Brad Richards vypadá draze. A co Brooks Laich nebo Ville Leino?

09.06.2011, 14:51 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Že bude mít Pierre Gauthier v létě plné ruce práce? To je dlouho známá věc. Zatímco týmy Vancouveru a Bostonu teprve bojují o slavný Stanley Cup, v kancelářích montrealských Habs už se vedou řeči o příští sezoně. A došlo i k několika činům. Gauthier si musí při pohledu do diáře myslet, že snad nezažije ani žádnou dovolenou. Kromě dopředu avizovaných akcí ho čekají i podpisy nový smluv.

Od neděle do čtvrtka se v Montrealu koná kemp mladých hokejistů, na kterém nesmí Gauthier chybět. Vždyť si může vyhlédnout budoucí hvězdu. 24. a 25. června se usadí do pohodlné židle V minnesotské hokejové aréně a bude vybírat na draftu. O čtyři dny později, 29. června, je poslední možnost udělat nabídku omezeným volným hráčům. 1. července začíná trh volných hráčů. O čtyři dny později se rozjede druhý development camp.

Je trochu nespravedlivé psát, že Gauthier bude zaměstnaný. On už zaměstnaný je. Podepsal dva nadějné obránce, Jemelina a Diaze, hlavního mentora kabiny Hala Gilla a finského centra Joonase Nattinena. To už je docela dost práce. Před těmito podpisy stihnul zajet na světový šampionát na Slovensko.

Ačkoli nic není jisté, mnozí věří, že Alexej Jemelin má velkou šanci na zahájení sezony ve velkém klubu s názvem Montreal Canadiens. Je třeba poznamenat, že jeho smlouva má klauzuli, která mu umožňuje návrat do KHL. Lze očekávat, že toho by Jemelin využil okamžitě, pokud by se neprosadil v přípravném kempu do prvního týmu.

1. července se může ocitnout hodně hráčů Montrealu bez smlouvy. Na druhém břehu jsou ti, kteří smlouvu mají. Zkusme si nyní udělat podle nich představu o tom, kolik peněz ještě zbývá do naplnění platového stropu. Pojďme při tom předpokládat, že Jemelin bude součástí prvního týmu.

Útočníci:
Scott Gomez: 7.357.143 dolarů
Mike Cammalleri: 6.000.000 dolarů
Tomáš Plekanec: 5.000.000 dolarů
Brian Gionta: 5.000.000 dolarů
Travis Moen: 1.500.000 dolarů
Lars Eller: 1.270.833 dolarů

Obránci:
Jaroslav Špaček: 3.833.333 dolarů
Hal Gill: 2.250.000 dolarů
PK Subban: 875.000 dolarů
Alexei Yemelin: 984.200 dolarů

Brankáři:
Carey Cena: 2.750.000 dolarů

Ostatní:
Georges Laraque: 500.000 dolarů

K dnešnímu dni je tedy celková mzda podepsaných hráčů 37 320 509 dolarů. Platový strop je ve výši 59 400 000 dolarů. Prostor je tedy ještě 22 079 491.

Nabízí se tak trochu jekot, že Habs by měli podepsat Brada Richardse, ale pozor. Už více než sedmatřicet milionů dolarů dostane jedenáct podepsaných hráčů. Pokud se duo Gauthier-Martin rozhodne, že odstartuje sezonu s třiadvaceti hráči, znamená to, že Habs mají jen něco málo přes dvaadvacet milionů pro zbylých dvanáct hokejistů.

Richards bude koukat po penězích a popravdě řečeno. Stát o něj budou Rangers nebo třeba Los Angeles Kings a téměř určitě Toronto. Hokejista v jeho letech si rád vybere dle lokality svému srdci blízké. Palmy nebo mrakodrapy frčí. Kdyby dostal plat osm milionů, zbylo by na další potencionální jedenáctku jen čtrnáct milionů dolarů.

Gauthier by mohl koukat po hráčích v rozmezí od tří do čtyř milionů. Populárními jmény vyvolávanými v této souvislosti jsou třeba útočník Brooks Laich (na snímku). Ten si v minulé sezoně přišel na něco málo přes dva miliony dolarů. Na rtech mnoha lidí se objevil i vancouverský Kevin Bieksa. Jeho plat činil 3 750 000. Jistě bude chtít víc. Nemálo lidí Gauthierovi posílá zprávu, aby se zaměřil na útočníka Ville Leina z Philadelphie.

Všechno je ještě tolik mlhavé a nejasné...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
09.06.2011 23:05 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Možná chybět budou, ale i přesto jsem na Kostěje zvědavý. V tom jednoročním prodloužení jde cítit, že GM mu dává asi poslední šanci pořádně prorazit v dresu Habs. Co si budem nalhávat, Andrei až moc často upadá do letargie a pak jeho góly chybí. Jestli další sezonu bude schopný nasázet 30 branek, tak ho milerád uvidím v našem dresu i nadále. V opačném případě to bude chtít změnu. Pořád ale doufám v Laicha. Plus k tomu Max (snad se vrátí v někdejší formě) a bude to celkem solidní útočná vozba.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tedy nevím, jestli za těch 3,25 mil. dolarů na rok je to zrovna to pravé ořechové...smajlik! Gauthier podle mě vyhazuje peníze úplně zbytečně, které mu pak budou chybět na skutečnou posilu... smajlik
 
09.06.2011 22:08 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarKostitsyn podepsal na jeden rok.
 
AvatarKdyž vidím ten Špačkův plat, je mi tak trochu na zvracení...smajlik. Kéž by se ho Gauthier nějakým způsobem zbavil, pak by to mohlo v našich obranných řadách vypadat hodně dobře! A Bieksa by vůbec nebyl marný, když tedy Wisniewskiho nechceme... smajlik .
 
Avatarplekymu vedenie zakazalo ucast na MS inline
 
AvatarPlatovy strop sa dviha o 3 miliony.. pozor...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík