Canadiens vydřeli krvavý bod…

19.01.2011, 15:00 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Hráči se ještě ani nerozkoukali z vítězství s Calgary a už tu byl další soupeř v podobě Buffala Sabres. Hrálo se na jejich ledě a letos už jsme tímto soupeřem tři utkání odehráli a všechna tři byla vítězná. Habs poslední zápasy pravidelně sbírají body a všichni byli zvědaví, jak si povedou proti diviznímu rivalovi.Pro nemoc nemohl nastoupit Poulit a samozřejmě marodi Markov a Gorges. Do brány po jedno zápasové pauze naskočil Carey Price.

Sestava: Pacioretty - Gomez - Gionta - Gill - Subban
Cammalleri - Plekanec - Eller - Hamrlík - Wisniewski
Kostitsyn - Halpern - Moen - Spacek - Weber
Pyatt - Desharnais - Darche

Ze začátku utkání se hra odehrávala hlavně v našem pásmu. Bylo to však bez většího ohrožení brány Careyho Price. Ve čtvrté minutě se Habs poprvé odvážili do pásma Sabres a hned se ve skvělé šanci ukázal Cammalleri, který z pravého kruhu dobře vystřelil na Millera, ale ten ho vychytal. Avšak Cammy byl faulován a Canadiens dostali možnost první přesilové hry. V začátku početní výhody zůstal na ledě ležet Pacioretty a s bolestivou grimasou odkulhal do kabiny. Přesilová hra se blížila dokonce , když v tom Hamrlík pěkně vystřelil z levé strany od modré čáry a kotouč nádherně nasměroval před kasou za Millerova záda Desharnais. V čase 05.19 se dostali Habs do vedení 1:0. Sabres poté hráli jak smyslů zbavení a snažili se hitovat jednoho hráč Habs za druhým. Jenže to kolikrát bylo za hranicí pravidel... V sedmé minutě si až před Price najel Vaněk, ale jeho střelu náš golman skoval do výstroje. V osmé minutě jel soupeř dva na jednoho, Hecht dostal kotouč do jízdy a ocitl se přímo před Pricem. Ten se skvěle přemístil a perfektním zákrokem z likvidoval šanci. Na ledě se hodně jiskřilo a nám byla nabídnuta další početní výhoda. Tu Habs nezahráli zrovna dobře a tak jsme vedli stále těsným výsledkem o jeden gól. V patnácté minutě prověřil střelou od modré Price Montador. Jednička Habs měla skvělý výhled a puk skovala do lapačky. V první třetině jsme se dostali do hubeného vedení ale, také byla ve znamení jemné převahy soupeře. Canadiens si větší tlak vytvořili hlavně v přesilových hrách. Bohužel jsme počítali velké ztráty. Pacioretty odkulhal poté, co schytal střelu od vlastního hráče. Také už se neukázal na ledě po jednom ze zákroků Cammalleri a ke konci třetiny se odplazil z ledu Subban, který to dostal do kotníku.


Začátek druhého dějství jsme začali přesilovou hrou. Na ledě se naštěstí objevil Subban. Bohužel Cammalleri a Pacioretty už ne... Jinak i ve druhé třetině Měli kotouč více na holích hráči Sabres, určitě byli i častěji v našem pásmu. Jenže také bez většího ohrožení Price. Pro fanouška velice nudná část utkání. Až v sedmé minutě se uvolnil Eller, protáhl se mezi dva obránce a snažil se pádit sám na Millera, jenže byl jemně hákován a vytlačen ze střelecké pozice a tak jeho střela nebyla tak nebezpečná... V osmé minutě nastartoval motory Gionta, vlétl do pásma soupeře, napřáhl a trefil horní tyčku Brány Sabres. V desáté minutě jsme si oslabení mohli zahrát pro změnu my po vyloučení Darcheho. Do konce oslabení chybělo 34 vteřin a na trestnou zamířil Gill. Dvojnásobné oslabení jsme přežili, ale následující početní nevýhodu o jednoho muže už nám nevyšla, a inkasovali jsme z hole Tylera Ennise, který přeloboval ležícího Price v brankovišti. V čase 11:21 bylo vyrovnáno.V patnácté minutě dostal krásnou nahrávku na levý kruh Gionta, ale trefil je n hrudník Millera. O minutku později si velký tlak vytvořili Desharnais a Moen, avšak skórovat se jim nepovedlo. První půlka druhého dějství byla ve znamení drobné převahy soupeře jako v první třetině. Ke konci už ale měli více ze hry Habs. Nicméně jsme to byli my, kteří inkasovali a tak byl stav 1:1 po dvou třetinách


Třetí třetina začala vyrovnaně, bez zjevných gólových, situacích na obou stranách. Nezáživný hokej poté pokračoval i v dalších minutách zápasu. Vzrušení na tribuny vlila až šance v deváté minutě Thomase Vaneka, když se ocitl sám před Pricem, ale netrefil kasu. Poté se předvedl Carey pro změnu proti Kaletovi v podobné šanci, kdy golman Habs vyrazil střelu betonem. Tyto dvě akce dostali Sabres do varu a začali nás další minuty přehrávat. Ve čtrnácté minutě se o střelu po dlouhé době pokusili také Habs, konkrétně Pyatt z levé strany, ale Miller s přehledem chytil do lapačky. V patnácté minutě si Gomezova formace vytvořila menší tlak v pásmu soupeře ale bez výsledku... O pár vteřin déle se ve stoprocentní šanci objevil Plekanec, když z blízka bušil sám do Millera, ale ten byl připraven. V sedmnácté minutě se v klinči dvou obránců otřel o Hlavu Millera Gomez a hned z toho byla velká mela. Jako mstitel se ukázal Gerbe. Oba výtečníci dostali menší tresty. Ke konci třetiny pak byl Gomez ještě jednou vyloučen. V poslední třetině byla vidět ze začátku velká nuda, ale pak už se hrál dobrý hokej. Ke gólu však nic nevedlo, a tak se šlo do prodloužení, kam jsme vstupovali v početní nevýhodě... Ta se nám bohužel vymstila, když na mezikruží dostal nahrávku Pominville a bylo rozhodnuto. Zápas tak skončil 2:1 pro Sabres.


Zápas to byl dost drsný. Hrálo se dost často za hranicí pravidel, hlavně ze strany Sabres. Dneska to opravdu bylo o život. A taky to pár hráčů odskákalo. Ze zápasu odstoupil Pacioretty, Cammalleri, Weber a Potíže měl i Halpern se Subbanem. Co se týče hry, bylo tam dost hluchých míst, hlavně díky přerušování. Ve vypjatých chvílích nás podržel Price , který předvedl několik dobrých zákroků. Problém budou ale zranění. Už takhle je na marodce Gorges a Markov. Kdyby se měli přidat i zranění hráči tento zápas bylo by zle... Další zápas nás čeká z pátku na sobotu proti Ottawě.


První hvězda zápasu: Tyler Ennis 1+1
Druhá hvězda zápasu: Ryan Miller 29 zákroků
Třetí hvězda zápasu: Nathan Gerbe 0+0

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.01.2011 01:22 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Boyd je v Hamiltonu.
 
20.01.2011 00:25 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:no když hrál tak to byla většinou bída. V tomto případě jsem rád za Enqqvista...
 
AvatarCo je vůbec s Boydem ?? Na začátku sezóny na něj nebylo místo a teď ?
 
AvatarReakce na příspěvek:Velmi špatné... Musíme co nejrychleji někoho dovést, protože hráči z Hamiltonu nás určitě nespasí... Doufám, že aspoň Halpern a Pouliot budou připraveni na další zápas...
 
AvatarNo nic, aspoň můžem dumat koho přivést, ikdyž se nám to nesplní ...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to je nejhorší možná varianta smajlik!
 
19.01.2011 21:39 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPacioretty 2 až 4 týdny, Camy 4 týdny...

Rapport des blessures: Pacioretty 2 ? 4 semaines. Cammalleri 4 semaines. / Injuries report: Pacioretty 2 to 4 weeks. Cammalleri 4 weeks .
 
19.01.2011 21:34 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:je možné,že by Kovajlov po změně chytl druhý dech(sám tomu nevěřímsmajlik )ale k nějakému trejdu bych se přikláněl..určitě to nepůjde hned
 
AvatarReakce na příspěvek:No určitě přijde někdo z Hamiltonu, takový rychlý trejd asi neklapne. Ale stejně jsem zvědavej, jestli u nás nakonec nezakotví na závěr své kariéry takový Kovaljov - ne, že by on byl zrovna naší spásou, ale bylo by zajímavé sledovat po dvou letech spolupráci Plekyho s ním...smajlik. Ostatně Ottawa vyhlásila, že bude hodně měnit kádr po zpackané sezóně - i když je pravda, že divizního soupeře asi nebude chtít posilovat... Takže když už někdo, tak nejspíš ze západu - snad Edmonton, Calgary nebo Los Angeles, tam to prý vře mezi hráči a trenérem.
 
19.01.2011 20:03 | reagovat
slomil27 | slomil27@centrum.cz
Avatarjenže koho teďka dosadit??někdo z Hamiltonu?nebo nějaký transfer?to je otazka
 
AvatarReakce na příspěvek:To je nemilé, to bude tak 3 týdny, jestli to stejný i Cammy, tak nám může dost ujet vlak... A co Halpern? Ten taky nevypadal nejlíp... Snad se vrátí aspoň Pouliot...
 
AvatarTak Pacioretty údajně utrpěl zlomeninu žebra, takže je mimo hru také nejspíš na pár týdnů...smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík