápase zrovna nepotkal s top formou...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tady je foto inkriminovaného okamžiku - nevím, ale tohle bych já uznával...:
http://www.habsczech.com/photo/zapasove_fotky/neuznany_gol.jpg
 
AvatarRáno mi kluci udělali velkou radost. Asi nejen mi. Zápas s rivalem je vždy něco víc. Chyby tam byly, ale ve finále je důležitá hlavně výhra. Coyle podle mě neměl kontrolu nad pukem, mít puk na patě brusle podle mě není kontrola nad pukem. Těsné to bylo, ruins fans jsou naštvaní, ale za mě ok.
Mám velkou radost za střelce, hlavně za Pauliho. Lehkonen taky poslední dobou hraje skvěle a to mu ještě neuznali ačko u Pauliho branky.
PP máme tragickou, ale určitě je třeba pochválit naši ofenzivu 5 na 5, protože máme celkem 56 vstřelených branek, což je páté místo z celé ligy.
 
AvatarSuper zdolat rozjetý Boston. Důležité bylo nehrát moc oslabení, to jsme zvládli. Naše přesilovky byly špatný, hlavně se neumíme ani usadit v pásmu, chybí nám hrozně pohyb. Metemu se asi trénink s borcem na střelbu vyplatil, body od něj potřebujeme. Naštěstí pátá branka Bostonu neplatila, to už bychom těžko otáčeli. Dva body proti tak silnému týmu sakra potěší...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já obranu chválím především za to, jak výborně ofenzivně se prezentovala, jinak si myslím, že zaspala i u druhého gólu Bostonu.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak já obranu určitě takhle chválit nebudu, protože třetí a čtvrtý gól jdou víceméně za nimi! U třetího gólu máme zrovna dva velké beky (Weber, Chiarot) a oni si tam nechají řádit takové střízlíky... Snad bude v pohodě Petry, ta jeho grimasa při odchodu do šatny nebyla vůbec hezká, i když se pak do zápasu vrátil. Taky chválím Juliena a spol. za chalenge u pátého gólu, i když osobně si myslím, že tohle byl regulérní gól... Byronovi ten gól moc přeju, snad se probudí. Poehling si odehrál své, za mě v pohodě. Tragédií jsou přesilovky, pokud se tak dají nazývat - jak obrovský kontrast s přesilovkami Bostonu, kde to neskutečně pálí Pastrňákovi...
Body pro mě velkým překvapením, protože Boston je momentálně někde jinde než my, bohužel...
 
AvatarTak v tomto zápase si obrovskou poklonu zaslouží celá naše obrana a první útočná řada, protože to co včera předvedli bylo naprosto famózní. Mete úžasný večer po těch nic moc zápasech co měl. Danault za mě až překvapivě dobrý, mě osobně připadal v posledních zápasech dost neviditelný, Tatar také naprosto parádní výkon a Gally, toho snad nemusím ani zmiňovat. Ohledně celkového herního projevu také nemám co vytýkat, snad jen druhá třetina byla trochu slabší. Ona by tu vlastně jedna věc k vytknutí byla, tou není nic jiného než PP, to byl opět naprostý děs a hrůza. Neříká se mi to lehce, ale na přesilovky ruins je radost se dívat narozdíl od našich, díky bohu, že jsme jim dovolili jen dvě.

Byl to nádherný zápas, u kterého jsem měl v jednu dobu záchvaty vzteku a v jednu dobu zase záchvaty štěstí, mělo to přesně atmosféru, jakou derby má mít.

Mimochodem velká pochvala pro naší střídačku při pátém gólu ruins, ještě že se tak stalo.

Asi nejsem jediný, pro koho jsou tyhle body velkým překvapením, ale jsou opravdu nesmírně cenné.

Jo a ještě jsem zapomněl zmínit Paulieho, snad ho ten gól pořádně nakopne.


 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík