Z Vancouveru len s bodom

31.10.2014, 08:20 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montreal vo štvrtok večer nastúpil na ľade Rogers Areny proti tamojším Canucks. Pre hráčov Habs to bol posledný duel na trojzápasovom tripe po klziskách tímov zo západnej Kanady. V predchádzajúcom stretnutí s Calgary predviedli zverenci Michela Therriena zlý výkon a len zásluhou famózneho Pricea získali dva body. Zlepšiť museli hlavne mizernú hru v presilovkách. Carey mal v hľadisku početnú podporu, nakoľko je rodákom z miestnej provincie. Montrealský gólman to rozhodne nemal jednoduché, pretože sa postavil proti dobre rozbehnutému celku, v čele s výborne chytajúcim Ryanom Millerom. Čo sa týka zmien v zostave, oproti poslednému duelu nenastali žiadne. Canadiens naskočili do zápasu v takomto zložení:

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Plekanec - Parenteau
Bourque - Eller - Prust
Moen - Malhotra - Weise

Jemelin - Subban
Markov - Gilbert
Tinordi - Weaver

V tretej minúte sa do dobrej šance predral útočník Derek Dorsett, našťastie puk mu nesadol správne. Na opačnej strane zase pohrozil Dale Weise, ale Miller podržal spoluhráčov. V závere šiestej minúty sa do prečíslenia 2 na 1 dostali hráči Canucks a Price musel opäť zasahovať, tentokrát pri strele forwarda Jannika Hansena. Zhruba v polovici úvodnej dvadsaťminútovky putoval za hákovanie na trestnú lavicu domáci Dorsett a Habs mali možnosť početnej výhody. Lenže mizéria v presilovkách pokračovala naďalej, takže skóre sa nemenilo. Počas posledných sekúnd prvej tretiny prišiel ďalší tlak a obrovská šanca Vancouveru, keď mal otvárací gól na hokejke Nick Bonino. Montrealský gólman však predviedol fantastický zákrok, takže po dvadsiatich minútach platil bezgólový stav.

Na začiatku druhej tretiny Plekanec preveril Millerovu pozornosť strelou z medzikružia. Podobne neúspešne pochodil aj Max Pacioretty. V dvadsiatej štvrtej minúte pri pokuse Daniela Sedina zazvonila žŕdka Priceovej bránky. V čase 05:56 prostrednej časti hry bol za podrazenie vylúčený obranca Alexander Edler. Canadiens si dokázali vypracovať zopár sľubných šancí, ale všetky stroskotali na domácom gólmanovi. Staré známe pravidlo nadáš - dostaneš sa potvrdilo počas dvadsiatej deviatej minúty, keď Canucks využili chybnú rozohrávku hostí a skóre stretnutia otvoril Nick Bonino. V tridsiatej tretej minúte bol blízko k vyrovnaniu Rene Bourque ale Miller doslova čaroval. Do konca druhej dvadsaťminútovky sa hráči Montrealu všemožne snažili o vyrovnanie, lenže v tejto časti hry sa im to nepodarilo.

Na začiatku tretej tretiny prišiel ďalší úder domácich, keď útočník Brad Richardson strelou ponad Priceovu lapačku zvyšoval na 2:0. Canadiens sa aj napriek nepriaznivému stavu nevzdávali. V päťdesiatej tretej minúte sa postaral o prvý presný zásah Habs v stretnutí forward Alex Galchenyuk, ktorý pred domácim brankárom šikovne tečoval Subbanovu strelu od modrej. Na opačnej strane musel zase Carey Price hasiť nebezpečnú situáciu, čo sa mu nakoniec aj podarilo. Aktivita Montrealu priniesla v päťdesiatej ôsmej minúte zaslúžene vyrovnávajúci gól, o ktorý sa postaral Max Pacioretty. Zvyšné minúty tretiny už nepriniesli nič zaujímavé, takže za nerozhodného stravu 2:2 sa pokračovalo v predĺžení.

To sa však pre hráčov Montrealu nevyvíjalo vôbec dobre. Najprv v úvode po nezmyselnom verdikte rozhodcu bol vylúčený obranca Tom Gilbert. A následnú presilovú hru už nešlo proste nevyužiť. O výhre Canucks rozhodol Daniel Sedin. Habs získali síce bod, ale rozhodne to bol vyrovnaný súboj. Výkon bol oproti zápasu s Calgary odlišný až na premrhané presilovky. Do najbližšieho stretnutia, ktoré odohrajú zverenci Michela Therriena v nedeľu proti Falmes majú hráči čas na oddych a zlepšenie presilových hier.

Hviezdy zápasu:
1. Ryan Miller 23/25
2. Max Pacioretty 1 + 0
3. Daniel Sedin 1 + 0

foto: Jeff Vinnick/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Zápas jsem neviděl, ale rychle jsem si pustil nejdůležitější momenty a jsem teda nasraný pořádně. Atak na Jemelinovu hlavu úplně jasný, tohle rozhodčí podělali poprvé a vyoučení Gilberta? Joke? I v normální hrací době by to bylo hodně přísné, ale v OT je to hodně přes čáru tohle písknout. Nerad se vymlouvám na sudí, ale tohle je přesně typ zápasu, kdy nám to zebry prohráli.
Jinak moc nechápu to prohození útoků, hlavně rozdělení od sebe Chuckyho a Plekyho, Weise v prvním útoku naopak nevypadá zle. Každopádně volám po čerstvé krvi v útoku a nasazení Bourniho nebo Sekyho!!!
A Plekymu dodatečně taky vše nejlepší, hlavně zdraví a týmových úspěchů smajlik
 
31.10.2014 17:42 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPleky dnes oslavuje narodeniny, tak všetko najlepšie a veľa gólov smajlik
 
AvatarŠkoda, myslím, že dneska jsme mohli s trochou štěstí mít 2 body, ale beru i ten jeden. Nechápu, jak již psal Mira, proč nepískali rozhodčí jasný atak na Jemelinovu hlavu a gól neměl platit. Navíc vyloučení v prodloužení, škoda. Bohužel největší problém je v přesilových hrách, hrajeme je tragicky, nevystřelíme, nenahrajeme si, když máme střílet, tak ještě někam nahráváme a naopak. Prostě jeden velké hnus... Nechápu, co sledoval MT přeházením formací. Konečně by místo Bourqueho mohl dostat prostor Sekáč, jinak se celkem dobře jevil Prust u Ellera. Jsem rád, že se trefil Paci, ten to potřeboval jako prase drbání. Zatím se moc nedaří Gallagherovi, který je rozhodně méně výrazný, i když pořád je cítit jeho buldočí povaha... Hlavní cíl pro další zápasy musí být zlepšení přesilovek...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík