V Ottavě debakl

19.01.2024, 08:13 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

A jsme zase tam, kde jsme byli :-) Montreal si po dvou skalpech silných soupeřů odváží debakl s Ottavy 6:2.

Branky a nahrávky
9. B. Tkachuk (Greig, Zub), 12. Stützle (Zub), 30. Chartier (Kelly, Bernard-Docker), 39. Tarasenko (B. Tkachuk, Stützle), 42. M. Joseph (Stützle), 53. Kelly (Sanderson) - 14. Caufield (Monahan), 56. Pezzetta.

Statistika
Střely na bránu: 37 - 23 | Přesilová hra: 0/2 - 0/4 | Trestné minuty: 15 - 11

Kdo se postavil do brankoviště?
Joonas Korpisalo (OTT) - 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 59:44
Cayden Primeau (MTL) - 31 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,1 %, odchytal 59:03

Tři hvězdy utkání
1. Tim Stützle (OTT) - 1+2
2. Brady Tkachuk (OTT) - 1+1
3. Jake Sanderson (OTT) - 0+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPřesně Michale, říkám to tu už nějakou dobu, že ten progres tam tedy já téměř nevidím, ale pořád jsem tu uklidňován, že tam je - konečně to pojmenoval i někdo jiný... Je to utrpení to kolikrát sledovat, ale mnohem větší je, když si uvědomím, že s tímhle vývojem to nebude lepší ani v několika dalších letech - a to už mě fakt hodně nebaví, slušně řečeno!
 
AvatarSavarda se bohužel nezbavíme, stejně jako strašných výkonů proti Ottawě. Nebylo tam v podstatě nic, co stojí za koment. Jak je na tom Slaf asi demonstroval konec zápasu, kde místo střely zase vymýšlí a hosté dají do prázdné. Nejsmutnější je, že člověk moc nevidí ani vývoj ve výkonech jednotlivýc hráčů, plácáme se v tom jak minulé sezony. Progres skoro nula, chyby pořád stejné, nedůraz, branky ve vlastní přesilovce, no bída... Vypadá to, že jsme přešli do modu, kde budeme bojovat o draft, ale to mělo být loni.
 
AvatarNepřekousnu, protože pokud hraje Savard, znamená to, že nehraje někdo z mladých - Barron, Harris nebo Struble...smajlik.
 
AvatarXhekaj byl povolaný do prvního týmu a už dnes by měl hrát v páru s Kovacevicem. Míra může slavit a třeba díky tomu překousne v sestavě Savarda.smajlik smajlik
 
AvatarNo, tak pokud se dívám na celkovou soupisku Devils a na tu z toho zápasu, tak tam já tedy vidím, že v útoku jim chyběl Palát a Hughes a v obraně 3 beci... Takže takový rozdíl bych v tom určitě nehledal, navíc kvalitativně je pro nás ztráta těch našich 4 útočníků citelnější než u nich (myslím to tak, že mají kam sáhnout pro adekvátnější náhradu než my).
Já jsem to srovnání Armii s Gallgharem pochopil smajlik, proto jsem psal, že za mě je možná přínos Armii i s tím jeho jakoby flegmatickým přístupem letos větší než ten Gallagherův styl - což třeba proti Bostonu se jasně ukázalo, Gallagher u dvou inkasovaných gólů a jednou to bylo tou jeho bolestí, předržování puku místo jednoduchého řešení.
 
AvatarMiro, jeste k tem Devils, zraněných maji rozhodne vice, nejraje jim pulka obrany a top 6, vcetne hvezd jako Hamilton a J. Hughes. V tom jsou na tom preci jen hur.
Dale jsem nepochopil to srovnání Gallyho a Armii, ja psal, ze kdyby mel Armia aspon z tretiny takovou pracovní moralku jako Gally, tak je jinde. Jinak Gallyho zarputilost určitě nese vic ovoce nez hra Armii a to i teď kdy je Gally hodne limitovany zranenimi a jeho hra je poloviční. Gally se aspon snazi kazdy shift, Armia to casto jen odjezdi. Letos je to lepsi, kdyz dostal pres prsty posláním na farmu, ale jiny uz nebude.

A nemeli jsme Boston tak náhodou nasi logikou porazit? :-D skoda mluvit, vybuch ve treti tretine to dobře pojebal, pritom to do te doby nebylo tak strasne. Barron hodne chybuje, Struble uz taky spíše stagnuje. Za me taky Xhekaj nahoru. Drby o tom ze ho shopujeme me nechavaji klidnym, to je podle me blbost. Savarda bych pustil klidne i za pate kolo, ale kdo jej bude chtit je otazka. Jeste kdyz ma smlouvu i příští rok.
 
AvatarA k tomu všemu se vzadu plácá neohrabaný a pomalý Savard místo toho, aby tam hrál Kovacevic nebo Xhekaj - pak se navíc dovím, že na Xhekaje jsou dotazy od některých jiných týmů... Tvl, nedávno to byl zbožňovaný bek, který neměl jenom tvrdost a říznost, ale uměl prostě hrát i hokej - a teď by se snad mělo uvažovat, že bychom ho poslali jinam??? Jestli má hrát Savard jen kvůli tomu, že ho chceme při TD prodat, tak za mě tedy rozhodně ne - jednak si myslím, že po něm ani žádná velká poptávka nebude, druhak, pokud tedy se přece jenom někdo najde, protihodnota bude hodně mizerná...
 
AvatarFrankie33: Naprostý souhlas, naše obranná hra je strašlivě nedůsledná!
 
21.01.2024 12:15 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarChudák brankář. Dokola se opakující školácké chyby, probírají to vůbec u videa... Góly z těsného prostoru brankoviště (nikoli ale z dorážek, kdy je to kolikrát prostě o štěstí), ale my nejsme schopni zastavit avizovanou přihrávku nebo alespoň soupeři nadzvednout hůl. Zase se x-krat ocitneme při bránění ve 4 za brankou, pak to hodí soupeř nahoru a než se nějak postavíme a rozebereme soupeře, lovíme puk z brány. Ty woe v útoku je potřeba nějaká nadstavba (kreativita), ale bránění je o mechanismech a dá se naučit a my pořád dokola děláme hovadiny... Jo vím, že máme mladou obranu, ale kolikrát to jsou věci, za který by je správně seřvali už v žácích. Prostě St.Louis...
 
AvatarNečekal jsem z Bostonu body, ale po tom úvodu a následnému vývoji skóre jsem rozhodně nečekal opět takový debakl...smajlik! Jenomže to bychom nesměli dostávat tak jednoduché góly a nedělat tak školácké chyby - Slafkovský nahrávka přes šířku vlastního pásma, to už učí žáčky, že NE. Gallagher namotaný u dvou gólů (tedy i u jednoho šťastně vstřeleného, ať jsem korektní), kdy v jednom případě nesmyslně drží puk a jde za naší bránu do hráče místo toho, aby to jednoduše poslal po mantinelu, v druhém případě to na útočné modré dá Pastrňákovi přímo do jízdy a ten má samozřejmě i štěstí, protože se mu puk odrazí přímo na hokejku na dorážku... Potom dva góly jako přes kopírák - křížná a viditelná nahrávka před bránu na teč, kdy s tím zakončujícím hráčem jede náš, ale prostě ho nechá tečovat, nechápu. Plusem v tomhle zápase byly naše přesilovky, vesměs jsme je zahráli velmi dobře a dali dva góly. A pak akce Roye, který krásně našel Armiu smajlik. Montembeaulta mi bylo až líto...
 
19.01.2024 19:36 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTohle byl ten pravej Montreálek... S mančaftama nahoře dokážeme překvapit (lépe se na motivovat), s mančaftama dole hrajeme jak na rybníku... I to jde za koučema... Takovejch přečíslení, co dnes měl ten soupeř co je na vlně... Po 1. Třetine 6:17 na střely...Nemá cenu komentovat, St.Louis ven!
 
AvatarTakže jsme opět jen potvrdili to, co tu píšeme už pár dní...smajlik. Proč bychom nepomohli týmu, který má šňůru proher v řadě, že jo? Přitom jsme do zápasu nastoupili tak, že Ottawa moc nevěděla, kde jim hlava stojí - jenže to jsme zakončili jen Monahanovým břevnem a hned z protiútoku jsme inkasovali... Od té doby to šlo s námi postupně z kopce a herní převahu získali Senators. Dokázali proměnit šance, my jsme se dostali do módu zápasu San Jose a bylo hotovo. A to ještě Primeau, hlavně v první půlce zápasu, dost podržel. Njn, musíme si holt na tohle zvyknout...smajlik.
A ještě pro Pardu - porazit Jersey byla tak trochu povinnost...? Když oni hráli v okleštěné sestavě, tak chceš říct, že když nám chybí 4 kvalitní útočníci ze základu, tak jsme na tom byli podstatně lépe?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík