Čtyřzápasový domácí blok jsme zakončili výhrou.

06.11.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Střelec našeho druhého gólu v zápase s Buffalem, Bryan Smolinski.Tak máme za sebou čtyřzápasový blok v domácím prostředí a bilance z něj je následující: 2 vítězství, 1 prohra v prodloužení a 1 prohra. Takže se dá říct celkem spokojenost. Výsledkově ano, herně to bylo jako na houpačce – mizerný výkon proti Atlantě, hned nato naopak vynikající proti Philadelphii, pak taková přetahovaná, bohužel neúspěšná, s Torontem a nakonec opět žádná sláva, ale tentokrát překvapivě vítězná, proti Buffalu. Já vím, jsem asi moc náročný, ale musím říct, že mě kolikrát potěší daleko víc třeba i prohraný zápas, ovšem po snaživém a útočném výkonu, než protrpěná výhra. A hlavně, když člověk vidí, jak výborný hokej dokážeme vyprodukovat, tak něco podobného pak zákonitě očekává i v zápasech dalších. Aspoň, co se nasazení týče, protože samozřejmě není každý zápas a hlavně každý soupeř stejný.

Mně osobně se absolutně nejvíc líbil zápas s Flyers – to byl asi společně s domácím utkáním proti Bostonu nejlepší náš výkon. Výborné nasazení, bruslení, spolehlivá defenzíva a hlavně pěkné útočné akce často zakončované střelou. A to všechno proti mužstvu, které zdaleka letos nepatří k nějakým průměrným či snad dokonce podprůměrným. Z jedinců určitě je třeba vyzdvihnout Kovaljova, Koiva, Hamrlíka, Hueta či snaživého, ale smůlovatého Higginse. Následující derby s Torontem nabídlo klasickou podívanou v těchto duelech – boj a přetahovaná ve skóre po celý zápas, nyní navíc s dost šťastnými a lacinými góly. Bohužel, víc smůly měl v tomto směru náš gólman Huet, kdy první a třetí gól v jeho síti se rozhodně daly chytat a druhý byl polovlastní... Takže i druhý letošní souboj jsme prohráli a tentokrát, na rozdíl od prvního případu, jsme nezískali ani bod a přerušili tak sérii šesti zápasů, kdy jsme v každém bodovali. Poslední domácí utkání s Buffalem tak mohlo buď načít další podobně úspěšnou sérii nebo naopak třeba rozjet šňůru nelichotivou, což si asi málokdo připouštěl. Kdybych měl v krátkosti charakterizovat tenhle duel, omezil bych se pouze na konstatování, že to byl souboj útočníků Sabres s vynikajícím gólmanem Huetem. Ne, že by si hráči Canadiens nevytvořili žádné šance, ovšem oproti tomu přívalu od hostujících hráčů to bylo jen sporadicky. Přesto jsme paradoxně odcházeli jako vítězové my! Jak nápadně se tento zápas podobal tomu poslednímu, kdy jsme doma Sabres porazili 4-2... Náš brankář nás prostě a jednoduše udržel po celé utkání a tak nám stačila jedna povedená akce, zakončená rutinérsky Tomášem Plekancem a poté na konci zápasu pečeť v podobě Smolinského trefy do prázdné branky, abychom po závěrečné siréně vítězně zvedli ruce nad hlavu. Myslím, že takové „protrpěné“ zápasy s dobrým koncem jsou pro mužstvo tou nejlepší vzpruhou, navíc, když jsou okořeněny první vychytanou nulou pro Hueta.

Tu vzpruhu budeme jistě potřebovat, protože nás nyní pro změnu čeká čtyřzápasový trip, při němž zavítáme na hřiště všech čtyřech soupeřů z naší divize. Jinými slovy – žádná procházka růžovým sadem.

P.S.: Tady ještě jeden potěšující článek z nhl.cz a článeček na nhlpro.cz o prozatimních nemastných výkonech Rydera.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
09.11.2007 12:00 | reagovat
Frankie 33
Tak paráda v Bostonu jsem vyhráli 2:1. Plekanec opět 1+1 a vítězství Careyho Price ke kterému přispěl 28zákroky!Super teď tu Ottawu,která dnes padla doma s Washingtonem 1:4.....FOREVER MONTREAL
 
AvatarPlekanec měl mít bilanci 2+0, ten první gól mu na brankové čáře sebral Kovaljov, který ještě pro jistotu do puku "plácnul". Původně byl jako autor Pleky uvedený, ale o přestávce to změnili. Sehráli jsme celkem solidní zápas a hlavně jsme výborně ubránili v třetí třetině oslabení 5 na 3, to byl asi rozhodující moment.
 
AvatarTo velu: meli bysme ty listy otrhat a nahazet do hnoja :-))))
 
06.11.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Třetinu a kousek zápasu s Torontem jsem viděl a na začátku bylo podle mne lepší Toronto.Vidět byl hlavně Sundin,až jsem měl obavu,že vysoko dostaneme.Zato hala jen obdivně hučela při každé povedené akci,fandové jsou vážně báječní.Výborná atmosfera.Navíc nám na začátku při vyloučení Dandenaulta dal Kaberle rychlý gol.Tomu se proti nám nebývale daří.Loni hatrick,teď se zase trefil.Navrhuju koupit ho - to byl samozřejmě vtip.Možná se první gol dal chytit,jak bylo zmíněno/Huet byl asi nerozchytaný/,ale je třeba napsat,že Huet v dalším průběhu třetiny kryl několik nebezpečných střel z bezprostřední blízkosti,a závarů přímo do branky.Rozhodně nás v první třetině držel,nevim jak v dalším průběhu,ale podle mne chytal spolehlivě.Naštěstí Komisárek od mantinelu,po zřejmě zakrytém výhledu Toskali vyrovnal a hned na začátku druhé třetiny zvýšil na 2-1 snaživý Higgins.Ten se mi líbil.Bylo vidět,jak se snaží něco vymyslet a táhnout mužstvo.Ještě obránce č.44 Hamrlík se bil statečně,ostatní mi přišli dost zakřiknutí.Je to můj dojem.Vypadalo to dobře,bohužel v dalším průběhu se to otočilo a prohráli jsme.Dva body jsou v tahu.Škoda toho golu Stajana dvě minuty před koncem.Mohli to HABS dovést alespoň do prodloužení.Takhle nebereme ani bod.Co se dá dělat. www.//i.DNES.cz ,,Tomáš Kaberle to na Montreal umí". ,,Tomáši Kaberlemu se v zápasech proti Montrealu daří. V prvním letošním vzájemném utkání rozhodl o vítězství Toronta brankou v prodloužení a i v sobotu přispěl vstřeleným gólem k výhře svého týmu na ledě odvěkého rivala, když v druhé minutě využil přesilovou hru. Ani v tomto utkání nebylo daleko k prodloužení, ovšem v 59. minutě Matt Stajan zlomil nerozhodný stav 2:2. "Hráli velmi dobře v obraně," pochválil Saku Koivu soupeřovu defenzivu, která je přitom s 57 inkasovanými brankami nejhorší v lize". Zápas s Buffalem jsem zaznamenal pouze z highlighty a tam se valí jeden pohlednější útok Buffala,za druhým na našeho golmana.Zvláště rána Vaneka před brankou z první a skvělý zásah Hueta zaslouží můj velký obdiv.Chytil to skvěle.!!!Buďme rádi,že ho máme,tento zápas nám opravdu vychytal.Bravo!!!!I gol Tomáše Plekance byl po útoku Buffala,kdy ztratili Sabres v našem obraném pásmu puk a rychlá akce 2-1,přesná přihrávka Kosticyna a gol!!!!Smolinski se pak trefil při hře bez brankáře.Super!!!Výkon zřejmě nic moc,ale dva body jsou doma.Chtěl bych se zeptat.Někoho z našich zranili žabkou před naší brankou v obličeji./nešťastný zásah/Tekla mu v obličeji krev/asi z nosu/ přes ručník jsem nepoznal,kdo to je.Jak to s nim vypadá?Máme zraněnýho?
 
AvatarNo jak jsem napsal, s Torontem je to skoro téměř vždy stejné - houpačka ve hře i skóre. Málokdy to má jiný průběh a i proto se tyhle zápasy špatně odhadují. Jinak jsem rád, že jsi vlastně shrnul, co jsem v článku uvedl ohledně zápasu s Buffalem...
 
AvatarHlavně mě mrzí ten zápas s Torontem - možná nemám pravdu ale moc se nám s ním dlouhodobě nedaří - zápasy jsou vždy vypjaté a mají takový zvláštní náboj... Pro oba tábory fans je to jistě svátek ale Canadiens většinou na ledě tahají za ten kratší konec... Jinak s dosavadním průběhem spokojenost. Kromě Toronta které ač asi zaslouženě - vyhrálo šťastně golem 2 min pred konce, jsme bodavali a to se cení. Uvidíme zda formu potvrdíme i venku. Procházka růžovým sadem to při vyrovnanosti ligy nebude nikdy - už není slabého soupeře kde by se jistě jelo pro body - podívejte se třeba na to kde je v tabulce Columbus...
 
06.11.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Právě,že máš pravdu Martine.Poslední tři zápasy jsme s Torontem prohráli.5-6,3-4,2-3.Můžeme se utěšovat,že to vždy byly vyrovnané zápasy a jen prohra o gol.Nic nám to není platné,ani,že i našim přispěním se hrály vypjaté a pohledné zápasy.Prohráli jsme a body berou modré listy.To se počítá.Já jen doufám,že je konečně 13.11 porazíme.Předtim ještě Ottawu/to spíš prohrajem/.Už je na čase,aby listy nenabyli dojmu,že nás vždy udělají.Mohly by ty javorové listy konečně uvadnout,je přece podzim.Ovšem teď nás jako první čekají medvědi z Bostonu.Posledně nám vyšla efektivita střelby a brali jsme vysoké vítězství,jinak herně vyrovnaného zápasu.To asi nezopakujeme.I tak jsou ke zdolání.Snad to vyjde,hrají bez zraněného Bergerona,někde jsem četl,že Fernandez má problém s kolenem!!!!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík