Radek Bonk zaznamenal v zápase proti Calgary dvě branky. " /> Radek Bonk zaznamenal v zápase proti Calgary dvě branky. " />

Radek Bonk zaznamenal v zápase proti Calgary dvě branky.

18.10.2006, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Český hokejista ve službách Montrealu Radek Bonk poprvé v sezoně NHL střelecky uspěl a jeho radost v domácím zápase s Galgary byla hned dvojnásobná. Bonk otevřel skóre utkání již ve 2. minutě ve vlastním oslabení.Druhý gól přidal český útočník na začátku druhého dějství, když zužitkoval opět Johnsonovu přihrávku. Dvě branky vstřelil i Bonkův spoluhráč Sheldon Souray. Urostlý zadák Canadiens potvrdil své ofenzivní schopnosti, když využil dvě přesilovky. Canadiens díky těmto dvěma borcům a po vítězném gólu Alexeje Kovaljova, na kterém se podílel i forvard Tomáš Plekanec, slavili těsné vítězství 5:4.

Dva góly z holí útočníka Radka Bonka a obránce Sheldona Sourayho stály za úspěchem Montrealu v souboji s Calgary. "Nejdůležitější je vítězství a toho jsme dosáhli," řekl Radek Bonk, jenž ve druhé minutě otevřel skóre proměněným samostatným únikem při hře v oslabení. Další přesilovku již ovšem Calgary využilo, když dorážkou z pravého kruhu uspěl Matthew Lombardi. Canadiens navrátil vedení v čase 13:27 od modré čáry střílející obránce Sheldon Souray.
O tom, že po úvodní třetině se oba týmy rozejdou za smírného stavu 2:2, rozhodl svým druhým zásahem Matthew Lombardi.V prostřední dvacetiminutovce, do které již nenastoupil po tvrdém zákroku hostujícího Robyna Regehra otřesený útočník Aaron Downey, viděli diváci v Bell Centre hned pět branek. O první se postaral útočník Calgary Chuck Kobasew, který gólmana Christobala Hueta překonal po kličce do bekhendu. Montreal přispěchal s rychlou odpovědí, pod kterou se podepsala druhá trefa Radka Bonka. Český útočník se prosadil pohotovou střelou z levého kruhu.O výsledku utkání následně rozhodly tři využité početní výhody. Nejprve se prosadili hostující Flames, za které svou první branku sezony zaznamenal obránce Dion Phaneuf. Nepříznivý stav 3:4 však Montreal dokázal zvrátit.Zhruba v polovině utkání se podruhé prosadil Sheldon Souray, aby obrat skóre dovršil technik Alexej Kovaljov. Ruský reprezentant prostřelil Miikku Kiprusoffa pokusem z pravého kruhu za asistencí Tomáše Plekance a aktivního Sheldona Sourayho.
V závěrečné třetině se již stav 5:4 nezměnil, Montreal tak dosáhl třetího dvoubodového zisku sezony.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTo jsem trochu nepochopil - chceš tím říct, že na webu Calgary je to správně nebo co?
 
AvatarChtěl bych tímto oficiálně přivítat nového redaktora Milana Brumlíka a popřát mu hodně štěstí a ať nám naše vzájemná spolupráce vydrží co nejdéle. Jinak k zápasu - muselo to být určitě zajímavé utkání, 9 gólů je slušná nadílka pro diváka. V sestřihu jsem viděl zákrok na Downeyho a na rozdíl od Regehra a rozhodčích si nemyslím, že by byl úplně čistý.
 
AvatarJinak ještě jednu poznámku - včera, když jsem vyplňoval statistiky, tak Streit měl podle canadiens.com v +/- bodech 0, ale přitom byl na ledě jednou u obdrženého gólu při rovnovážném stavu hráčů a pak při vstřeleném, ale při naší přesilové hře, kdy se plusové body nezapočítávají. Tak nevím, jak na tu 0 přišli, nicméně ve statistikách je to opsané podle oficiálního webu.
 
19.10.2006 12:00 | reagovat
Behemont
To bude možná tím, že fandíš Habs a né Flames
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Calgary Flames
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík