Série srovnána. Kdo se ujme vedení?

05.05.2013, 17:51 | Preview |  Lukáš Matýšek
 

Po skvělém týmovém výkonu, parádně zahrané, především, druhé třetině a skoro bezchybném Priceovi se Canadiens zaslouženě dočkali srovnání série. Domácí prostředí teď na čas opustí. Následující dva zápasy se odehrají v hlavním městě Kanady - v Ottawě. Jak moc bude rozdíl mezi hrou doma, a hrou v Ottawě? Moc se nepředpokládá, tyhle města jsou od sebe vzdáleny asi tolik, jako Brno a Praha.

Změny ve formacích se nepředpokládají, možná pokud se vrátí Gionta a (nebo) Pacciorety. Oba jsou podle oficiálního webu day-to-day s blíže nespecifikovaným zraněnm v horní části těla. Podle kanadské RDS jsou mimo na celou sérii. Ačkoliv je RDS považováno za celkem seziózní zpravodajský server, více důvěry by měl získat oficiální web.

Poslední zápas není již třeba dále rozvádět. Viděl ho snad každý z nás. Dnes to nebude jednoduché, ostatně sílu Ottawy jsme mohli vidět v prvním zápase, i v těch předchozích v základní části. Letos Habs v Ottawě nevyhráli, ze dvou zápasů si přivezli jen jeden bod. Všem spekulantům o startu Petera Budaje ve třetím zápase dokonale Carey Price svým výkonem ukázal, že výměna, alespoň od začátku, nebude nutná. V bráně nastoupí tradičně Kanaďan.

Rene Bourque, který ukončil zápas dříve a odešel v průběhu poslední třetiny do kabin bude dnes večer bez problémů hrát. Senator bude chybět Gryba který si užije svoji druhou, a poslední, suspendovanou hru.

Statistiky mezi Sens a Habs jsou vyrovnané. Oba týmy mají po 5 vstřelených i obdržených gólech a 4 hráče kteří mají dva body. V oslabení jsou lepší Canadiens, zatím v oslabení ještě neinkasovali.

Recept na výhru je zřejmý, týmová spolupráce, semknutá obrana a jistý gólman. A ve předu musí válet mladíci s podporou těch starších, a samozřejmě nedostat slepené góly. Nezbývá už dodat nic jiného, než snad jen GO HABS GO!

Aktualizace

Sestava pro dnešní večer bude vypadat následovně

Michael Ryder -- Tomas Plekanec -- Brian Gionta

Brendan Gallagher -- Alex Galchenyuk -- Brandon Prust

Rene Bourque -- David Desharnais -- Travis Moen

Colby Armstrong -- Jeff Halpern -- Ryan White

Andrei Markov -- P.K. Subban

Josh Gorges -- Raphael Diaz

Francis Bouillon -- Jarred Tinordi

Carey Price

Což znamená, že Gionta je zpět ve hře, Pacciorety nikoliv.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarCanadiens Release Avtsin
 
07.05.2013 17:59 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:děkuju smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:je to jen na zaklade vysledku ZC
 
07.05.2013 17:40 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
když koukám do statistik hráče a tam je počet odehranejch zápasů (nebo i body), bere se jenom v základní části nebo je to i včetně play-off?
 
07.05.2013 17:19 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
snad dneska vyhrajeme smajlik pokud ne, bude to pak pekelně těžký...snad je kouč srovnal a předvedeme ten výkon, co jsme podali doma. Pochopitelně druhej zápas smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to vidím na Letanga, Subby si bude muset ještě rok, dva počkat... Ale již třeba dneska by všem mohl dokázat, že by byl lepší volba...
 
AvatarReakce na příspěvek:Noooo s tím bych ani nesouhlasil. Letang i Suter jsou stěžejní beci týmu, na kterých stojí a padá obrana. Absence Letanga Pens poznamenala, je fakt, že mají i Martina, ale ten na něj nemá. Suter hrál běžně i 28 minut a s Brodinem tvořili velice dobrý obranný pár. A jak to je se Subbym všichni víme, takže bych řek, že to je na stejno. Možná má Subban trochu navrch tím koukatelným stylem hry.
 
07.05.2013 16:51 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:PK byl z nich suvereně nejlepší co se týká přínosu pro tým, doufám, že cena bude jeho...ostatní dva težili ze spoluhráčů
 
AvatarNorris Trophy finalists: Letang, Subban and Suter.
 
07.05.2013 11:54 | reagovat
aa | a@centrum.cz
sportovní sázení, velmi spolehlivé info

www.caspe.iprostor.cz
 
06.05.2013 22:36 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:BG to dásmajlik
 
AvatarHudon 178cm/77kg. Věřím, že to je talent a jsem rád, že ho máme, ale měli bychom začít vybírat urostlejší borce nebo tyhle šikuly (VHODNĚ!) trejdovat a případ McDonaugha budiž odstrašujícím případem jak se to nemá dělat.

Co se týká Brendona Caldera Gallaghera, tak tam to bylo jasné, nezbývá nic než mu držet palce.
 
Avatar Finalists for the Calder Trophy this year are #Habs Brendan Gallagher, #FlaPanthers Jonathan Huberdeau and #Blackhawks Brendan Saad.
 
AvatarĽavý krídelník Charles Hudon podpísal s Montrealom trojročnú nováčikovskú zmluvu. Osemnásťročný Kanaďan bol tímom draftovaný v roku 2012 z celkového 122. miesta. V aktuálnej sezóne hrával v v QMJHL, no i v AHL, kde v drese Hamiltonu zaknihoval gól a dve asistencie v deviatich dueloch.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak ono už je pak jedno, jestli je to 3:1 nebo 6:1 - spíš mě sere, že nás opravdu velice snadno vytočili a tím nás dostali přesně tam, kam chtěli a v čem jsou jasně lepší.
 
AvatarReakce na příspěvek:A co jsem tu od trade deadline celou dobu psal...? Bylo přece nad slunce jasné, že tenhle tým není složený dobře pro boje v PO - každý ví, jakým způsobem se play-off hraje, a proto mě hodně mrzelo, že jsme nevzali jednoho, dva hráče, kteří umí přitvrdit - teď nemáme v tomhle směru absolutně protizbraň...smajlik! My jsme sice hokejovějším týmem, ale když se k tomu hokeji vůbec nedostaneme, těžko můžeme tu výhodu zúročit... smajlik.
 
AvatarJá věděl, proč jdu po třetí brance spát. Kluci solidně vybouchli. Bohužel Ottawa nás zválcovala v osobních soubojích a po zásluze vyhrála. Pokud dá na 3:1, obávám se, že je konec série. Čeká nás zlomový zápas a my do něj jdeme s bídnou formou hvězd, zraněnými hráči a pošramoceným sebevědomím. Vypadá to na neřešitelný rébus...
 
AvatarA to melo byt jako co ? WTF ? To jsou vykony jako den a nocsmajlik Chapi musi 100% makat, precizni obrana, vynikajici Price, to byl styl kterym jsme uspeli v zakladni casti. Nechci ted Priceho nijak extra kritizovat, ale ten druhy a treti gol to by Anderson prostě chytl... pak už se to sypalo smajlik No nic zapomenout, jedeme dál jako v druhém zápase. GO HABS GO
 
06.05.2013 04:19 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:je docela smutný, když DD ani jednou za 3 zápasy nevystřelí a má ice-time přes 18 minut a Gally má 5 střel za zápas a odehraje 11 minut...aspoň zvýšit Gallymu a Chuckiemu ice-time na úkor DD by Therrien mohl. Nic by tím asi nezkazil.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevzdávejme to, je to jen jeden zápas, ale máš pravdu. Takhle to hrát nejde a na třetí třetinu jsme hrubě nezvládli. Ostuda.
Podpis Desharnaise jsem tady jako jediný kritizoval a to jsem tady nenapsal vše. Vždycky jsem upřednosťnoval Larryho a teď to tady máme. DD, který je bez Paciho v top formě neviditelný, a Larryho nám zmrzačili.
Úterní zápas bude hodně zajímavý...
 
06.05.2013 04:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarVůbec to nezvládáme...vůbec, tohle je Play-off, ne rybník. Pokud si to neuvědomí, tak radši ať je to 1:4 a čus a Marc v létě přidá na síle a pár prcků (ted nemyslim Gallyho samozrejme) pošle někam!
Hledám v paměti, jestli si pamatuju v PO větší rychtu...od 99/00 si nějak nevzpomínám.
 
06.05.2013 03:57 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
a v příštím zápase se pozabíjej navzájem...
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky si nemyslím, že bysme na to neměli, viz domácí zápasy.
Bourký adept na suspendaci a co tam Subban dělal... Mlátit hráče na zemi, to se nedělá.
A proto odešla ta celá pětka po té hromadné bitce do kabin taky nechápu, resp. všichni dostali desítku, což nevím proč.
A ještě jsem chtěl dodat, že to vše započal velice divný call na Bourkýho, který jít ven neměl. Měli bychom PP a třeba by se z toho nic nestalo... Ale třeba potřebujem lekci.
 
AvatarVůbec to nechápu, do Ottawy přijel jiný tým. To my jim posledně nadělovali a fyzicky byli o level jinde a teď se tam plácáme ve všech herních situacích, jemně řečeno. Něco hraje v podstatě jen Chucky a Gally no a Carey, kterého jsme tam nechali napospas. Zbytek vlasntě nic a teď už to nemá s hokejem nic moc společného.
Co na to říct, ve čtvrtek musí přijít zase ten Montreal z domácích zápasů. A hlavní věc, která mě teď sere snad ještě víc, je ten prohraný první zápas. Tam jsme měli vyhrát...
 
06.05.2013 03:42 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
já se v tom teď ztrácim.
za tu hromadnou bitku dostali pětiminutový tresty nebo do konce?

Za chvíli aby nemusel jít Budaj do útoku smajlik
 
06.05.2013 03:33 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak o rozumu bych úplně nespekuloval...já si rozhodně nemyslím, že máme horší tým než Ottawa, ale okolnosti jdou jasně proti nám: zranění hráčů v top formě nenahradíš...navíc upřímně Anderson prostě chytá líp než Carey, pro mě s Niemim jasný adept na Vezinu, Bobr mě tak nebere..
Teď ještě Burký faul na suspend...Takhle bude hooodne rychle po sérii a Marc může začít spekulovat, jak přidat víc grit...
 
06.05.2013 03:25 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:akce to byla pěkná....druhá gólovka týhle lajny...a krátce na to inkasujem....
pokud říkali, že mezi Ottawou a Montrealem není rivalita, a že se snad vytvoří během play-off, myslím, že až takhle to nikdo nečekal. Musíme doufat, že nám vyjde příští zápas. Tohle otočit bude pěkně těžký a možná bude lepší se snažit nezranit.
 
AvatarReakce na příspěvek:Konečně jsi dostal rozum smajlik a vidíš věci reálně. Nechci tu teď uprostřed série opakovat poněkolikáté to o složení našeho mužstva pro PO...
 
AvatarNe, na tohle se už dívat nebudu, vůbec nestíháme dozadu a pak si ze čtyř našich okolo brány udělají prdel dva domácí...smajlik. A aby toho nebylo málo, ještě dostaneme nařezáno. No, super bilance...
 
06.05.2013 03:22 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Bude to těžky, těžký, těžký...celou sérii získat začínám "Mírovatět", ale prostě Anderson chytí i ty věci na víc a my jsme nakřáplí :( Rydera když vidím s jeho rybníkářským stylem, to je až k smíchu...:P
A ještě dostaneme přes držku, dneska se mi z toho chce blejt...když to srovnám s tím, co převedli Isles...
 
06.05.2013 03:20 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDobrou noc -_-
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak teď si dělají rozhodčí prdel nebo co - za co šel Bourque ven, to neví asi nikdo...! A Gionta jen a jen potvrzuje má předešlá slova o rozdílu v koncovce, bohužel...smajlik
 
AvatarTak přesně tohle Ottawě stačí a plně toho využívá smajlik. My takovou koncovku nemáme, proto prohráváme a myslím, že dnešní zápas je rozhodnutý!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jediná šance je, že začneme využívat přesilovky, tam se musí utkání zlomit... Jenže s tou naší hrou v nich, to opravdu moc nevidím. Je to opravdu více boj než hokej, na tož nějaký pěkný, ale to jsme od PO ani nečekali... Jsme jasně fyzicky pozadu, někteří se dokonce už i bojí jít do plného souboje u hrazení. K tomu pořád slušný Anderson a slabá hra našich top hráčů, no kéž to dostaneme aspoň na 7 zápasů...
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemám z toho moc dobrý pocit, Ottawa dotlačila průběh té série tam, kam chtěla - do osobních soubojů. A tam je prostě silnější, navíc tím totálně rozbije naší větší hokejovost. My potom vůbec nevíme, jak se pořádně dostat do pásma, navíc necháváme hrozně prostoru domácím útočníkům pro přechod do pásma středem. Nevím, nenapadá mě nic, čím bychom za současné situace ten vývoj změnili...smajlik.
 
06.05.2013 02:55 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ono je dost smutné, aby náš nejlepší útočník byl klučina, co hraje první PO v životě. Říkám DD s plnejma kapsama šel totál out. Ryder prostě nestíhá to rychlejší tempo, s jeho bruslením (na úrovni AHL) se těžko prosazuje, jeho flek je v přesilovkách. Pačes BOHUZEL, ale zatím je uplná blbost aby se tam takhle trápil, je zraněný a to je na něm hrozně vidět. Pleky v PO vždycky nebyl ten první centr, už má věk na to vést, musí též přidat!
 
06.05.2013 02:52 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
tahle třetina byla oproti tý předešlý nudná..jak bylo několikrát zmíněno, škoda Plekyho břevna. Na druhou stranu neměl žádnej čas na přípravu. Takový chyby v obraně, který předcházely zatím vedoucímu gólu si v play-off nemůžeme dovolit. A klíčový hráč jako Subby by si asi neměl dovolit tolik trestů...
 
06.05.2013 02:50 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTeď jim musí dát Therrien kartáč a chce to rychlej nástup a ukázat jak se hrají třetí třetiny, podobně jako v půlce sezóny..
 
06.05.2013 02:49 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPřesilovky trága...5 na 5 hrajeme dobře, ale pak mega chyba... no nic, ve třetí otočíme. GO HABS GO
 
AvatarReakce na příspěvek:Ta šance mě sere, moc jich nemáme a takové tutovky se musí proměňovat. Mimochodem Anderson dnes není rozhodně tou zdí, škoda, že toho nevyužijeme
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, všichni jmenovaní musí okamžitě jít o level výš, protože jinak nemáme šanci. Dneska opět nejlepší Gally, ten lítá jako čert po tom ledě, tak to chci vidět i u Plekyho a DD. Velká chyba jsou přesilovky, to je hnus, co tam předvádíme, navíc tak laciný gol, když ho necháme projet tak lehce...
 
AvatarReakce na příspěvek:Kolik chybělo... Carey to zatím drží, ale takhle tu ztrátu nesnížíme určitě.
 
AvatarTy vole, já už z těch našich "přesilovek" nemůžu, vrcholem jsou pak zadovky naslepo ve středním pásmu a pak z toho faul! Obrovská škoda té Plekyho megašance smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím naprosto. Teď je to velká bída a jak říká Míra, musíme z minima vytěžit maximum. A hlavně nerozchyta plešouna, zatím není jistý jako v G1.
 
06.05.2013 02:29 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak série se proměňuje tím Ellerem z hokejové po menší válku. Hokejisté se vytrácí, bojovnící jsou vidět víc..DD po podpisu šílená bída, náš nejslabší centr. Na Ryderovi je v PO vidět jeho slabší bruslení a přesilovky nám zatím nejdou:( Pačes není ok...i od Plekyho čekám víc. Tyhle kluci musí step up, a zavelet k obratu!!! Prostě musíme přidat!
 
AvatarS takovýma chybama nemůžeme myslet na výhru! A to ještě buďme rádi, že Subban nedostal 4 minuty natvrdo, protože ten úder hokejkou přišel až po střele a ty 2 minuty se odpouštět podle mě neměly. Pokud nepředvedeme excelentní koncovku, což by byl skoro zázrak, tak budeme velice těžko stahovat ten náskok...
 
06.05.2013 02:24 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarHrubka jako kráva. Přesilovku sehráli slušně, naštěstí naprázdno. Všem nám muselo být jasný že s jedním gólem je neporazíme, navíc vyrovnávacím. Go HABS Go..
 
AvatarReakce na příspěvek:Horší jsme byli na začátku, gól nás trochu nakopl. A OTT moc branku neohrozili. My po tom gólu rozjeli několik slibných šancí. Ale ty přesilovky před golem Bourkýho, tak to bylo jen pro otrlé...
Jejich gól neměl padnout smajlik Carey se skvěle a rychle přemístil, ale Alfimu paradoxně pomohlo jeho zaváhání a opožděně to zasunul pod tělem, smůůůla.
Jinak ale souhlasím, že někteří hráči jsou moc divocí, ale to se dá čekat. Z nevinné série je nahecovaná série.

Ovšem teď to byla chyba... Ještě Subby venku!
 
06.05.2013 02:19 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
tak to byla chyba v obraně jako blázen....a ještě oslabení k tomu...
 
06.05.2013 02:14 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarStrašně mě tam štve to jejich fialový světlo -.-
 
AvatarDalo se čekat, že do nás doma půjdou ještě důrazněji a to se jen potvrdilo. S tím budeme mít asi největší problém, ostatně celá přesilovka 5 na 3 z toho pramenila, protože jsme hloupě opláceli a pak zbytečný faul Gorgese. Souhlasím, že za 1:1 můžeme být rádi, ten obraz hry vypadal jinak - i když jsme tam měli paradoxně i další šance na vedoucí gól.
Rozhodčí jsou dnes, myslím, spíše na naší straně, o to větší škoda, že ty přesilovky vůbec neumíme...smajlik! Pokud ustojíme tu tvrdou hru, máme šanci, pokud budeme oplácet, je to špatný...
 
06.05.2013 01:59 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTak upřímně za 1:1 může mít zatím rádi, rozhodně nejsme lepším týmem na ledě. Snad je Therien trochu víc probudí a zklidní emoce, některých hráčů. Ptž první třetina nefunguvala vůbec a byla cítit frustrace. Bohužel na některých klucích je hodně vidět to zdraví. Zvláště Pačes není ok:( Prust se vyhýbá bitce, není na tom dobře. Musíme se modlit, že se to nezhorší a vydrží.
 
06.05.2013 01:55 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
wau...to je zápas...paráda....
začátek byl sice z naší strany slabej, ale od toho gólu, to je paráda smajlik utkání každopádně nenudí, spousta osobních soubojů, krásných akcí a zásahů brankářů.
tohle může skončit jakkoli smajlik
 
AvatarViděl jsem asi 7 minut a nebylo to špatný. Škoda jen těch přesilovek, i když z jedné jsme dali nepřesilovkový gol, ale díky za něj... Bude to dál obrovský boj a je potřeba dát vedoucí gól. Musí se probudit DD formace, která zatím zatraceně spí...
 
06.05.2013 01:53 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Avatar1:1, Jedéééém klucí.
 
AvatarReakce na příspěvek:Výborná přesilovkasmajlik smajlik
 
06.05.2013 01:43 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTak to byl gól že sem ho ani neviděl :D
 
06.05.2013 01:40 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTak si to postupně můžeme shrnout už teď. Otřesný přesilovky, hra 5na5 ujde ale nemá to říz jak v G2, oslabení je asi jasný, nebýt toho že si šel sednout i Gorges, tak by to bylo 0:0, ale kdyby chyby.. Pořád je to jenom jeden gól, do konce třetiny se můžou zakousnout a zabrat. Rozhodčí jsou kapitola sama pro sebe, vidí jen to co vidět chcou..
 
06.05.2013 01:20 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:je dobře, že jsou Gio i Pacci zpátky smajlik smajlik
 
06.05.2013 01:09 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTak nakonec ještě změna v lajnách, nechce se mi to teď vpisovat do článku, takže vám jen sem dávám screen jak to bude vypadat :)
http://prntscr.com/13lv4p
 
05.05.2013 21:18 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Islanders absolutně potopila jejich nedisciplinovanost. Jinak zatím žádný extra překvapení se nekoná, vše sem tak nějak očekával, až na to že jsem myslel že Ottawu uhrajeme v obou zápasech.
 
05.05.2013 21:01 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
určitě je zase porazíme smajlik smajlik
sledujete výsledky ostatních zápasů? dost mě překvapujou Islanders. nikdo jim nedával šanci a přitom to je 1:1 na zápasy a teď se tam prodlužuje... smajlik smajlik
 
AvatarJen čumím, jak jsme zvládli poslední zápas, snad se to klukům a hlavně Careymu povede i ve třetím zápase. Každopádně za ten druhý patří před nimi smeknout... Report nezvládnu, až z utkání č.4...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík