Kovy si přijel pro potlesk

18.10.2009, 15:46 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Dobrý zápas odehrál v noci na dnešek Montreal, ale to je tak všechno. Dva body znovu zůstaly u soupeře, tentokráte Ottawy, která nezapomněla přivézt i Alexe Kovaljova. Rus vyvolal u diváků smíšené reakce. Ty kladné ovšem převažovaly. Senators vyhráli a on dal poslední branku zápasu.

Montreal nastoupil do zápasu odhodlaný přerušit sérii proher a konečně zlomit až neskutečnou smůlu v koncovce. Všichni ale dobře věděli, že Ottawa bude soupeř těžký. Přesto, respekt šel stranou a Habs vyrukovali proti obrovskému rivalovi s parádním hokejem. Hned v první minutě zápasu byl v obranném pásmu Ottawa pořádný závar. Montreal z něho ovšem nic nevytěžil. V 10. minutě se trefil Chris Neil. Travis Moen i Roman Hamrlík stáli otočeni a nesledovali najíždějícího Neila. Hamrlík po něm pak jen máchl hokejkou, ale to mu už nebylo nic platné. Byla to prakticky první pořádná šance Senators a hned gól. Ze strany Hab se znovu projevil impotentní útok. Jasné šance, dvojnásobná přesilovka a nic. Vyrovnání přišlo ve 20. minutě od Cammalleriho a troufám si říct, že už se asi nad nám smiloval pán Bůh a poslal puk do sítě.

Ve druhé třetině jsme mohli jít do vedení, ale opět z toho nic nebylo. Ottawa nám naopak ukázala přesilovku 5 na 3. Dokázala ji využít díky pohotovému a přesnému Alfredssonovi. Ve druhé třetině se, bohužel, neprosadil ani Pleky z otočky. Smůla prostě smůla. Ottawa hrála prd a my jsme s ní drželi krok.

Třetí třetina přinesla docela nezáživnou hru. Na 3:1 pro Ottawu upravil Kovaljov a vysloužil si potlesk. Velkou šanci měl i Alfredsson, ale Price vytáhl superzákrok. Senátoři Habs často drželi v jejich pásmu a fanoušci je za to "odměnili" bučením. Po zápase si Kovy objel led a děkoval fanouškům za jejich přijetí.

Ohlasy po utkání:
Kovy o fanoušcích: "Nevěděl jsem, co mám očekávat.Každá reakce by však pro mne byla uznáním. Velmi si vážím toho, že mě ti lidé tolik let podporovali."
Mike Cammalleri o bučení diváků: "Fanoušci od nás očekávají, že budeme vyhrávat. V tomto smyslu není jejich reakce nečekaná. Kdybych byl fanda, taky bych nebyl nejšťastnější."

foto: The Gazette

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.10.2009 13:03 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo asi v takejto zostave dnes nastúpi Montreal Canadiens:
ÚTOK:
1. útok: Cammalleri-Gomez-Gionta
2. útok: Pacioretty-Plekanec-Kostitsyn
3. útok: Latendresse-Lapierre-D'Agostini
4. útok: Moen-Chipchura-Laraque

OBRANA:
1. obr. dvojica: Hamrlik-Spacek
2. obr. dvojica: Gill-Gorges
3. obr. dvojica: Bergeron-Mara

Ale asi podľa vývoju zápasu bude Martin hráčov kombinovať. A v bránke zrejme nastúpi opäť "milovaný" Carey Price. smajlik No Pán Boh nám pomáhaj. Už si konečne zaslúžime aj vyhrať. smajlik
 
20.10.2009 12:28 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo čo Míra už sa pozeráš na tvojho "obľúbeného" Gilla? smajlik Keď zase spraví nejaký "kiks" tak sa na enho môžeš vynadívať smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Takhle bych to nesrovnával - v době, kdy od nás odcházel, byl pro Montreal téměř nepostradatelný a jenom proto, že tu začala "Pricemánie", odešel. Samozřejmě tam bylo i hledisko podpisu nové smlouvy, což také jeho odchod uspíšilo, protože Gainey evidentně nechtěl jednat o nějaké lukrativní nabídce... Ale ta (ne)protihodnota byla vážně k smíchu, vlastně k pláči.
 
20.10.2009 08:53 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo dnes Hamilton Bulldogs prehrali s Manitobou Moose 1:2 po predĺžení. Nevadí dnes to môžu napraviť lebo večer hrajú proti Manitobe zas. smajlik
 
20.10.2009 01:06 | reagovat
Bob | bob.locket@seznam.cz
AvatarOdchodu Hueta už bych nelitoval:
http://www.nhlpro.cz/clanek/15664-sezona-hawks-v-ohrozeni-huet-chyta-priserne
A podívejte se na tu smlouvu....
 
19.10.2009 23:50 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pěkná práce, škoda je, že si Gill takovou krásnou tapetu ani neslouží smajlik (což se vlastně dá v současné době říct o každém snad krom Plekyho)
 
19.10.2009 23:39 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPrepáčte ale vlúdila sa chybička. Tu je ten Gill.
http://img3.imageshack.us/img3/9062/halgill.png
smajlik
 
19.10.2009 22:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo a tu ho máte vášho "milovaného" Gilla. smajlik
http://img196.imageshack.us/img196/9062/halgill.png

 
19.10.2009 19:30 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik Dobrá volba smajlik smajlik smajlik
 
19.10.2009 17:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPrečo nie našiel som celkom dobrú fotku a už som ju aj orezal a teraz sa hrám s pozadím. smajlik
Vieš preto som sa pýtal lebo som nevedel, ktorého hráča.
 
AvatarReakce na příspěvek:No jenom kvůli mně to rozhodně nedělej, doufám, že jsi pochopil, že to byla ironie...
 
19.10.2009 12:03 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOks bude ako si povedal už sa idem do toho aj pustiť. smajlik Hádam ma kopne múza.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já jsem všemi deseti pro Gilla, toho musím mít na obrazovce celý den před sebou!!!smajlik smajlik smajlik
 
19.10.2009 11:55 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo dám vám na výber.
1. Jaroslav Špaček
2. Carey Price
3. Hal Gill
smajlik
Vyberte si!!! smajlik
 
19.10.2009 11:20 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarMalá otázka. Koho wallpaper by ste si želali?
P.S. keď napíšete koho, tak poprosím pošlite mi aj nejaké fotky toho hráča v dobrej kvalite a veľkosti.
Ďakujem!!! smajlik
 
19.10.2009 10:46 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
Reakce na příspěvek:Jasny, jen jsem chtel oponovat tomu prevazujicimu nazoru, ze Kovy a spol. by u nas letos zarili a sazeli tam jeden fik za druhym. Martin kompletne prekopal system hry, na jakej byl tym zvyklej (jestli se teda da tvrdit, ze Carbo vubec nejakej system mel) a myslim, ze zrovna Kovy by s tim mel dost problem. Co se Gilla tyce, pokud se dostane do Pittsburghsky formy, jsem schopnej jeho angazovani prekousnout, i kdyz je nehorazne preplacenej, to ano. Posledni zapas uz to od nej ale nebylo takovy peklo, tak snad pujde nahoru. U Gomeze, jak uz jsem psal, beru v potaz i nasledny ziskani Cammalleriho. Pokud se Cammy stane tim sniperem, ktereho cela leta hledame, tak to myslim Gomeze obhaji. Jasne, zatim to tak vubec nevypada, ale jeste mame pred nami 75 zapasu..
 
19.10.2009 00:36 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak Bergeron byl konečně povolán z farmy. Snad nám přinejmenším pomůže vylepšit přesilovky:

http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=502623
 
AvatarReakce na příspěvek:To je možný, ale tady přece nejde jen o kanadské bodování - jde tu hlavně o to, jakou roli by tu třeba Kovy hrál a že by tu s ním za Gomezův plat mohl hrát ještě jeden celkem kvalitní hráč, který nám nyní například chybí k Plekymu. Nikdy mně prostě nevymluvíš, že Gomez je pro nás jedním z nejhorších obchodů za poslední roky. Zlatý Havlát i s jeho křehkým zdravím... O angažování Gilla už jsem mluvil před sezónou, Gainey musel být v té chvíli fakt totálně mimo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky bych řekl, že by to bylo s Koivem i Kovym stejný, možná ještě horší... Spíš mě mrzí příchod Gilla, dřívější odchody Streita, Sourayho a teď Tanguyho. Pro mě ale byla nej ztráta Huet a hlavně to, co jsme za něj dostali, to bylo nejvíc k smíchu... Teď nás čekají další domácí zápasy a už musíme bodovat... Před sezonou jsme říkali, jak Toronto bude válet a podívejte se, kde teď je... Chybí jim golman a to už tak 3 roky... Já když se podívat na stats Price, tak mě to taky velmi znepokojilo, viděl jsem skoro všechny zápasy a nemůžu říct, že by nějaké zápas prohrál on, většinou předvede i pár vyjímečnéch zákroků, ale prostě ty čísla jsou hrozivý... Zkusit asi Jardu, jenže to asi nebude dlouhodobá varianta, protože Price na dvojku nikdo nikdy nešoupne...
 
18.10.2009 23:02 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
Kdosi na canadiens.com udelal hezkou srovnavaci tabulku, kde vychazi, ze v podstate vsechny letni posily jsou na tom bodove lip, nez hraci, o ktere jsme prisli. Ano, je to je miziva naplast na bolestnou serii proher, ale je otazka, jestli by to s Koivem a Kovym bylo nejak extra lepsi. Jestli mam nejaky tah Gaineymu opravdu za zle, tak je to zatim jen pusteni Streita.
 
AvatarReakce na příspěvek:To se máš, že aspoň doma můžeš být se svými "koni" spokojený - to já nemám ani to, protože to, co teď předvádí Motor (Mountfield), to je taky hrůza. Koneckonců poslední zápas to jen dokázal a můžete za to vy...smajlik. Ad Montreal - před začátkem sezóny jsem měl takové rozpačité pocity, ale říkal jsem si "jsou to zkušení borci (myslím nově příchozí), kteří mají na svém kontě spousty veledůležitých zápasů, takže nahradit Kovyho a Koivu by neměl být takový problém. Ovšem realita je a nejspíš i bude daleko složitější. Co je platné, že včera jsme předvedli téměř dokonalou první třetinu, když jednak k té dokonalosti chyběly góly a druhak ta třetina byla jediná, poté to šlo postupně dolů. Vůbec netrefujeme bránu nebo střílíme do bránících hráčů - tak jako tak je nám to na dvě věci... Takhle katastrofální úvod sezóny dlouho nepamatuju. A to to začalo tak krásně... smajlik . O Gaineym už mluvit nebudu, nákupy Gilla, Gomeze nebo naopak ztráta Kovyho, Streita nebo pochybná výměna Hueta za nic, to vše hovoří samo za sebe...
 
18.10.2009 21:44 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:V Montrealu je k němu chován pořád velký respekt, ale jeho přehmaty posledních měsíců jsou do očí bijící a tady by měla jít pověst a zásluhy stranou. To ať se na mě nikdo nezlobí, pokud však mají Habs v nejbližší době zaútočit na SC, tak (asi) bez Boba...
 
18.10.2009 21:35 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas,udělal toho hodně,ale poslední roky si neodpustil vždy nějakej zkrat:-( Aspoň že Plznička v domácí lize válí!
 
18.10.2009 19:57 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPočujte a kto je šéfom Boba Gaineho? Lebo keby som jeho šéfom tak už neváham a odvolám ho. Síce spravil pre tím veľa ale aj na druhej strane ho dostal tam kde je v súčasnosti. smajlik
Nová tvár by možno urobila aj nové zmeny.
 
18.10.2009 17:47 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarKovalev je borec,Gainey pako!Jinak stále věřím!
 
AvatarNo, první třetina skvělá, ale to bylo asi tak vše... Ottawa má tři střely na branku, my jedenáct, což je skoro čtyřikrát tolik a stejně se jde do kabin 1:1... Někde bude chyba...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík