Wisniewski a Desharnais mají problémy

26.04.2011, 14:13 | Preview |  Monika Gordíková
 

Napětí, nervozita, zpocené ruce, kousání rtů a přivírání víček. To všechno potká fanoušky Montrealu, kteří v noci nebudou chybět u přenosu šestého zápasu série s Bostonem. Bruins v případě výhry postoupí dál, a to by Bell Centre jen těžko kousalo a vstřebávalo. Velkou neznámou je v současné době, v jaké sestavě Montreal vůbec nastoupí.

Boston se dá nazvat relativně zdravým mančaftem. Na druhé straně je to jinak. Obránce James Wisniweski byl zraněn v průběhu minulého utkání a chyběl ve velké části třetí třetiny. Včera netrénoval a měl „therapy day". Stejný scénář absolvoval i David Desharnais. Také on si z páté hry odnesl šrám, konkrétně na koleni. Jejich stav odmítl trenér Jacques Martin blíže komentovat. Pokud nebude moci Desharnais hrát, nastoupí Benoit Pouliot.

Možná, že jsme si nepřipouštěli po prvních dvou zápasech, že by k tomu mohlo dojít, ale stalo se. Montreal je teď tváří v tvář vyřazení a musí bezpodmínečně vyhrát. Pokud nezvítězí, podeváté z třiatřiceti případů nepřejde v play-off přes Medvědy. „No, v Montrealu to bude těžké, to je jasné," ví Michael Ryder. „Ty dva zápasy tam jsme ale hráli dobře a vyhráli jsme. V Bell Centre se vždy těžko vyhrává. Hrál jsem za Habs a vím, o čem mluvím."

Zdá se, že Boston v posledních třech zápasech přišel na to, jak vyzrát na herní systém Canadiens. Dokonale to pak předvedl v minulém utkání, které se rozhodlo až ve druhém prodloužení. Na tahu je Montreal. „Nemůžeme sedět a litovat se," říká Hal Gill. „Musíme se vrátit a další zápas prostě vyhrát," pokračuje zkušený obránce.

Je nutné vyzdvihnou Careyho Price, bez jeho zásahů by tým těžko dosáhl na prodloužení. V práce s pukem působili Habs velmi sentimentálně. Tým musel řešit hned několik oblastí, v nichž je nutné zlepšení. „Tim Thomas měl několik velkých zákroků, Carey také. Byl to zápas s málo góly ale s velkým počtem šancí. Musíme navázat na pozitivní věci. Každý zápas v play-off je zkušeností," řekl Mathieu Darche.

foto: REUTERS/Brian Snyder

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale je pravda, že Pouliot stejně jako loni úplně v PO vymizel, na rozdíl třeba od Desharnaise, který se mi, hlavně v pátém zápase, moc líbil. Kádr je úzký právě v tom, kolik hrůčů je nasazovaných a kolik jich v kritických chvílích může Martin použít - je jasný, že tam nedá zelenáče, i když hrajou dobře (Eller i White). Uvidíme, ale moc to právě kvůli tomuhle nevidím...smajlik.
 
27.04.2011 04:05 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ted si mě dostal, už zejtra se hraje:-( Ty krávo:-( On zas tak uzký není, ale Pleky, Cammy, captain 25min, nechápu proč Pyat, Eller, White a Weber neodehrají více minut, když tak dobře brání? A s tim Pouliotem mi to hlava nebere, sice to není žádný obranář, ale v sezoně občas byl i naším nej útočníkem a Martin ho opět odstřelí:( Podle mě jej nemusí!
 
27.04.2011 04:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:souhlas, já to viděl dneska 4:2 pro nás postup do druhého kolo. Za hru co předvádíme si postup zasloužíme. Jen třetí zápas se nám hrubě nepovedlo. Jinak si dovolim, říct že v ostatních jsme byli lepší. Podotýkám 5 zápas jsem viděl jen půlku!JJ Špaček Hamr spolu, podle mě to není dobré aby hráli spolu. Snad se dá Wizz dopořádku. Ale já bych se klidně nebál dát Webera, mě se ten kluk líbí víc než naši "dědci"! Dneska už asi neusnu a dám si i "tady vámi celou sezonu vyzdvihovaný" Vancouver s Chicagem. Aspon mrknu na oblíbence v našem dresu Higgyho s Lapym!
 
AvatarReakce na příspěvek:Právě, tohle mě straší nejvíc smajlik. Třeba se Wisniewski nebo Desharnais vrátí, ten kádr je teď strašně úzkej. Ale ono se hraje už zítra, ne?
 
27.04.2011 03:54 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarVyřadit Boston na jeho ledě, hmm, to bych si nechal líbit! Subban má energie na rozdávání, s veteránama to bude horší, hlavně vzadu je to nebe a dudy, když člověk vidí, jak se za pukem otáčí PK a jak třeba Špaček. Ale uvidíme, jako fanoušek jsem sice chtěl Habs už dávno vidět ve druhým kole, ale série je to výborná. Snad bude mít pro nás šťastnej konec, GO HABS!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jinak jsem moc rád, že nás podporuješ přímo "z jámy lvové"...smajlik smajlik smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, Markétko, je to doma!!! Sedmý zápas budou nervy a stát se může cokoliv, i když vytížení některých našich hráčů je až moc velké a může to hrát dost výraznou roli. Ale za dnešek velký palec nahoru!
 
27.04.2011 03:46 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarParáda, kluci to zas vydřeli. A v 7matchi se může stát cokoliv. Když budou síly, tak věřím. Snad i s Wizzem zpátky v naších řadách! Subban, co ten chlapec ještě předvede? Mě prostě příjde, že je někde úplně jinde než další...toho chci vidět v létě v akci!
Škoda Buffala, zasloužili si postup, navíc kdyby jsme to nakonec zvládli, tak bychom nešli na WSH, který jsou pro mě jasný favorit na Cup. Když už Boudroue po 4letech pochopil, jak se hraje PO!
 
AvatarParádně vydřený, sedmý zápas této serii bude moc slušet... Jen nechci vidět, co tam budou naše první dvě lajny Subban hrát, ti musí být hrozně vyšťavení... No, domácí prostředí teď nebude hrát roli, rozhodne únava a asi to, kdo dá první gól... Moc se na to těším a třeba nám štěstěna vrátí to, co si doteď půjčovala...
 
AvatarJe to tam ! To byly nervy ! smajlik
 
27.04.2011 03:41 | reagovat
Marketa | marketafoudad@hotmail.com
A je to doma, jupiiiiiiiiiiii!
 
Avatartak je to doma smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik
 
27.04.2011 03:40 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarJE TO TAM!
 
27.04.2011 03:37 | reagovat
Marketa | marketafoudad@hotmail.com
GO HABS GO!
 
AvatarReakce na příspěvek:Od Lučiče normální faul, co tu řešíte - úplně klasický "boarding". Výše trestu už je něco jiného, do konce asi dostat neměl.
Pro mě je Pleky i dopředu dobrej, vytvoří spoustu solidních situací - jen ty góly mu trochu schází, ale to bys musel takhle zatratit dvě třetiny mužstva...smajlik! A že Gomez nikdy nic nehraje a teď v PO se zmátořil aspoň trochu, to snad není argument, ne?
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas od prvního a zvlášť do posledního písmene...
 
AvatarReakce na příspěvek:Briere proti Buffalu předvedl zákrok na 5 dokonce... ale to je jedno, samo mi to nevadí, jen si myslím, že kdyby to bylo naopak, tak tu hrozně plačeme... Gomez dneska hraje asi nej utkání, po tom prvním samozřejmě... Pleky hraje výborně, ale také čekám od něj trochu víc, hlavně v bodech, těch šancí měl docela dost... Hlavní je, jestli nám vydrží síly, to bude rozhodovat...
 
27.04.2011 03:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nešel hlavou napřed. Co předvedl Richards na Connolyho a dnes Brier na Niedermayera je o něčem úplně jiném! Ale to nic nemění na tom že Lucic je prase!
 
27.04.2011 03:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nešel hlavou napřed. Co předvedl Richards na Connolyho a dnes Brier na Niedermayera je o něčem úplně jiném! Ale to nic nemění na tom že Lucic je prase!
 
Avatarfaul na Spacka to byl ale na jakej trest to odpovida se da polemizovat jelokz tam sel hodne hlavou napred
 
27.04.2011 03:00 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Míro: Já neříkám, že neni platný pro tým. Je to nejvšestranější útočník týmu a tomhle se zaří i mezi top útočníky v celé lize. Ale já mluvím o jeho produkci v PO, která je každoročně špatná. S Gomezem se to srovnávat nedá. Ten nikdy goly nedával. U něj beru pozitivně už to že dneska patří k nejlepším. Snad 3-4 lajnu budem využívat víc. Protože ty kluci rozhodně nejsou horší! A Klíčový hráči si odpočinou!
 
27.04.2011 02:57 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jasný souhlas, ač mě Lucic sere, tak tohle nebyl ani faul. Natož dokonce! Pleky dozadu parádní, dopředu je to mnohem slabší:( PK je neuvěřitelnej, tohle pozlatit. Kolem takového to hráče se staví tým!Thomas s Careym se opět předhání, kdo předvede víc!
 
Avatarto jsme si ani nevsi ze nekteri opet nechodi na led coz je skoda Ellerova lajna to aspon dokazalo dlouho motat v rozich u soupere
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tahle třetina byla samé přesilovky a oslabení, proto se někteří na led vůbec nedostali. Pleky sice zahodil minule jednu tutovku (nebo spíš mu jí Ryder vyčapnul) a dneska měl taky jednu solidní, ale pro tým odvádí daleko víc práce než Gomez, to je můj názor.
 
27.04.2011 02:54 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Například to,že šel hlavou napřed!
 
AvatarReakce na příspěvek:Čistý to nebylo určitě, polemizovat se dá s výší trestu...
Jinak druhá třetina celkem výživná, ale těch lidí máme fakt málo a na to nejspíš dojedeme...smajlik
 
27.04.2011 02:52 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Spis Pleky rekl bych!Co spálí v PO je na pováženou bohužel:( Od Gomezi goly chtít nemůžeme. Dneska se mi ale líbí. Jinak vypadá to že hrajem už jen na dvě lajny:-D Přitom Pyat, Eller, Darche a další hrají tak dobře, nechápu proč je tam nedává častěji!
 
AvatarReakce na příspěvek:A co tam bylo za faul nebo dokonce zákařnýho? Špaček odehrál puk a musel čekat hit, prostě ho čistě s rukama dole dojel u mantinelu, trest dostal za to, že Špaček zůstal ležet... Jinak tipuju, že tak 5-6 lidí bude mít tak 14 minut odehranéch za tuto třetinu... Na to se bojím, že dojedeme a pokud ne v tomto zápase, tak zákonitě v tom dalším... Pleky a Subban snad neslezli z ledu... Třetina byla totálně rozkouskovaná, bude to neskutečné boj, 2:1 si myslím, že to rozhodně neskončí... Snad se budeme radovat my...
 
Avatargomez by si mel vymenit hokejku tohle se musi davat
 
27.04.2011 02:41 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarLucic vyloučen do konce utkání ;)
 
27.04.2011 02:28 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Chyba byla u všech co tam byli...si tam jezdili jako by nic.....mě to teda čistý nepřišlo.
 
27.04.2011 02:23 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJe tááááááááááááááááám svině bostonský!
 
AvatarŠkoda chyby Price, teď nás třeba nakopne opět přesilovka 5 na 3, i když jak Lucice nesnáším, tak ted to bylo podle mého čistý... Bohužel, hrajeme v pár lidech, Boston mi přijde v utkání mnohem živější...
 
27.04.2011 02:11 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak to bylo šíleně zahraný, jako bychom spali :-(
 
Avatarjak tam muzem nechat jezdit borce jen tak a nechat at si dela co chcesmajlik smajlik smajlik
 
27.04.2011 02:03 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně jak píšeš Michale, fluše a to tak že hodně. Loni jsme brali štěstí lopatou letos se nám vyhýbá velkým obloukem. Pořád nepochopím, jak můžeme v sérii prohrávat. Loni jsme byli v sérii jasně horší, letos si dovolím tvrdit, že jsme lepší ve všech zápasech krom třetího. Hlavně ten čtvrtý pořád nechápu, jak jsme mohli nevyhrát, když to pro mě byl asi nejlepší výkon v PO, co v poslední době pamatuju. Bohužel Pleky v PO nedá absolutně nic:(čekám od něj více) Gomer goly nikdy nedával. Wizz, Pačes, Marki, Gorgi zranění. A pak nám ještě neuznají jasný gol. Co na to říct. Tým je unavený, PK nesleze z ledu. Trochu nechápe skoro nulové nasazování čtvrté lajny. A odstřel Pouliota každé PO je mi také záhadou. Přesto věřím, ten entuziamus je v tomhle kolektivu, víc než v tom předešlém!!!Jinak kdo se mi zatím v sérii líbí krom klasických jmen je Eller a kdo je pro mě zklamal je Hamr(dělá chybu za chybou)
 
27.04.2011 01:57 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj je to ubojované a rozhodovat budou maličkosti. Co tam předvedl Sopel za naší brankou to jsem fakt nechápal, příště to nemusí dopadnout tak dobře...
 
AvatarTak aspoň něco, Boston zatím o trošku lepší, ale je to velké boj a bude až dokonce, snad nám bude přát štěstí a vynutíme si sedmé zápas...
 
27.04.2011 01:53 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarRozhodčí teda úřadujou.. nám neuznají regulérní gól, teď na konci dva fauly, co skoro nebyly, ale naštěstí se to aspoň vypárovalo.
 
AvatarGGGGGGGGGGGGGGGGGOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL CAMMI CAMMI smajlik smajlik smajlik smajlik
 
27.04.2011 01:32 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJooooooooooooooooooo
 
Avatarhodne unahlene pisknutismajlik smajlik
 
AvatarTak štěstěna nám plive do obličeje hned od začátku...
 
AvatarGO HABS GOsmajlik smajlik
 
AvatarTak a za chvíli to vypukne, snad to dnes nebude poslední zápas sezóny. GO HABS GO !!!
 
26.04.2011 23:00 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Já se přepsal.. Chtěl sem napsat Wisnievski.. Ti dva se mi pořád pletou.. omlouvám se za nedorozumění..
 
AvatarReakce na příspěvek:Halpern je taky nejistej...? To už máme tři diskutabilní hráče, s kým to budeme, proboha, hrát smajlik ?
 
26.04.2011 22:01 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarRozhodne se až těsně před zápasem jestli Halpern a Desharnais nastoupí.. Alespoň tak zní nejnovější zprávy z Kanady
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 05.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík