Smolný večer pre Montreal

18.11.2011, 12:29 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montreal Canadiens v pondelkovom zápase s Buffalom Sabres viedol po štyridsiatich minútach už 2:0, avšak po „spackanej" tretej tretine prišli Habs o vedenie a v samostatných nájazdoch aj o druhý bod. V stredu zverenci trénera Jacquesa Martina už podobné „prekvapenie" nedopustili a na domácom ľade v Bell Centre rozdrvili trápiacu sa Carolinu Hurricanes 4:0. Veľkú zásluhu na jednoznačnom triumfe Canadiens mal brankár Carey Price, ktorý zneškodnil všetkých dvadsaťpäť streleckých pokusov súpera a pripísal si prvú vychytanú nulu v tejto sezóne. Veľa času na oddych hráči Montrealu rozhodne nemali pretože už na druhý deň ich čakal súboj s New Yorkom Islanders. Carey Price prenechal pre dnešný duel miesto v bránke svojmu kolegovi Petrovi Budajovi. Zostava zraneniami zdecimovaného kádru Habs sa oproti včerajšiemu zápasu nezmenila a vyzerala nasledovne:

Cammalleri - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Cole
Moen - Eller - Palushaj
Nokelainen - Gomez - Darche

Gorges - Subban
Emelin - Weber
Diaz - St-Denis

Hráčom New Yorku Islanders sa v úvodných minútach zápasu podarilo niekoľkokrát ohroziť Budajovu bránku, ale tieto strely neboli príliš nebezpečné a tak Peter s nimi nemal veľa práce. Prvý hráč v stretnutí, ktorý sa ocitol na trestnej lavici bol montrealský útočník Aaron Palushaj. Presilová hra Islanders netrvala veľmi dlho, pretože v čase 02:59 fauloval Tomáša Plekanca domáci kapitán Mark Streit a pomer síl na ľade sa vyrovnal. Po tvrdej strele newyorského fowarda Briana Rolstona zazvonila žŕdka Budajovej bránky. V polovici piatej minúty prvej tretiny sa do dobrej šance dostal domáci útočník John Tavares, keď sa náhle ocitol sám pred bránkou Montrealu. Našťastie Budaj pohotovo zasiahol a túto strelu vyrazil ľavým betónom. Hráči Canadiens si zahrali prvú presilovú hru v čase 07:13, keď za podrazenie Erika Colea rozhodca poslal na dve minúty na trestnú lavicu obrancu Islanders Steva Staiosa. Strela montrealského beka Yannicka Webera, nešťastným spôsobom zasiahla domáceho gólmana Evgenia Nabokova a ten musel kvôli zraneniu predčasne opustiť hru. V bránke ho nahradil jeho kolega Rick DiPietro. Habs si počas tejto početnej výhody dokázali vytvoriť šance, ale bola z toho len ďalšia žŕdka v podaní montrealského útočníka Mikea Cammalleriho. Ďalším vylúčeným hráčom Montrealu bol v čase 11:43 obranca Habs Yannick Weber. Peter Budaj sa mal v bránke čo obracať, veď hráči Islanders ho neustále zasypávali strelami. Prvá dvadsaťminútovka zápasu gól nepriniesla.

Canadiens nezačali druhú tretinu vôbec dobre. Z druhej dvadsaťminútovky ubehlo len štyridsaťjeden sekúnd a Islanders skórovali. Po Budajovej zbytočnej chybe sa pred bránkou Montrealu dostal k puku domáci útočník P. A. Parenteau a s ľahkosťou zakončil. Na rozdiel dvoch gólov zvyšoval v čase 03:01 po presnej prihrávke od spoluhráča Josha Baileyho ďalší newyorský foward Jay Pandolfo. V čase 05:29 putoval na tresnú lavicu za držanie montrealský obranca Alexei Emelin. Canadiens nevychádzalo absolútne nič a navyše po akcii útočníka Islanders Matta Martina skóroval aj s riadnou dávkou šťastia domáci kapitán Mark Streit. Malú nádej pre Montreal vykresal v čase 14:52 útočník Habs Max Pacioretty. Po peknej prihrávke od spoluhráča Larsa Ellera dokázal Pacioretty prekonať domáceho brankára. V čase 17:38 znížil na rozdiel jediného gólu montrealský foward Erik Cole, ktorý sa najlepšie zorientoval pred súperovou bránkou. Tento stav vydržal len niekoľko sekúnd pretože strelu Matta Moulsona nešťastne tečoval pred vlastnou bránkou obranca P.K. Subban a puk skončil až za Budajovým chrbtom. V druhej tretine padlo dokopy až šesť gólov, nanešťastie z toho štyri práve do siete Montrealu.

Do záverečnej tretiny išli Habs s jasným cieľom a to pokúsiť sa o zvrátenie nepriaznivého stavu. Po tvrdej strele z medzikružia od domáceho útočníka Briana Rolstona sa parádnym zákrokom prezentoval Peter Budaj. V čase 10:49 domáci hráč Michael Grabner putoval za podrazenie na trestnú lavicu a Montrealu sa naskytla výborná príležitosť na skórovanie. Lenže Islanders bránili dobre a nepustili hráčov Canadiens prakticky k ničomu. V čase 15:42 kapitán Montrealu Brian Gionta skóroval v presilovej hre. Habs tak mali ešte niečo vyše piatich minút na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Aj napriek veľkej snahe v závere stretnutia sa Montrealu vyrovnať už nepodarilo a tak sa hráči Canadiens museli zmieriť s porážkou 3:4.

Únava z predošlého zápasu a aj viacero smolných momentov, to všetko sa jednoznačne podpísalo pod neúspech Habs v dnešnom stretnutí. Canadiens budú mať jeden deň na oddych a v sobotu do Bell Centre zavíta New York Rangers.

Hviezdy zápasu:
1. Jay Pandolfo 1 + 0
2. Rick DiPietro 24/27
3. Mark Streit 1 + 0

foto: REUTERS/Ray Stubblebine

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:uvidíme...
 
18.11.2011 18:26 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ako no ten prvý gól bol jednoznačne jeho, ale pri tých ďalších to spackala obrana. A za stavu 3:2, kebyže si dávajú väčší pozor mohol tento stav vydržať až do konca druhej tretiny. Ale svoje zohrala aj únava. Ale proti Rangers budú Habs určite úspešní. Cítim to v kostiach! smajlik
 
AvatarViděl jsem tedy jen sestřih a škoda té prohry. Góly to byly dost laciné, Budaj určitě neměl po zápase určitě čisté svědomí. Proto nemám rád, když nechytá Carey, doufám, že dá aspoň 70 zápasů.
Fakt škoda těchto dvou bodů, proti Suckers to bude těžší.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 03.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík