Sabres si vezou z Montrealu těsnou výhru

22.02.2024, 08:16 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

O osudu celého zápasu rozhodla druhá třetina, ve které dali hokejisté Sabres tři góly a nasměrovali si to k vítězství. Montreal byl dvakrát ve vedení, ani v jednom případě ho neudržel a nakonec za to pořádně zaplatil.

Branky a nahrávky
13. Xhekaj (J. Roy, Savard), 27. Struble (J. Roy, Newhook) - 25. Girgensons (Jokiharju, Dahlin), 30. J. Skinner (Cozens, T. Thompson), 39. Tuch.

Statistika
Střely na bránu: 31 - 23 | Přesilová hra: 0/4 - 1/3 | Trestné minuty: 10 - 10

Kdo se postavil do brankoviště?
Samuel Montembeault (MTL) - 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87 %, odchytal 58:15
Ukko-Pekka Luukkonen (BUF) - 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Ukko-Pekka Luukkonen (BUF) - 29 zákroků
2. Joshua Roy (MTL) - 0+2
3. Arber Xhekaj (MTL) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJako z čeho máme být vysmátí...? Columbus na tom není až o tolik hůře než my, ale ve finále je to jedno, jak už jsem psal, nechci se uklidňovat tím, že v lize jsou ještě horší mužstva - k čemu by to bylo??? Mě zajímá vývoj našeho týmu a ten, alespoň podle mě, neprobíhá tak, jak by bylo po těch cca 3 letech jakési přestavby žádoucí. Já vím, zase si tu přečtu, že musím mít trpělivost a podívat se na jiná mužstva, která jsou v rebuildu déle a nic - ale já prostě CHCI vidět posun, aspoň malý, v herním systému. Nejenom u jednotlivců, kde určitě nějaký u některých nastal, ale v celkovém projevu - a argumentovat tím, že jako s kým to máme hrát, je snad trochu mimo, ne? Vždyť ty hráče jsme si vybrali my sami na draftech nebo získali výměnou nebo podepsali na volném trhu - zkrátka a dobře, je to práce našeho managementu. A abych měl být víc optimistický, chtěl bych už konečně, aby se nějaký ten výběr přetavil v nějakou větší hodnotu pro mužstvo.
 
AvatarProboha lidi klid, je to sice v poslední době tragédie a Pens jsou rozhodně týmem, který bychom měli porazit. Podívejte se ale kolik mladého talentu má třeba Colombus, k tomu celkem dost zkušených hráčů a jsou stejně téměř na dně ligy. My můžeme být oproti nim docela vysmátí, to už jsem tady ale psal. Na druhou stranu je opravdu už dost otravné tady pořád dokola poslouchat, jak jsme v rebuildu nebo v něčem podobném.
 
AvatarAle ja rikam po patnacte, s kym ten lepsi styl hry chces hrat? Nalijme si čísteho vína, ten tym navíc nema, opakuji, kdo tam ma hrat kreativní hokej mimo prvni lajny, Pearson, Gallagher? Evans stagnuje jakožto centr. Dach, Monahan out, s kym to chcete hrat? Roy je zelizko v ohni a moc se mi libi, a dal? Miro, dump and chase hraje i McDavid, proste nahodis a vyuzijes svou rychlost a puk dohonis. I kdyz teda Suzuki je myslím jeden z nejkreativnejsich hracu cele ligy tak tam problem fakt nevidim, teda u první lajny ne.
Ad vase stezky nad trenerskym stabem ze ma naordinovat lepsi (kreativnejsi) system bez chyb, opakuji, s kym to chceš hrat? Vážně si myslíte, a ted bez urazky, ze to vidite jen vy dva z gauče a MSL ne? Tím ani neurazim nase hrace, jsou to NHL hraci, ale rozdil mezi elitou a prumerem ani nemusí byt velky, ale ve vzorku 82 zapasu se zakonite projeví a pak to dopada tak, ze holt vic zápasu prohřejeme nez vyhrajeme. A o tom to cele je, nemame dostatek talentu, nemame kvalitní bottom six, nemame elitni golmany a nemame super beky. Jsme proste v rebuildu.
Frankie- kdyz te to tak irituje tebe na tohle koukat tak se vzij do kuze MSL krery to sleduje vse žive v bezprostřední blizkosti. Myslim ze to taky vidi, myslím ze to probírají na videu den co den ale pak prijede dalsi jiný tym, ktery ma lepsi tym a zase nas horsi tym prechytraci a udela. A ty ho chceš vyhodit, to je jakobych te posadil to octavie na sprint na 400m vedle Porsche a pak te jebal za to ze to věcne prohravas a vyhrajes jen sem tam kdyz ridic Porsche spatne zaradi nebo zaspi na startu. Podle me to je tak jednoduché. Nemas talent/kvalitu/zkušenosti
a k tomu trochu stesti tak proste nemas v teto lize šanci na uspech. 2021 jsme to vse meli a po zásluze dosli do finale SC.
A i to bránění dnes neni tak jednoduche jak se zda kdyz ofenzivni šikovnost hracu roste takovym tempem.
Nevim co te tak urazilo na gaucakovi, ale budiz, jinak ja taky hral hokejbal v letech 2002 az 2011 za dorost, juniorku a castecne i muze SHC Opava, za co ty, nestretli jsme se?
 
AvatarParda: Ale já přece chápu, že občas se prostě ten puk nahodit musí - to pochopím i z mého jen hobby působení v hokeji. Když však tenhle způsob používáš jako hlavní při přechodu do pásma a vidíš pak u spousty mužstev, že to jde i jinak, není to asi zrovna dobře, co...? A ten systém by měl, aspoň za mě, vytvořit a naordinovat týmu trenérský štáb a hráči by ho pak měli plnit - ne, že ho oni budou tvořit! A podle herního stylu, který by měl být dlouhodobějšího rázu, se pak mají do něj vhodně vybírat typy hráčů - tak to přece je nebo aspoň mělo by být u všech kolektivních sportů. Takže, když to trochu přeženu, vybereš si hráče typu Caufielda - malého, technického, bruslivého - a budeš pak preferovat styl nahazování puků do pásma??? Já vím, že zrovna jejich lajna to úplně nepraktikuje, ale jen chci dokreslit tu kontroverzi...
 
22.02.2024 21:19 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTy woe, tak od gauče... tak mi dej prachy na letenku a poletím jim to říct třeba od plexiskla. Ty tu taky krafeš od gauče... to jsou kecy tohle. Hokej jsem závodně nikdy nehrál, jen chodím s partou každej tejden na led. Ale jinak hraju závodně 25let hokejbal... což je podobnej sport. Sám píšeš, že je to NHL a né beer league, tak proč zápas co zápas ty stejné chyby? Kdyby nás soupeř nějak přehrál tak OK, ale stačí nahrát zpoza branky na modrou a už v tom máme většinou bordel. Opakuji, že bránění je o systému a zodpovědnosti, na to nepotřebuješ nějakej extra skill, prostě se dá naučit (mluvím ze svý zkušenosti). K útočení je nějakej skill potřeba. Co bych změnil? No kouče a asi i asistenty, protože já tam celkový posun, kromě jednotlivců nevidím. A ta nečinnost při zápasech mě irituje, např. dostaneme 4 góly za 4 minuty a nic se neděje, žádnej time, žádný rozhovory, jen stojíme a jedeme dál... Co se týče hry, jsem v týmu Míra. Nahodit to, když mám do pásma volnou cestu mne fakt nebere. A ukončil bych to tím, že prostě máme každej jinej názor, stejně hovno změníme... Ale toho gaučáka si odpusť.
 
AvatarKluci, a kdo tvoří system? Jedinci a jejich výkonnost/vyspělost nebo ne? A Miro, to je uz poněkolikáté, ty nemáš rad kanadsky jednoduchý styl, ale spis kombinaci, to vime, ale ja se opakuji po ste, co chces po tech hracich? Dach out, Monahan pryc, krome prvni lajny, Newhooka, Roye a sem tam Ylonena nikdo na vic nema. Anderson je vyloženě bourak, ale letos bez formy, Gally je Gally a Armia je taky spise possession hrac nez do kombinace, tak co s nima ma MSL hrat? Chce to asi zpět do reality.
Frankie, neodpověděl si, MSL out po cem ude porad volas a pak co, co by jsi zmenil? Chyby v pasmu a špatné pokryti, ti hraci to nedelaji naschvál, hral si nekdy hokej? Oni vi ze chybuji a i MSL to vi, ale proste na vic v současné době nemaji, proto dostáváme tolik golu, proto prohravame tolik zapasu a proto jsme v tabulce tam kde jsme. Bud se z toho poučí, ziskaji zkušenosti a budou lepší NHL hráči do budoucna nebo na to nemaji a jejich kariéra v NHL nebude nijak hvezdna a sanci dostane zase nekdo jiný, tak to prostě je. Ti hraci to vidi, nejsi sam, maji video coache, ale od gauce se to radi jednoduse a v realite se to hůř napravuje. To neni extraliga ani beer league ale NHL.
 
AvatarKluci, a kdo tvoří system? Jedinci a jejich výkonnost/vyspělost nebo ne? A Miro, to je uz poněkolikáté, ty nemáš rad kanadsky jednoduchý styl, ale spis kombinaci, to vime, ale ja se opakuji po ste, co chces po tech hracich? Dach out, Monahan pryc, krome prvni lajny, Newhooka, Roye a sem tam Ylonena nikdo na vic nema. Anderson je vyloženě bourak, ale letos bez formy, Gally je Gally a Armia je taky spise possession hrac nez do kombinace, tak co s nima ma MSL hrat? Chce to asi zpět do reality.
Frankie, neodpověděl si, MSL out po cem ude porad volas a pak co, co by jsi zmenil? Chyby v pasmu a špatné pokryti, ti hraci to nedelaji naschvál, hral si nekdy hokej? Oni vi ze chybuji a i MSL to vi, ale proste na vic v současné době nemaji, proto dostáváme tolik golu, proto prohravame tolik zapasu a proto jsme v tabulce tam kde jsme. Bud se z toho poučí, ziskaji zkušenosti a budou lepší NHL hráči do budoucna nebo na to nemaji a jejich kariéra v NHL nebude nijak hvezdna a sanci dostane zase nekdo jiný, tak to prostě je. Ti hraci to vidi, nejsi sam, maji vido coache, ale od gauce se to radi
 
AvatarRelativně slušně odehraný zápas a hovno z toho. Bylo to hodně vyrovnané a Sabres ukázali, jak se správně trestají chyby, hlavně ten gól Sabres na 3:2 mě neskutečně nasral. Bohužel i tak kvalitní bek jako Matheson může udělat chybu. Po dlouhé době musím pokárat Slafkovského, dost často dle mého názoru zbytečně náhrával, než aby střílel. K tomu třikrát vyloučený i když je pravda, že ten jeho druhý faul se mi moc nezdál. Na WC už ztrácíme krásných 12 bodů, takže na Live přenosy už asi seru a budu si zápasy dávat zpětně.
 
22.02.2024 12:29 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak nám to ten tým, kterým se mám utěšovat nandal... Pardo a já že si z napsaného vyberu jen to co se mi hodí? Ty snad ne? Už jsem to tu psal několikrát v čem vidím problém... Nahazování je někdy potřeba, to je jasné, ale mi to volíme ve většině případů, což teda není úplně hokej na koukání a rozhodně ne systém. A že chybujeme je lidské, ale koukni se jak chybujeme - dnes první gól, situace v rohu, soupeř to dá na modrou střílí a u brány dva jeho spoluhráči a jeden náš - to je kurňa o systému a nějaké zodpovědnosti. Druhej gól nesmysl Armii v oslabení. Poslední gól beru, to se prostě stane, že ti puk přeskočí hůl. Ale ten mišmaš co dokážeme vytvořit ve svém obraném pásmu aniž by soupeř musel něco předvést je o systému bránění a ten máme dost zlej. Obrana je mladá, ale kurňa jsou snad v NHL a není jim 14let a kolikrát předvedou úplnou klukovinu.
 
AvatarTakže další těsně prohraný zápas a opět po velkých hrubicích - v oslabení jedeme ve třech a Armia dělá naprosto nepochopitelnou riskantní stahovačku, která samozřejmě nevyjde a zpřečíslení zákonitě inkasujeme. Pak v naší přesilovce hrubice Mathesona na modré a další gól z brejku...smajlik. K tomu neproměněné šance a tenhle výsledek je na světě.
Parda - vyzdvihuješ jedince a to já nezpochybňuju, psal jsem to. Já se ptal na znatelnou změnu v systému a ta není. Jestli ti nahazování puků na zadní mantinel přijde jako nejlepší volba přechodu do pásma, tak jsme každý hokejovým cítěním asi někde jinde...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík