Pátá výhra se nezrodila, Habs podlehli na ledě Rangers

06.11.2011, 14:13 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Montreal po další výhře, čtvrté v řadě, zavítal na led Rangers. Připojit další výhru a dostat se zase o něco výš v tabulce, to bylo velké lákadlo pro Habs. Včerejší vítězná sestava se nezměnila, v brance nastoupil Price a v poli:

Pacioretty - Plekanec - Gionta
Cammalleri - Desharnais - Cole
Moen - Eller - Kostitsyn
Darche - Nokelainen - Blunden

Jenže hned první třetina udělala obrovské trhliny do plánu hostí na pátou výhru v řadě. Možná únava, možná nosánek nahoru, možná jen nepovedená první třetina, ale skóre po první části se zastavilo na hrozivých 3:0 pro domácí Jezdce. Vše začalo po čtyřech minutách a hlavní slovo si vzali nesmyslně rozhodčí, Blunden fauloval domácího hráče u střídaček, strhla se mela a domácí měli k dispozici přesilovou hru 5 na 3. V ní také padla první branka, když za domácí otevíral skóre Christensen. O dalších pět minut později bylo 2:0, střelou zvýšil Girardi, když využil tlaku po skončení přesilové hry. Zkázu první třetiny dokonal 2:20 před koncem Del Zotto, když bekhendem potřetí překonal Price... Hosté vůbec nestíhali, za třetinu vyslali na Lundqvista pouhé tři střely, s tím si samozřejmě domácí módeman poradil. Na druhé straně Price musel čelit šestnácti střelám a tři z nich proklouzly za jeho záda. Tragická první třetina a velmi malá naděje na zvrat v dalších dvou...

V druhá části si hned hosté spravili chuť, po pár vteřinách si první formace vedená Plekancem rozjela akci na jejímž konci byl Pacioretty a vykřesal malou jiskřičku naděje, 1:3. Po necelé minutě si zahráli domácí další přesilovou hru. V ní Rangers předvedli dvě střely, které Price bez větších potíží chytil... V následujících minutách se hrál hokej většinou před hostujícím brankářem, Lundqvist se zapotil až po střele Paciorettyho a závaru ve velkém brankovišti. V následném útoku domácích se dopustil faulu Gionta a Habs šli opět do čtyř, sedm přesilových her domácích v necelé polovině utkání je opravdu alarmující číslo. Habs zahráli oslabení na jedničku, a tak jediným zajímavým momentem bylo rozehrání Price a následné jeho zalehnutí Anisimova. Navíc rozhodčí si řekl, že by nebylo špatný začít vylučovat i domácí, na trestnou putoval McDonagh a Habs zažili slastný pocit přesilové hry. Formace s Plekancem v beku si vypracovala díky Weberovi dvě střely, jednu Lundqvist pokryl, druhá skončila na zadním mantinelu, při druhé ale výborně zabojoval Gionta a získal přesilovou hru 5 na 3. V ní už se urodilo a Habs byli zpátky ve hře, po krásné kombinaci se prosadil Kostitsyn, 2:3... Přesilová hra pokračovala, druhá letka si pronajala útočné pásmo, Subban nastřelil tyčku, po další jeho střele se Pacioretty k dorážce nedostal a Rangers tak uhájili jednobrankové vedení, to vše necelých šest minut před koncem druhé části... V poslední pětiminutovce přišlo další vyloučení Habs. Jenže v první minutě se do šance dostal pouze v brejku Eller (přestřelil), domácí opět bezradní. Druhá minuta oslabení v podobném duchu, Habs se ubránili a mohli hned udeřit, Cole přešel přes svého strážce, jeho střelu opět zastavila tyč. Minutu deset před druhou sirénou prostřelil Price Richards a dal domácím uklidňující dvoubrankový náskok. Price při této střele možná neměl nejčistší svědomí. Snížit mohl v posledních vteřinách Cammalleri, trefil opět jen tyčku domácí branky... Habs odehráli dobrou třetinu, tří brankové manko stáhli na dvou brankové, a kdyby nebyla slečna štěstěna slepá a čtyři střely nepřistály na tyči, mohlo skóre vypadat úplně jinak...

Poslední třetina nabídla ze začátku poklidné tempo, jedinou šancí bylo přečíslení domácích, které ale po nepřesné nahrávce nebylo zakončeno. Montreal se snažil vrátit zpátky do hry a dostat se na dostřel, potřebné střelecké pozice si bohužel zatím nevytvářel... Do poslední desetiminutovky základní hrací doby se nic nezměnilo, Rangers v klidu bránili své vedení, Habs měli za deset minut pouze nadějnou střelu Subbanem a Colem, jakoby hostím docházela šťáva a začala se projevovat únava z minulého utkání... Další z prapodivných rozhodnutí rozhodčího přišel sedm minut před koncem, Subban byl vyloučen za nesportovní chování, když zabrzdil před Lundqvistem. Habs si počínali aktivně, domácí strážce ale Špačkova otočka nemohla ohrozit, Price za celé oslabení nic předvést nemusel. Zápas dospěl do poslední pětiminutovky, hned na jejím začátku se dostal ke střele Cole, vyprášil pouze betony domácího brankáře. Výborně si vedl Lundqvist o chvíli později, když po střele Gorgese dokázal betonem ukopnout puk před dotírající Pacioretty, v následném tlaku se před brankou nedostal k zakončení Cammalleri, to už do konce zbývaly pouze dvě minuty. Nezbývalo nic jiného než odvolat brankáře a to se vyplatilo, na rozdíl jediné branky snížil bombou od modré Gionta, 3:4... Poslední minuta a lehké nahození Plekance na Lundqvista, ten si s pukem hrál jak s horkým bramborem, ale nakonec ho zkrotil. Habs si vzali timeout, odvolali brankáře a měli buly v útočném pásmu. Závar, bohužel puk se k Lundqvistovi vůbec nedostal, i když to vypadalo nadějně. Po následném buly ve středním pásmu domácí rozhodli gólem do prázdné brány, 5:3...

Utkání rozhodla první třetina, přesněji rozhodčí a jejich výkon v první třetině. Od druhé části Habs odehráli velmi dobré utkání, obrovská škoda, že za stavu 2:3 jsme nastřelili pouze tyč a domácí hned odskočili na dvě branky. Smůla se nás držela jako klíště, čtyři nastřelené tyčky toho byly jasným důkazem. Ve třetí třetině se nám povedl hlavně závěr, kde jsme opět mohli i vyrovnat, ale nebylo nám souzeno. Po čtyřech výhrách přišla prohra, nebyla to ovšem prohra, která se nám stávala ze začátku sezony, takhle ztráta určitě zamrzí, ale hráči odvedli, dá se říci, maximum. Teď nás čeká rozjetý Edmonton, se kterým si to rozdáme v domácí hale v noci z úterý na středu a Míra napíše v jakém čase

foto: REUTERS/Jessica Rinaldi

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak teď jsem ten zápas dodíval. První třetina otřesná, jak výkon našich, tak především rozhodčích. Blunden dle mého čistě hitoval, že suckeři hned přišli oplácet je věc druhá. Jediné překročení pravidel bylo, že Habs hráli v šesti. No to jsem překousl, pak další nesmyslná vyloučení a to se pak rytmus hry hledá špatně navíc ve frustraci z nelichotivého skóre.
Nakonec se zlepšila hra a trošku i rozhodčí a hned jsme byli rovnocennými soupeři, někdy i jsme měli navrch. Nakonec to dopadlo jak to dopadlo a na kdyby se nehraje.

Moc se mi líbí už několik zápasů Špaček- dlužíme mu všichni omluvu. Místo a prachy si zaslouží. Hraje skvěle defenzivně a nevím nevím co bychom si bez něj s naší marodkou počali.
Cole je taky super. Snaží se, hituje, střílí, bruslí jen mu to tam nepadá, ale já věřím, že to přijde. Je to prostě trošku jiné "snažení se" než předvádí Gomez.
 
AvatarHele, nech si toho, jo smajlik? Já nemůžu za to, že nejste schopni pochopit, že se někde čas posouvá a někde až později... smajlik.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 06.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík